Gyno
Moderator: anex
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3 Re: Ginekomastija
Nisam imao operaciju ali.. ukoliko je fakat ginekomastija onda je operacija JEDINO rješenje da se to skroz ukloni. Računaj na to da imaš tek 16 godina i da si u pubertetu te da bi ti se to moglo/trebalo povući nakon puberteta.
-
konekone
#4 Re: Ginekomastija
Na to i jesam racunao, cekao... Onda sam nedavno otisao izvadio nalaze testosterona i estrogena, da bi mi doktorica rekla da je sve u redu sa njima.. Sto u mom slucaju ne odgovara, jer ako su nalazi testosterona i estrogena neuravnotezeni, onda ima sansa da ce to nestati.. 
-
teemo
#5 Re: Ginekomastija
gledaj ovako,ja sam taj problem imao od 12 god ,i stvarno nisam mogao vise izdrazati ,i u 17 godini sam otisao na operaciju.(kod privatnika).
Prije toga sam isao kod doktora ,naravno hormoni uredu ,sve je ok ok,oni govore ma kao proce ti to ovo ono ...nece proci!
Oni tamo ni ne zanju kakav je to kompleks kad se ne smijes skinuti ili kad ti se kroz majicu cak vidi....
operacija nije bolna ako te to zanima,zavrsi za manje od sat vremena ,ides kuci odma ili 2 dana nakon operacije ako si iz daljeg grada....opravis se za mjesec dana si kao nov,nakon 2,3 mjeseca mozes poceti vjezbati i sve
posto vidim da si davno ovo postavio ,ako si jos tu,pitaj sta treba
zivio
Prije toga sam isao kod doktora ,naravno hormoni uredu ,sve je ok ok,oni govore ma kao proce ti to ovo ono ...nece proci!
Oni tamo ni ne zanju kakav je to kompleks kad se ne smijes skinuti ili kad ti se kroz majicu cak vidi....
operacija nije bolna ako te to zanima,zavrsi za manje od sat vremena ,ides kuci odma ili 2 dana nakon operacije ako si iz daljeg grada....opravis se za mjesec dana si kao nov,nakon 2,3 mjeseca mozes poceti vjezbati i sve
posto vidim da si davno ovo postavio ,ako si jos tu,pitaj sta treba
- славянин
#6 Re: Ginekomastija
.konekone wrote:Musko sam i imam 16 godina. Jako sam se rano razvio, sto je vjerovatno i uzrokovalo ovo. Imam ginekomastiju jos od 5. razreda osnovne skole. Eh sad ono, u pocetku nisam ni bio svjestan situacije. Ali shvatio sam da to imam vec duzi vremenski period. ( Imam 85 kg - 188cm visok ). Mucio sam se stalno u teretani, naravno dobio sam dosta rezultata, ali sise su me uvijek "ubijale". Vjerovatno ne znate kako je to otici na more, bazene itdd, a da vas je stid skinuti majicu sa sebe, vjerovatno ne znate kako je otici u shoping i ne moci uzeti majicu koja vam se svidja nego morate uzeti onu u kojim ce vam se sise manje primjecivati, tuga. Govorio sam majci za to, ali ona me ne shvata ozbiljno, ne razumije moje emocije sto se tice ovoga. Zato sam odlucio da pokusam stvari uzeti u svoje ruke i izboriti se nekako. Vadio sam nalaze tesosterona i estrogena, rekli su mi da su mi nalazi idealni, i da su hormoni uravnotezeni. Tada sam shvatio da ako nesto ne ucinim povodom ginekomastije da cu ostati s njom citav zivot. Otisao sam nedavno do doktorice opste prakse, i stvarno je bila ljubazna i rekla mi je da me upotpunosti razumije, i dala mi je uputnicu za specijalistu endokrinologa. Sada ubrzo planiram da odem do endokrinologa i da vidim sa njim na cemu sam. Vjerovatno cu opet vaditi nalaze hormona radi sigurnosti da vidimo.
Ako bi mi predlozio operaciju, zanima me ima li neko da je vec imao operaciju ili da zna nekoga ko je imao, i kako je zadovoljan rezultatima?
Hvala
-
konekone
#7 Re: Ginekomastija
teemo wrote:gledaj ovako,ja sam taj problem imao od 12 god ,i stvarno nisam mogao vise izdrazati ,i u 17 godini sam otisao na operaciju.(kod privatnika).
operacija nije bolna ako te to zanima,zavrsi za manje od sat vremena ,ides kuci odma ili 2 dana nakon operacije ako si iz daljeg grada....opravis se za mjesec dana si kao nov,nakon 2,3 mjeseca mozes poceti vjezbati i sve![]()
posto vidim da si davno ovo postavio ,ako si jos tu,pitaj sta trebazivio
Last edited by konekone on 22/01/2014 12:37, edited 1 time in total.
- Lacrosse
#8 Re: Ginekomastija
Sine dragi, kakva operacija?
Jel tebe interesuje sta nije uredu s tobom, ili te interesuje da nemas sise?
Ja sam ljekar internista.
Prvo sto moras uraditi je otici kod endokrinologa.
Moze biti da si zensko koje se razvilo u musko.
Moze biti da si debeo kao krmak i imas previse estrogena.
To sto ti pises da je normalan testosterone i estrogen, prvo, normalan za koga? Za muskarca? Za zenu? Koji testosteron (free testosterone, totalni testosterone), estrogen (jesu li vrijednosti za zenu ili vrijednosti za muskarca?).
Ti imas visak estrogena naspram testosterona. To je problem frakcije hormona, a ne totalne vrijednosti jedne naspram drugog.
75% ginekomastija pubertetskih se same rijese.
One koje se ne rijese, rijesiti se mogu, to nije kibernetika.
Ali ostaje pitanje odkud tebi kao muskarcu sise.
Odgovor je ili nisi muskarac, a razvio si se kao muskarac, ili si muskarac koji ima previse viska kilograma, ili imas neki hormonalni poremecaj. Zbog toga treba neko ko zna kako da razmisli o ovom problemu i ko ce te pitati sve, od toga imas li cunu, kad je nastupio pubertet, kako rastes, koliko kila imas, imas li u familiji poremecaja sto se toga tice.
Na kraju, nije mi jasno sta stravis o problemu, ne zivis na karibima vec u Bosni.
Ne mozes skinuti majicu jer te sramota, pa sta?
Ne mozes se kupati, pa sta?
Sta ako ne budes mogao imati progenezu, ako nemas spermu ili nedovoljno sperme, i slicno?
Ako imas viska kila, prvo i osnovno je - izgubi 20 kg tezine pa onda idi traziti solucije.
Testosteron se u masnom tkivu preinaca u estrogen.
Zbog toga neces nikad vidjeti mrsavog tipa sa sisama, ali debelih itekako ima.
Zelim ti sve najbolje i da sa 17 godina nozem ne rijesavas nista.
Dok ti ne sazre i jedna i druga glava. Dok te ne pregledaju endokrinolozi. Dok ne pokusaju s ljekovima, eventualno testosteronskom suplementacijom, dok ne izgubis 20 kg tezine ako je imas viska, i na kraju normalno da se vidi kad si operisao sise, normalno da ces imati oziljak, tim ne mjenjas cinjenicu da hormonalno imas poremecaj, i nisi napravio nista osim sto mozes da se skines na bazen i izgledas kao neko koje imao mastektomiju (jer to ce ti uraditi). Tebi trebaju odgovori a ne rijesenje. Zbog toga, sjedi tu gdje si, dobro jesi i otidji u bibiloteku sedmicno jednom i citaj o svim mogucim aberacijama hormona, ginekomastije, i kromosoma, pa uzmi svoje brojeve, pa procitaj malo o pubertetu, da li si usao u pubertet, imas li bruce, brijes li se, jel ti glas se promjenio, jel imas normalne genitalije i sve drugo, pa tek onda donositi neku odluku tipa - "hirurgija". I da, ne ocekuj od hirurga odgovore. Oni ce te operisati ali nece ti nikad moci objasniti sto ti imas sise i niko drugi. Zbog toga idi endokrinologu i postoji 100 hiljada nacina testosteronske suplementacije od toga da imas kremu koju mazes na kozu, imas inekciju 1 mjesecno, imas kuglice koje ti implantiraju pod kozu, dok si na testosteronu bices sterilan, i ako ikad budes planirao imati djecu moraces biti na drukcijoj terapiji, takodje testosteron povecava rizik povecanja prostate i raka prostate, i vodi ka agresivnosti. Na kraju master zljezda nije testis vec pituitarna zljezda, te hormone nisi vadio, glavu nisi slikao, prakticno nista nisi uradio, a htjeo bi na hirurgiju. Zbog toga, sjedi gdje si, citaj, edukuj se, i idi endokrinologu.
Jos nesto. U tvojoj grupi, tj. muskarci do 30 godina, najcesci rak je rak testisa. Rak testisa se moze prezentirati kao ginekomastija (ne cesto, ali postoje odredjeni tumori testa koji ce dovesti do te klinicke situacije), Ako ti je jedan testis veci, bolan i drukciji od drugog, zatrazi pomoc od urologa, neka te pregledaju i urade ultrazvuk.
Jos nesto, kod ginekomastije koja je pristuna vise od godinu dana, obicno hormonalna terapija nece pomoci i dovesti do rezolucije. Sto znaci da jednom kad znas zbog cega imas ovaj problem i znas da nemas nikakvi drugih zdravstvenih problema (kao testikularni rak), onda tek mozes naci hirurga koji te moze operisati i rijesiti kozmeticki problem koji imas, bilo kako bilo, problem je kozmeticki a ne zdravstveni, osim ako ne budes imao sise 30-40 godina, ako budes ih zadrzao, moraces kao i svaka zena da imas mamograme da bi osigurao kako neces dobiti rak dojke. Samo 1% od svih pacijenata koji imaju rak dojke, su muskarci, i cesto ako imas vise tkiva imas i veci rizki, ali nije ni to nuzno, vidjao sam rak dojke kod muskaraca koji su imali normalna sasvim prsa. Ovo je samo FYI. Sto se tice testosterona, testosteron u krvi se veze sa sex binding globulinom tj. veze protein hormon tako da ga celije ne potrose iz krvi. Zbog toga potrebno je znati - free testosterone (slobodni testosteronem, ne vezan za protein, totalni testosterone tj. slobodni i onaj vezan za protein i nekad cak i nivio sex binding proteina tj. proteina koji veze testosterone, obicno za klinicku praksu je potrebno znati koliki je free testosterone, jer je to ono sto tvoje tijelo vidi, a ne totalni testosterone, jer mozes imati normalan nivo totalno testosterone, ali ako imas visak proteina koji ga veze, onda vecinu tog testosterona tijelo nece moci da koristi, sto te cini deficitarnim, i zbog toga imas problem. Sto se tice estrogena, estrogen se mjeri po godinama i spolu, dakle muskarci i zene nemaju isti nivo, i zena koja ima 20 godina i ona od 60 godina nema isti nivo. Sto se tice pituitarne zljezde, nekad se trebaju provjeriti i ti hormoni i to FSH, LH, Prolactin, i ako ima aberacija ili endokrinolog misli da postoji problem s pituitarnom zljezdom potrebna ti je magnetna rezonanca ( CT scan ne vidi pituitarnu zljezdu i nemoj da te ko salje da snimas CT glavu).
Sad znas sve o ovom problemu, izvoli pa primjeni.
Jel tebe interesuje sta nije uredu s tobom, ili te interesuje da nemas sise?
Ja sam ljekar internista.
Prvo sto moras uraditi je otici kod endokrinologa.
Moze biti da si zensko koje se razvilo u musko.
To sto ti pises da je normalan testosterone i estrogen, prvo, normalan za koga? Za muskarca? Za zenu? Koji testosteron (free testosterone, totalni testosterone), estrogen (jesu li vrijednosti za zenu ili vrijednosti za muskarca?).
Ti imas visak estrogena naspram testosterona. To je problem frakcije hormona, a ne totalne vrijednosti jedne naspram drugog.
75% ginekomastija pubertetskih se same rijese.
One koje se ne rijese, rijesiti se mogu, to nije kibernetika.
Ali ostaje pitanje odkud tebi kao muskarcu sise.
Odgovor je ili nisi muskarac, a razvio si se kao muskarac, ili si muskarac koji ima previse viska kilograma, ili imas neki hormonalni poremecaj. Zbog toga treba neko ko zna kako da razmisli o ovom problemu i ko ce te pitati sve, od toga imas li cunu, kad je nastupio pubertet, kako rastes, koliko kila imas, imas li u familiji poremecaja sto se toga tice.
Na kraju, nije mi jasno sta stravis o problemu, ne zivis na karibima vec u Bosni.
Sta ako ne budes mogao imati progenezu, ako nemas spermu ili nedovoljno sperme, i slicno?
Ako imas viska kila, prvo i osnovno je - izgubi 20 kg tezine pa onda idi traziti solucije.
Zelim ti sve najbolje i da sa 17 godina nozem ne rijesavas nista.
Dok ti ne sazre i jedna i druga glava. Dok te ne pregledaju endokrinolozi. Dok ne pokusaju s ljekovima, eventualno testosteronskom suplementacijom, dok ne izgubis 20 kg tezine ako je imas viska, i na kraju normalno da se vidi kad si operisao sise, normalno da ces imati oziljak, tim ne mjenjas cinjenicu da hormonalno imas poremecaj, i nisi napravio nista osim sto mozes da se skines na bazen i izgledas kao neko koje imao mastektomiju (jer to ce ti uraditi). Tebi trebaju odgovori a ne rijesenje. Zbog toga, sjedi tu gdje si, dobro jesi i otidji u bibiloteku sedmicno jednom i citaj o svim mogucim aberacijama hormona, ginekomastije, i kromosoma, pa uzmi svoje brojeve, pa procitaj malo o pubertetu, da li si usao u pubertet, imas li bruce, brijes li se, jel ti glas se promjenio, jel imas normalne genitalije i sve drugo, pa tek onda donositi neku odluku tipa - "hirurgija". I da, ne ocekuj od hirurga odgovore. Oni ce te operisati ali nece ti nikad moci objasniti sto ti imas sise i niko drugi. Zbog toga idi endokrinologu i postoji 100 hiljada nacina testosteronske suplementacije od toga da imas kremu koju mazes na kozu, imas inekciju 1 mjesecno, imas kuglice koje ti implantiraju pod kozu, dok si na testosteronu bices sterilan, i ako ikad budes planirao imati djecu moraces biti na drukcijoj terapiji, takodje testosteron povecava rizik povecanja prostate i raka prostate, i vodi ka agresivnosti. Na kraju master zljezda nije testis vec pituitarna zljezda, te hormone nisi vadio, glavu nisi slikao, prakticno nista nisi uradio, a htjeo bi na hirurgiju. Zbog toga, sjedi gdje si, citaj, edukuj se, i idi endokrinologu.
Jos nesto. U tvojoj grupi, tj. muskarci do 30 godina, najcesci rak je rak testisa. Rak testisa se moze prezentirati kao ginekomastija (ne cesto, ali postoje odredjeni tumori testa koji ce dovesti do te klinicke situacije), Ako ti je jedan testis veci, bolan i drukciji od drugog, zatrazi pomoc od urologa, neka te pregledaju i urade ultrazvuk.
Jos nesto, kod ginekomastije koja je pristuna vise od godinu dana, obicno hormonalna terapija nece pomoci i dovesti do rezolucije. Sto znaci da jednom kad znas zbog cega imas ovaj problem i znas da nemas nikakvi drugih zdravstvenih problema (kao testikularni rak), onda tek mozes naci hirurga koji te moze operisati i rijesiti kozmeticki problem koji imas, bilo kako bilo, problem je kozmeticki a ne zdravstveni, osim ako ne budes imao sise 30-40 godina, ako budes ih zadrzao, moraces kao i svaka zena da imas mamograme da bi osigurao kako neces dobiti rak dojke. Samo 1% od svih pacijenata koji imaju rak dojke, su muskarci, i cesto ako imas vise tkiva imas i veci rizki, ali nije ni to nuzno, vidjao sam rak dojke kod muskaraca koji su imali normalna sasvim prsa. Ovo je samo FYI. Sto se tice testosterona, testosteron u krvi se veze sa sex binding globulinom tj. veze protein hormon tako da ga celije ne potrose iz krvi. Zbog toga potrebno je znati - free testosterone (slobodni testosteronem, ne vezan za protein, totalni testosterone tj. slobodni i onaj vezan za protein i nekad cak i nivio sex binding proteina tj. proteina koji veze testosterone, obicno za klinicku praksu je potrebno znati koliki je free testosterone, jer je to ono sto tvoje tijelo vidi, a ne totalni testosterone, jer mozes imati normalan nivo totalno testosterone, ali ako imas visak proteina koji ga veze, onda vecinu tog testosterona tijelo nece moci da koristi, sto te cini deficitarnim, i zbog toga imas problem. Sto se tice estrogena, estrogen se mjeri po godinama i spolu, dakle muskarci i zene nemaju isti nivo, i zena koja ima 20 godina i ona od 60 godina nema isti nivo. Sto se tice pituitarne zljezde, nekad se trebaju provjeriti i ti hormoni i to FSH, LH, Prolactin, i ako ima aberacija ili endokrinolog misli da postoji problem s pituitarnom zljezdom potrebna ti je magnetna rezonanca ( CT scan ne vidi pituitarnu zljezdu i nemoj da te ko salje da snimas CT glavu).
Sad znas sve o ovom problemu, izvoli pa primjeni.
-
konekone
#9 Re: Ginekomastija
Last edited by konekone on 22/01/2014 12:38, edited 1 time in total.
- Lacrosse
#10 Re: Ginekomastija
1. Maloljetnik si i ne mozes ti odlucivati da li ces ili ne se operisati
2. Operacija koja ti treba je elektivna, i kozmeticka, to ne pokriva zdravstveni fond koliko je meni poznato, zbog toga trebaju ti pare za operaciju i treba ti privatno hirurg koji ce to uraditi
3. Nemas fiksnu dijagnozu hormonalnog poremecaja koji imas, niti zelis da znas, jer tebe samo interesuje da uklonis sise. Mislis da ako je neko u 16 godina koliko zivis 1 provjerio koliki ti je testosteron a koliki estrogen da je to dokaz da je sve u redu, kad je sve uredu sto ne skines majicu medju muskim kolegijem pa se uporedi jel uredu ili nije.
4. Ne samo da nemas dijagnozu vec nisi pokusao nista. To je moguce i do ljekara s kojima imas posla, ali je i do tebe jer sa 16 godina kmecati i htjeti ici pod noz, a ne uzeti da istrazis stvari malo, i ne pokusas barem 1 ljek. Ljek koji ti ja mogu preporuciti je Tamoxifen ili Raloxifen. Ovo su estrogenski blokeri receptora koji piju zene nakon sto dobiju rak dojke.
5. Sa 16 godina biti visok 190 cm, i ne znam kakao izgledas feontipno - jel tebi endokrinolog radio magnetnu rezonancu ili barem pregledao hormone pituitarne zljezde ili izmjerio kortizol ikada, izvadio prolaktin ili growth hormon?
6. Nemas nikakvih zdravstvenih problema i tvoj je problem kozmeticki. Samim tim nije bitan problem i kad tad ce se moci rijesiti. Bolje ti je sacekati par godina, naci plasticnog hirurga koji ima iskustvo, znati kakva je operacija, koliki je oziljak, da li ce ti ostati bradavica, da li se radi postupak liposukcije tj da li ce samo da ti odrane masnocu iz grudi ili ce da ti odsjeku komad koze pa rekonektiraju ili ce uraditi oboje, i slicno, a do tad ces biti punoljetan i mozes sam donositi svoje odluke.
7. Samo ti nabijaj sebi komplekse, imaces citav zivot da ih ljecis, zbog toga ako je problem u glavi, u kompleksima, fino kod psihijatra, pa zaridaj sto je tebe bog pokarao da ti nije nista, osim imas dva put vece grudi od sljedeceg, i na kraju ako imas skini majicu neka vide ljudi da nas ima i sa hormonalnim poremecajima, i da nismo svi isti, i da pored toga, nisi freak vec normalan lik, ali budi spreman da te neko zajebava, pitanje se namece onda jel ti hoces pod noz zbog sebe ili zbog drugih? To je bitno pitanje, i treba ti malo tintara sazreti prije nego sto se podvrgavas rizicima koje zivot pruza, jer nema operacije bez komplikacija, i bez rizika, narucito ako trebas pod generalnu anesteziju i slicno.
Zbog tog svega, ladju kraju Avdija.... ovo je moje misljenje, ti imas svoje misljenje, ali to misljenje dokle god nisi punoljetan i nemas za operaciju, niti ima na tezini niti na dubini. Do tad, umjesto da ides na more i bazene, ti fino skupljaj pare, i nadji sebi hirurga koji ce te operisati na 18 rodjendan.
2. Operacija koja ti treba je elektivna, i kozmeticka, to ne pokriva zdravstveni fond koliko je meni poznato, zbog toga trebaju ti pare za operaciju i treba ti privatno hirurg koji ce to uraditi
3. Nemas fiksnu dijagnozu hormonalnog poremecaja koji imas, niti zelis da znas, jer tebe samo interesuje da uklonis sise. Mislis da ako je neko u 16 godina koliko zivis 1 provjerio koliki ti je testosteron a koliki estrogen da je to dokaz da je sve u redu, kad je sve uredu sto ne skines majicu medju muskim kolegijem pa se uporedi jel uredu ili nije.
4. Ne samo da nemas dijagnozu vec nisi pokusao nista. To je moguce i do ljekara s kojima imas posla, ali je i do tebe jer sa 16 godina kmecati i htjeti ici pod noz, a ne uzeti da istrazis stvari malo, i ne pokusas barem 1 ljek. Ljek koji ti ja mogu preporuciti je Tamoxifen ili Raloxifen. Ovo su estrogenski blokeri receptora koji piju zene nakon sto dobiju rak dojke.
5. Sa 16 godina biti visok 190 cm, i ne znam kakao izgledas feontipno - jel tebi endokrinolog radio magnetnu rezonancu ili barem pregledao hormone pituitarne zljezde ili izmjerio kortizol ikada, izvadio prolaktin ili growth hormon?
6. Nemas nikakvih zdravstvenih problema i tvoj je problem kozmeticki. Samim tim nije bitan problem i kad tad ce se moci rijesiti. Bolje ti je sacekati par godina, naci plasticnog hirurga koji ima iskustvo, znati kakva je operacija, koliki je oziljak, da li ce ti ostati bradavica, da li se radi postupak liposukcije tj da li ce samo da ti odrane masnocu iz grudi ili ce da ti odsjeku komad koze pa rekonektiraju ili ce uraditi oboje, i slicno, a do tad ces biti punoljetan i mozes sam donositi svoje odluke.
7. Samo ti nabijaj sebi komplekse, imaces citav zivot da ih ljecis, zbog toga ako je problem u glavi, u kompleksima, fino kod psihijatra, pa zaridaj sto je tebe bog pokarao da ti nije nista, osim imas dva put vece grudi od sljedeceg, i na kraju ako imas skini majicu neka vide ljudi da nas ima i sa hormonalnim poremecajima, i da nismo svi isti, i da pored toga, nisi freak vec normalan lik, ali budi spreman da te neko zajebava, pitanje se namece onda jel ti hoces pod noz zbog sebe ili zbog drugih? To je bitno pitanje, i treba ti malo tintara sazreti prije nego sto se podvrgavas rizicima koje zivot pruza, jer nema operacije bez komplikacija, i bez rizika, narucito ako trebas pod generalnu anesteziju i slicno.
Zbog tog svega, ladju kraju Avdija.... ovo je moje misljenje, ti imas svoje misljenje, ali to misljenje dokle god nisi punoljetan i nemas za operaciju, niti ima na tezini niti na dubini. Do tad, umjesto da ides na more i bazene, ti fino skupljaj pare, i nadji sebi hirurga koji ce te operisati na 18 rodjendan.
-
teemo
#11 Re: Ginekomastija
Evo da kazem covjeku ovome dole takodje nesto,ja sam isao 6 puta na vadjena hormona,svaka 3 mjeseca,i svaki put isto,hormoni dobri,sve odlicno ali ginekomastija ne nestaje.Doktorica rekla kao jbg,nzm valjda ce proci,a nece proci ako ne prodje u roku 3 godine.Jer mi je ona rekla da se to obicno do 3 godine najvise zadrzi a onda ako ne nestane treba operacija.Ja sam imao 56 kg ,183 visok,znaci mrsav ko grana,i imao sam sise jebene.Ljudi su se cudili jer kao,obicno deblji ljudi to imaju ovo ono.Sto znaci da nije do debljine uvjek.konekone wrote:Hajde hvala Bogu kad se neko javio. Najgora stvar u svemu tome sto niko ne razumije. Prijatelju nisi svjestan koliko je sad zafrkano meni u ovim ljetnim danima. Sve u svemu skupljam novce za zimu, kada cu ici na sve ili nista, reci cu roditeljima da to moram jednostavno uraditi. Namjeravao sam operaciju izvrsiti u Nasoj Maloj Klinici u Sarajevu, iz Mostara sam. Interesuje me primjeti li se puno kad skines majicu da si radio estetsku operaciju?teemo wrote:gledaj ovako,ja sam taj problem imao od 12 god ,i stvarno nisam mogao vise izdrazati ,i u 17 godini sam otisao na operaciju.(kod privatnika).
operacija nije bolna ako te to zanima,zavrsi za manje od sat vremena ,ides kuci odma ili 2 dana nakon operacije ako si iz daljeg grada....opravis se za mjesec dana si kao nov,nakon 2,3 mjeseca mozes poceti vjezbati i sve![]()
posto vidim da si davno ovo postavio ,ako si jos tu,pitaj sta trebazivio
Usput hvala na odgovoru, puno mi znaci
Znam kako ti je,ni na bazen ili kupanje nemozes otici,ne mozes se skinuti pred drstvom kad je vrucina a oni se svi skinu .Itd itd,to je ozbiljan problem,znam kako ti je.Operacija je dobra,sad zavisi od hirurga,oziljak je skroz mali mali,jedva se vidi,jos imas kreme koje mazes ,moze skroz nestati,ja nisam imao zivaca da mazem to 3 mjeseca,pa sam samo 1 mjesec
pozdrav ,i drzi se,proce ljeto,nije svaka muka do vjeka
- Sanchez22
#12 Re: Ginekomastija
Da li postoji neki prirodni nacin za uklanjanje lipomastije,dakle problem su samo bradavice,kao napuhane cijelo vrijeme,nisam nikad bio debeo pozdrav 
-
teemo
#13 Re: Ginekomastija
hmm ,ako nisi debeo onda stvarno nzm....Sanchez22 wrote:Da li postoji neki prirodni nacin za uklanjanje lipomastije,dakle problem su samo bradavice,kao napuhane cijelo vrijeme,nisam nikad bio debeo pozdrav
liposukcija je uglavnom jednostavnija za operisati i brze se oporavljas i sve...
mada,u indiji ili ne znam bas tacno u kojoj zemlji istoka ,imaju biljku koja ljeci lipo i gino,i prave tablete od biljke...ali sad...ovde toga nema tako da jbg....poznanik moj je nekako preko nekih ljudi narucio to...ako mu to stigne,i ako uspije to sve,javim vam,do tad jbg,lagano samo i budite strpljivi,nijedna muka nije dovjeka
- Sanchez22
#14 Re: Ginekomastija
Jbg pojavilo se u pubertetu kao u svakoga,samo sto nije nikad nestalo,ne smeta to meni,samo nekada bude zezanjateemo wrote:hmm ,ako nisi debeo onda stvarno nzm....Sanchez22 wrote:Da li postoji neki prirodni nacin za uklanjanje lipomastije,dakle problem su samo bradavice,kao napuhane cijelo vrijeme,nisam nikad bio debeo pozdrav
liposukcija je uglavnom jednostavnija za operisati i brze se oporavljas i sve...
mada,u indiji ili ne znam bas tacno u kojoj zemlji istoka ,imaju biljku koja ljeci lipo i gino,i prave tablete od biljke...ali sad...ovde toga nema tako da jbg....poznanik moj je nekako preko nekih ljudi narucio to...ako mu to stigne,i ako uspije to sve,javim vam,do tad jbg,lagano samo i budite strpljivi,nijedna muka nije dovjekapozz
Strpljiv sam ja
- gradskadjeca
#15 Re: Ginekomastija
Eh super da sam naletio na ovu temu,
Imao sam prolaktinom ( tumor hipofize koji mi je odstranjen prije 13 dana. Ustanovljena mi je ginekomastija u AL Tawil klinici a inace sam gojazna osoba. Imam disbalans hormona i prolaktin mi je imao vrijednost od 90 000, sad je nakon operacije 15 000.
Gutam Cortef i Bromokriptin.
Prvi put cujem za operaciju ginekomastije jer mi niti jedan doktor nije objasnio sta je to. Otisao sam kod doktora radi sekreta iz dojke i kvrzice na dojci. Mislio sam da je ta kvrzica ginekomastija
Dakle kako kazete Nasa maa klinika, ne znam zasto je tako raja zovu kad je u pitanju Moja klinika, ako mislimo na istu,
Dakle, ovo se moze srediti, imam kontrolu kod endokrinologa pocetkom mjeseca pa cu je bas pitati ?
Znam kako se osjecas, jer i sam imam cijel zivot probleme sa tim, a 34 su mi godine.
Ja ti ne smijem dati nikakav savjet jer je to osjetljivi pitanje ali vidim da si inteligentan cim se brines o svom zdravlju. Mnogo srece prijatelju,
Imao sam prolaktinom ( tumor hipofize koji mi je odstranjen prije 13 dana. Ustanovljena mi je ginekomastija u AL Tawil klinici a inace sam gojazna osoba. Imam disbalans hormona i prolaktin mi je imao vrijednost od 90 000, sad je nakon operacije 15 000.
Gutam Cortef i Bromokriptin.
Prvi put cujem za operaciju ginekomastije jer mi niti jedan doktor nije objasnio sta je to. Otisao sam kod doktora radi sekreta iz dojke i kvrzice na dojci. Mislio sam da je ta kvrzica ginekomastija
Dakle kako kazete Nasa maa klinika, ne znam zasto je tako raja zovu kad je u pitanju Moja klinika, ako mislimo na istu,
Dakle, ovo se moze srediti, imam kontrolu kod endokrinologa pocetkom mjeseca pa cu je bas pitati ?
Znam kako se osjecas, jer i sam imam cijel zivot probleme sa tim, a 34 su mi godine.
Ja ti ne smijem dati nikakav savjet jer je to osjetljivi pitanje ali vidim da si inteligentan cim se brines o svom zdravlju. Mnogo srece prijatelju,
-
staradis
#16 Re: Ginekomastija
Ovaj ljekar internista je kreten ko da nikad nije procitao nista iz psihologije tokom studija
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
- gradskadjeca
#17 Re: Ginekomastija
Debil.staradis wrote:Ovaj ljekar internista je kreten ko da nikad nije procitao nista iz psihologije tokom studija
Ne sljivim ga ni 2 pisljiva boba, da je kakav doktor ne bi imao vremena piskarati po forumu, ovo je ili ucenik ili propali doktor
Growth hormon, pa reci hormon rasta, sta pametujes, kazes pituitarna, pa reci bolan hipofiza.
Sta kad bih se ja poceo ovdje gadjati terminima koje sam naucio tokom boravka u boinici od 15 dana.
- lavorpunvode
#18 Re: Ginekomastija
zaista, rjecnik koji prilici jednom ljekaru.Lacrosse wrote: Ja sam ljekar internista
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#19 Re: Ginekomastija
Ljekara i g*****. 
- Sanchez22
-
KendrickL
#21 Re: Ginekomastija
Vozdra, i ja sam imao taj problem godinama i odlucio sam operisat. Skupio pare uradio sve potrebne nalaze otisao kod KARABEGA "najbolji hirurg u BIH" dok sam nosio steznik ponekad malo skinem i normala mi izgledalo obradovo se ja kontam eto rijesio sam se govana. Skinem steznik par dana i opet isto, iso kod karabega redovno svaki mjesec-2 na kontrolu samo mi seru "ma bit ce to treba vremena da se otekline vrate ovo ono" hajd ja ceko, ceko eto do sad proslo godinu i pol skoro i nista a dao im 3000km zvao ih opet jucer i odo za koji dan da ih jebem.
- Ductus Holedocus
#22 Re: Gyno
Svasta sam se nagledala i naslusala,ali ko sto je ovaj Lacrosse jos nisam!
ni eticnosti,ni znanja,ni profesionalnosti,ni kulture! Aferim kolega!
ni eticnosti,ni znanja,ni profesionalnosti,ni kulture! Aferim kolega!