nemam pojma jel ovo uživo ili je snimak pa mi nemojte reći pobjednika
Superbowl
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
winetou
#1 Superbowl
Evo kod mene upravo počeo uvod za Superbowl na TV pa pošto je to sport sa najviše taktike na svijetu, a ne kao jednostavni evropski fudbal, molio bih "amerikance" da mi objasne osnovna pravila
-
violentjack
Pametnowinetou wrote:Navijam za NE Patriots, simpatično ime
-
Bosančeros
Navijam za Filadelfiju, ali inače navijam za Green Bay Packers!!
-
demagog
#9 Re: Superbowl
Pravila su pravo komplikovana za objasniti, morao bi pola sata tipkati, na stranu to sto ne znam bas sva pravila vec samo osnovna.winetou wrote:Evo kod mene upravo počeo uvod za Superbowl na TV pa pošto je to sport sa najviše taktike na svijetu, a ne kao jednostavni evropski fudbal, molio bih "amerikance" da mi objasne osnovna pravila![]()
Americki fudbal je pravo zanimljiv (meni) a ova superbowl utakmica je bila pravo dobra
-
winetou
Premda sam navijao za Patriotse ono od McNabb-a dodavanje između dvojice za touchdown je fenomenalno.

samo nije mi jasno od kakvog je značaja to što je neko pretrčao toliko i toliko jardi
naslućujem nešto, ali nisam baš siguran 
A tek oni pokreti onoga što mu je stopalo skoro pa od metala
One drvene marije evropskog fudbala nikad neće moći pobjeći protivničkom beku kao taj tip
samo nije mi jasno od kakvog je značaja to što je neko pretrčao toliko i toliko jardi
A tek oni pokreti onoga što mu je stopalo skoro pa od metala
One drvene marije evropskog fudbala nikad neće moći pobjeći protivničkom beku kao taj tip
-
demagog
Cijela igra se sastoji od toga da se "osvaja teren" tj. da se dodje do gol-linije a za to treba preci sto vise jardi. Zbog toga prate ko je koliko pretrcao, slicno kao sto se u tenisu prati postotak servisa i takve stvari. Kad se sve sabere opet mogu izgubiti oni koji su presli vise jardi isto kao sto moze u tenisu izgubiti onaj ko bolje servira.winetou wrote: samo nije mi jasno od kakvog je značaja to što je neko pretrčao toliko i toliko jardinaslućujem nešto, ali nisam baš siguran