Gdje izaci u Bihaću???

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

blue033

#1 Gdje izaci u Bihaću???

Post by blue033 »

Trenutno sam na proputovanju i veceras moram ostati u Bihacu. Zanima me ima li neko iz Bihaca ili neko drugi upucen gdje bi bilo dobro mjesto za izaci. Znaci gdje ima pive, curica i sl.
Nadam se da ce se neko smilovati u narednh sat vremena.

hvala
FaceOff

Post by FaceOff »

Pa i nije ti nocas najbolje vrijeme za izlaska, ali svakako ti preporucujem Tasun, cura ima, a i pive (tocena marka, Preminger cini mi se 1.5KM)
A ako hoces imas i Cardak,Salon...mada ne znam sta se tamo desava jer ne zalazim.
japaja

Post by japaja »

al promaši sezonu bauštelki. madona puna :-) prošetaj deder korzom pa zaviri u blue, flesh, onda malo do čardaka, pa u tasun. ma jaro, noćas su tvoje :lol:
violentjack

Post by violentjack »

Ona u parku je bila diskoteka..jel Hollywood ili tako nekako :-?
FaceOff

Post by FaceOff »

Nekad bila diskoteka Hollywood u Parku odnosno u sadašnjem Kulturnom centru, sad ti tu nema ništa,pardon tu je dvorana (nedovršena) gdje se igra većina predstava na Bihaćkom ljetu. Diskoteka je sad pod tribinama stadiona Jedinstvo na Lukama i zove se Planet Hollywood.
Osim te imaš u Bakšaišu (famozno naselje gdje hara meningokokna sepsa) diskoteku Nevada, al pojma nema šta tamo ima,nikad bio pretpostavljam isključivo narodnjaci, al nisam siguran.

Da,da zaboravio sam pomenuti da je u zadnje vrijeme jako popularno izlaziti u Krajinu, to ti je tržni centar u koji se dosta zalazi u zadnje vrijeme i ono kao neka elitica, peke, dame, face tamo idu većinom,al je dobro unutra.
Možeš i u Flash navratiti, tu ćeš se osjećati ko kod kuće izuzev ako ti ne prija prisnija atmosfera s konobarima i ljudima oko tebe, koji su tu domaći. Ako nisi za to 5 metara preko puta ti je Blue, sređen kafić gdje se dosta izlazi, ali je malo uštogljeniji, od Flasha puuuno uštogljeniji. Nekad tu izlazio, sad ne.
U Tasunu je super, to ti je preko mosta, bliže autobusnoj stanici.
Nekad je postojao Jazz club, fenomenalni urbani kafić, al nažalost, s obzirom da je broj "urbane" populacije Bihaća naglo opao, Jazz je zatvoen, na veeeeeeeliku žalost, a stvarno je fenomenalno bilo.

Imaš po centru još milion kafića...U RB svakako navrati, to je čisti prototip Flasha samo za malo stariju i ozbiljniju raju, tu je Mescalito ima još jedan iza galerije (do RB-a) čuo sam da nije loše,al se otvorio nedavno pa ne znam. Možeš i u restoran kod Čavkunovića (na Korzu), Bondeno nemoj propustiti (preko puta VF-a u centru, mada je suludo objašnjavati s obzirom da je svima koji iole poznaju Bihać Bondeno glavni orijentir).

Šta bih još mogao predložiti...recimo Rock pub, za ljubitelje Rocka u Midžića mahali (preko puta Intime-koja je ljeti haos kafić), a da navratiti se može i u Bistro (ljeti poznat po techno muzici, kada mu je lokacija kod mosta, zimska varijanta je u Harmanima preko puta Crvene zvijezde, ex restoran Harmani, a muzika ti je kombinacija techna i narodne :), ozbiljno), onda se može i u Belvedere navratiti (to je na Trgu kod Univerzitetske biblioteke), lijepo mjesto za recimo ozbiljnije, restoran je u pitanju gdje se može dobro, a jeftino jesti...
I kao zadnji prijedlog Blues caterpilar, dobar kafić na drugoj strani grada kod pruge u Prekounju.

Joj nisam ni znao da je Bihać ovako raznolik s ponudom, a uvijek se žalim kako se nema gdje izaći :)
kike

Post by kike »

ja ljeti najvise volim sjesti na klopu u Kastelski buk

Hrana je super, raja dobra, a Una je jedina...........
blue033

Post by blue033 »

Hvala vam puno iako je vecina odgovora pristigla kasno:( ali nije vazno mozda neko drugi nadje nesto korisno, i ja cu sigurno opet nekad do Bihaca.

Vrtio sam se po Centru, trazio Sarajevsko pivo, ne nadjoh ga:(
violentjack

Post by violentjack »

Zivio sam ja u Bihacu jedno kratko vrijeme..oko mjesec dana na Ozimicama

Fino naselje..steta da Bihac nije malo veci

vidio sam staru dzamiju Bihacku..pa slapove na uni..koje se vide preko onoga betonskog mosta ..pa stadion..hotel park je bio rusevan 1998...tada je bila tu i ona diskoteka u parku Hollywood 1998.ali eto zanima me jel se ista napravilo kapitalno od 1998 tamo

:-D :oops:
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Ništa kapitalno ili ne kapitalno se niije izgradilo u HAĆABI ,DODUŠE malo je umiven i malo ušminkaniji i to je to .
FaceOff

Post by FaceOff »

E sarajevsko pivo neces nigdje naci u Bihacu, jer smo mi Biscani i suvise ponosni na svoj Preminger, pa ga piju i oni kojima i nije naj pivo :)

Od 1998. ne mogu reci da se nesto extra izgradilo, ali stvari koje su navedene, a koje su bile u ruševnom stanju više nisu. hotel Park je renoviran, super izgleda i fenomenalno je sredjen. Trenutno ima 3 zvjezdice, al mislim da ce 4 uskoro dobiti. Izgradjen je i hotel Ada, na ulazu u Bihać i famozni restoran Sunce, koji izgleda savršeno.
EdaHifi

#11 Kod Taleta

Post by EdaHifi »

A ako prolazite kroz Bihac i zelte gdje dobro sta pojesti, u Ripcu Picerija "Tale" je pravo mjesto....porcije masala.....konobari za desetku......cijene prihvatljive....unutrasnjost, nije bas nesto, nula sminke ali to bas cini Taleta Taletom
FaceOff

Post by FaceOff »

Uuuuuu Tale!!!

Najbolja hrana,a pri tom i jeftina.
Pica Tale je opste poznata stvar za Bišćane.
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

jadno je to sve... :(
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

jadno je to sve...
Jebiga tako je . :(
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

ajde drzim fige da bude bolje :)
neko iz mase

Post by neko iz mase »

bihac je stvarno lijep gradic. Imao sam cast da ga posjetim na ljeto '03, dok je trajao bihacki festifal. svidjelo mi se navece, samo je jedina mana sto se sve zatvara poslije 11-12. grad kao da opusti, ili sam ja to bio na pogresnom mjestu
a pivo je hvala bogu najbolje
Crvena

Post by Crvena »

FaceOff wrote: Nekad je postojao Jazz club, fenomenalni urbani kafić, al nažalost, s obzirom da je broj "urbane" populacije Bihaća naglo opao, Jazz je zatvoen, na veeeeeeeliku žalost, a stvarno je fenomenalno bilo.
Bio je ovo iscrpan prikaz bihaćkog nam kafanskog života,a ovaj gore dragi moj,najdraži Jazz više ne radi...dobro kažeš FaceOff,kad čovjek sve ovo nabroji, reklo bi se da u Bihaću stvarno ima svega (prije svačega :D ), a ono...mah nećemo o bedarama,nema kukanja...eto ide nam ljeto,pa se otvaraju svi oni kafići poput: Otoke,Betona,Kule itd. :)

btw.pozdrav raji na forumu,nisam ovdje prije vidjela podforum Bihać,pa hajde rek'o da nešto 'spostam' prvo na njemu (ah koji lokal patriotizam :oops: )
TourniqueT

Post by TourniqueT »

Ja sam inace rodjeni Biscanin, greskom zalutao u Sa... :x

Bez obzira na sve, sad bih volio sjest u FLASH i popit kafu sa Adom i ekipom vishe nego milijun KM-ova...

U R&B navratit pred vecer sjest u bastu popiti PREMINGER, (ovde kad trazim KRUH I PREMINGER gledaju me ko' da sam s marsa pao)...

Evo trebao sam ovu sedmicu u Bihac, uspio sam si organizovat 9 dana slobodno, medjutim... GRIPA :(

cim budem bolje, Bihac... eto meeeeee... :D :D :D
Hex

#19 TASUN RULLLLLS !

Post by Hex »

Zdravo svi,

Ako planirati izlaziti u Bihacu za mene najbolje mjesto je Tasun kafic blizu autobusne stranice. Izlazio sam za vrijeme srednje skole u Tasun 4 godine konstantno i rulzzzzz. Poslusajte moj savjtet bujrum na kafu/pivu kod Djeme, Berija ili Kruske(Legende konobari).
summeja

Post by summeja »

:D jooj slučajno vidjeh tema bihać:)
moj jedini grade...
živim u slo ali svako 3,4 mjeseca dodem u moj voljeni grad,i stalno se lijepo provedem...blue,bondeno ,čardak, itd...sad februara kad sam bila svratila sam i u madonu,prvi put...i nije loše,jer nema ništa bez naše dobre narodne pjesme i bešlića:)
OVAJ GRAD PUNO PRUŽA...pozdrav svim biščanima...
volim te grade moj...:)
japaja

Post by japaja »

summeja, ide li se za maj :-D biće gužve na metliki kad navale svi bauštelci, i ovi ''turistički'' :-)
bosniaque

Post by bosniaque »

japaja wrote:summeja, ide li se za maj :-D biće gužve na metliki kad navale svi bauštelci, i ovi ''turistički'' :-)
jest jest ja sam jednom ceko 4 puna sahata! :-D
Bumbar

Post by Bumbar »

TourniqueT wrote:
Bez obzira na sve, sad bih volio sjest u FLASH i popiti kafu...
Heh...kad samo glavom klimnu je li dvije sa mlijekom... :roll:

A i baste se otvaraju sad...river...intima... :roll: ...

Da mi je sedmica slobodna da idem kuciiiiiiiii... :-D
FaceOff

Post by FaceOff »

Aj kad ce prvi maj da idem kuci....... :( :( :( :( :( :(
Bumbar

Post by Bumbar »

heh meni ne pije puno vode 1 maj kad je nedelja... :roll:
Post Reply