Koje biciklo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Frutek

#1 Koje biciklo?

Post by Frutek »

Razmišljam da kupim biciklo ponajviše radi fitnesa i neke vrste treninga, ali pošto sam zadnji put vozio bmx-a kao klinac, ne znam skoro ništa o današnjim biciklima. Ako ima neko ko je aktivan u ovome sportu, da ponudi koji savjet (koji model, okvirna cijena, jer vidim da ljudi odvajaju baš puno novca za biciklo, ja trazim nešto do 500 km maximalno).

Većina moje voznje bi bila po gradu, tako da mi ne treba nikakvo off-road biciklo. Visok sam 1.85, pokrupan :D

Eto raja, hvala unapred na prijedlozima :wink:
55555

#2 Re: Koje biciklo?

Post by 55555 »

http://www.google.ba/imgres?um=1&hl=hr& ... x=74&ty=94 drug ja imam ovakvo biciklo prije godinu dana sam ga platio 400 km i samo mogu reci prezadovoljan preasao s njim stotine kilometara i svakakvog terena i nista nkd nije bilo
Frutek

#3 Re: Koje biciklo?

Post by Frutek »

E hvala ti puno drug, izgleda super to biciklo. Evo na pik-u nov 335 KM :-D :thumbup:
Chischo

#4 Re: Koje biciklo?

Post by Chischo »

Kao neko ko se bavi biciklima i vozi ih mnogo godina savjetujem ti slijedece:

1. Izbjegavaj Polar i Capriolo bicikla, osim ako ne namjeravas kupiti nov bicikl a naletis na neki polovan od ova dva za 100 maraka. To su nedokazani brendovi i novi igraci na trzistu, a uopste nisu jeftini...

2. Ne kupuj bicikl preko PIK-a i ne kupuj polovno, osim ako nemas drugog izbora, u tom slucaju povedi sa sobom nekog strucnog da pogleda to polovno biciklo, pogotovo ako dajes 300 ili vise KM

3. Preporuka: kupi brendiran bicikl, ja preferiram GT, jer im je odlican odnos cijene i kvaliteta, a imaju veoma kvalitetne ramove sto je i najvaznije kod bicikla, sve ostale komponente se lako zamjene. Mozes kupiti i Specialized, TREK, Scott, Cube, ili neki slican, ali oni isti kvalitet daju za nesto vise novaca...

4. Za tvoje potrebe preporucio bi ti GT Agressor 3.0 Model 2012, imas ga na snizenju trenutno u Ciklocentru u Sarajevu za nekih 430,00 KM ga mozes dobiti, a tu je i garancija, servis i sve ostalo.

Image

Sretno s kupovinom...
super_woofer

#5 Re: Koje biciklo?

Post by super_woofer »

sta spada pod garanciju? kupio sam prosle godine gt biciklo i pred kraj sezone sam primjetio da mi felge sveraju i samim tim i pakne koce, pa sam opustio malo pakne ali opet nisam nista dobio.. imam garanciju do kraja aprila pa me zanima sta konkretno spada u tu garanciju?
zlo zlo

#6 Re: Koje biciklo?

Post by zlo zlo »

jedan problem kod ovih bajka, di im je blatobran na stražnjem kotacem? malo prođes po lokvi vode i izgledat ces ko da te hobit popišo :D u biti nema ni na prvom, ma dajte.. lokva jedna i mokar ko cep.
jabidapitam

#7 Re: Koje biciklo?

Post by jabidapitam »

super_woofer wrote:sta spada pod garanciju? kupio sam prosle godine gt biciklo i pred kraj sezone sam primjetio da mi felge sveraju i samim tim i pakne koce, pa sam opustio malo pakne ali opet nisam nista dobio.. imam garanciju do kraja aprila pa me zanima sta konkretno spada u tu garanciju?
Pa ispravi felge ziv bio.
notabene

#8 Re: Koje biciklo?

Post by notabene »

Chischo wrote:Kao neko ko se bavi biciklima i vozi ih mnogo godina savjetujem ti slijedece:

1. Izbjegavaj Polar i Capriolo bicikla, osim ako ne namjeravas kupiti nov bicikl a naletis na neki polovan od ova dva za 100 maraka. To su nedokazani brendovi i novi igraci na trzistu, a uopste nisu jeftini...

2. Ne kupuj bicikl preko PIK-a i ne kupuj polovno, osim ako nemas drugog izbora, u tom slucaju povedi sa sobom nekog strucnog da pogleda to polovno biciklo, pogotovo ako dajes 300 ili vise KM

3. Preporuka: kupi brendiran bicikl, ja preferiram GT, jer im je odlican odnos cijene i kvaliteta, a imaju veoma kvalitetne ramove sto je i najvaznije kod bicikla, sve ostale komponente se lako zamjene. Mozes kupiti i Specialized, TREK, Scott, Cube, ili neki slican, ali oni isti kvalitet daju za nesto vise novaca...

4. Za tvoje potrebe preporucio bi ti GT Agressor 3.0 Model 2012, imas ga na snizenju trenutno u Ciklocentru u Sarajevu za nekih 430,00 KM ga mozes dobiti, a tu je i garancija, servis i sve ostalo.

Image

Sretno s kupovinom...
GT je postao golf među ovdašnjim narodom.. Zašto svi preferiraju toliko gt bicikle kao da se besplatno dijele, cudan je to mentalitet u sarajevu postao. Kao prvo; Jedan Polar od 600km i gt u istoj cijeni ima skuplju opremu na sebi ako ne i istu kao i gt. Kod gt-a placas ime (Brend), kod polara ne što ne umanjuje na vrijednosti polara.. Kao drugo, ljudi uopšte ne znaju koji je to brend GT, vjeruj mi da nije isti GT u ciklo centru kod nine u u seattle-u kada ga kupiš.. Ramovi gt-a za nase tržište se u kini proizvode, a ja sam igrom slucaja bio u prilici da probam u americi GT i vjeruj razlika je kao dan i noc u svemu da sada ne dužim..
I sam sam prije par godina imao GT-a kojeg sam prodao, danas imam Polar mirage pro, vozim po gradu i po nekad ture malo žešce ture po planini.. prema tome sve receno...
jabidapitam

#9 Re: Koje biciklo?

Post by jabidapitam »

Polar je i dalje sranje. GT jeste isforsiran al je dobar, dobar omjer novca i kvalitete a isforsiran je bas zbog tog i sto je i dostupan...
notabene

#10 Re: Koje biciklo?

Post by notabene »

jabidapitam wrote:Polar je i dalje sranje. GT jeste isforsiran al je dobar, dobar omjer novca i kvalitete a isforsiran je bas zbog tog i sto je i dostupan...
Dobro, polar jeste sranje ali i dalje ne zelim biti dio stada golfova, nego imati bolju opremu na biciklu ciji brend postoji od 1999, ne tako star kao GT.
super_woofer

#11 Re: Koje biciklo?

Post by super_woofer »

jabidapitam wrote:
super_woofer wrote:sta spada pod garanciju? kupio sam prosle godine gt biciklo i pred kraj sezone sam primjetio da mi felge sveraju i samim tim i pakne koce, pa sam opustio malo pakne ali opet nisam nista dobio.. imam garanciju do kraja aprila pa me zanima sta konkretno spada u tu garanciju?
platio 700km biciklo i nakon voznje od 6mjeseci se felge iskrive i ja treba da to ispravljam!!

moje pitanje je konkretno i ako imas konkretan odgovor pucaj :)
jabidapitam

#12 Re: Koje biciklo?

Post by jabidapitam »

super_woofer wrote:
jabidapitam wrote:
platio 700km biciklo i nakon voznje od 6mjeseci se felge iskrive i ja treba da to ispravljam!!

moje pitanje je konkretno i ako imas konkretan odgovor pucaj :)
:lol:
Pa neces srce transplatirati pobogu. Ti si vozio bicikl i iskrivio felge, ako ne znas sam preko zica ispraviti onda vozi majstoru, nije to nukearna fizika, jednostavna stvar, ko prmjenuti gumu.
Pa ne pokriva valjda garancija takve stvari...
DoradO

#13 Re: Koje biciklo?

Post by DoradO »

mora da si teska kategorija :D
sema911s

#14 Re: Koje biciklo?

Post by sema911s »

vidim opet prica o gt a na njemu turney oprema i sis index mjenjaci tako bolesnici za tim da budete vidjeni svaka cast nini kada vas dere ko budalee,,,
Nego drug kod nas u unisu ima nekih modela do 500km ima nekih centuriona al su lady line c6 i c8 malo su skuplji al su bar kvalitetni svi ramovi su sa tayland,.,
Doci ce nam i neki gradski 28gume al im je turney

Ako imas vremena navrati do nas envera sehovica 54 naci cemo staa

Samo ne slusaj ovu nafuranu djecurliju razmisisljanja su im ko kod cvrcka,.,
Jer oni voze bajkove za spust i sl koji kostaju nekoliko hiljada po vilsu jer babo neda dalje a servis istih se obavlja oni ustvari neznaju za servis jer je gt najbolji i poredis ga sa dvojkom to nemoze da nevaljaa
jabidapitam

#15 Re: Koje biciklo?

Post by jabidapitam »

sema911s wrote:vidim opet prica o gt a na njemu turney oprema i sis index mjenjaci tako bolesnici za tim da budete vidjeni svaka cast nini kada vas dere ko budalee,,,
Nego drug kod nas u unisu ima nekih modela do 500km ima nekih centuriona al su lady line c6 i c8 malo su skuplji al su bar kvalitetni svi ramovi su sa tayland,.,
Doci ce nam i neki gradski 28gume al im je turney

Ako imas vremena navrati do nas envera sehovica 54 naci cemo staa

Samo ne slusaj ovu nafuranu djecurliju razmisisljanja su im ko kod cvrcka,.,
Jer oni voze bajkove za spust i sl koji kostaju nekoliko hiljada po vilsu jer babo neda dalje a servis istih se obavlja oni ustvari neznaju za servis jer je gt najbolji i poredis ga sa dvojkom to nemoze da nevaljaa
:lol:
Sto se bezveze izreklamira.
super_woofer

#16 Re: Koje biciklo?

Post by super_woofer »

DoradO wrote:
mora da si teska kategorija :D
ma jok, 80kg :) taman, zato mi i nije jasno ..
diff

#17 Re: Koje biciklo?

Post by diff »

Koje biciklo, pošto i sam namjeravam da kupim, pa da mi se isto ne desi :sad:
notabene

#18 Re: Koje biciklo?

Post by notabene »

Uzmi polar mirage pro, imas ga u planet bajku, oko 600km. Za te pare neces imati "ime" GT, ali ces imati pravo kvalitetan bajk sa vrhunskom opremom svojstvenoj toj cijeni koji ce te dugo godina sluziti i po vilsu i po planinama. GT je isfuran i u Americi a kamoli ovdje, spašava ga samo jos reklama i naravno, Nino iz ciklo centra.
smasma

#19 Re: Koje biciklo?

Post by smasma »

stručnjaci, sta mislite o Specialized Hardrock Disk? U cc 700 km?
Omjer cijena i kvalitet? Da vas cujem
coek

#20 Re: Koje biciklo?

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:01, edited 1 time in total.
Frutek

#21 Re: Koje biciklo?

Post by Frutek »

Ihhh ja tek sad vidjeh da ima korisnih odgovora na ovu temu :D
Svaka čast momci, ima tu dobrih savjeta, medjutim situacija je takva da zaista ne želim davati 700 km na biciklo taman da je najbolje na svijetu, neću na mjesec s njim :-) Jednostavno, nemam potrebe, hoću neko biciklo malo za fitnesa i eto ponekad otić do grada na kafu sa njim (opet fitnes), auto gledam da ostavim u garaži većinom da se ne peglam po ovim gužvama, tako da bi biciklo tada uskočilo. Iskreno sumnjam da će ikad vidit off-road vožnje, volim ići hodat u prirodi, al neću vintlat po brdima, kamenju i sl. :-D

Da skratim, evo pao je izbor na ova 2 bicikla
http://www.pik.ba/artikal/4401736/radnj ... rix-black/

http://www.pik.ba/artikal/6237703/biciklo-giant/

Polar je nov, al vjerovatno isto 2012 god kao i Giant. Cijena je skoro ista. Hvala raja unapred.
SAID5

#22 Re: Koje biciklo?

Post by SAID5 »

ako je samo za kafe i "ponekad" makadama, kupi si treking bike. Leđa će ti biti zadovoljna.

Sema, pored toga što prodaješ zadnju ligu bicikala, malo je postalo bezobrazno što se reklamiraš nenormalno po forumu, ali i to da pričaš loše o drugim prodavačima, što nije korektno! :skoljka:
Frutek

#23 Re: Koje biciklo?

Post by Frutek »

SAID5 wrote:ako je samo za kafe i "ponekad" makadama, kupi si treking bike. Leđa će ti biti zadovoljna.
Pa ima logike, al evo gledam na piku nema 4,5 treking bicikala i svi su itekako skupi :|
sema911s

#24 Re: Koje biciklo?

Post by sema911s »

SAID5 wrote:ako je samo za kafe i "ponekad" makadama, kupi si treking bike. Leđa će ti biti zadovoljna.

Sema, pored toga što prodaješ zadnju ligu bicikala, malo je postalo bezobrazno što se reklamiraš nenormalno po forumu, ali i to da pričaš loše o drugim prodavačima, što nije korektno! :skoljka:
hvala, ako ti se nesvidja roba koju ja nudim, zaobidjes me i kupis gt, polar, trek scot, capriolo, imas i interex,
a sta sam to lose rekao o drugima da nije istina,.,.
Frutek

#25 Re: Koje biciklo?

Post by Frutek »

Evo raja, kupio sam Centurion Backfire, XL ram, 24 brzine, Shimano oprema, prednji amortizer na zaključavanje, sve super.

Prva voznja i jezik do poda haha :lol: Nego, vjerovatno kao i većini biciklista, jedina prva opaska pada na cic i udobnost. Zaista mi je bilo neudobno, iako sam stavio silikon preko. Kakva su vaša iskustva?
Post Reply