Naime potako me današnji dogadjaj na ovu temu,pa sam se zapito koliko možemo se pouzdat u našu policiju,opčenito ?
Vozim se danas,malo preko ograničenja oko 65 km/h ispred mene Škoda Oktavia,iza mene dolaze tri kamiona,pod teretom.
Nailazim u blizini škole,što je i saobračajnim znakom označeno,ograničenje 40 km/h čovjeke ispred mene usporava,ja za njim i vozimo se tako nekih 50ak metara,kada ovaj iza mene zatrubi,ajd reko jaro vidio nekog,i idemo tako prošli smo ograničenje 40 km/h,ponovo ograničenje 60 km/h i vozimo se tako oko ograničenja,puna linija krivudava cesta kada jare sa svojim mašinama krenuše preticat znači tri kamiona na punoj liniji pretiču,sreča je samo što na toj cesti neko nije naišao iz suprotnog pravca 100 % sudar,naravno opet bi nevini strado,jer bi mrcina u kamionu prošla sa lakšim ozljedama,ovaj zadnji sa kamionom bi me zguro u kanal,da nisam usporio i pustio ga da prodje,naravno nazovem policiju,da ih prijavim 3x zvao,razočaran totalno reakcijom,tražio sam da im postave patrolu,ali od toga nema ništa,isto koda sam pozvao HotLine,samo stenju i popuštaju kaiš a pred njima 3 kg Janjetine,ove sjebali što su ljudi svjetla zaboravili upalit,a potencionalno opasni vozači slobodno šeču putevima BiH
Izvinjavam se na dužem postu.