E sad... Ne prelazim puno kilometara, tako da sam mislio uzeti kakvog polovnjaka za 15tak milja. Ali opet kad skontam da se opet valja zajebavati s nakupcima i kupovat macka u vreci, mozda bi uzeo i nesto novo. Sve sugestije su dobrodosle,
Rapid i Toledo su mi ok, s tim da je Toledo za nijansu ljepsi - cijene ce vjerovatno biti identicne. Dizel me ne zanima, s mojom kilometrazom se ne isplati. Rapid 1.2TSI 77kw kosta 23.537 KM, 25.590 KM i 27.547 KM (Active, Ambition i Elegance)... Leon 28300 i 29700 u Reference i Style paketima. Pretpostavljam da ce Toledo kostati isto kao i Rapid, a i Octavia bi trebala biti blizu Leonu.
Sta mislite, isplati li se dati npr. 30k za Octaviu ili 25k za Rapid s istim motorom i slicnom opremom? Pakete opreme je tesko porediti, ali fazon je u tome sto bi u varijanti Rapid/Toledo imao love da idem na srednji i neke doplate, mozda cak i na najjaci paket ako bude kakvih akcija i sl., dok kod Octavije i Leona nemam bas prostora za kurcenje. Svodi se na sljedece - da li je bolje uzeti osrednje opremljenog Toleda, ili najjeftiniju Octaviu/Leon? Isplati li se krhnuti jos 4-6 milja da dobijem MQB platformu i gotivniji model, ili da se ne preseravam i uzmem jeftinije, al dosadnije auto? Ne planiram se zaduzivati, ali i bez kamata pet milja nije mala para. Da te pare orocim na pet godina, tu ce se nakupiti jos milja, a kad ponovo dodje vrijeme da se mijenja ta cifra nikako nije za bacit...