BH Telecom na rate

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
TinNBANFL

#1 BH Telecom na rate

Post by TinNBANFL »

Tema sve kaze, ne umarajte se pisajuci nemoj tamo uzimat, oderat ce te ovo ono, sestra to hoce i gotovo, samo me interesuje procedura, sta treba odmah uplatiti i koliko, recimo neki Midi 50 paket, jeli prva rata ide odma ili na prvi racun itd.

Hvala
nickname-83

#2 Re: BH Telecom na rate

Post by nickname-83 »

Placanje na rate u telecomu je kao na bilo kojem drugom mjestu, nece te nista posebno oderati. Do sada sam kod njih kupio 3-4 mobitela i procedura ti ide ovako: prva rata ti stize sa prvim racunom, znaci uzmes mobitel sada, prva rata ti stize slijedeci mjesec + PDV moras platiti u punom iznosu takodje sa prvim racunom. Znaci PDV ti ne dolazi na rate vec njega placas odmah zajedno sa prvom ratom. Sto veci (skuplji) paket imas, uredjaji su jeftiniji. Tako da bi tvoja sestra sa tim paketom mogla jos i povoljno proci. Koliko se sjecam kada je izasao Galaxy S3 u ponudi telecoma, oni koji su imali najveci paket su mogli S3 dobiti za cak 200-300 maraka manje nego sto je to bila trzisna cjena.
TinNBANFL

#3 Re: BH Telecom na rate

Post by TinNBANFL »

nickname-83 wrote:Placanje na rate u telecomu je kao na bilo kojem drugom mjestu, nece te nista posebno oderati. Do sada sam kod njih kupio 3-4 mobitela i procedura ti ide ovako: prva rata ti stize sa prvim racunom, znaci uzmes mobitel sada, prva rata ti stize slijedeci mjesec + PDV moras platiti u punom iznosu takodje sa prvim racunom. Znaci PDV ti ne dolazi na rate vec njega placas odmah zajedno sa prvom ratom. Sto veci (skuplji) paket imas, uredjaji su jeftiniji. Tako da bi tvoja sestra sa tim paketom mogla jos i povoljno proci. Koliko se sjecam kada je izasao Galaxy S3 u ponudi telecoma, oni koji su imali najveci paket su mogli S3 dobiti za cak 200-300 maraka manje nego sto je to bila trzisna cjena.
Ok, hvala ti puno, znaci ode, potpise, telefon u ruke, i sve placa sto treba sa prvim racunom, i onda ostalo ide normalnim tokom, pretpl+rata. Jos jedna inf, da bi uzela mob, da li treba biti pretplatnik duze vremena, ili moze cim zakljuci ugovor uzeti, jer je dugo bila na eronetu radi firme, sada hoce za sebe.
strong69

#4 Re: BH Telecom na rate

Post by strong69 »

TinNBANFL wrote:
Jos jedna inf, da bi uzela mob, da li treba biti pretplatnik duze vremena, ili moze cim zakljuci ugovor uzeti, jer je dugo bila na eronetu radi firme, sada hoce za sebe.
Uz potvrdu o zaposlenju na neodredjeno moze se telefon uzeti odmah. Ukoliko je osoba zaposlena na odredjeno onda mora imati 3 racuna placena prije ostvarivanja mogucnosti da uzme aparat.
SA 071

#5 Re: BH Telecom na rate

Post by SA 071 »

TinNBANFL wrote:
nickname-83 wrote:Placanje na rate u telecomu je kao na bilo kojem drugom mjestu, nece te nista posebno oderati. Do sada sam kod njih kupio 3-4 mobitela i procedura ti ide ovako: prva rata ti stize sa prvim racunom, znaci uzmes mobitel sada, prva rata ti stize slijedeci mjesec + PDV moras platiti u punom iznosu takodje sa prvim racunom. Znaci PDV ti ne dolazi na rate vec njega placas odmah zajedno sa prvom ratom. Sto veci (skuplji) paket imas, uredjaji su jeftiniji. Tako da bi tvoja sestra sa tim paketom mogla jos i povoljno proci. Koliko se sjecam kada je izasao Galaxy S3 u ponudi telecoma, oni koji su imali najveci paket su mogli S3 dobiti za cak 200-300 maraka manje nego sto je to bila trzisna cjena.
Ok, hvala ti puno, znaci ode, potpise, telefon u ruke, i sve placa sto treba sa prvim racunom, i onda ostalo ide normalnim tokom, pretpl+rata. Jos jedna inf, da bi uzela mob, da li treba biti pretplatnik duze vremena, ili moze cim zakljuci ugovor uzeti, jer je dugo bila na eronetu radi firme, sada hoce za sebe.
I nek im kaže da je prešla sa Eroneta. :-D
Qler

#6 Re: BH Telecom na rate

Post by Qler »

A neko razmislja, radije cu dati 100KM i imati osiguran servis i garanciju, a i onako sam 10 godina na ovom operateru i ne mislim mijenjati naredne dvije godine tako da mi dodje isto. Jos ako je na nekoj jacoj pretplati ovaj problem sa 100KM vise nestaje nego postaje prednost sa 100KM manje...
nemezis

#7 Re: BH Telecom na rate

Post by nemezis »

Zašto se uvijek kaže da je telefon skuplji u Telekomu? Jednostavno u Telekomu je telefon i garancija dvije godine, u drugim radnjama je telefon i garancija 6 mjeseci. Znači, garancija od 18 mjeseci košta 100 KM (cifre su slučajne). Smatraš da je garancija preskupa? Kupi u radnji. I ja sam kupio telefon u radnji, platio manje nego u Telekomu ali znam zbog čega je to tako.
navi4

#8 Re: BH Telecom na rate

Post by navi4 »

Samo da pitam,da li garancija vrijedi iako je do kvara na telefonu došlo zbog mene?To jeste touch screen mi je otišao,spada li to pod garanciju? xd
belami1111

#9 Re: Odg: BH Telecom na rate

Post by belami1111 »

navi4 wrote:Samo da pitam,da li garancija vrijedi iako je do kvara na telefonu došlo zbog mene?To jeste touch screen mi je otišao,spada li to pod garanciju? xd
Ako na novom autu slupas macolom sofersajbu vrijedi li garancija ?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Praetorious

#10 Re: BH Telecom na rate

Post by Praetorious »

Zavisi od macole :run:
febo_acm

#11 Re: Odg: BH Telecom na rate

Post by febo_acm »

belami1111 wrote: Ako na novom autu slupas macolom sofersajbu vrijedi li garancija ?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Na novo auto imaš kasko, pa nemaš brige :D Ja zagrebao branik novog auta i otišao u kasko, oni mi dali pare :D
mobile9

#12 Re: BH Telecom na rate

Post by mobile9 »

je li neko kupovao preko računa za internet prepaid paket 2 sta je potrebno?
saraf_osmica

#13 Re: BH Telecom na rate

Post by saraf_osmica »

Lična i to je to

Sent from my RM-846_eu_hungary_398 using Tapatalk
tom sojer

#14 Re: BH Telecom na rate

Post by tom sojer »

Zna li neko kad ce BH Telecom osvjezavati osvu svoju ponudu uređaja? Očajna je u najmanju ruku.
Post Reply