Wifi na mobitelu-sta i kako

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Ninna_mo

#1 Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Ninna_mo »

Prvo da vas pozdravim =)

Eh...imam jedan problem..do prije par dana sam se bez problema mogla spojiti na wifi u kuci sa mobitela,al sada kad pokusavam nema sanse da se spoji,dodje do autorizacije i onda samo prebaci na "odspojen" i tako non stop...inace koristim Moja tv-Bh posta...I jos da napomenem,sestra mi se bez problema spaja na isti internet sa mobitela,a i ja sa laptopa...Ako mi neko moze pomoci,zahvaljujem unaprijed :)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2 Re: Poooooomoc :(

Post by Bobi »

Ninna_mo

#3 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako xd

Post by Ninna_mo »

Hahahahahahahahahhaa ..dobro me nasmija :D sorry,nisam vidila to ,inace citam ovaj forum redovno,al ne zalazim u ovaj dio .Ispravljeno :)
Ninna_mo

#4 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Ninna_mo »

I bas nitko? :(
Djubre_

#5 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Djubre_ »

Idi na tu mrezu sto se ulogujes pa na zaboravi.. da je skroz ukines sa liste mreza.. a onda refresh da je pronadje.. pa pazljivo sifru ukucaj i spoji se..

Pozeljno prije svega, ugasiti tel... pa upaliti i ponovo naci mrezu... "ponovo" sifru ukucati.

Sent from my GT-i9001 using Xparent Skyblue Tapatalk 2
Ninna_mo

#6 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Ninna_mo »

andr0id wrote:Idi na tu mrezu sto se ulogujes pa na zaboravi.. da je skroz ukines sa liste mreza.. a onda refresh da je pronadje.. pa pazljivo sifru ukucaj i spoji se..

Pozeljno prije svega, ugasiti tel... pa upaliti i ponovo naci mrezu... "ponovo" sifru ukucati.

Pokusala vise puta,i opeet nista :S cak sam ih sve sa liste pobrisala bila,i na wifi od komsinice se prikacim odmah,na svoj nikako :(
StrelacZE

#7 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by StrelacZE »

U routeru ponovo podesi sifru,pa pokusaj......Znaci,idi na interfejs,stranicu svog rutera,i znas vec kako si podesila sifru i ostalo,ponovo postavi sifru,klikni save ili primjeni,pa zatim u mob.,ukljuci wi fi,pronadje ti mrezu,upisi sifru,conect,i ja mislim-rijesen problem,jer i meni se jednom to desilo,i tako sam sebi odmah problem rijesio.Pozzzz

Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
Last edited by StrelacZE on 01/02/2013 00:11, edited 1 time in total.
Djubre_

#8 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Djubre_ »

A jesi li gasila router iz struje, pa pokusala ponovo upaliti i spojiti se? Istekaj ga naj 10 sec pa pokusaj. Ne kosta te..

Ninna_mo

#9 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Ninna_mo »

StrelacZE wrote:U routeru ponovo podesi sifru,pa pokusaj......

e tu imam problem,malo sam nOOb,nemam pojma kako da promijenim sifru xD :$
StrelacZE

#10 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by StrelacZE »

Ninna_mo wrote:

Pokusaj i sa ovim gore savjetom prvo,da ugasis router iz struje,pa ukljucis-upalis ponovo,pa pokusaj,ako tada ne bude moglo,oda podesavanje u routeru,ja idem sleep,objasniti ce ti neko ovde,siguran sam:-) Pozzzz

Last edited by StrelacZE on 01/02/2013 00:15, edited 2 times in total.
Djubre_

#11 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Djubre_ »

Koji ti je modem? Router? Je li imas posebno router ustekan u modem? Njubu :lol:

Ninna_mo

#12 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Ninna_mo »

StrelacZE wrote:
Ninna_mo wrote:

Pokusaj i sa ovim gore savjetom prvo,da ugasis router iz struje,pa ukljucis-upalis ponovo,pa pokusaj,ako tada ne bude moglo,oda podesabanje u routeru,ja idem sleep,objasniti ce ti neko ovde,siguran sam:-) Pozzzz

oke,hvala :) navrati kad se probudis da mi pomognes ako ne uspijem.haha .laku noc :p
Ninna_mo

#13 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Ninna_mo »

andr0id wrote:Koji ti je modem? Router? Je li imas posebno router ustekan u modem? Njubu :lol:

nuuuub,ko je rekao da ja imam router?aahhaaha,ja znam da kad su oni pacijenti iz poste dosli da su donijeli samo modem,i oni su kucali nesto,ja nisam dirnula nista,bitno je bilo da imam net :$ a ovo sto ste mi rekli cu ujutru probati,da sad nesto ne zaebem,sta cu raditi cijelu noc onda xD
Djubre_

#14 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Djubre_ »

Haha... spavaj bog ti pamet dao.. nista, samo iskljuci iz struje pa ukljuci.... idem ti i ja spavati sad... za 4 h ustajanje pa posao :-) slatki snovi njubaro :P

Ninna_mo

#15 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Ninna_mo »

andr0id wrote:Haha... spavaj bog ti pamet dao.. nista, samo iskljuci iz struje pa ukljuci.... idem ti i ja spavati sad... za 4 h ustajanje pa posao :-) slatki snovi njubaro :P

kako ste dosadni.ccc....kakvo je spavanje ovako rano?? Ja sam druga sutra,tako da mogu spavati do 14!!blee :D laku noc nooooobek :p
Fake_

#16 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Fake_ »

Koji mob koristis i dali ti izbaci da kucas password za wireless ili ti pise nesto sa WPS ili PIN ?
Ninna_mo

#17 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Ninna_mo »

Fake_ wrote:Koji mob koristis i dali ti izbaci da kucas password za wireless ili ti pise nesto sa WPS ili PIN ?

Lg Optimus E510
kad ukucam sifru,idem na spoji i gore mi izbaci :pretrazivanje-autorizacija u tijeku-odspojen i onda on sam non stop ide na isto pretrazivanje-odspojen,a ispod mreze pise (zapamceno osigurano pomocu WPA/WPA2 PSK)
StrelacZE

#18 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by StrelacZE »

Koliko vidim,ti nemas router posebno,vec imas samo modem,u kojem postoji mogucnost i spajanja na wi fi,i po tome svemu zakljucujem da koristis jednu od usluga mojatv bh telekom,e sada,tu imas mali 1 problem,posto je to i modem i wi fi router,koliko iole znam,jer sam se susretao sa tim,tvoj modem je prikljucen u resiver,iz modema kabel se naravno spaja na pc,takodjer,na poledjini modema imaju 4 porta,(ovo samo opisujem)zavisi koji je modem,i ti moras otici u postavke modema,a da bi otisla u postavke modema,moras nazvati bh telekom korisnicku sluzbu i trazi od njih da ti na tvoj e mail,posalju detaljan opis podesavanja modema,kako pristupiti istom,kako podesiti,i na kraju kako sve ti mapirati,da ne bi radila na svoju ruku i zeznula nesto,jer sam davno nekada koristi tu uslugu,i znam da je bas komplikovanije,nego ovi standardni nacini kada imas modem i pored modema router,ili samo router,i sl....Sorry ako sam malo "prenaglio" sa zaključcima i ovim dugackim postom,ali to je samo pretpostavka moja,i potrudio sam se na brzinu da ti malo pojasnim, a i da ne koristis mojutv,isto je,posto ti imas samo modem,a mozes " hvatati" i wi fi :-) ))))) Ako si rijesila do sada taj problemcic,drago mi je:-) .Lijep pozzzzic za tebe.

Ninna_mo

#19 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Ninna_mo »

StrelacZE wrote:Koliko vidim,ti nemas router posebno,vec imas samo modem,u kojem postoji mogucnost i spajanja na wi fi,i po tome svemu zakljucujem da koristis jednu od usluga mojatv bh telekom,e sada,tu imas mali 1 problem,posto je to i modem i wi fi router,koliko iole znam,jer sam se susretao sa tim,tvoj modem je prikljucen u resiver,iz modema kabel se naravno spaja na pc,takodjer,na poledjini modema imaju 4 porta,(ovo samo opisujem)zavisi koji je modem,i ti moras otici u postavke modema,a da bi otisla u postavke modema,moras nazvati bh telekom korisnicku sluzbu i trazi od njih da ti na tvoj e mail,posalju detaljan opis podesavanja modema,kako pristupiti istom,kako podesiti,i na kraju kako sve ti mapirati,da ne bi radila na svoju ruku i zeznula nesto,jer sam davno nekada koristi tu uslugu,i znam da je bas komplikovanije,nego ovi standardni nacini kada imas modem i pored modema router,ili samo router,i sl....Sorry ako sam malo "prenaglio" sa zaključcima i ovim dugackim postom,ali to je samo pretpostavka moja,i potrudio sam se na brzinu da ti malo pojasnim, a i da ne koristis mojutv,isto je,posto ti imas samo modem,a mozes " hvatati" i wi fi :-) ))))) Ako si rijesila do sada taj problemcic,drago mi je:-) .Lijep pozzzzic za tebe.

da ,imam samo modem i pozadi je ta neka tipka za wifi,preko modema imam net na compu,a bez problema ga koristim i na laptopu,sinoc kad sam pisala ovo bila sam na laptopu, a sestra i rodjak su koristili wifi bez problema,znaci samo moj mobitel ne moRe :( a nisam rijesila jos nista,tek sam se probudila ,hahah :$ .Tebi hvala na vremenu i na pomoci :)
StrelacZE

#20 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by StrelacZE »

Ninna_mo wrote:
StrelacZE wrote:Koliko vidim,ti nemas router posebno,vec imas samo modem,u kojem postoji mogucnost i spajanja na wi fi,i po tome svemu zakljucujem da koristis jednu od usluga mojatv bh telekom,e sada,tu imas mali 1 problem,posto je to i modem i wi fi router,koliko iole znam,jer sam se susretao sa tim,tvoj modem je prikljucen u resiver,iz modema kabel se naravno spaja na pc,takodjer,na poledjini modema imaju 4 porta,(ovo samo opisujem)zavisi koji je modem,i ti moras otici u postavke modema,a da bi otisla u postavke modema,moras nazvati bh telekom korisnicku sluzbu i trazi od njih da ti na tvoj e mail,posalju detaljan opis podesavanja modema,kako pristupiti istom,kako podesiti,i na kraju kako sve ti mapirati,da ne bi radila na svoju ruku i zeznula nesto,jer sam davno nekada koristi tu uslugu,i znam da je bas komplikovanije,nego ovi standardni nacini kada imas modem i pored modema router,ili samo router,i sl....Sorry ako sam malo "prenaglio" sa zaključcima i ovim dugackim postom,ali to je samo pretpostavka moja,i potrudio sam se na brzinu da ti malo pojasnim, a i da ne koristis mojutv,isto je,posto ti imas samo modem,a mozes " hvatati" i wi fi :-) ))))) Ako si rijesila do sada taj problemcic,drago mi je:-) .
.Lijep pozzzzic za tebe.

da ,imam samo modem i pozadi je ta neka tipka za wifi,preko modema imam net na compu,a bez problema ga koristim i na laptopu,sinoc kad sam pisala ovo bila sam na laptopu, a sestra i rodjak su koristili wifi bez problema,znaci samo moj mobitel ne moRe :( a nisam rijesila jos nista,tek sam se probudila ,hahah :$ .Tebi hvala na vremenu i na pomoci :)
Nema na cemu,izgleda da ti nije problem u pass_u,jer ako ti se porodica moze konektovati na wi fi,a ti samo ne mozes,onda??? Pitaj sestre,koji je password njoj ukucan u mobitelu,pa se moze spojiti,pogledaj na njenom uredjaju,kako sve to izgleda,i uporedi sa svojim mobitelom,u postavkama,i mozda tako rijesis,ako ni tako ne rijesis,onda zaista,moras ili podesiti modem-router u postavkama za wi fi,ili u mobitelu,izbrisati sve te postavke,po ponovo pronaci na mobu svoju wi fi mrezu i povezati se! Eh,da je to sada ovako uzivo,da je predamnom sve,ja bih to rijesio za 5 minuta,malo je teze objasnjavati nesto iz sjecanja,i sto ne vidis i nije ti pred ocima,ali,rijesiti ces sigurno-Moj zakljucak: Ja mislim da ti je pogresan password u mobitelu,izbrisi te sve postavke,pa ponovo pronadji svoju mrezu i ukucaj tacan pass,i nema na cemu da se zahvaljivas,lijep pozdrav za tebe i ugodan ti predstojeci vikend zelim.. Cao. ;-)
StrelacZE

#21 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by StrelacZE »

Mala,nema te vise,jesi li sredila sta-ja vec poceo lagano i da ti dosadjujem ovde,da te gnjavim:-) -ok,necu vise,odlazim:-) ))))

Ninna_mo

#22 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Ninna_mo »

StrelacZE wrote:Mala,nema te vise,jesi li sredila sta-ja vec poceo lagano i da ti dosadjujem ovde,da te gnjavim:-) -ok,necu vise,odlazim:-) ))))

Hahahahaha,tu sam tu sam,jesi li se to zabrinuo za mene'?:D Nisam sredila nista,na poslu sam i sada.Pokusavala sam sa tim da zaboravim i opet kucam pw,al mi opet isto bude =(.Nego se ti zaputi u mostar i popravi mi ovo :D
StrelacZE

#23 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by StrelacZE »

Ninna_mo wrote:
StrelacZE wrote:Mala,nema te vise,jesi li sredila sta-ja vec poceo lagano i da ti dosadjujem ovde,da te gnjavim:-) -ok,necu vise,odlazim:-) ))))

Hahahahaha,tu sam tu sam,jesi li se to zabrinuo za mene'?:D Nisam sredila nista,na poslu sam i sada.Pokusavala sam sa tim da zaboravim i opet kucam pw,al mi opet isto bude =(.Nego se ti zaputi u mostar i popravi mi ovo :D
Pa,malkice sam se "zabrinuo",vidim nema te,a ,morati ce mo nesto smisliti,bem mu...ma,ipak cu ja izgleda,morati doci u Mostar:-) ))))

Ninna_mo

#24 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by Ninna_mo »

StrelacZE wrote:
Ninna_mo wrote:

Pa,malkice sam se "zabrinuo",vidim nema te,a ,morati ce mo nesto smisliti,bem mu...ma,ipak cu ja izgleda,morati doci u Mostar:-) ))))

pa ja sam ti odmah rekla,put po noge...sve su prilike da ga drugacije ne mozemo popraviti :)
StrelacZE

#25 Re: Wifi na mobitelu-sta i kako

Post by StrelacZE »

:-)

Post Reply