Zakasnio na biro...?
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#1 Zakasnio na biro...?
Pozdrav.Imao sam milion obaveza,privatnih problema,polaganje vozackog,i skroz sam zaboravio da se trebam prijaviti na biro.Evo proslo 15 dana od zadnjeg datuma,a sutra je vikend...sta da ocekujem u ponedjeljak,hoce li mi onaj ciko na birou nesto pjenit ?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2 Re: Zakasnio na biro...?
Nece. Samo fino objasni sto kasnis.
-
gidra
#3 Re: Zakasnio na biro...?
Jucer sam bas bio na birou a kasnio sam isto tako 15ak dana, nista mi ona sluzbenica nije rekla nit' me sta pitala. Stavila pecat i to je to.
- gomago
#4 Re: Zakasnio na biro...?
Možda su ti našli posao , a ti kasniš na biro bože dragi. 
-
gidra
#5 Re: Zakasnio na biro...?
vjerovatno još u Bhtelecomugomago wrote:Možda su ti našli posao , a ti kasniš na biro bože dragi.
- tendzera
#6 Re: Zakasnio na biro...?
Nisam se nikad ni javio na vrijeme 
-
FreakyStyley
#7 Re: Zakasnio na biro...?
Daj ba, Eazy-E, sta si se usr'o? Jebo biro ba. Stavice ti pecat i cao.
-
AF81
#8 Re: Zakasnio na biro...?
Ja se ljetos nisam bila prijavila mjesec dana
pa je sve bilo ok..
- ho oponopono
#9 Re: Zakasnio na biro...?
...oni jedva čekaju da te skinu sa biroa, pobogu! 
-
motorola01
#10 Re: Zakasnio na biro...?
Sve zavisi kako budu raspolozeni. Ja znam za slucaj gdje su obveznika koji je zakasnio par dana(cini mi se 3 dana) odjavili i izgubio je zdravstveno osiguranje na 6 mjeseci i onda se tek mogao prijaviti ponovo.Decerto wrote:Pozdrav.Imao sam milion obaveza,privatnih problema,polaganje vozackog,i skroz sam zaboravio da se trebam prijaviti na biro.Evo proslo 15 dana od zadnjeg datuma,a sutra je vikend...sta da ocekujem u ponedjeljak,hoce li mi onaj ciko na birou nesto pjenit ?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#11 Re: Zakasnio na biro...?
AF81 wrote:Ja se ljetos nisam bila prijavila mjesec danapa je sve bilo ok..
da su tako revni... neko bi i dobio pos'o.
- Layne
#12 Re: Zakasnio na biro...?
Prije par mjeseci sam se prvi put prijavio na biro, jer sam prvi put bez posla, i nisam im'o nikakvu naviko oko tog pojavljivanja. Prošlo haman dva mjeseca, meni ni na kraj pameti biro
Fino me teta neka nazvala i kaže misliš ti dolazit vamo kod nas?
Tolerišu oni dva-tri dana, ne bi treb'o imati problema.
- Queen_of_hearts
#13 Re: Zakasnio na biro...?
Da li jos uvijek vrijedi ova 15 dana tolerancija ?
Osoba se trebala javiti 5.7 tj danas,nedelja je ,sutra nece biti u mogucnosti da ode,tek u utorak......hoce li biti kakvih problema ?
jesu li postali "revnosniji" u medjuvremenu ?
Osoba se trebala javiti 5.7 tj danas,nedelja je ,sutra nece biti u mogucnosti da ode,tek u utorak......hoce li biti kakvih problema ?
jesu li postali "revnosniji" u medjuvremenu ?
- Kal El
#14 Re: Zakasnio na biro...?
Mene su zvali na tri broja da bi mi rekli da dodjem da se javim
I to kasnio barem mjesec dana
Sada vise ne zovu ,buraz je kasnio mjesec dana i doslo mu pismo u plavoj koverti...koji glupan jbt(govorilo mu se da ide,on staroj rekao da je otisao...kad ono pismo stize
),nema zdravstvenog a tek za pola godine se moze opet prijaviti
Sada vise ne zovu ,buraz je kasnio mjesec dana i doslo mu pismo u plavoj koverti...koji glupan jbt(govorilo mu se da ide,on staroj rekao da je otisao...kad ono pismo stize
- Queen_of_hearts
#15 Re: Zakasnio na biro...?
Puno je mjesec jbg..........ovo je 2 dana,a ne znam ima li im se fajde javiti ujutro telefonski 
- U-zap
#16 Re: Zakasnio na biro...?
Ne kontam sta imate od tog biroa osim sto vam lupe pecat. Ako hocete posao ne ocekujte nista od biroa nego sami ganjajte.
- dječak sa šibicama
#17 Re: Zakasnio na biro...?
Imaju nekakve seminare, doskolovavanje, ovo ono, moze se i od biroa neki hajr uzeti. Ko je uporan da ide na to.U-zap wrote:Ne kontam sta imate od tog biroa osim sto vam lupe pecat. Ako hocete posao ne ocekujte nista od biroa nego sami ganjajte.
Ali da ce ti naci posao, tanka vajda.
- irac300
#18 Re: Zakasnio na biro...?
Zdravstveno osiguranje.U-zap wrote:Ne kontam sta imate od tog biroa osim sto vam lupe pecat. Ako hocete posao ne ocekujte nista od biroa nego sami ganjajte.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#19 Re: Zakasnio na biro...?
Upravo,ne prijavljujem se na biro jer ocekujem posaoirac300 wrote:Zdravstveno osiguranje.U-zap wrote:Ne kontam sta imate od tog biroa osim sto vam lupe pecat. Ako hocete posao ne ocekujte nista od biroa nego sami ganjajte.
- Muhamed Đakmić
#20 Re: Zakasnio na biro...?
U Starom Gradu skidaju ako se u dva uzastopna razdoblja ne prijavis. Dakle ne jedno, nego dva.
- DaysleepeR
#21 Re: Zakasnio na biro...?
buraz prijavljuj se nemoj da ti bude mrsko. ja sam kontao jebo biro i prijavljivanje pa kad su me skinuli pravo sam se zajebo. nisam mogao ni da se prijavim ponovo bez da me neko zaposli za stalno pa mi da otkaz, plus gubiš prednost kad si zaposlen negdje na ugovor o radu da te zaposle za stalno jer nemaju nikakve poticaje ako nisi na birou. jedva sam uspio da nađem posao gdje sam prijavljen da bih imao zdravstveno...
- dječak sa šibicama
#22 Re: Zakasnio na biro...?
Na biro za evidenciju se uvijek mozes prijaviti, i kad zakasnis pola godine odnosno otkace te sa evidencije, dodjes i prijavis se opet. Naravno, nece ti tolerisati da im se tako 5 puta odjavljujes i prijavljujes, ali jednom ce ti oprostiti.
Ali gubis zdravstveno osiguranje, to je zeznuto. Onda je peripetija, mora te neko zaposliti fiktivno pa ti dati otkaz, da bi te biro opet osigurao zdravstveno.
Ali gubis zdravstveno osiguranje, to je zeznuto. Onda je peripetija, mora te neko zaposliti fiktivno pa ti dati otkaz, da bi te biro opet osigurao zdravstveno.
-
El_comadante
#23 Re: Zakasnio na biro...?
netreba se sa ovim igrati. gubise zdravstveno plus kod zapošljavanja koje na birou pa kad te zaposli uzmu neku pinku od biroa u suprotnom ništa, tako da ima svojih prednosti a nije veliki zahmet se javljati svakih 2 mjeseca
- Bianconeri1988
#24 Re: Zakasnio na biro...?
Zakasnio sam mjesec da se prijavim, od njih me još uvijek nije kontaktirao niti ništa.
Ne znam jesu li me automatski skinuli?
Zna li ko šta?
Redovno sam se prijavljivao, ali eto tek sad vidim da sam promašio mjesec, svakako sam sutra planirao otići.
Zna li ko šta?
Redovno sam se prijavljivao, ali eto tek sad vidim da sam promašio mjesec, svakako sam sutra planirao otići.
- muha_sa
#25 Re: Zakasnio na biro...?
svako 45 dana je javljanjeBianconeri1988 wrote:Zakasnio sam mjesec da se prijavim, od njih me još uvijek nije kontaktirao niti ništa.
Zna li ko šta?