Planiram upisati medicinu, ali bih voljela da znam neke pojedinosti o fakultetu, od ljudi koji već studiraju.
Zanimaju me predmeti, profesori, prijemni ispit, sve vezano za fax što mi može pomoći.
Help ljudiii
Prijemni 2012. godine nije bio uopšte težak. Ja sam izlazio na prvi rok, ali nisam položio jer sam imao porodičnu tragediju. Najbitnije ti je da dobro spremiš fiziku, svaki zadatak ima "caku".Ove godine je bilo 40% pitanja sa probnog testa. Što se tiče hemija, sva pitanja su iz Repetitorija Lekić-Korać. Moraš dobro obratiti pažnju na rekacije iz repetitorija i biohemiju (proteini, DNK,RNK, teorije baza i kiselina). Za biologiju ti je najbitnija mejoza i mitoza, i fiziologija čovjeka; uglavnom se pitanja vrte oko toga. P.S Za fiziku ti preporučujem tzv. "Žutu zbirku".LeeejLaaa wrote:Ima li ovdje studenata medicine u Sarajevu?
Planiram upisati medicinu, ali bih voljela da znam neke pojedinosti o fakultetu, od ljudi koji već studiraju.
Zanimaju me predmeti, profesori, prijemni ispit, sve vezano za fax što mi može pomoći.![]()
Help ljudiii![]()
1. odakle si, da ti kažem kome da se javiš da ja znam da je blizu da ti da pitanja od prošlih godina, može ovo na pp a ako si iz Sarajeva, idi u kopirnicu ispod somatologije imaš tu sve živo, traži pitanja od prošlih godina, i ostalo sve što ti treba imaju oni sveLeeejLaaa wrote:Znači bude dosta zadataka i pitanja sa pripremne nastave? Svakako sam planirala ići na pripremnu... Meni je najveći problem hemija, pošto sam matematičko - informatički smjer u Gimnaziji, i hemiju nemam već dvije godine.. Pokušala sam se prebaciti u prirodni, ali nisam mogla. :-( Zezne se tako čovjek jbg.. Fizika mi ide dobro, to mi nije neki problem, biologija isto, to sam skoro pripremila.. Ali hemija je :-( Ne znam kako ću sve stići, ima dostaa gradiva, a imam i mnogo obaveza oko škole, malo vremena za bilo šta drugo... Je li ima neko primjere prijemnih od prošlih godina? Ove od 2o12. imam, ako neko ima još kakve, nek mi javi.. Puno će mi pomoćii.Hvala vam ljudi svima!
Prošle godine su pripreme bile zadnje tri sedmice juna, od 11.6. do 30.6.2012.Ninica1111 wrote:e ovako ljudi, mene zanima gdje mogu vidjeti kad su pripreme na medicini jer na stranici fakulteta nema nista, i trebam li se spremati fiziku bas od korice do korice ili neko gradivo malo vise?
je l mi moze netko reci kako se zove ta kopirnica?lacrima wrote:1. odakle si, da ti kažem kome da se javiš da ja znam da je blizu da ti da pitanja od prošlih godina, može ovo na pp a ako si iz Sarajeva, idi u kopirnicu ispod somatologije imaš tu sve živo, traži pitanja od prošlih godina, i ostalo sve što ti treba imaju oni sveLeeejLaaa wrote:Znači bude dosta zadataka i pitanja sa pripremne nastave? Svakako sam planirala ići na pripremnu... Meni je najveći problem hemija, pošto sam matematičko - informatički smjer u Gimnaziji, i hemiju nemam već dvije godine.. Pokušala sam se prebaciti u prirodni, ali nisam mogla. :-( Zezne se tako čovjek jbg.. Fizika mi ide dobro, to mi nije neki problem, biologija isto, to sam skoro pripremila.. Ali hemija je :-( Ne znam kako ću sve stići, ima dostaa gradiva, a imam i mnogo obaveza oko škole, malo vremena za bilo šta drugo... Je li ima neko primjere prijemnih od prošlih godina? Ove od 2o12. imam, ako neko ima još kakve, nek mi javi.. Puno će mi pomoćii.Hvala vam ljudi svima!
2. Hemija, to preradi iz Repetitorija od Lekićke. Sve bude odatle, ali opet napominjem, nama je dosad Lekićka i sastavljala prijemni, od ove godine neće jer je otišla u penziju, ali ne bi se trebalo puno mijenjati
3. Na testu bude nešto sa pripremne, nešto i ne bude, kako kad ne zna se nikad to, al' obavezno otiđi da makar ponoviš ako ništa
Poslao bih ti ja al' nemam na kompjuteru, imam ovako.EmiceBar wrote:Cao svima,ja sam pocela prijemni da spremam u februaru,skoro sam pri kraju,opet treba naravno sve da ponovim,ja sam zadovoljna,ali kad procitam ove komentare muka mi je,ne smatram sebe nekim talentom ya tu fiziku,iako mi je prosjek 4,8-5,00
I da ne trazim,bila bih stvarno zahvalna kad bi neko poslao neki primjer testova od prosle godine,u sarajevo dolayim na pripreme,inace sam iz crne gore
Ako si iz CG, nisi preko svijeta,EmiceBar wrote:Cao svima,ja sam pocela prijemni da spremam u februaru,skoro sam pri kraju,opet treba naravno sve da ponovim,ja sam zadovoljna,ali kad procitam ove komentare muka mi je,ne smatram sebe nekim talentom ya tu fiziku,iako mi je prosjek 4,8-5,00
I da ne trazim,bila bih stvarno zahvalna kad bi neko poslao neki primjer testova od prosle godine,u sarajevo dolayim na pripreme,inace sam iz crne gore
lacrima wrote:1. odakle si, da ti kažem kome da se javiš da ja znam da je blizu da ti da pitanja od prošlih godina, može ovo na pp a ako si iz Sarajeva, idi u kopirnicu ispod somatologije imaš tu sve živo, traži pitanja od prošlih godina, i ostalo sve što ti treba imaju oni sveLeeejLaaa wrote:Znači bude dosta zadataka i pitanja sa pripremne nastave? Svakako sam planirala ići na pripremnu... Meni je najveći problem hemija, pošto sam matematičko - informatički smjer u Gimnaziji, i hemiju nemam već dvije godine.. Pokušala sam se prebaciti u prirodni, ali nisam mogla. :-( Zezne se tako čovjek jbg.. Fizika mi ide dobro, to mi nije neki problem, biologija isto, to sam skoro pripremila.. Ali hemija je :-( Ne znam kako ću sve stići, ima dostaa gradiva, a imam i mnogo obaveza oko škole, malo vremena za bilo šta drugo... Je li ima neko primjere prijemnih od prošlih godina? Ove od 2o12. imam, ako neko ima još kakve, nek mi javi.. Puno će mi pomoćii.Hvala vam ljudi svima!
2. Hemija, to preradi iz Repetitorija od Lekićke. Sve bude odatle, ali opet napominjem, nama je dosad Lekićka i sastavljala prijemni, od ove godine neće jer je otišla u penziju, ali ne bi se trebalo puno mijenjati
3. Na testu bude nešto sa pripremne, nešto i ne bude, kako kad ne zna se nikad to, al' obavezno otiđi da makar ponoviš ako ništa