Pozdrav svima,
Imam jedno pitanje za vas, kad izlazim iz garaze s autom moram izac u rikverc, imam naviku da ga ubacim u prvu cim izadjem iz garaze dok auto jos ide u rikverc. Pitanje za vas da li to donosi stetu, jel bolje da zauztavim auto skros i onda ga ubacim u prvu?
Hvala u naprjed.
Pitanje u vezi mjenjanja brzina
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#2 Re: Pitanje u vezi mjenjanja brzina
Jesi to banovan pa hoces da nabijes postove?
-
Lolobrigida
#3 Re: Pitanje u vezi mjenjanja brzina
Ja ne znam kako to tebi uspjeva. Na mojem autu ako se krećeš u rikverc a ubaciš u prvu, i vica versa, nešta zastruže ispod mjenjača, ne može prebacit. Desilo mi se to možda 2 puta, tako žureći krenem da prebacim brzinu.
- Tequila
#4 Re: Pitanje u vezi mjenjanja brzina
Mozda nisam dobro objasnio. Znaci idem u rikverc kad izadjem iz garaze stisnem kvacilo u bacim u prvu auto jos ide u rikverc jer nisam pritisnuo kocnicu u isto vrijeme pustam kvacilo prva brzina hvata I auto staje I krece naprijed.
- mayab
#5 Re: Pitanje u vezi mjenjanja brzina
U svakom slucaju je bolje da se prvo zaustavis pa onda ubacis u prvu
-
goran16v
#6 Re: Pitanje u vezi mjenjanja brzina
Kratkorocno nista se nece desiti, bas ne bi trebalo, a dugorocno ce osjetiti kvacilo, nosaci motora i mjenjacaTequila wrote:Mozda nisam dobro objasnio. Znaci idem u rikverc kad izadjem iz garaze stisnem kvacilo u bacim u prvu auto jos ide u rikverc jer nisam pritisnuo kocnicu u isto vrijeme pustam kvacilo prva brzina hvata I auto staje I krece naprijed.
- hopi
#7 Re: Pitanje u vezi mjenjanja brzina
pa možeš, i ja sam tako radio, valjda ne bi trebalo biti problema ako je prva brzina sinhronizirana a rikverc nije pa moraš stajati.
- sorcerer
#8 Re: Pitanje u vezi mjenjanja brzina
ma ja to stalno radim,nekad nece da udje iz rikverca u prvu odma pa ga hrknem jako i onda se usalta .mozda mi je sinhron otisao ko zna...