Ako "izgubim" svoj stari biometrijski pasos i dobijem novi, jel opet imam pravo na 90 dana u Sengen zoni?
Jel se vidi prekog novog pasos gde sam bila u Sengenu preko starog pasosa?
Hvala
Izgubiti stari pasos i dobiti novi?
-
Naslovnica
#2 Re: Izgubiti stari pasos i dobiti novi?
Naravno da se vidi ba, nisu oni veslo sisali da ih jedan bošnjo prevesla...
-
Piskad
#3 Re: Izgubiti stari pasos i dobiti novi?
'Jel radis na granici ili sa pasosima? Ili samo ufatis iz vazduha rijeci i pises tj nagadjas?Naslovnica wrote:Naravno da se vidi ba, nisu oni veslo sisali da ih jedan bošnjo prevesla...
-
Naslovnica
#4 Re: Izgubiti stari pasos i dobiti novi?
Ovo treće i četvrto.Piskad wrote:'Jel radis na granici ili sa pasosima? Ili samo ufatis iz vazduha rijeci i pises tj nagadjas?Naslovnica wrote:Naravno da se vidi ba, nisu oni veslo sisali da ih jedan bošnjo prevesla...
-
certified_fascist
#5 Re: Izgubiti stari pasos i dobiti novi?
Boravio sam ilegalno u BiH preko godinu i po i baš sam ovo kontao - da ću svako malo promijeniti pasoš da uvijek imam samo najnoviji ulazni pečat ne stariji od tri mjeseca, ali nisam tako ništa postigao što se tiče prelaska granice (bilo je korisno za dobivanje privremene boravišne dozvole, ali to je druga priča i komplikovano je za objasniti). Jednom sam u Bosanskom Brodu zavirio policajcima u kućicu dok su mi skenirali pasoš i fino im se vidjele na ekranu dvije moje lične karte i nekoliko "izgubljenih" pasoša. Na samoj granici mi ništa nisu rekli - briga ih, njima je samo bitno da li mi je ili nije zabranjen ulaz - ali na Policiji za Strance su znali postavljati neugodna pitanja oko toga.Piskad wrote:Ako "izgubim" svoj stari biometrijski pasos i dobijem novi, jel opet imam pravo na 90 dana u Sengen zoni?
Jel se vidi prekog novog pasos gde sam bila u Sengenu preko starog pasosa?
Hvala
Sumnjam da će ovo biti puno drugačije u Schengenu.
-
LALAAA
#6 Re: Izgubiti stari pasos i dobiti novi?
Pozdrav,
Imam pitanje, da li je ko mijenjao pasoš radi produženja sebi boravka u EU ? S tim da moram i licnu mijenjati jer je istekla..
Bila sam tri mjeseca,a imam posao u EU a nisam sad dobila dozvolu,pa me zanima da li sad mogu izvadit novi pasoš i opet ić.
To mi sad samo treba
(
Imam pitanje, da li je ko mijenjao pasoš radi produženja sebi boravka u EU ? S tim da moram i licnu mijenjati jer je istekla..
Bila sam tri mjeseca,a imam posao u EU a nisam sad dobila dozvolu,pa me zanima da li sad mogu izvadit novi pasoš i opet ić.
To mi sad samo treba
-
citizen1
#7 Re: Izgubiti stari pasos i dobiti novi?
mislim da mozes nisam licno probao ,moj prijatelj ide non stop u EU skeniraju mu pasose ali ima puno pecata ,tako da im se zanebesa kada pogledaju i samo mu lupe pecat i prodje,a cuo sam od mnogih da zamjenu pasos i idu nazad,sretno