pravna pomoc, saobracajna nesreca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
edggar

#1 pravna pomoc, saobracajna nesreca

Post by edggar »

ako ima neko iskustvo sa saobracajnim udesima, kaznama i naplatama osiguranja molim za misljenje

Naime, imo sam saobracajnu nesrecu u kojoj joj sam oduzeo prvenstvo prolaza vozilu iz suprotnog pravca usljed cega je doslo do kontakta. Moje oduzimanje prvenstva prolaza je bilo uzrokovano time sto sam ispred sebe imao parkirano vozilo na ulici koje mi je zaklanjalo vidik i zbog prebrze voznje drugog vozaca. Nakon alko testiranja kod njega je pokazalo 2,04 promila akohola.

Nisam jos dao svoju izjavu, da li postoji nesto sto se moze spomenuti prilikom davanja izjave sto moze umanjiti moju odgovornost.

Zanima me da li ce sud proglasiti obojicu krivim, ili samo jendog, i kakve su mogucnosti za nadoknadu stete od osiguranja (osnovno osiguranje).

hvala
HaHaHa2

#2 Re: pravna pomoc, saobracajna nesreca

Post by HaHaHa2 »

Nisi dao izjavu? Je li radjen uvidjaj? Po svemu sto si napisao, obostrana...
edggar

#3 Re: pravna pomoc, saobracajna nesreca

Post by edggar »

Nisam jos dao izjavu, danas bi trebo otici u stanicu.

Postoji li sansa da meni osiguranje ista uplati za stetu na vozilu
HaHaHa2

#4 Re: pravna pomoc, saobracajna nesreca

Post by HaHaHa2 »

pa je li se uvidjaj radio i zasto nisi na licu mjesta dao izjavi vec je naknadno dajes?
photo

#5 Re: pravna pomoc, saobracajna nesreca

Post by photo »

trebao je biti uvidjaj na licu mjesta. ne znam kakvo je to davanje izjava u policiji a ne na licu mjesta? dodje patrola, fotkaju, popisu, sjednes sa njima u auto i uzmu ti izjavu koju potpises. tako isto i onaj drugi.

ne mozes se izvuci od uzimanja prednosti ali kao olaksavajuce okolnosti navedi auto koje je bilo parkirano (steta sto ga nisi fotkao kao dokaz). nejasno je je li udareni imao vecu brzinu ili je to bilo 4to auto na istom mjestu. mozes i to uzeti kao olaksavajucu okolnost ako je u pitanju 4ti auto. a ako je udareni brzo vozio, na zalost to tu ne mozes nista jer u trenutku udara nisi znao brzinu ni je li bio pijan. to mozes spomenuti ali ne vjerujem da ce ti piti vode.

u svakom slucaju, lose ces proci. jos kazna 100 KM i 1 bod te popravak svoje stete....

na zalost, tako je...
lavic

#6 Re: pravna pomoc, saobracajna nesreca

Post by lavic »

Nazalost to ti je obostrana krivica, slijede kazna i popravak auta o svome trosku.
topcam
Vozim: uzbrdo

#7 Re: pravna pomoc, saobracajna nesreca

Post by topcam »

Jaran mi je, doduse u Njemackoj, vozio jednosmijernom alkoholiziran.
U susret mu je isao taksi, frontalni sudar. Da je trijezan bio ne bi 100% kriv bio.

Ta dva tri kilometra su ga na kraju kostala toliko da se par mjeseci mogao taksijem
(paradox) voziti u kafanu i nazad kuci.

Da se ja pitam, ko pijan sjeda za volan automatski je 100% kriv.
Post Reply