Nedavno sam registrovao jedno Udruženje građana i otvorio račun u banci, te je sada došlo vrijeme da podignem određeni iznos novca sa tog računa kako bih platio neke troškove rada udruženja. Problem je što nikada to nisam radio i ne znam kako se podiže novac. Ja sam osoba ovlaštenja za raspolaganje novcem na računu i treba mi ukratko objašnjenje na koji način se taj novac podiže?
Hvala.
Kako podići novac sa računa Udruženja?
Moderator: anex
- akcid
#2 Re: Kako podići novac sa računa Udruženja?
Uz ličnu kartu i karton deponiranih potpisa koji si dobio u banci prilikom otvaranja računa, dolaskom na šalter i popunjavanjem naloga za isplatu, u koji ćeš upisati sve potrebne podatke kao i razlog - svrhu, podizanja novca.pathyeshme wrote:Nedavno sam registrovao jedno Udruženje građana i otvorio račun u banci, te je sada došlo vrijeme da podignem određeni iznos novca sa tog računa kako bih platio neke troškove rada udruženja. Problem je što nikada to nisam radio i ne znam kako se podiže novac. Ja sam osoba ovlaštenja za raspolaganje novcem na računu i treba mi ukratko objašnjenje na koji način se taj novac podiže?
Hvala.
Svakako moraš imati knjigovođu, pa je malo nelogično tvoje neznanje i ovakvo pitanje na forumu
-
pathyeshme
#3 Re: Kako podići novac sa računa Udruženja?
Hvala lijepo, to je ono što mi je trebalo.akcid wrote:Uz ličnu kartu i karton deponiranih potpisa koji si dobio u banci prilikom otvaranja računa, dolaskom na šalter i popunjavanjem naloga za isplatu, u koji ćeš upisati sve potrebne podatke kao i razlog - svrhu, podizanja novca.pathyeshme wrote:Nedavno sam registrovao jedno Udruženje građana i otvorio račun u banci, te je sada došlo vrijeme da podignem određeni iznos novca sa tog računa kako bih platio neke troškove rada udruženja. Problem je što nikada to nisam radio i ne znam kako se podiže novac. Ja sam osoba ovlaštenja za raspolaganje novcem na računu i treba mi ukratko objašnjenje na koji način se taj novac podiže?
Hvala.
Svakako moraš imati knjigovođu, pa je malo nelogično tvoje neznanje i ovakvo pitanje na forumu