Pa za ove radnje protiv zarobljenika bi trebalo pohapsiti desetine hiljada Srba iz BiH i Srbije. Koja lakrdija se odvija u tuzilastvu BiH, ne mogu naci slucajeve ratnih zlocina ABIH, pa sad hapse ljude sto su krivo pogledali one koji su ubijali Bosance i rasturali zemlju i gradove?Tužilaštvo BiH: Podignute optužnice protiv bivših pripadnika Petog korpusa
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv pet osoba koje se terete za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 175. KZ BiH.
Tužilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:
1. Huseina Begića zvanog „Huso“, rođenog 22.01.1964. godine u Bihaću, nastanjenog u Cazinu, državljanina BiH,
2. Safeta Kovačevića zvanog “Papo“, rođenog 18.09.1973. godine u opštini Bihać gdje je i nastanjen, državljanina BiH i R Hrvatske,
3.Muhameda Anadolca, rođenog 29.07.1972. godine u Bihaću gdje je i nastanjen, državljanina BiH,
4. Abida Ljubijankića, rođenog 15.10.1969. godine u Cazinu, nastanjenog u Bihaću, državljanina BiH i
5. Sabahudina Hafurića, rođenog 08.05.1972. godine u Bihaću gdje je i nastanjen, državljanina BiH.
Navedeni optuženi se terete da su za vrijeme rata u BiH i oružanog sukoba između Vojske Republike Srpske i Armije Republike BiH, postupajući suprotno članu 3. i članu 4. Ženevske konvencije o postupanju sa ratnim zarobljenicima od 12. augusta 1949. godine, kao pripadnici 5. bataljona Vojne policije V korpusa Armije RBiH, namjerno nanosili snažne tjelesne i duševne bolove i patnje, povrede tijela i zdravlja, ratnim zarobljenicima pripadnicima, Vojske RS.
U optužnici se navodi da su optuženi Safet Kovačević, Muhamed Anadolac, Abid Ljubijankić i Sabahudin Hafurić u svojstvu vojnih policajaca, a Husein Begić u svojstvu komandira voda u drugoj četi 5. bataljona vojne policije, dana 11.03.1995. godine, učestvovali u sprovođenju trideset i jednog (31) ratnog zarobljenika VRS, koji su se nalazili pod kontrolom V korpusa, sa lokacija sabirnih centara u krugu preduzeća „Rad“ u Cazinu, zatvora „Luke“ u Bihaću i kasarne „Adil Bešić“ u Bihaću, čiji je prevoz vršen autobusom.
Optuženi su zarobljenim pripadnicima VRS po ulasku u autobus najprije na oči stavili platnene poveze, zatim im naredili da ruke drže na leđima, a glave u pognutom položaju, te ih prisilili da sjednu na pod autobusa, da bi tokom vožnje na relaciji od Cazina do Bihaća i dalje od Bihaća do graničnog prelaza Izačić, koja je trajala znatno duže od uobičajene, nečovječno postupali prema ratnim zarobljenicima, namjerno im nanoseći snažne tjelesne i duševne bolove i patnje, povrede tijela i zdravlja, tako što su ih tukli policijskim palicama, kundacima pušaka, rukama i nogama, zadajući im udarce po različitim dijelovima tijela, a istovremeno ih prisiljavali da pjevaju pjesmu „Bosno moja“, i da na pitanje policajaca „čija je ovo zemlja“, u jedan glas odgovaraju “Turska“, te da uzvikuju muslimanski ratnički poklič „Tekbir-Alahu Ekber“, upozoravajući ih da ne podižu glavu.
Optuženi Husein Begić zvani “Huso“ koji je bio komandir grupe, tereti se da je propustio da preduzme nužne i razumne mjere da spriječi njemu podređene Safeta Kovačevića, Muhameda Anadolca, Abida Ljubijankića, Sabahudina Hafurića i druge pripadnike iz te grupe, da vrše njihovo fizičko i psihičko zlostavljanje, iako je znao da se navedeni policajci spremaju da preduzmu takve radnje, što su u njegovom prisustvu i činili, pa je takvo premlaćivanje trajalo gotovo cijelom dužinom vožnje, do mjesta Japanska krivina kod naselja Izačić, gdje je nakon toga izvršena dogovorena razmjena između predstavnika Vojske RS i predstavnika V korpusa A RBiH.
Optuženi Safet Kovačević, Muhamed Anadolac, Abid Ljubijankić i Sabahudin Hafurić se terete da su izvršili krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 175. tačke a) i b) u vezi sa članom 29., a sve u vezi sa članom 180. stav 1. KZ BiH, a osumnjičeni Husein Begić se tereti da je izvršio krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 175. tačka a) i b), u vezi sa članom 180. stav 2. KZBiH.
Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.
U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocima?!
- Damir_5
#1 U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocima?!
Kakva je ovo lakrdija od tuzilastva BiH, koja je to budala koja je podigla optuznice protiv ovih za ovako smijesne optuzbe tipa "stavili poveze zarobljenicama na oci", dok nisu kaznjeni pocionitelji i kreatori genocida, dok nisu podignute optuznice protiv glavnih kreatora genocida u BiH, recimo srbijanskih tadasnjih duznosnika? Zapravo nijedan duznosnik Srbije nije cak ni optuzen za genocid u Bosni i ako stranci ne znaju o tome ili se prave da ne znaju, pa znaju nasi tuzioci u tuzilastvu BiH. Ali ne, tuzilastvo BiH trosi pare poreznih obveznika na ovakve gluposti. OK, ne treba vam ni sudjenje za ovu petoricu iz V korpusa, kazniti ih bez sudjenja da ciste deset dana parkove u Bihacu i biti ce primjerno kaznjeni, ali zaboga miloga, u zemlji nekaznjenog genocida, gdje genocidasi koji su ubijali vlastorucno setkaju se po BiH gradovima i mnogi ih prepoznaju, trositi sad pare na ovakve glupe slucajeve, pa to je skandalozno.
Last edited by Damir_5 on 18/02/2013 15:56, edited 1 time in total.
- Damir_5
#2 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Kakve su ovo lakrdije?Tuzilastvo BiH o "zlocinu"
... vožnja trajala znatno duže od uobičajene ... istovremeno ih prisiljavali da pjevaju pjesmu „Bosno moja“ ...
- uglavnomja
#3 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
lakrdija? glupost?Damir_5 wrote:Kakva je ovo lakrdija od tuzilastva BiH, koja je to budala koja je podigla optuznice protiv ovih za ovako smijesne optuzbe tipa "stavili poveze zarobljenicama na oci",
...
Optuženi su zarobljenim pripadnicima VRS po ulasku u autobus najprije na oči stavili platnene poveze, zatim im naredili da ruke drže na leđima, a glave u pognutom položaju, te ih prisilili da sjednu na pod autobusa, da bi tokom vožnje na relaciji od Cazina do Bihaća i dalje od Bihaća do graničnog prelaza Izačić, koja je trajala znatno duže od uobičajene, nečovječno postupali prema ratnim zarobljenicima, namjerno im nanoseći snažne tjelesne i duševne bolove i patnje, povrede tijela i zdravlja, tako što su ih tukli policijskim palicama, kundacima pušaka, rukama i nogama, zadajući im udarce po različitim dijelovima tijela, a istovremeno ih prisiljavali da pjevaju pjesmu „Bosno moja“, i da na pitanje policajaca „čija je ovo zemlja“, u jedan glas odgovaraju “Turska“, te da uzvikuju muslimanski ratnički poklič „Tekbir-Alahu Ekber“, upozoravajući ih da ne podižu glavu.
....
iako je znao da se navedeni policajci spremaju da preduzmu takve radnje,
...
se terete da su izvršili krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i
....
logika: oni su radili gore stvari, pa se ovo ne pika
-
ins
#4 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
@Damir_5
Da je tebe neko "tukao policijskim palicama, kundacima pušaka, rukama i nogama, zadavao ti udarce po različitim dijelovima tijela," par sati, da li bi i dalje sve to tebi bila lakrdija?

Da je tebe neko "tukao policijskim palicama, kundacima pušaka, rukama i nogama, zadavao ti udarce po različitim dijelovima tijela," par sati, da li bi i dalje sve to tebi bila lakrdija?
- _Reds_
#5 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Poneta je čime se bavi Tužilaštvo. Ne hapse one koju su bijali ljude, nego sad one koji su koji šamar opalili ratnim zarobljenicima, dakle, ne civilima nego vojnicima.ins wrote:@Damir_5
Da je tebe neko "tukao policijskim palicama, kundacima pušaka, rukama i nogama, zadavao ti udarce po različitim dijelovima tijela," par sati, da li bi i dalje sve to tebi bila lakrdija?![]()
Mislim HALOOOOO, toliko je ljudi ubijeno, a možda su ih i ubili upravo ovi koji su pucali na međunarodno priznatu zemlju i Vladu, te njene snage, a oni podižu optužnice za ovo. Onaj u hagu dobije 10tak godine jer je ubio 100tine ljudi, koliko ovi onda trebaju dobiti ??
- Damir_5
#6 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Ali ovo nije "zlocin", nego nesto sto je osjetio svaki drugi ili treci nesrbin za vrijeme agresije na BiH. Za ovakve postupke pola sumske i Srbije bi trebalo biti u hapsani. Medjutim tuzilastvo BiH umjesto da podigne optuznice protiv srbijanaca koji su itekako ucestvovali u genocidu, pripremali ga, osmisljavali, pa nisu oni sumski orangutani bili sposobni takvo sto smisliti sami, sve im je nacrtano u Beogradu ili mozda Moskvi i umjesto da se protiv srbijanaca dizu optuzbe da ih se progoni kao pse, da se raspisu potjernice za njima, da im se zagorca zivot, oni ljude hapse koji su opalili par samara onima koji su iste noci bombali Bihac ponovo i na dnevnoj bazi ubijali civile?uglavnomja wrote:
lakrdija? glupost?![]()
logika: oni su radili gore stvari, pa se ovo ne pika
Medjutim sta radi tuzilastvo BiH, tacnije ova budaletina koja je potpisala ovakvu budalastinu, on proglasava ovo "zlocinom", a na kraju svi razmjenjeni? Inace pitanje kakve je i to batinjanje bilo, vjerovatno par samara i ako ih je bilo, jer ocigledno da tuzilac zeli slagati i otpuziti nevine ljudi cim u optuznici navlaci sa nekakvim glupim kvalifikacijama tipa "voznja neubicajeno dugo trajala"? Otkud on to zna, ako su "zarobljenicima povezi na ocima i nisu smjeli podignuti glave"? Jesu to zarobljenici gledali na sat i stopali vrijeme?
I na ovo ta budaletina iz tuzilastva BiH podize optuznice za ni manje ni vise nego "ratni zlocin"? Pa zna li on u opste sta je "ratni zlocin"? Svaki "zlocin" zavrsi smrcu, a ovi navecer isti dan bombali Bihac?
Dobro krivi su, kazna deset dana odrzavanje parkova po Bihacu. Gdje su optuznice protiv Srbijanaca?
Last edited by Damir_5 on 18/02/2013 16:22, edited 1 time in total.
- shiljak
#7 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
baš nekako glupo pitanje. Ukratko, do sad su se uhapsili i najveći i najmanji zločini.. Ili da ne traže manje, nego samo velike prvo? Pošto ne bi bilo fer prema ovim manjim što su u zatvoru a ovi veći nisu (još)?
- Damir_5
#8 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Upravo to, pobili vise stotina hiljada ljudi, istjerali milione ljudi iz domova i zemalja, napravili stete vise od 300 milijardi dolara u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Kosovu, pobili 8000 ljudi za par dana, drzali grad u opsadi najduze u historiji, svakodnevno ga granatirali, pobili djece u Sarajevu dovoljno da popune jedan grad .... itd itd .... tuzilac BiH dize optuznice pod pritiskom Dodika naravno, gdje se tereti ljude da su vozili zarobljenike na razmjenu "neuobicajeno vremenski dugo" i da su morali pjevati "Bosno moja" i sve to okarakterisao ni manje ni vise nego kao "zlocin"?_Reds_ wrote:
Poneta je čime se bavi Tužilaštvo. Ne hapse one koju su bijali ljude, nego sad one koji su koji šamar opalili ratnim zarobljenicima, dakle, ne civilima nego vojnicima.
Mislim HALOOOOO, toliko je ljudi ubijeno, a možda su ih i ubili upravo ovi koji su pucali na međunarodno priznatu zemlju i Vladu, te njene snage, a oni podižu optužnice za ovo. Onaj u hagu dobije 10tak godine jer je ubio 100tine ljudi, koliko ovi onda trebaju dobiti ??
Veci je "zlocin" sto mi moramo slusati danas srbijanski turbo-folk, od pjevanja lijepe pjesme "Bosno moja".
Sve u svemu i da su krivi, najveca kazna za ovo lose postupanje sa zarobljenicima, ako tuzilac nije slagao, sto je moguce, jer mora ispuniti zelju predCednika, predCednik je predCednik, niti je zlocin, niti kazna vrijedi troskova utrosenih za ovaj slucaj. Sta sud moze, dati im kaznu da ciste parkove par dana po Bihacu, to je maksimalno sto moze i da su krivi.
Bezvezno bacanje para poreskih obveznika na hirove Milorada Dodika i izmisljanje "zlocina" ABIH, dok se u isto vrijeme masovne ubice secu slobodno Bosnom, a pogotovo Srbijom.
- shiljak
#9 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Da bi neko otišao u zatvor i na sud moraju postojati dokazi.
-
mehoxy
#10 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
S obzirom na to da se radi o zarobljenim pripadnicima VRS ne vidim nikakav zlocin u ovome.Sto se mene tice preblago su postupili,trebali su fasisticku gamad strijeljati na licu mjesta.A od kvazi-tuzilastva nije bolje ni ocekivati,zna se da je dosta bradonja na visokim pozicijama.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
http://www.klix.ba/vijesti/bih/podignut ... /130218099
Hbga, ne sjede u Tužilaštvu samo Bošnjaci, nego i drugi. Sve po proceduri privođenje, proces, kazna: Po pola godine društveno korisnog rada u parkovima u Bihaću.
Hbga, ne sjede u Tužilaštvu samo Bošnjaci, nego i drugi. Sve po proceduri privođenje, proces, kazna: Po pola godine društveno korisnog rada u parkovima u Bihaću.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#12 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Zar nije bila bolja razmjena za zarobljene vojnike ARBiH?mehoxy wrote:S obzirom na to da se radi o zarobljenim pripadnicima VRS ne vidim nikakav zlocin u ovome.Sto se mene tice preblago su postupili,trebali su fasisticku gamad strijeljati na licu mjesta.A od kvazi-tuzilastva nije bolje ni ocekivati,zna se da je dosta bradonja na visokim pozicijama.
- Damir_5
#13 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Ali ne znam sto cetnicima toliko smeta V. korpus pa izmisljaju toliko da su oni protiv njih pravili zlocine? Mislim svaka smijesna optuzba, protiv V korpusa?
Ne vjerujem bas da je to bas zbog onog metka u guzicu Ratku Mladicu. Mora da su ih dobro opaudricili u Bosanskoj Krajini kad su se uzjogunili protiv njih i da ih se jos boje, pa ih zele strpati u zatvore?
Ne vjerujem bas da je to bas zbog onog metka u guzicu Ratku Mladicu. Mora da su ih dobro opaudricili u Bosanskoj Krajini kad su se uzjogunili protiv njih i da ih se jos boje, pa ih zele strpati u zatvore?
- cyprus
#14 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Damir legendaDamir_5 wrote:...Veci je "zlocin" sto mi moramo slusati danas srbijanski turbo-folk, od pjevanja lijepe pjesme "Bosno moja"...
-
chupacabra
#15 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Smeta im 5. Korpus jer je upravo taj dio Armije BiH unistio san o Velikoj Srbiji i zamalo izbrisao RS sa lica zemlje da im nije naredjeno da stanu. Ove optuznice su postale smijesne. Nasamarali par zarobljenika i u haps za ratne zlocine. Jebemtizivot, da se primjenjuju isti standardi, cijela RS bi bila na optuzenickoj klupi. Mislim da je ovo uvertira za ponizavanje i hapsenje Atifa Dudakovica, a to ce biti zadnji udarac na casnu borbu Armije BiH. Krajisnici su bili najbolji borci u proslom ratu i sramota je ne samo na drzavu nego i na nas sviju zbog ovoga sto im rade.
- Damir_5
#16 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Ne ozbiljno, ima onaj jedan snimak gdje Srbi pjevaju "Bosno moja", tipovi su bas dobro otpjevali, da su pametni da se sad sastanu, pa da pjevaju "Bosno moja", mogli bi uzeti pare i pare. Fakat su dobro otpjevali, a i kako ne bi, Bosanci su uvijek znali pjevati dobro.cyprus wrote:Damir legendaDamir_5 wrote:...Veci je "zlocin" sto mi moramo slusati danas srbijanski turbo-folk, od pjevanja lijepe pjesme "Bosno moja"...![]()
Ma nisu Krajisnici budale, znaju oni da Dodik navlaci da se uhapsi Atif, kad bi se takvo sto desilo ... uf ... to je ruzno i govoriti sta bi se moglo dogoditi. Ne mozes hapsiti nevine ljude zato sto petokolonasi koji su navijali za Srbiju to zele. Da je Atif imao samo jednu mrljicu, Hag bi njega uhapsio prije i Delica i Alagica. To je poznata stvar, kako inace i tamo "vole" Bosnjake, eno Tuta na slobodi, samo sto jos srpskim i hrvatskim zlocincima koji su ubijali masovno Bosnjake ordenje nisu davali.chupacabra wrote:Smeta im 5. Korpus jer je upravo taj dio Armije BiH unistio san o Velikoj Srbiji i zamalo izbrisao RS sa lica zemlje da im nije naredjeno da stanu. Ove optuznice su postale smijesne. Nasamarali par zarobljenika i u haps za ratne zlocine. Jebemtizivot, da se primjenjuju isti standardi, cijela RS bi bila na optuzenickoj klupi. Mislim da je ovo uvertira za ponizavanje i hapsenje Atifa Dudakovica, a to ce biti zadnji udarac na casnu borbu Armije BiH. Krajisnici su bili najbolji borci u proslom ratu i sramota je ne samo na drzavu nego i na nas sviju zbog ovoga sto im rade.
- uglavnomja
#17 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
mehoxy wrote:S obzirom na to da se radi o zarobljenim pripadnicima VRS ne vidim nikakav zlocin u ovome.Sto se mene tice preblago su postupili,trebali su fasisticku gamad strijeljati na licu mjesta.A od kvazi-tuzilastva nije bolje ni ocekivati,zna se da je dosta bradonja na visokim pozicijama.
bh je potpisnica ili je naslijedila sve potpisane medjunarodne ugovore bivse yuge, koja je bila drzava par excellence u odnosu na ovo sada, ukljucujuci i ovo, navedeno u uvodnom tekstu:
" postupajući suprotno članu 3. i članu 4. Ženevske konvencije o postupanju sa ratnim zarobljenicima od 12. augusta 1949. godine,
i sta sad? pokakiti se na konvencije, oni su kakali na rezolucije un-a, a mi smo zrtve pa mozemo i mi malo ignorirati nake konvencije, i to zenevske
mi smo zrtve, mi nismo cinili zlocine, a i ako smo cinili, to nisu bili zlocini nego par samara, a i ako je bilo vise od par samara, to je samo prema vojnicima, a i da nije, mi kao zrtve imamo pravo da se svetimo
europa ceka na nas ovakve, ili tacnije takve ... poslije pravog smaka svijeta
-
mehoxy
#18 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Hebe mi se za EU,hebe mi se za zenevsku konvenciju koju ionako nikad niko ne postuje a pogotovo mi se hebe za grupu bradonja sa Romanije,sta su trazili to su i dobiliuglavnomja wrote:mehoxy wrote:S obzirom na to da se radi o zarobljenim pripadnicima VRS ne vidim nikakav zlocin u ovome.Sto se mene tice preblago su postupili,trebali su fasisticku gamad strijeljati na licu mjesta.A od kvazi-tuzilastva nije bolje ni ocekivati,zna se da je dosta bradonja na visokim pozicijama.
![]()
bh je potpisnica ili je naslijedila sve potpisane medjunarodne ugovore bivse yuge, koja je bila drzava par excellence u odnosu na ovo sada, ukljucujuci i ovo, navedeno u uvodnom tekstu:
" postupajući suprotno članu 3. i članu 4. Ženevske konvencije o postupanju sa ratnim zarobljenicima od 12. augusta 1949. godine,
i sta sad? pokakiti se na konvencije, oni su kakali na rezolucije un-a, a mi smo zrtve pa mozemo i mi malo ignorirati nake konvencije, i to zenevske![]()
mi smo zrtve, mi nismo cinili zlocine, a i ako smo cinili, to nisu bili zlocini nego par samara, a i ako je bilo vise od par samara, to je samo prema vojnicima, a i da nije, mi kao zrtve imamo pravo da se svetimo![]()
europa ceka na nas ovakve, ili tacnije takve ... poslije pravog smaka svijeta. prije ce sjeverna koreja postati clan eu nego bosna
- cyprus
#19 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Jeste, jebo civilizaciju... pu, ko je izmisli
Romanijska pravila zakon!
- MuaDib
#20 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Ovo je sve posljedica političkog kompromisa, koji se reflektuje na tužilaštvo koje je i dalje pod snažnim političkim patronatom.I zato treba konačno da se predstavnici svih žrtava dignu protiv neprinicpijalnih kompromisa, koji su svima na štetu, osim političkim manipulatorima.
- _Reds_
#21 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
To je snimak sa Rogoja '92. godine, gdje im jedan Krajisnik drzi lekciju šta je to Bosna.Damir_5 wrote:Ne ozbiljno, ima onaj jedan snimak gdje Srbi pjevaju "Bosno moja", tipovi su bas dobro otpjevali, da su pametni da se sad sastanu, pa da pjevaju "Bosno moja", mogli bi uzeti pare i pare. Fakat su dobro otpjevali, a i kako ne bi, Bosanci su uvijek znali pjevati dobro.cyprus wrote:Damir legendaDamir_5 wrote:...Veci je "zlocin" sto mi moramo slusati danas srbijanski turbo-folk, od pjevanja lijepe pjesme "Bosno moja"...![]()
Ma nisu Krajisnici budale, znaju oni da Dodik navlaci da se uhapsi Atif, kad bi se takvo sto desilo ... uf ... to je ruzno i govoriti sta bi se moglo dogoditi. Ne mozes hapsiti nevine ljude zato sto petokolonasi koji su navijali za Srbiju to zele. Da je Atif imao samo jednu mrljicu, Hag bi njega uhapsio prije i Delica i Alagica. To je poznata stvar, kako inace i tamo "vole" Bosnjake, eno Tuta na slobodi, samo sto jos srpskim i hrvatskim zlocincima koji su ubijali masovno Bosnjake ordenje nisu davali.chupacabra wrote:Smeta im 5. Korpus jer je upravo taj dio Armije BiH unistio san o Velikoj Srbiji i zamalo izbrisao RS sa lica zemlje da im nije naredjeno da stanu. Ove optuznice su postale smijesne. Nasamarali par zarobljenika i u haps za ratne zlocine. Jebemtizivot, da se primjenjuju isti standardi, cijela RS bi bila na optuzenickoj klupi. Mislim da je ovo uvertira za ponizavanje i hapsenje Atifa Dudakovica, a to ce biti zadnji udarac na casnu borbu Armije BiH. Krajisnici su bili najbolji borci u proslom ratu i sramota je ne samo na drzavu nego i na nas sviju zbog ovoga sto im rade.
-
veleno
#22 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Sve je ovo rezultat Ashtonkine posjete Banjoj Luci predprošle godine kada je dogovoreno da se pojača procesuiranje Bošnjaka s ciljem izjednačavanja broja zločinaca na svim stranama.
-
esad_plavi
#23 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Nema opravdanog zlocina, NITI jednog. Zlocin je zlocin, jedan od drugog se razlikuje samo po obimu i tezini. Sudjenje petorici vojnika za protupravno postupanje prema ratnim zarobljenicima nije isto kao sudjenje najvisim oficirima za najteze ratne zlocine, ali ne smije se dogoditi da nekaznjen ostane ni prvi ni drugi slucaj.
Kvantitet nije isto sto i kvalitet, dok god se to ima u vidu nebitno je koliko se pokusavala stvoriti iluzija o "jednakoj odgovornosti", istina ce ostati dok god ima ko da je pamti i govori.veleno wrote:Sve je ovo rezultat Ashtonkine posjete Banjoj Luci predprošle godine kada je dogovoreno da se pojača procesuiranje Bošnjaka s ciljem izjednačavanja broja zločinaca na svim stranama.
- %tacno*
#24 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Kada prije dodjosmo do detalja
a veliki zlocini jos uvijek neuspijesno ili nikako procesuirani.
Kakvo nase Tuzilastvo i bakraci. Muce se oko Koricanskih stijena, Bijeli potok (Zvornika), Biljani (Kljuc)...

Ok, nisi ti Grujicu ali sigurno znas ko jeste.Grujić oslobođen krivice za zločin u Zvorniku
Sud BiH oslobodio je Slobodana Grujića optužbe za učestvovanje u ubistvu deset civila bošnjačke nacionalnosti počinjenom na području Zvornika.
Justice Report
BIRN
Sarajevo
Sudsko vijeće je navelo da Tužilaštvo BiH nije predočilo dovoljno uvjerljivih dokaza da je optuženi, kao pripadnik jedinice “Baljkovica” Vojske Srpske Republike BiH, 10. maja 1992. godine bio saizvršilac u ubistvima na Pandurici.
“Vijeće je van razumne sumnje utvrdilo da su civili lišeni života u rejonu mjesta Molitvište, na takozvanoj Pandurici, ali nije moglo zaključiti da je Grujić pucao u civile”, kazala Jasmina Kosović, predsjedavajuća Sudskog vijeća.
Iako je optuženi bio pored svezanih Bošnjaka, Kosović je istaknula da je Vijeće posebno cijenilo iskaz zaštićenog svjedoka A, koji je preživio strijeljanje i koji je kazao da se pojavio nepoznati vojnik i počeo pucati po civilima.
“On nije vidio da li Slobodan Grujić puca, niti je to kome ispričao”, obrazložila je Kosović.
Na ovu presudu moguće je uložiti žalbu Apelacionom vijeću Suda BiH.
Kakvo nase Tuzilastvo i bakraci. Muce se oko Koricanskih stijena, Bijeli potok (Zvornika), Biljani (Kljuc)...
Dvadeset godina od zločina u Zvorniku
e-Novine
Photo: EPA
Beogradska organizacija Žene u crnom obeležila je u petak sa bh. civilnim organizacijama i stanovnicima opštine Zvornik dve decenije od stradanja nesrpskog stanovništva na toj teritoriji. U mestu Bijeli potok porodice žrtava i udruženja položili su vence na mesto stratišta bošnjačkih civila, koje su likvidirali pripadnici srpskih paravojnih formacija
U Biijelom potoku 1992. godine počinjeni su najstrašniji zločini na teritoriji opštine Zvornik. Svedoci ratnih dešavanja u ovom gradu navode da su pripadnici paravojne formacije "Žute ose" proterali, likvidirali i opljačkali oko 1.300 ljudi. Od ukupnog broja stradalih 20 do 30 odsto su deca.
Pre 20 godina, 1. juna, u Bijeli potok su dovedeni Bošnjaci iz sedam zvorničkih mesnih zajednica. Kada su iz Bijelog potoka deportovani muškarci, istog dana su deportovani i članovi njihovih porodica, ali ne odmah prema Mađarskoj nego prema Tuzli do sela Memića. Deportacija koja je išla preko Srbije i Mađarske sprovedena je tek nakon 27 dana.
Potrpani su u kamione, muškarce su odvojili od žena, roditelje od dece. Svi oni koji su bili sposobni za vojsku pohvatani su i odvedeni u srednjoškolski Centar u Karakaju. Autobusima "Drina transa " iz Zvornika prevezeni su do Pilice, odakle su vraćani u Karakaj, u staru klaonicu prema Drini, gde su ubijeni.
Inače, još uvijek se traga za 611 mučkih ubijenih Zvorničana koji se 20 godina nakon zločina vode kao nestale osobe.
http://www.e-novine.com/region/region-b ... rniku.html
...a oni dosli do poveza, psovki, samara...da se razumijemo, sve treba procesuirati ali ima valjda neki redoslijed a ne na ubistva i strijeljanja da mi nadjemo nesto i na drugoj strani.Masakr u Biljanima je stravičan pokolj nad oko 250 bošnjačkih civila kojeg je sprovela srpska vojska u selu Biljani u općini Ključ, 10. jula 1992. godine
-
LaBomba
#25 Re: U zemlji nekaznjenog genocida, hapse zbog poveza na ocim
Nastavite vi vjerovat i dalje u dejtonske multi-(c)etnicke institucije, pa ce biti isti onaj Bosnjo sto je nabio nogom u dupe srpskog vojnika, kojeg bi pravilno trebalo nazvat kvinslinga, i jedan Milan Lukic, sto je palio zive ljude zene i djecu.