uzasan pocetak sarajevske zime
Moderator: Chloe
-
2HD
#1 uzasan pocetak sarajevske zime
ne mogu da vjerujem kakva je lakrdija od "svecanog ceremonijala" otvaranja sarajevske zime upravo na televiziji.voditelji FTV-a KATASTROFA + gomila razuzdane djece + suludi spahic koji skoro roni po miljacki !!
- sorge_sa
moje oci veceg idiotluka ne gledaju odavno.......pa ovaj pseudo nafuranik na kulturu iz godine u godinu spicka bruku para na svoju samopromociju..........pa stvarno je vise DOSTA Ibrinih jeftinih nadrikulturnih izdrkarija, performansa i instalacija i izvedbi.....

-
orange
zali Boze tolikih para skrhanih za izmotavanja i glupiranja kojekakvih svjetskih "umjetnika" (cast rijeeeetkim izuzecima) i samopromociju Ibre-nema-dje-me-nema-Spahica... pametnije i sevapnije je ako nista pola od te sume dati djeci na Bjelave, u staracki dom, u jednu od brojnih narodnih kuhinja...
Sto se taj isti Ibro nikad ne sjeti da odvede glumce i umjetnike u dom u Pazaricu pa da uljepsa ne dan, nego i prethodnu i tekucu i narednu godinu onim hudnicima dole?
Ufff kako mi taj covjek ide na zivce...
Sto se taj isti Ibro nikad ne sjeti da odvede glumce i umjetnike u dom u Pazaricu pa da uljepsa ne dan, nego i prethodnu i tekucu i narednu godinu onim hudnicima dole?
Ufff kako mi taj covjek ide na zivce...
-
zalosna_sova
Ibro Ibro , nekad si nam dijelio margarin (1993) a sada ne prestajes da nam dijelis svoja zimska sranja. dokle bolan Ibro.

- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Jeste, nije Ibro jarane nas fukara
:D
-
BigusDickus
Pa ona spica na televiziji je posebno interesantna...
...sta li ono predstavlja...zenska ruka, pa nesto kao medju prstima rola i ispadne pahuljica...
...k'o da je, da izvines, veliku kaku iz nosa izvukla, pa je urolala u oblik pahuljice... 
- horns&drums
Zensko bi to bolje napravila
:D davno sam ja to rekao 
- horns&drums
Zivio Ibro (ali na aparatima
)
-
silence_is_sexy
ljudi mozete vi srati koliko hocete po ibri i sarajevskoj zimi ali je cinjenica da se ona desava vec 21 godinu... ljudi su 1993 i 94 radili i organizirali kakav takav festival... ok, dizajn je ove godine prestrasan, tu nema zbora, ali nije festival dizajna... koliko se ja sjecam drzavna ministarstva kulture su ove godine ibri zavrnuli pipu i dali mi par hiljada maraka al' je ibro, stari pervarant, pronasao lovu u evropi, prevesl'o par sponzora i opet sastavio festival koji ove godine ima super momenata... mozete pricati koliko hocete ali je prvi veliki koncert ove godine (a tako ce i ostati di pocetka jazz festivala) ibrino djelo: 9. februara dolaze legendarni MadreDeus... u BKC...
ima i par zanimljivih izlozbi, izmedju ostalog izlozba Mirka Ilića...
jebi ga, svi su po starom bosanskom obicaju puni kritika na racun svakoga ko ista pokusava da radi... i sve go genijalac koji bi, samo da mu se prilika ukaze, napravio milijardu puta bolji program od ovog nesposobnog ibre za duplo manje para...
zima traje 2 fuckin' mjeseca i naravno da se zalomi i shita kojekakvog ali takva je kakva je i ne vidim razlog zbog kojeg bi ikome smetala...
ni meni se ibro ko' lik ne svidja i naravno da svaki put napravi nebulozu od otvaranja (al' je bar komicno do kraja...) ali to nema nikakve veze sa cinjenicom da se u sarajevu za ta dva mjeseca desi koncerata kalasicne muzike, izlozbi i teatarskih gostovanja koliko i za cijeli ostatak godine...
prema tome, svi koji serete po sarajevskoj zimi, razmislite jos malko o svemu...
peace & out

ima i par zanimljivih izlozbi, izmedju ostalog izlozba Mirka Ilića...
jebi ga, svi su po starom bosanskom obicaju puni kritika na racun svakoga ko ista pokusava da radi... i sve go genijalac koji bi, samo da mu se prilika ukaze, napravio milijardu puta bolji program od ovog nesposobnog ibre za duplo manje para...
zima traje 2 fuckin' mjeseca i naravno da se zalomi i shita kojekakvog ali takva je kakva je i ne vidim razlog zbog kojeg bi ikome smetala...
ni meni se ibro ko' lik ne svidja i naravno da svaki put napravi nebulozu od otvaranja (al' je bar komicno do kraja...) ali to nema nikakve veze sa cinjenicom da se u sarajevu za ta dva mjeseca desi koncerata kalasicne muzike, izlozbi i teatarskih gostovanja koliko i za cijeli ostatak godine...
prema tome, svi koji serete po sarajevskoj zimi, razmislite jos malko o svemu...
peace & out
- horns&drums
Ma ok je zima ali mi je Ibro brate odvratan. Ruzniji je od Bicakcica 
-
silence_is_sexy
kada: srijeda 9. februar 2005 u 20:00
gdje: BKC, sarajevo
ulaznice na blagajni n. pozorista ili u bkc
tako pise na sajtu zime..
gdje: BKC, sarajevo
ulaznice na blagajni n. pozorista ili u bkc
tako pise na sajtu zime..
- sorge_sa
dolazi Madredeus na racun portugalske ambasade..............naime ljudi ce biti u Ljubljani, Zagrebu, pa u proputovanju ka Beogradu i Skoplju svratiti i do Sarajeva.........nikakav veliki doprinos Ibrin tu nema, ljudi bi dosli i bez njega milion %, a on je to lauferski stavio u program zime, kao i prosle, ili kad je vec bila Jane Birkin, naime ista stvar, vece prije u ZG, a vece poslije BG............ozbiljne zemlje, kakva mi nismo rade na promociji svojih kulturnih vrijednosti, potpomazu umjetnike, plate im put do vukojebine kakva smo mi, a onda se seoska lola poput Ibre busa u prsa junacka kako je doveo Madredeus u SA, o majko bozija, and pravedni Ibro & beskurpulozni muljator u mutnoj i plitkoj Miljacki..........ko da gledam za 30 godina ce Ibro opet otvarat jubilarnu 50-tu, Sarajlic i Baftic ce voditi omladinski.......itd........ista ,meta isto odstojanje..

- horns&drums
Oni su portugalci, ja sam spanac
:D Ne idem