AMERIKA u BOSNi
- Murat Sabanovic
#1 AMERIKA u BOSNi
Poslanici donijeli odluku o prodaji SAD-u zemljišta u Sarajevu
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu donio Odluku o prodaji dijela zemljišta u okviru bivše kasarne "Maršal Tito" u Sarajevu Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) za izgradnju zgrade ambasade, javlja agencija Fena.
Radi se o površini od 44.175 kvadratnih metara, a kupoprodajna cijena utvrđena je u iznosu 12.868.503,51 KM.
Poslanici su najviše raspravljali o namjeni sredstava ostvarenih prodajom ovog zemljišta.
Ministrica finansija i trezora BiH Ljerka Marić je kazala da u ovoj odluci nije predloženo kako bi se rasporedila sredstva ostvarena prodajom te da će to biti regulirano posebnom odlukom koju će donijeti Vijeće ministara BiH.
PRODASE KOMAD BOSNE AMERICI !!!!!!!
OVI LJUDI NEMAJU NIMALO CASTI ,PRODALI BI I RODJENOG BABA
POGLEDAJTE NA KAKAV SE NACIN ZAHVALJUJU BORCIMA I SEHIDIMA, KOJI SU BRANILI SVAKI KOMAD SVOJE ZEMLJE.
IZDAJA!!!!!
PITAM SE SAMO GDJE CE OVA LOVA ZAVRSITI?
POZDRAV MURAT
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu donio Odluku o prodaji dijela zemljišta u okviru bivše kasarne "Maršal Tito" u Sarajevu Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) za izgradnju zgrade ambasade, javlja agencija Fena.
Radi se o površini od 44.175 kvadratnih metara, a kupoprodajna cijena utvrđena je u iznosu 12.868.503,51 KM.
Poslanici su najviše raspravljali o namjeni sredstava ostvarenih prodajom ovog zemljišta.
Ministrica finansija i trezora BiH Ljerka Marić je kazala da u ovoj odluci nije predloženo kako bi se rasporedila sredstva ostvarena prodajom te da će to biti regulirano posebnom odlukom koju će donijeti Vijeće ministara BiH.
PRODASE KOMAD BOSNE AMERICI !!!!!!!
OVI LJUDI NEMAJU NIMALO CASTI ,PRODALI BI I RODJENOG BABA
POGLEDAJTE NA KAKAV SE NACIN ZAHVALJUJU BORCIMA I SEHIDIMA, KOJI SU BRANILI SVAKI KOMAD SVOJE ZEMLJE.
IZDAJA!!!!!
PITAM SE SAMO GDJE CE OVA LOVA ZAVRSITI?
POZDRAV MURAT
-
digger
#3 Re: AMERIKA u BOSNi
Dok mi je ovakog "komsije," mirnije cu da spavam.Murat Sabanovic wrote:Poslanici donijeli odluku o prodaji SAD-u zemljisˇta u Sarajevu....za izgradnju zgrade ambasade, javlja agencija Fena.
- trinaesti
51 zvijezda
Vrijeme je da se na zastavu USA doda jos jedna zvijezdica. Marshal Tito D.C.
Baš će biti fino kad te, za godinu ili dvije, na ulazu u Sarajevo (iz pravca Fabrike duhana Sarajevo) dočeka američka zastava kako se lagano vijori na Slobodnom, Demokratskom, Multioblačnom nebu Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine.
Ako dođeš kasnije, za par godina, doći ćeš iz pravca fabrike LUCKY STRIKE & Co.
Onda ćeš yellow cab-om otići na Baščaršiju, pojesti porciju GM hrane u MC Donalds-u kraj Sebilja, i lagano piti svoju Coca Colu. Zatim ćeš opet na ulici iznad viknuti: Teksi!
On će te odvesti do zgrade bivšeg Pravnog fakulteta na kojem će biti Dislocirana Nastava Univerziteta iz Južne Karoline.
I sjetit ćeš se kako je sve počelo, i otkud ti mogućnost da studiraš na Dislociranoj Nastavi Univerziteta iz Južne Karoline:
Davne 2005. tvoj rahmetli deda bio je zastupnik Parlamenta BiH. A te su godine svi poslanici pa i on dobili dobru lovu, kada su donijeli Odluku da se Sjedinjenim Američkim Državama proda dio kasarne Maršal Tito za potrebe izgradnje nove Ambasade. Kasnije se ljudima osladilo, pa su kupili i ostatak. A tvoj je deda kupio kuću na osami kraj Visokog, gdje ti i danas živiš. Odatle svakog dana putuješ autobusom Gray Line d.o.o. Visoko, i gledaš onu američku zastavu na ulazu u grad, koji se nekad zvao Sarajevo.
by trinaesti
Vrijeme je da se na zastavu USA doda jos jedna zvijezdica. Marshal Tito D.C.
Baš će biti fino kad te, za godinu ili dvije, na ulazu u Sarajevo (iz pravca Fabrike duhana Sarajevo) dočeka američka zastava kako se lagano vijori na Slobodnom, Demokratskom, Multioblačnom nebu Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine.
Ako dođeš kasnije, za par godina, doći ćeš iz pravca fabrike LUCKY STRIKE & Co.
Onda ćeš yellow cab-om otići na Baščaršiju, pojesti porciju GM hrane u MC Donalds-u kraj Sebilja, i lagano piti svoju Coca Colu. Zatim ćeš opet na ulici iznad viknuti: Teksi!
On će te odvesti do zgrade bivšeg Pravnog fakulteta na kojem će biti Dislocirana Nastava Univerziteta iz Južne Karoline.
I sjetit ćeš se kako je sve počelo, i otkud ti mogućnost da studiraš na Dislociranoj Nastavi Univerziteta iz Južne Karoline:
Davne 2005. tvoj rahmetli deda bio je zastupnik Parlamenta BiH. A te su godine svi poslanici pa i on dobili dobru lovu, kada su donijeli Odluku da se Sjedinjenim Američkim Državama proda dio kasarne Maršal Tito za potrebe izgradnje nove Ambasade. Kasnije se ljudima osladilo, pa su kupili i ostatak. A tvoj je deda kupio kuću na osami kraj Visokog, gdje ti i danas živiš. Odatle svakog dana putuješ autobusom Gray Line d.o.o. Visoko, i gledaš onu američku zastavu na ulazu u grad, koji se nekad zvao Sarajevo.
by trinaesti
-
Toozla
ne znam sta je problem????
Ako je problem lokacije koja je prodana amerima i njene planirane namjene prije prodaje, onda razumijem revolt i razocarenje...
ako je u pitanju sama prodaja....mislim da problem ne postoji...
Sarajevo je glavni grad drzave i u njemu po logici stvari trebaju biti ambasade stranih drzava...
...ambasade stranih drzava su u bilo kojoj zemlji teritorije drzava koje predstavljaju....u njima ne vaze zakoni zemlje domacina...
...na kraju krajeva....Bosna ima svoj komadic zemlje u Washington DC...
Ako je problem lokacije koja je prodana amerima i njene planirane namjene prije prodaje, onda razumijem revolt i razocarenje...
Sarajevo je glavni grad drzave i u njemu po logici stvari trebaju biti ambasade stranih drzava...
...ambasade stranih drzava su u bilo kojoj zemlji teritorije drzava koje predstavljaju....u njima ne vaze zakoni zemlje domacina...
- Vodenjak
Toozla, jesi li siguran da su ambasade u vlasnistu tih drzava?Toozla wrote:ne znam sta je problem????
Ja mislim da nisu!
Vlasnistvo i pravo na koristenje su pravno dva potpuno razlicita pojma!
-
tenor
Ma to je super stvar ima da se neko dobro obogati vjerovatno ovi sto su navikli uzimati.Izgleda da cemo postati americka kolonija znatel vi kolko je 44000 kvadrata na povrsini isto toliko ispod zemlje bas me interesuje sta ce oni tu pravit osim kao Ambasade.Mislim u jednu ruku dobro zbog love i neke ajmo lafo sigurnosti mada to moze biti i razlog nesigurnosti jer im non stop napadaju ambasade.
-
bajricf
#11 NASE VLASNISTVO
ZGRADA SA PLACEM- AMBASADE BiH U WASHINGTONU JE VLASNISTVO NASE VLADE, TAKO I U KANADI.
-
Buffalo
Hmmm kako uvijek nas narod prije zeli da nesto komentarise ili u ovom slucaju napise prije nego sto ispita ista o temi!!
Pod broj jedan, sve zemlje svijeta imaju ambasade ili konzulate u drugim zemljama, prema tome cemu buka sto i SAD (koja nam je najvise para donirala do sad) pravi ambasadu u Sarajev!?!
Broj dva, svaka ambasada u svijetu je vlasnistvo te drzave kojoj ambasada pripada. npr.Bosanska ambasada u Washingtonu DC je vlasnistvo Bosne i Hercegovine i svaki ceperak zemlje sto pripada ambasadi je pod zakonom Bosne i Hercegovine. Pa tako vazi i za sve druge zemlje. Zbog ovoga dosta puta cujemo da ljudi koji traze politicki azil pobjegnu vlastima poput Kineskih, Iranskih, itd itd pobjegnu u ambasadu jer u ambasadu nesmiju ulaziti vlasti tih zemalja.
Murate - ne budi kraljica drame! Pravis se i optuzujes nasu vladu kao da su prodali tu zemlju Karadzicu a ne onoj zemlji na kojoj nezavisnost Bosne i Herecegovine zavisi! Budimo realni, koliko god mi mrzili Busha, DA SE SAD POVUCE IZ BiH, rat bi poceo u roku od mjesec dana!!!
Pod broj jedan, sve zemlje svijeta imaju ambasade ili konzulate u drugim zemljama, prema tome cemu buka sto i SAD (koja nam je najvise para donirala do sad) pravi ambasadu u Sarajev!?!
Broj dva, svaka ambasada u svijetu je vlasnistvo te drzave kojoj ambasada pripada. npr.Bosanska ambasada u Washingtonu DC je vlasnistvo Bosne i Hercegovine i svaki ceperak zemlje sto pripada ambasadi je pod zakonom Bosne i Hercegovine. Pa tako vazi i za sve druge zemlje. Zbog ovoga dosta puta cujemo da ljudi koji traze politicki azil pobjegnu vlastima poput Kineskih, Iranskih, itd itd pobjegnu u ambasadu jer u ambasadu nesmiju ulaziti vlasti tih zemalja.
Murate - ne budi kraljica drame! Pravis se i optuzujes nasu vladu kao da su prodali tu zemlju Karadzicu a ne onoj zemlji na kojoj nezavisnost Bosne i Herecegovine zavisi! Budimo realni, koliko god mi mrzili Busha, DA SE SAD POVUCE IZ BiH, rat bi poceo u roku od mjesec dana!!!
-
krmelj
razumijem tvoju ljutnju, jer vecina komentarise, a nemaju pojma (toozla tebi svaka cast).Buffalo wrote:Hmmm kako uvijek nas narod prije zeli da nesto komentarise ili u ovom slucaju napise prije nego sto ispita ista o temi!!
Medjutim, i ti tvrdis nesto sto ne znas.
Ono broj dva ti nije tacno, jer nisu sve ambasade u vlasnistvu drzave koje ih koriste. Ne zato sto nemaju pravo kupiti nekretnine (mada je bilo i takvih slucaja), nego sto to bude njihov sopstveni izbor iz prakticnih razloga. Zato postoji dosta ambasada koje su pod zakupom.
US Embassy in Moscow fx.
Osim toga, nemoj biti 100% ubjedjen da si siguran cim si u ambasadi. Ako kao ambasador pruzis utociste nekom koga ta drzava hoce po svaku cijenu, onda mozes da biras rat ili da im ga ponovo vratis. Nije to bas tako kako ti to zamisljas. Nikome nije do diplomatskih kriza, apogotovo ne sa Kinom, Rusijom i USA.
-
wedo
Evo da i ja dodam na sve ovo nesto. To sto trinaesti kaze moze biti veoma tacno ali i to sto ovaj govori da je svaka ambasada za sebe.... i sto kaze da nije bilo amerike ne bi bilo ni nas. mozda jeste to tacno covjek ali jebes ti i to kada ce oni nama i dan danas nakon rata naredjivati sta da radimo. dodji ti malo u ameriku pa ces vidjeti kako oni postupaju sa strancima. oni mogu to sve govoriti da je fino sjajno i krasno ali hajde ti meni reci osim vijetnama kada su oni vodilki rat na svojoj teritoriji. samo mi to kazi. oni covjece boziji nemaju pojam. vjerujes li ti meni. ljudi su toliko neobraovani i daju svojim gradjanima sve sto ovi pozele a kada im stranac nesto zatrazi onda je skroz druga prica. ne kazem da je sa ljudima tako nego sa njihovom vladom. tako da se mi svi u sustini trebamo preispitati sta pricamo i govorimo jer ko zna sta je od svega ovoga istina ili laz ako to ne dozivimo.
P.S. Nadam se da je makar jedna od svih ovih izjava ispala pametna a ako nije nemojte se ljutiti narode.
Postovanje
P.S. Nadam se da je makar jedna od svih ovih izjava ispala pametna a ako nije nemojte se ljutiti narode.
Postovanje
- Murat Sabanovic
moj toozlak nije problem sto ce tu ambasada bitiToozla wrote:ne znam sta je problem????
nego je prodaja komada zemlje koji ce biti sastavni dio americkih drzava
iz te ambasade moze te amerikanac puskom ubiti a da ne odgovara pred nasim sudom
bosanska policija nece imati pravo da udje u tu tzv ameriku i ako se cak kriminalci skrivaju jer to je americko zemljiste.
dodje neki americki turista napravi belaj u sarajevu i pobjegne u tu ameriku e kurac ce mu bosansko pravosudje ista moci
u tome je stvar.
u njemackom gradu mannheimu ima americka baza a uz to bazu skola mali trgovacki centar i jos nekih malih objekata
tu samo se samo za dollar kupuje a glavni jezik je engleski a njemacki se tu uopste i ne prica
-
HRVAT-BIH
Murat Sabanovic wrote: moj toozlak nije problem sto ce tu ambasada biti
iz te ambasade moze te amerikanac puskom ubiti a da ne odgovara pred nasim sudom
bosanska policija nece imati pravo da udje u tu tzv ameriku i ako se cak kriminalci skrivaju jer to je americko zemljiste.
dodje neki americki turista napravi belaj u sarajevu i pobjegne u tu ameriku e kurac ce mu bosansko pravosudje ista moci
u tome je stvar.
u njemackom gradu mannheimu ima americka baza a uz to bazu skola mali trgovacki centar i jos nekih malih objekata
tu samo se samo za dollar kupuje a glavni jezik je engleski a njemacki se tu uopste i ne prica
jao katastrofa moj murate
p.s.
ocemo lukom i strijelom kao indijanci ?
- Murat Sabanovic
moj buffalo vidim da si van temeBuffalo wrote:
nepravim se uopste
bosanci vise nisu vlasnici tog terena
a sto se rata tice, rat je neizbjezan bice ga opet
amerikanci nam vise i ne trebaju kad nisu nam pomogli od 92-95 koji ce nam kurac sada
dosli sada da nam zemlju kupe koju smo mi krvavo odbranili
- Drvosjeca iz Dejcica
Malo karikaras ali eto, teoretski moguce je i to sto si naveo. Iskreno, bolje da su kupili Ameri zemlju nego SiCG. Kupovina zemljista za US ambasadu u sebi nosi i odredjenu simboliku. Amerima je dugorocno u interesu da ostanu kako-tako prisutni u BiH i Sarajevu. Kamo puste srece da smo u SA 1992 imali 44.175 kvadratnih metara teritorije SAD, pa da jedna granata padne na teritorij SAD.Murat Sabanovic wrote: moj toozlak nije problem sto ce tu ambasada biti
u tome je stvar.
- Murat Sabanovic
hocemo ako treba i tako al bez tebe moj hrvatHRVAT-BIH wrote:Murat Sabanovic wrote: moj toozlak nije problem sto ce tu ambasada biti
u tome je stvar.
jao katastrofa moj murate
p.s.
ocemo lukom i strijelom kao indijanci ?
- Drvosjeca iz Dejcica
Kako nisu ? Ko je precutno dozvolio krsenje embarga na uvoz naoruzanja Bosnajcima, budimo realni. Ko je 1995 po potpisivanju Dejtona dosao u BiH, Amerikanci. Budimo ralni.Murat Sabanovic wrote:moj buffalo vidim da si van teme
nepravim se uopste
bosanci vise nisu vlasnici tog terena
a sto se rata tice, rat je neizbjezan bice ga opet
amerikanci nam vise i ne trebaju kad nisu nam pomogli od 92-95 koji ce nam kurac sada
dosli sada da nam zemlju kupe koju smo mi krvavo odbranili
-
beharrr
Zemljiste na kojem je izgradjena BIH ambasada u Australiji(Canbera) je iznajmljeno na 99 godina sa cijenom od 250 000 AU Dolara.
Sav prihod od iznajmljivanja zemljista ide Engleskoj kraljici.
Isti zakon vazi za nekretnine(stanovi,kuce).
Sav prihod od iznajmljivanja zemljista ide Engleskoj kraljici.
Isti zakon vazi za nekretnine(stanovi,kuce).
Last edited by beharrr on 04/02/2005 14:02, edited 1 time in total.