Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

lenanimra

#1 Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by lenanimra »

Pozdrav,svim korisnicima foruma,

Naime potako me današnji dogadjaj na ovu temu,pa sam se zapito koliko možemo se pouzdat u našu policiju,opčenito ?
Vozim se danas,malo preko ograničenja oko 65 km/h ispred mene Škoda Oktavia,iza mene dolaze tri kamiona,pod teretom.
Nailazim u blizini škole,što je i saobračajnim znakom označeno,ograničenje 40 km/h čovjeke ispred mene usporava,ja za njim i vozimo se tako nekih 50ak metara,kada ovaj iza mene zatrubi,ajd reko jaro vidio nekog,i idemo tako prošli smo ograničenje 40 km/h,ponovo ograničenje 60 km/h i vozimo se tako oko ograničenja,puna linija krivudava cesta kada jare sa svojim mašinama krenuše preticat znači tri kamiona na punoj liniji pretiču,sreča je samo što na toj cesti neko nije naišao iz suprotnog pravca 100 % sudar,naravno opet bi nevini strado,jer bi mrcina u kamionu prošla sa lakšim ozljedama,ovaj zadnji sa kamionom bi me zguro u kanal,da nisam usporio i pustio ga da prodje,naravno nazovem policiju,da ih prijavim 3x zvao,razočaran totalno reakcijom,tražio sam da im postave patrolu,ali od toga nema ništa,isto koda sam pozvao HotLine,samo stenju i popuštaju kaiš a pred njima 3 kg Janjetine,ove sjebali što su ljudi svjetla zaboravili upalit,a potencionalno opasni vozači slobodno šeču putevima BiH
:D
Izvinjavam se na dužem postu.
Last edited by lenanimra on 20/02/2013 14:06, edited 1 time in total.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by mk ultra »

zapisao tablice i uslikao, snimio video?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#3 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by Matijevic_Vlado »

ma hajd vjerujem tii da ima takvih kretena al brate dragi priznaj da ima debila s malim autima,tj botova koji voze 55 i kad je znak i kad nije znak(ne bukvalno 55 al dovoljno da kolonu stvara) pa ih ne moze kamion preteci,a taj covjek sto vozi kamion ima radno vrijeme koje ne smije probiti i skoro uvijek je u frci
Qler

#4 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by Qler »

Koliko god me nervirali ti sto voze 35 gdje je ogranicenje 40 i slicno, nikad, ali nikad, pa makar vozio sat iza njih, ne preticem na punoj.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#5 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by Slo Burner »

Jebiga jednostavno imaju puno vecu preglednost nego ti, a garant si im bio mnogo smor dok si ih na to natjerao.
lenanimra

#6 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by lenanimra »

Nije ovdje rijec o 35 km/h vožnji gdje je ograničenje 40 km/h
u pitanju je 60 km/h ograničenje,uzbrdica ne baš velika ali je uzbrdica.
Ispred mene čovjek je bio sa Škodom Octaviom,čovjek je vozio u intervalu od 60-70 km/h znači malo preko ograničenja,ja sam ga pratio na nekoj udaljenosti od 30ak metara istim tempom,to da je on na večoj visini pa ima bolju preglednost zaboravi jer je okuka velika i nije bezveze stavilo punu liniju,ovaj zadnji što je prošo bukvalno bi me stjerao u kanal da nisam usporio i pustio ga da se ubaci izmedju mene i Octavie,nažalost nisam ima vremena da uslikam,snimim;
lavic

#7 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by lavic »

Pravo pitanje je kako vi vozite kad natjerate tri kamiona da vas preteknu. Mozda bi ste trebali razmisliti o drugim sredstvima prevoza. Nije auto za svakoga.
goran16v

#8 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by goran16v »

lavic wrote:Pravo pitanje je kako vi vozite kad natjerate tri kamiona da vas preteknu. Mozda bi ste trebali razmisliti o drugim sredstvima prevoza. Nije auto za svakoga.
Ako je istina ono sto pise, voze isljucivo po propisima i po ogranicenu, a ja tu ne vidim apsolutno nista pogresno. Mozda bi ipak neko drugi trebao da razmislja...?
Not My Idea

#9 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by Not My Idea »

.
johntra

#10 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by johntra »

nije istina da policija ne reaguje, jer sam ja imao ljetos sličan slučaj, samo obrnut, jer sam ja i jedno 30 auta bili namjerno usporeni od strane znojavog kamiondžije preko Karaule...manijak nigdje nije stao, niti se sklonio sa strane, a imao je gdje, kako bi propustio kolonu, nego nas je od Kladnja pa do iza Olova lijepo naredao iza sebe...ja fino nazvao PU Olovo, objasnio o čemu se radi, oni rekli imamo patrolu iza Olova i fino namjerno vozio do njega dotle, a saobraćajci ga kulturno zaustavili...konjina ko još maše rukama, šta sam kriv, što ste me zaustavili...
lavic

#11 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by lavic »

goran16v wrote:
lavic wrote:Pravo pitanje je kako vi vozite kad natjerate tri kamiona da vas preteknu. Mozda bi ste trebali razmisliti o drugim sredstvima prevoza. Nije auto za svakoga.
Ako je istina ono sto pise, voze isljucivo po propisima i po ogranicenu, a ja tu ne vidim apsolutno nista pogresno. Mozda bi ipak neko drugi trebao da razmislja...?
E nek' si mi rekao"sveznadar", do duse prvi u koloni vozi oktaviu, sta ocekivati od njega.
goran16v

#12 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by goran16v »

lavic wrote:
goran16v wrote:
E nek' si mi rekao"sveznadar", do duse prvi u koloni vozi oktaviu, sta ocekivati od njega.
Sta si drugo ockivao na glup komentar, da te neko pohvali?!
Za komentar o Octaviji cu se samo grohotom :lol:. Bice da vozis neki strasni 1,0 ili 1,1 stroj, kojeg ga ista penzionerka Octavia preleti k'o da ne postoji, cim imas toliki kompleks i problem sa voznjim na celu kolone i da te preticu.
kakavdanakneiskustvu

#13 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by kakavdanakneiskustvu »

Matijevic_Vlado wrote:ma hajd vjerujem tii da ima takvih kretena al brate dragi priznaj da ima debila s malim autima,tj botova koji voze 55 i kad je znak i kad nije znak(ne bukvalno 55 al dovoljno da kolonu stvara) pa ih ne moze kamion preteci,a taj covjek sto vozi kamion ima radno vrijeme koje ne smije probiti i skoro uvijek je u frci

u ovom gore spomenutom slučaju čovjek u oktaviji je vozio negdje oko ograničenja,ovi u kamionima su preticali na punoj liniji,treba li uopće pisati ko je tu idiot?
kakavdanakneiskustvu

#14 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

lavic wrote:
goran16v wrote:

vozio je po propisima,u skladu sa znakom oganičenja brzine,zar je do njega ili do idiota u kamionima koji pretiču na punoj liniji?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#15 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

neka ja po propisima, al mozda je gdje nije bilo tog ogranicenja vozio sporo pa kad su pokusavali da ga preteknu ubrzavao,ima sanse da je i to bilo !? :D kazem mozda :D
goran16v

#16 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by goran16v »

kakavdanakneiskustvu wrote:

u ovom gore spomenutom slučaju čovjek u oktaviji je vozio negdje oko ograničenja,ovi u kamionima su preticali na punoj liniji,treba li uopće pisati ko je tu idiot?
Gosn lavic ima tu neku teoriju da vozaci skode stvaraju kolone, ali izgleda da je stvar bitno drugacija tj. da upravo gosn lavic ima kompleks od biti prestignut i stvarati kolone pa mu to smeta cim ovako reagujese i ima brilijantne komentare.
goran16v

#17 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by goran16v »

Matijevic_Vlado wrote:neka ja po propisima, al mozda je gdje nije bilo tog ogranicenja vozio sporo pa kad su pokusavali da ga preteknu ubrzavao,ima sanse da je i to bilo !? :D kazem mozda :D
Covjek je napisao:

"lenanimra je napisao/la:
Vozim se danas,malo preko ograničenja oko 65 km/h ispred mene Škoda Oktavia,iza mene dolaze tri kamiona,pod teretom.
Nailazim u blizini škole,što je i saobračajnim znakom označeno,ograničenje 40 km/h čovjeke ispred mene usporava,ja za njim i vozimo se tako nekih 50ak metara."

Znaci bilo ogranicenje, a sve i da ga nije bilo preticanje preko pune prof. vozaca kamionom je za spaljivanje vozacke od koje zivi na licu mjesta pa nek ima i 100 tahografa
damirc_sa

#18 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by damirc_sa »

Slicnu situaciju sam imao ljetos na dijelu puta od Mostara prema Jablanici idu dva kamiona ispred nas sve krivine i odjednom kamion je poceo da pretice drugi kamion na punoj liniji i posto je vidio da iz suprotnog smiejra ide vozilo poceo je naglo da koci i jeva se je uspio vratiti u svoju traku.
Kada smo pozvali policiju i rekli im za tog vozaca kamiona kako vozi i da ugrozava ucesnike u saobracaju njihov odgovor je bio "ma znamo mi za njega, hvala i doviđenja" vozili smo se cak do konjica za njim i nigdje ga patrola nije skrenula a prosli smo pored najmanje dvije patrole.
Toliko o radu policije
goran16v

#19 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by goran16v »

damirc_sa wrote:Slicnu situaciju sam imao ljetos na dijelu puta od Mostara prema Jablanici idu dva kamiona ispred nas sve krivine i odjednom kamion je poceo da pretice drugi kamion na punoj liniji i posto je vidio da iz suprotnog smiejra ide vozilo poceo je naglo da koci i jeva se je uspio vratiti u svoju traku.
Kada smo pozvali policiju i rekli im za tog vozaca kamiona kako vozi i da ugrozava ucesnike u saobracaju njihov odgovor je bio "ma znamo mi za njega, hvala i doviđenja" vozili smo se cak do konjica za njim i nigdje ga patrola nije skrenula a prosli smo pored najmanje dvije patrole.
Toliko o radu policije
Ma ko ba ugrozava ucesnike u saobracaju??? Kriv je vozac prvog kamiona, cim je on dozvolio da ga drugi kamion pretice preko pun nije volan za njega! :D
Matijevic_Vlado

#20 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

goran16v wrote:
Matijevic_Vlado wrote:neka ja po propisima, al mozda je gdje nije bilo tog ogranicenja vozio sporo pa kad su pokusavali da ga preteknu ubrzavao,ima sanse da je i to bilo !? :D kazem mozda :D
Covjek je napisao:

"lenanimra je napisao/la:
Nailazim u blizini škole,što je i saobračajnim znakom označeno,ograničenje 40 km/h čovjeke ispred mene usporava,ja za njim i vozimo se tako nekih 50ak metara."

Znaci bilo ogranicenje, a sve i da ga nije bilo preticanje preko pune prof. vozaca kamionom je za spaljivanje vozacke od koje zivi na licu mjesta pa nek ima i 100 tahografa
a ovaj covjek je napisao to sto je napisao,pri tome misleci da je ta situacija ,za koju je rekao MOZDA, mogla biti prije ogranicenja i pune linije
goran16v

#21 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by goran16v »

Matijevic_Vlado wrote:[
a ovaj covjek je napisao to sto je napisao,pri tome misleci da je ta situacija ,za koju je rekao MOZDA, mogla biti prije ogranicenja i pune linije
Ako je napisao da je bilo ogranicenje i puna linija gdje je tu mozda?
insomnia78

#22 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by insomnia78 »

Znaci mene lik pretekne, sve po zakonu i ja sad iznerviran nazovem drotove i kazem: evo lola ispred mene 200 vozi, pretece me u tunelu.
Jbt kad bi to tako funkcionisalo.
I da su te sa kamionima zaustavili kilometar dalje, ljudi recimo nakon sto su tebe pretekli normalno nastavili, sta onda, da im pise kaznu na osnovu tvoje "dojave"?

s' moje sokocalo
fandjo30

#23 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by fandjo30 »

Nista gore nego usporiti kamion sa teretom na uzbrdici ,taman ljudi uhvatili zalet kad ono ti kocis :x
goran16v

#24 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

Post by goran16v »

insomnia78 wrote:Znaci mene lik pretekne, sve po zakonu i ja sad iznerviran nazovem drotove i kazem: evo lola ispred mene 200 vozi, pretece me u tunelu.
Jbt kad bi to tako funkcionisalo.
I da su te sa kamionima zaustavili kilometar dalje, ljudi recimo nakon sto su tebe pretekli normalno nastavili, sta onda, da im pise kaznu na osnovu tvoje "dojave"?

s' moje sokocalo
Jos uvijek postoji institucija "svjedoka". Milijardu je slucajeva po dojavi svjedoka i bez prisutstva policije, bjezanje poslije udesa, ostecenja na prakingu, obaranje pjesaka itd itd. Sto se tice nervoze i laznih prijava, postoji nesto sto se zove davanje iskaza pod krivicnom i materijalnom odgovornoscu, a posto nikad ne znas ima li jos svjedoka, bujrum daj podatke i lazno optuzi nekog.
kakavdanakneiskustvu

#25 Re: Policija,dojava,pouzdanost u iste ?

možda je vozio sporo,možda,vjerovatno nije vozio 20 tamo gdje je ograničenje 60,ali preticati na punoj liniji kamionom rade samo idioti,niko drugi
Post Reply