Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Rasprave o vjerskim temama.
skafiskafsnjak

#1 Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by skafiskafsnjak »

Kako znam za sebe, roditelji su mi govorili da hodam cesto u snu, da pricam nerazumljivo ... nekada se toliko derem da majka cuje u drugoj sobi .
U zadnje vrijeme sve vise i vise...

Bas sinoc, ni sat nakon sto sam zaspao, trznem se, isto kao da nesto iznad mene leti, neki stvor. Toliko sam se prepao da sam bacio sve sa sebe i pao na pod ... jedva sam zaspao ponovo poslije.

Ne pijem, ne drogiram se, ne pusim ... cesto odem na namaz... Inache sam malo ovako zivcan, lahko se naljutim .

Kakav je stav Islama o ovim stvarima ?
cackalica83

#2 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by cackalica83 »

skafiskafsnjak wrote:Kako znam za sebe, roditelji su mi govorili da hodam cesto u snu, da pricam nerazumljivo ... nekada se toliko derem da majka cuje u drugoj sobi .

Bas sinoc, ni sat nakon sto sam zaspao, trznem se, isto kao da nesto iznad mene leti, neki stvor. Toliko sam se prepao da sam bacio sve sa sebe i pao na pod ... jedva sam zaspao ponovo poslije.

Ne pijem, ne drogiram se, ne pusim ... cesto odem na namaz... Inache sam malo ovako zivcan, lahko se naljutim .

stav je da moguce imas problema sa dzinnima, trebala bi ti se rukja prouciti.
cackalica83

#3 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by cackalica83 »

sjedi, zazmiri, opusti se i slusaj ovo 20 minuta, ako sta osjetis javi

rage_guy

#4 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by rage_guy »

Posjeti doktora. Nece ti klip sa youtuba pomoci. :/
ovajonaj

#5 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by ovajonaj »

cackalica83

#6 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by cackalica83 »

rage_guy wrote:Posjeti doktora. Nece ti klip sa youtuba pomoci. :/
ma da staces pshioloski problem rjesavati psiholoskim lijekom kad mozes materijalni tabletama koje imaju svakakvih nuspojava, eh grdne rane.
cackalica83

#7 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by cackalica83 »

Kastanienallee wrote:Ja nisam religiozna na tom nivou da bih vjerovala i u kakve duhove, demone i iscjeljivanje bilo čega te vrste.

Ljudsko tijelo je čudesno. Sve je tako savršeno i nevjerovatno povezano. To što je neko nervozan i živčan i živi u nekom grču može da se odrazi na funkcionisanje organizma na bezbroj načina.Trudi se svjesno više odmarati i koliko god je više moguće opustiti pred spavanje. Ako ne pomogne opuštanje, nije loše otići na pregled kod neurologa.
da bi znala da postoje demoni/duhovi dzinni dovoljno ti je da uradis exorcizam i sve ce ti se samo kazati, nema tu mjesta vjerovanju to je onda fakt, znanje, nesto opipljivo a ne vjerovanje. vjerovanje je u Boga dok dzinne mozes osjetiti na svojoj kozi.
skafiskafsnjak

#8 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by skafiskafsnjak »

Ma dobro, neki ljudi nisu osjetili takve stvari, drugi ne vjeruju ... Nismo tu da raspravljamo ili nesto slicno.
cackalica83

#9 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by cackalica83 »

Kastanienallee wrote:
cackalica83 wrote: da bi znala da postoje demoni/duhovi dzinni dovoljno ti je da uradis exorcizam i sve ce ti se samo kazati, nema tu mjesta vjerovanju to je onda fakt, znanje, nesto opipljivo a ne vjerovanje. vjerovanje je u Boga dok dzinne mozes osjetiti na svojoj kozi.
:) veoma slatko ali nisam zainteresovana. Znam cime opterecujem svoj mozak i koliko opipljiv moze postati umor kad pretjeras. Lijepi odmor, ugodna muzika, topal caj i njeznost pred spavanje.
pa bas i nije slatko mogu ti reci, cak sta vise zna biti i strasno.
dudlov

#10 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by dudlov »

cackalica83 wrote:
ma da staces pshioloski problem rjesavati psiholoskim lijekom kad mozes materijalni tabletama koje imaju svakakvih nuspojava, eh grdne rane.
Ja sam išao doktoru zbog mjesečarenja. Psihijatrija vrlo malo zna o toj stvari. Savjet ljekara je da se opasna mjesta(balkonska vrata) blokiraju.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
skafiskafsnjak

#11 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by skafiskafsnjak »

dudlov wrote:
cackalica83 wrote:
Ja sam išao doktoru zbog mjesečarenja. Psihijatrija vrlo malo zna o toj stvari. Savjet ljekara je da se opasna mjesta(balkonska vrata) blokiraju.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
heh vala mi to nece puno pomoci...
a ignorisao sam hodanje, pricanje ... i prije mi se desavalo da vidim neke stvari..ignorisao sam, ali poslije onog sinoc, ne mogu. Bukvalno sam skocio s kreveta... trcim da upalim svjetlo, majka me zaustavi ... prepao sam se pravo .

Sent from my mT11i using Tapatalk 2
paja patak

#12 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by paja patak »

Posto je na pdf-u religija, ono sto ja znam da sprijecava takve pojave je kad legnes s abdestom, proucis Fatihu, Ajetul-Kursijju, 3 puta sure El-Ihlas, te sure El-Felek i En-Nas.
skafiskafsnjak

#13 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by skafiskafsnjak »

Ucio sam Ihlas x3 i Ajetul Kursiju ... ostalo nisam

ps: ne omalovazavam nicije misljenje , ali sam stavio ovdje temu jer vjerujem u ovo .

Ni ja se ne sjecam kada pricam ili hodam ... ali se sjecam nocas ovoga, prepao sam se
kockica_kockica

#14 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by kockica_kockica »

Desavalo mi se da kao kroz nekakvo stanje na pola budna na pola spavam imam osjecaj da neko sa mnom odnosno da me gusi ili tako strasno pritisce da mi nestaje zraka...spodoba je u obliku covjeka zelene boje nejasnog lika ... Iz ovih "nocnih mora" ja sam se tesko budila. Prvo sam to pripisivala stresu... kasnije sam mislila da je od lijeka kojeg sam tada uzmala... medjutim kada se ponovilo u vrijeme kada nisam bila pod stresom i nisam uzimala nikakve lijekove zabrinula sam se... zadnji put sam sebe natjerala da se molim u snu... i pomoglo mi je da se lakse probudim..

nakon tog iskustva obicno imam problem ponovo zaspati...
trudim se pomoliti se prije spavanja...
skafiskafsnjak

#15 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by skafiskafsnjak »

Ja nemam tih problema (gusenje i to) . Samo ovo sto sam naveo... hodanje u snu, pricanje te prepadanje...
Eto sinoc, probudi me isto kao da nesto leti iznad mene, ko zivina kkakva... uhhh...
cackalica83

#16 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by cackalica83 »

skafiskafsnjak wrote:Ja nemam tih problema (gusenje i to) . Samo ovo sto sam naveo... hodanje u snu, pricanje te prepadanje...
Eto sinoc, probudi me isto kao da nesto leti iznad mene, ko zivina kkakva... uhhh...
jesi li slusala suru bekare kao sto sam ti rekao gore?
skafiskafsnjak

#17 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by skafiskafsnjak »

cackalica83 wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ja nemam tih problema (gusenje i to) . Samo ovo sto sam naveo... hodanje u snu, pricanje te prepadanje...
jesi li slusala suru bekare kao sto sam ti rekao gore?
SLusao nisam :D
Nisam sada kuci ... kada dodjem onda cu .
Teea

#18 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by Teea »

skafiskafsnjak wrote:Kako znam za sebe, roditelji su mi govorili da hodam cesto u snu, da pricam nerazumljivo ... nekada se toliko derem da majka cuje u drugoj sobi .

islam ti to "rjesava" da si nagreiso il ti ga neko poturio.

nauka ili psihologija ispituje tvoje psihicko stanje,stanje tvoje majke u toku trudnoce,shokove koje je prezivjela sa tobom dok si bio u utrobi,traume koje si prezivio u djetinstvu itd.znaci postraumatski stresni poremecaj ,tvoja podsvjest igra kljucnu ulogu,pa cak i genetika ako vec ne uzimas tablete ,alkohol drogu kako si vec naveo.A i to da si zivcan znaci da cesto dozivljavas shokove , negativno razmisljanje,ne znam jesi li plasljiv ,znaci moras sa sobom da svedes iventuru.Problem je u tebi ne u dzinima i bajkama.
harač

#19 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by harač »

kad djeca mokre u krevetu, jel i to utjecaj demona ili fizioloških poremećaja?
block

#20 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by block »

ja otkad ucim ajetu kursij pred spavanje nemam problema kojih sam imao prije,a ne bih da pricam sta sam sanjao
graue_maus

#21 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by graue_maus »

:shock: :shock:
block

#22 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by block »

harač wrote:kad djeca mokre u krevetu, jel i to utjecaj demona ili fizioloških poremećaja?
moj odgovor je pod b) fiziološkog poremećaja
skafiskafsnjak

#23 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by skafiskafsnjak »

block wrote:
harač wrote:kad djeca mokre u krevetu, jel i to utjecaj demona ili fizioloških poremećaja?
moj odgovor je pod b) fiziološkog poremećaja
vas dvojicu niko nije pitao nista... imate svoje ateisticke teme
Zasto se morate petljati u sve , posebno ovaj "harač" . Bolan covjece moja stvar u sta vjerujem i sta koga pitam.
Odabij od ove teme ako je ikako moguce.
pogresan smjer

#24 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by pogresan smjer »

kockica_kockica wrote:Desavalo mi se da kao kroz nekakvo stanje na pola budna na pola spavam imam osjecaj da neko sa mnom odnosno da me gusi ili tako strasno pritisce da mi nestaje zraka...spodoba je u obliku covjeka zelene boje nejasnog lika ... Iz ovih "nocnih mora" ja sam se tesko budila. Prvo sam to pripisivala stresu... kasnije sam mislila da je od lijeka kojeg sam tada uzmala... medjutim kada se ponovilo u vrijeme kada nisam bila pod stresom i nisam uzimala nikakve lijekove zabrinula sam se... zadnji put sam sebe natjerala da se molim u snu... i pomoglo mi je da se lakse probudim..

nakon tog iskustva obicno imam problem ponovo zaspati...
trudim se pomoliti se prije spavanja...
Pogledaj na temu "paraliza sna" i "lucidni snovi", između ostalog naćeš i svoje simptome.
Teea

#25 Re: Buđenje, hodanje u snu, pricanje ?

Post by Teea »

block wrote:ja otkad ucim ajetu kursij pred spavanje nemam problema kojih sam imao prije,a ne bih da pricam sta sam sanjao
ne sumnjam u to - autosugestija! Ekspiremntalno je dokazano da sugestija moze cak i krvarenje zaustaviti sugestijom mogu nestati fibromi.. ljudski um je cudo prirode.
Isto kao sto ubedis sebe da ti nesto imaginarno regira zivot pa mu se zahvaljujes i molis,i osecaj pomoc neke vise sile koja egzistira u tvojoj glavi,ili stvoris sliku o necemu, eksperimatalno je EEG-om dokazano da slika koju gledas i slika koju zamisljas izazivaju iste mozdane reakcije, ako si opsednut demonima i dzinima ne postoji sumnja da ces ih i osecati i vidjeti.Ovo je jako interesantna i opsirna tema..
Post Reply