Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
-
Reznov
#1 Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Pozdrav svima, cesto citam forum a imam jednu interesantnu temu da podjelim jer do sada nisam pisao. Temu otvaram kao zasebnu jer stvarno ima da se pise mnogo na ovu temu.
Prije par dana bio na putu u BL, i ljudi koji tamo zive a imaju veze sa politikom, znam ih od prije pa sam siguran da ne podvaljuju lovacke i da su sigurni sta govore mi otvoreno rekose da Dodik na sljedecim izborima pada, u krajnjem i najgorem slucaju sve ce se izdesavati za najvise 3-4 godine. Ako slucajno i tada opstane, koristice se neke druge metode zbacivanja sa vlasti.
Fazon je u tome sto imaju gomilu spremnih optuznica protiv njega, sa svim dokazima gdje bi se sve veoma brzo procesuiralo. Svi to znaju, i vlast i opozicija, Dodika savjetuju da se na vrijeme povuce medjutim on iz nekih svojih razloga odbija tu mogucnost. Vrlo dobro su svi upoznati s tim da ako ostane i dalje u politici, ili ce uzeti jos jedan mandat pa nastaviti upravljati brodom koji tone ili ce ici na neku od dalekih destinacija gdje nema isporucivanja..
U stranci je ogroman raskol, a dio ljudi tamo je spreman da se odvoji od njega i trenutno asikuju sa opozicijom kako ce se plijen raspodjeliti (kad ocerupaju vozda). Kada sam cuo kolikim kapitalom i kakvim nekretninama upravlja Dodik i 10 njemu najblizih ljudi meni nije bilo dobro.
Dodikov pad je neminovan, i to ce se sigurno desiti vrlo brzo. Postavlja se pitanje, kako ce on "zavrsiti" svoju "karijeru"? U zatvoru ili negdje na Tajlandu, Sejselima, Kanarskim ostrvima.. sta je izglednije? Kakav ce to uticaj imati na BIH u cjelini kada drugi ljudi u RS preuzmu funkcije odlucivanja.
Prije par dana bio na putu u BL, i ljudi koji tamo zive a imaju veze sa politikom, znam ih od prije pa sam siguran da ne podvaljuju lovacke i da su sigurni sta govore mi otvoreno rekose da Dodik na sljedecim izborima pada, u krajnjem i najgorem slucaju sve ce se izdesavati za najvise 3-4 godine. Ako slucajno i tada opstane, koristice se neke druge metode zbacivanja sa vlasti.
Fazon je u tome sto imaju gomilu spremnih optuznica protiv njega, sa svim dokazima gdje bi se sve veoma brzo procesuiralo. Svi to znaju, i vlast i opozicija, Dodika savjetuju da se na vrijeme povuce medjutim on iz nekih svojih razloga odbija tu mogucnost. Vrlo dobro su svi upoznati s tim da ako ostane i dalje u politici, ili ce uzeti jos jedan mandat pa nastaviti upravljati brodom koji tone ili ce ici na neku od dalekih destinacija gdje nema isporucivanja..
U stranci je ogroman raskol, a dio ljudi tamo je spreman da se odvoji od njega i trenutno asikuju sa opozicijom kako ce se plijen raspodjeliti (kad ocerupaju vozda). Kada sam cuo kolikim kapitalom i kakvim nekretninama upravlja Dodik i 10 njemu najblizih ljudi meni nije bilo dobro.
Dodikov pad je neminovan, i to ce se sigurno desiti vrlo brzo. Postavlja se pitanje, kako ce on "zavrsiti" svoju "karijeru"? U zatvoru ili negdje na Tajlandu, Sejselima, Kanarskim ostrvima.. sta je izglednije? Kakav ce to uticaj imati na BIH u cjelini kada drugi ljudi u RS preuzmu funkcije odlucivanja.
- Ludzak
#2 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Dodo da padne? Ma nema od tog nista. 
-
udrch
#3 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
dodik ima svoju temu, pa si to mogao postaviti na njoj..
-
HM 2011
#4 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Reznov wrote:Pozdrav svima, cesto citam forum a imam jednu interesantnu temu da podjelim jer do sada nisam pisao. Temu otvaram kao zasebnu jer stvarno ima da se pise mnogo na ovu temu.
U Grčkoj je planirao....
Ali ako dogori do nokata - bježat će se i dalje.... Najgore od svega je što ni 10% vrijednosti imovine se neće dobiti sa bilo koje strane...
-
Reznov
#5 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Razumijem druze ali u onoj temi se vecinom pisu vijesti o njemu, a ja sam htio ovdje da porazgovaramo o smjeni rezima koja ce se vrlo brzo desiti. I jos bitnije, sta ce te promjene donijeti nasoj domovini?udrch wrote:dodik ima svoju temu, pa si to mogao postaviti na njoj..
- BHCluster
#6 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Sram da vas bude predsjednik nikada nece pasti ova tema je nepotrebna! Imamo mi temu o prvom i jedinom covjeku sumske
- %tacno*
#7 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Sutra bi on sam otisao samo da ga se poslije ne progoni. Po meni, on je sada u fazi zataskavanja ''mukom'' stecene imovine. Tjera Tuzilastvo da dize optuznicu protiv njega a u Tuzilastvu sve njegovi puleni koji ce da sklone sve sto se ukloniti moze i poslije ce biti ''eto sto niste podigli optuznicu tada a ne sada''. Sve u svemu, svi ce odahnuti.
Kakav ce uticaj imati njegov odlazak? Nista se nece narocito desiti. Ko god dodje nece glumiti Srbina a raditi za sebe. Svi i prije njega koji su se kocoperili, prosli su lose tako da me ne brine bilo ko ko bi dosao poslije njega. Ni njegov uspjeh opstrukcija i kocenja institucija drzave ne bi bio ovako efikasan da nije dobio od Srbije pare za Telekom i stvorio za kratko vrijeme finansijsku ovisnost.
Moze ova tema ostati jer ona se pretvorila u sprdacinu (cast cajkinom i haretovom smislu za humor).
Kakav ce uticaj imati njegov odlazak? Nista se nece narocito desiti. Ko god dodje nece glumiti Srbina a raditi za sebe. Svi i prije njega koji su se kocoperili, prosli su lose tako da me ne brine bilo ko ko bi dosao poslije njega. Ni njegov uspjeh opstrukcija i kocenja institucija drzave ne bi bio ovako efikasan da nije dobio od Srbije pare za Telekom i stvorio za kratko vrijeme finansijsku ovisnost.
Moze ova tema ostati jer ona se pretvorila u sprdacinu (cast cajkinom i haretovom smislu za humor).
-
OLIMPICSARAJEVO
-
Reznov
#9 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Ja takodje mislim da bi on sutra otisao samo da se ne ide na sud, medjutim debelo se upleo u sve i to bas i nije realno koliki on god bio autoritet medju tim narodom tamo.%tacno* wrote:Sutra bi on sam otisao samo da ga se poslije ne progoni. Po meni, on je sada u fazi zataskavanja ''mukom'' stecene imovine. Tjera Tuzilastvo da dize optuznicu protiv njega a u Tuzilastvu sve njegovi puleni koji ce da sklone sve sto se ukloniti moze i poslije ce biti ''eto sto niste podigli optuznicu tada a ne sada''. Sve u svemu, svi ce odahnuti.
Slazem se i sa zadnjom recenicom da se tema treba zadrzati i da se vodi ozbiljna diskusija sto je vise moguce.
OLIMPICSARAJEVO wrote:
Gledao sam film, ali iskreno meni je posljednja stvar na pameti da bi on mogao skoncati kao hitler. da li mi se cini ili on nije taj tip osobe, po svemu sudeci sve ce pokusati samo da se izvuce koliko god nerealno bilo.
- yugi
#10 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Ako ne smrša a padne bit će gadno 
-
dragan.s
#11 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Ne sazuvajte se prije vode.
SNSD (a i njegov predsjednik) su ozbiljno uzdrmani relativnim neuspjehom na lokalnim izborima, mđt. opozicija je vrlo slaba i razjedinjena tako da tu ne vidim nekoga ko bi mogao na sljedećim izborima preuzeti vlast. Možda ako bi se okupila koalicija "Svi protiv jednog", ali to je nemoguća misija. Ni na lokalnim izborima se nisu mogli udružiti da valja, a kamoli na opštim. Ali do izbora ima još godina i po i svašta se može desiti.
Što se drugih metoda svrgavanja sa vlasti tiče, o raskolu u SNSD-u se odavno priča, ali je sve to neozbiljno. Tamo naprosto nema neke jake ličnosti koja bi odvela pola stranke na svoju stranu. SNSD je (kao i ostale BiH stranke) manje partija, a više interesna grupa. "Čuvaj ti mene, a ja ću tebe".
O tužbama je bezveze pričati. Da je nešto moglo da se procesuira to bi se dosad i uradilo. Ne mislim ja da je on svetac i da je sve bogatstvo stekao na legalan način, ali je naše sudstvo takvo (a naročito tužilaštvo) da nema šanse da nekoga Dodinog kalibra za nešto ozbiljno optuže. Dok je ministar sigurnosti ove države čovjek koji je u nju došao bez gaća, a sad je jedan od najbogatijih, zašto bi se Dodo plašio? Dok je jedan od federalnih ministara polujavno po Mostaru kupovao glasove (na kraju neke isplatio robom iz butika) i taj se sada poziva na zakon, zašto bi se Dodo plašio?
I ono najvažnije. Smijenili Dodika ili on izgubio na izborima ili ga sutra uhapsili, to u BiH ništa neće promijeniti. Opšti stav stranaka iz RS-a prema zajedničkim organima je jasan i jedinstven i tu se neće ništa mijenjati bio u Banja Luci glavni Dodik, Čavić. Ivanić, Bosić ili neko n-ti.
SNSD (a i njegov predsjednik) su ozbiljno uzdrmani relativnim neuspjehom na lokalnim izborima, mđt. opozicija je vrlo slaba i razjedinjena tako da tu ne vidim nekoga ko bi mogao na sljedećim izborima preuzeti vlast. Možda ako bi se okupila koalicija "Svi protiv jednog", ali to je nemoguća misija. Ni na lokalnim izborima se nisu mogli udružiti da valja, a kamoli na opštim. Ali do izbora ima još godina i po i svašta se može desiti.
Što se drugih metoda svrgavanja sa vlasti tiče, o raskolu u SNSD-u se odavno priča, ali je sve to neozbiljno. Tamo naprosto nema neke jake ličnosti koja bi odvela pola stranke na svoju stranu. SNSD je (kao i ostale BiH stranke) manje partija, a više interesna grupa. "Čuvaj ti mene, a ja ću tebe".
O tužbama je bezveze pričati. Da je nešto moglo da se procesuira to bi se dosad i uradilo. Ne mislim ja da je on svetac i da je sve bogatstvo stekao na legalan način, ali je naše sudstvo takvo (a naročito tužilaštvo) da nema šanse da nekoga Dodinog kalibra za nešto ozbiljno optuže. Dok je ministar sigurnosti ove države čovjek koji je u nju došao bez gaća, a sad je jedan od najbogatijih, zašto bi se Dodo plašio? Dok je jedan od federalnih ministara polujavno po Mostaru kupovao glasove (na kraju neke isplatio robom iz butika) i taj se sada poziva na zakon, zašto bi se Dodo plašio?
I ono najvažnije. Smijenili Dodika ili on izgubio na izborima ili ga sutra uhapsili, to u BiH ništa neće promijeniti. Opšti stav stranaka iz RS-a prema zajedničkim organima je jasan i jedinstven i tu se neće ništa mijenjati bio u Banja Luci glavni Dodik, Čavić. Ivanić, Bosić ili neko n-ti.
-
Canton
#12 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Doći će gori od Dodika
- %tacno*
#13 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
po drzavu nece sigurno doci gori a za drugo me ne interesuje. bilo je prije njega gorih pa su sjeli na rudu ovako ili onako. ne bi ni on mogao toliko dugo srbovati da nije dobio transu svjezeg novca pa se u tom periodu okurazio...Canton wrote:Doći će gori od Dodika
i sada bi on isto radio ali valja doci do finansijskih sredstava preko drzave pa malo omeksa. nama nije problem jedan dodik. Nama su problem ostali nesposobni politicari koji nasjedaju na njegove trikove.
sa dodikom treba igrati istu igru koju igra i on. zategnuto...ok...ja bi malo da relaksiram situaciju...ne moze pa ko izdura.
koliko boras biti naivan pa mu dozvoliti da te uvijek izigra.takvi su svi politicari u federaciji.
evo malog bosica vrti oko malog prsta i sve dok je tako, dodik ce tesko pasti.
-
Canton
#14 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Neka on Srbuje koliko hoće. To njegovo Srbovanje nas i drži budnim, kako nas tako i međunarodnu zajednicu.%tacno* wrote:po drzavu nece sigurno doci gori a za drugo me ne interesuje. bilo je prije njega gorih pa su sjeli na rudu ovako ili onako. ne bi ni on mogao toliko dugo srbovati da nije dobio transu svjezeg novca pa se u tom periodu okurazio...Canton wrote:Doći će gori od Dodika
i sada bi on isto radio ali valja doci do finansijskih sredstava preko drzave pa malo omeksa. nama nije problem jedan dodik. Nama su problem ostali nesposobni politicari koji nasjedaju na njegove trikove.
sa dodikom treba igrati istu igru koju igra i on. zategnuto...ok...ja bi malo da relaksiram situaciju...ne moze pa ko izdura.
koliko boras biti naivan pa mu dozvoliti da te uvijek izigra.takvi su svi politicari u federaciji.
evo malog bosica vrti oko malog prsta i sve dok je tako, dodik ce tesko pasti.
Mene bi više zabrinulo ako bi umjesto njega došla neka "hinja" tipa Mladena Ivanića ili nešto slično, pa "iz tiha" počela rušenje sistema kocku po kocku. Gori itekako može doći
-
nemampojmakad
#15 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
ako se to ikad i desi, doći će ti SDS-ovci i Radikali, ovi lokalni, tu iz manjeg entiteta.
- ravno
#16 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Dodo će se na kraju skloniti...................u Tursku!! Tamo bi mu lova bila najsigurnija.
-
AkHolic
#17 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Eventalni pad Dodika neće imati nikakav uticaj na BiH.Sve političke stranke sa sjedištem u Banja Luci i javnost imaju isto stajalište prema BiH - Što više Republike Srpske a što manje BiH.Da nekim slučajem neki drugi civilizacijski napredniji narod od Srba nastanjuje manji entitet opet bi nastojanja toga entiteta bila ista.Oni koji to ne shvataju imaju ozbiljan problem sa opaženjem ili žive u patritsko- nacionalističkim snovima.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#18 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
nista spektakularno...jednog Miču ce znameniti drugi Mica jer nije bitno telo već kolektivni duh koji prožima srpsko biće., kako bi to opisao tatko Dobrica
- webby-x
#19 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Nikakav. Poslije Dodika doći će netko drugi koji zagovara stavove
stanovništva Republike Srpske. Samo će taj vjerojatno biti suptilniji,
neće biti onakav krkan, a time i gori po velikobošnjačku politiku.
-
westt
#20 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Slažem se. Bosić je puno suptilniji i ostali iz SDS-a.webby-x wrote:Nikakav. Poslije Dodika doći će netko drugi koji zagovara stavove
- JThomas
#21 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
apsolutno nikakav, sjaši kurta da uzjaše murta. lopovluk u sunčanom entitetu će možda biti malo manje centralizovan, al' manji neće biti. možda bude i gori, jer je vlast najjača droga, a SDS podugo apstinira, u fazi su bijelih miševa...
-
muzicar_iz_parka
#22 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Bosić je smješna osoba i previše povučen, bio bi jedino dobar kao portir u staračkom domu ili neko ko čita priče djeci pred spavanje. Dok je on na čelu "najjače" opozicione stranke nema Dodik šta da se brine.
Čavić i Ivanić su malo aktivniji i sposobniji, jedino im šteta što nisu na čelu neke jače stranke pa da budu ozbiljna konkurencija Mili Laktaškom.
Ne bi me iznenadilo da je Dodik sam postavio Bosića na čelo SDSa, samo da bi osigurao svoju vlast, ako nemaš jakih protivnika onda je sigurna vlast.
Čavić i Ivanić su malo aktivniji i sposobniji, jedino im šteta što nisu na čelu neke jače stranke pa da budu ozbiljna konkurencija Mili Laktaškom.
Ne bi me iznenadilo da je Dodik sam postavio Bosića na čelo SDSa, samo da bi osigurao svoju vlast, ako nemaš jakih protivnika onda je sigurna vlast.
- %tacno*
#23 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
tako nekako...muzicar_iz_parka wrote:Bosić je smješna osoba i previše povučen, bio bi jedino dobar kao portir u staračkom domu ili neko ko čita priče djeci pred spavanje. Dok je on na čelu "najjače" opozicione stranke nema Dodik šta da se brine.
bosic je jedna obicna jajara...
- It_is_a_Leclerc
#24 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
Milorad Dodik je u suštini prilično nebitna pojava. On je samo personifikacija višedecenijske politika neprijateljstva prema Bošnjacima. I kao i svaki drugi isluženi jadnik, kad dotraje, kad ode sa živcima ili počne previše raditi za sebe, onda će ga zamijeniti s nekim novim. Pratite malo - u ratu Karadžić, pa onda Plavšićka, pa onda "umjereni" SDS-ovci tipa Šarović, Bukejilović, pa Čavić i Ivanić, pa opet Dodik...
Inače, Karadžić je u jednom pismu u ratu napisao kako će "ako i bude ikakve BiH, Srbi u njene institucije slati svoje najlošije kadrove kako bi je obesmislili". Pogledajte samo niz imena tipa Pandurevićka, Slavuj, Majkićka, Tadić...
Inače, Karadžić je u jednom pismu u ratu napisao kako će "ako i bude ikakve BiH, Srbi u njene institucije slati svoje najlošije kadrove kako bi je obesmislili". Pogledajte samo niz imena tipa Pandurevićka, Slavuj, Majkićka, Tadić...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25 Re: Pad Dodika - kakav ce imati uticaj na BIH?
lik je bitan koliko mu vi dajete pozornosti
on je psiho malo
gledajte samo kako mlatara pred kamerama i kako ne može mirno stajati
lik nije dobar a otkrio je caku kako da bude u centru pažnje a većina pada na to
u mom univerzumu on je nebitan
on je psiho malo
gledajte samo kako mlatara pred kamerama i kako ne može mirno stajati
lik nije dobar a otkrio je caku kako da bude u centru pažnje a većina pada na to
u mom univerzumu on je nebitan