Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvatili?
- bach
#1 Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvatili?
Da vam sutra zazvoni telefon i da vam ponude važnu funkciju...
Recimo funkciju predsjednika FBiH?
ili
Ministra u Vladi FBiH...
ili
Premijera Kantona Sarajevo
ili Ministra Saobraćaja KS ...
Ili direktora Željeznica FBiH
ili neku drugu važnu funkciju u ovoj zemlji?
Znači visoka plaća, malo posla , služeni auto, putovanja o tuđem trošku, auto kakav pokažete prstom...
Sa druge strene, nikada ne biste bili svima po volji, optuživali bi vas za ono i što jeste i što niste uradili...Novinari bi vas zivkali svaki dan po nekoliko puta, izvrtali vaše riječi...Nudili bi vam mito, rođaci bi na vas vršili funkciju da im... zaposlite dječicu u "državnoj firmi" itd...
Da vam ponude važnu funkciju, mnogo novca i mnogo privilegija ali i mnogo neprijatelja...Da li biste je prihvatil?
ili
Ministra u Vladi FBiH...
ili
Znači visoka plaća, malo posla , služeni auto, putovanja o tuđem trošku, auto kakav pokažete prstom...
Sa druge strene, nikada ne biste bili svima po volji, optuživali bi vas za ono i što jeste i što niste uradili...Novinari bi vas zivkali svaki dan po nekoliko puta, izvrtali vaše riječi...Nudili bi vam mito, rođaci bi na vas vršili funkciju da im... zaposlite dječicu u "državnoj firmi" itd...
Da vam ponude važnu funkciju, mnogo novca i mnogo privilegija ali i mnogo neprijatelja...Da li biste je prihvatil?
Last edited by bach on 26/04/2013 22:29, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
Da.
Voljela bih da sama oformim kabinet i izaberem saradnike, i nikad, nikad sa novinarima zakuhavat.. ali da, prihvatila bih. Bolje i puno neprijatelja, ali dijete sito , nego ići na biro za ovjeru knjižice ili slati cv-e..
Voljela bih da sama oformim kabinet i izaberem saradnike, i nikad, nikad sa novinarima zakuhavat.. ali da, prihvatila bih. Bolje i puno neprijatelja, ali dijete sito , nego ići na biro za ovjeru knjižice ili slati cv-e..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
samo bih prihvatio funkcije u sjeni
-
chupacabra
#4 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
Naravno, i to predsjednika Federacije BiH. Koji sam ja konj, skolujem se, posteno radim, a ovaj 50 milja za jedno pomilovanje dobije. Pa kaze nemoj biti korumpiran. Za 20 pomilovanja 1 milion, i rijesio si problem do penzije.

- Edin H.
#5 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
Ti kad dodjes na vlast mozemo komotno zatvoriti zatvorechupacabra wrote:Naravno, i to predsjednika Federacije BiH. Koji sam ja konj, skolujem se, posteno radim, a ovaj 50 milja za jedno pomilovanje dobije. Pa kaze nemoj biti korumpiran. Za 20 pomilovanja 1 milion, i rijesio si problem do penzije.![]()
![]()
![]()
![]()
- akcid
#6 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
bach wrote:Da vam sutra zazvoni telefon i da vam ponude važnu funkciju...Da vam ponude važnu funkciju, mnogo novca i mnogo privilegija ali i mnogo neprijatelja...Da li biste je prihvatil?
Nisam lud, miran san i čista savjest nema cijenu
- jeza u ledja
#7 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
Da mi ponude vaznu funkciju, zapitao bih se s kim se ja to druzim. 
- jeza u ledja
#8 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
jeza u ledja wrote:Da mi ponude vaznu funkciju, zapitao bih se s kim se ja to druzim.
....i naravno, onda objerucke prihvatio.
-
theTruePath
#9 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
E ovoBlack swan wrote:samo bih prihvatio funkcije u sjeni
- biske
#10 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
tema je za zafrkanciju, ali svejedno: ukoliko bih imao odriješene ruke prihvatio bih neku funkciju za koju sam sposoban. a ukoliko bih (kao što je danas nepisano pravilo) bio samo nečiji pijun, tada ne da ne bih prihvatio nego bih ponuđača _________ (upisati glagol po želji).
- It_is_a_Leclerc
#11 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
Ne bih.
Ili bi - a)mene neko ubio, b)ja ubio nekog.
Ili bi - a)mene neko ubio, b)ja ubio nekog.
-
theTruePath
#12 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
zanimljivi rezultati 
- biske
#13 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
šta si očekivo u zemlji koja prednjači po odlivu mozgovatheTruePath wrote:zanimljivi rezultati
-
zlajapravaraja
#14 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
Bih.
Ali samo onu naj, naj, najvazniju i najodgovorniju. Nikad se nisam zadovoljavao s drugim mjestima ili pak laganim zadacima, tako da ne bih prihvatio da budem neko ili nesto "pod", kao recimo nekakav po(d)tpredsjednik, ili slican potprdak.
Ali samo onu naj, naj, najvazniju i najodgovorniju. Nikad se nisam zadovoljavao s drugim mjestima ili pak laganim zadacima, tako da ne bih prihvatio da budem neko ili nesto "pod", kao recimo nekakav po(d)tpredsjednik, ili slican potprdak.
- and
#15 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
samo prije nego ti neko postavi takvo pitanje ima jedno kvalifikaciono pitanje bez kojeg ne možeš ni pomisliti da dođeš na neki položaj.pitanje je da li si u stanju da na toj poziciji stranci obezbijediš određeni iznos novca. 
- biske
#16 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
and wrote:samo prije nego ti neko postavi takvo pitanje ima jedno kvalifikaciono pitanje bez kojeg ne možeš ni pomisliti da dođeš na neki položaj.pitanje je da li si u stanju da na toj poziciji stranci obezbijediš određeni iznos novca.
- insomnia78
#17 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
biske wrote:šta si očekivo u zemlji koja prednjači po odlivu mozgovatheTruePath wrote:zanimljivi rezultati
s' moje sokoćalo
-
theTruePath
#18 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
and wrote:samo prije nego ti neko postavi takvo pitanje ima jedno kvalifikaciono pitanje bez kojeg ne možeš ni pomisliti da dođeš na neki položaj.pitanje je da li si u stanju da na toj poziciji stranci obezbijediš određeni iznos novca.
-
mrgreen
-
vivace
#20 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
ne. imam lose iskustvo.
- fantom slobode
#21 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
Eto ovo sto je boldirano ne mora da ide uz tu vaznu funkciju, zavisi od individue koja je obnasa...mislim da je to malo tendenciozno...i ne prilici toj vaznoj funkciji. Valjda bi to trebalo da se promijeni, neki ljudi bi voljeli i da rade, a da ne primaju mito, da se voze u sluzbenom autu koji je mnogo povoljniji, a dovoljno reprezentativan, koji bi odbili mito, koji ne bi zaposljavali svoju rodbinu itd...a takvi i sad postoje, samo su u manjini i ne mogu da dodju od izrazaja od ostalih koji kreiraju sirom Balkana (ne samo u Bosni) ovako stanje. Uostalom i u bivsoj Jugi je bilo strasno puno toga, neki se mozda ne sjecaju tog vremena, ali to se samo prenijelo na nove drzave i novi sistem. Realno, isti ljudi su i dalje na pozicijama (vecinom). Naravno oni smradovi, koji mijenjaju dres, za svoje bolje sutra.bach wrote:Da vam sutra zazvoni telefon i da vam ponude važnu funkciju...
ili
Ministra u Vladi FBiH...
ili
-
muzicar_iz_parka
#22 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
Predsjednik FBiH bi odmah postao, ništa ne radiš, a pošto nisam gej pomilovao bih jedino sekretaricu, ostale ne bih.
- dustaban
#23 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
Glupo pitanje!
Da se nalazimo u vremenu kad su nam na tim pozicijama bili Dzemal Bijedic, Ante Markovic, Stane Dolanc, Branko Mikulic... razmislio bih.
Ali ti postavljas ovo pitanje u situaciji kad nam te funkcije obnasaju Budimiri, Izetbegovici, Radoncici... i ostali Bahtici!
PA KO NE BI MOGAO OBNASATI POSAO KOJI ONI OBNASAJU ???
Da se nalazimo u vremenu kad su nam na tim pozicijama bili Dzemal Bijedic, Ante Markovic, Stane Dolanc, Branko Mikulic... razmislio bih.
Ali ti postavljas ovo pitanje u situaciji kad nam te funkcije obnasaju Budimiri, Izetbegovici, Radoncici... i ostali Bahtici!
PA KO NE BI MOGAO OBNASATI POSAO KOJI ONI OBNASAJU ???
- sinuhe
#24 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
Zivko Budimir bi prihvatio.
-
theTruePath
#25 Re: Da vam ponude važnu funkciju...Da li biste je prihvati
a i tisinuhe wrote:Zivko Budimir bi prihvatio.