Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Manje vise svaki papa ima poptpisanu ostavku kod najblizih saradnika u slucaju da skrene sa pameti ili bude u stanju vegetacije da bi olaksao put crkvi...
Joseph Aloisius Ratzinger je postao papa 2005. godine nakon smrti pape Ivana Pavla II. Ovo je treći put da papa podnosi ostavku. Papa Benedikt IX. je 1045. podnio ostavku, a na to je pristao nakon što su mu platili. Papa Grgur XII. podnio je ostavku 1415. godine
snaga_znanja wrote:Manje vise svaki papa ima poptpisanu ostavku kod najblizih saradnika u slucaju da skrene sa pameti ili bude u stanju vegetacije da bi olaksao put crkvi...
Draga braćo, svoju odluku sam dugo preispitivao pred Bogom te sam postao siguran da nemam dovoljno snage za obavljanje ove dužnosti. Svjestan sam duhovne naravi ove službe koja se mora obavljati ne samo riječima, nego i djelima, ništa manje njo molitvom i ptanjom, rekao je papa u službenoj izjavi
Hmmm, nešto iza ovoga ima...kao što palabra reče, moguće je da je neki skandal...
Canon law does not specify any particular individual or body or people to whom the Pope must manifest his resignation, leaving perhaps open the possibility of doing so to the Church or the world in general. But some commentators hold that the college of cardinals or at least its Dean must be informed, since the cardinals must be absolutely certain that the Pope has renounced the dignity before they can validly proceed to elect a successor.
Draga braćo, svoju odluku sam dugo preispitivao pred Bogom te sam postao siguran da nemam dovoljno snage za obavljanje ove dužnosti. Svjestan sam duhovne naravi ove službe koja se mora obavljati ne samo riječima, nego i djelima, ništa manje njo molitvom i ptanjom, rekao je papa u službenoj izjavi
Hmmm, nešto iza ovoga ima...kao što palabra reče, moguće je da je neki skandal...