Kill Bill Vol. 2
Moderator: _BataZiv_0809
-
LionTX
#1 Kill Bill Vol. 2
Gledao sam Kill Bill vol. 2 neku noc, i mogu vam reci da je vise nego odlican. Nije ni blizu toliko krvav kao vol. 1, vec je uglavnom zasnovan na likovima, o kojima saznajemo puno vise. Sekvenca u kojoj Uma Thurman trenira kod starog kung fu mastera je uradjena u stilu starih hongkonskih filmova, sa dramaticnim zumovima i namjerno granuliranom slikom. Zavrsni obracun moze nekome biti antiklimaktican, ali funkcionise savrseno. Ono sto me mozda najvise zadivljuje je koliki je glumacki raspon pokazala i kroz sta je sve prosla Uma Thurman u oba ova filma. Za sve one kojima se Jackie Brown nije narocito svidio, Tarantino se vraca u punoj formi i podsjeca nas zasto ga toliko volimo.
Prica se da ce americka kina uskoro poceti prikazivati oba dijela u komadu - buduci da je to sve jedan film, to bi trebalo tako i pogledati.
Prica se da ce americka kina uskoro poceti prikazivati oba dijela u komadu - buduci da je to sve jedan film, to bi trebalo tako i pogledati.
-
LionTX
Odlican, jastaradi. Ljudi zaborave da su to dvije polovine istog filma, pa ih posmatraju kao dva odvojena filma. Osim toga, lukav marketinski potez je bio objavljivanje prvog dijela na DVDju prosle sedmice, pa su raja mogla da obnove gradivo...
-
seha
Svaki pravi kung-fu majstor poznaje jedan "specijalni" udarac koji pokaze samo jednom svom studentu... zapamti to
Crna mamba nije samo ime jedne od onih cura (ubica) - zapamti i to
"Rock salt" (so za posipanje puteva) jako pece kad se nadje u tijelu nakon sto je ispaljena iz sacmarice
Eto to plus par onih teatralnih, (donedavno legendarnih, barem za mene) dugih dijaloga ili monologa karakteristicnih za Tarantina. Ovdje su mi se ucinili malo suvisnim, javite slazete li se kad pogledate film...
Crna mamba nije samo ime jedne od onih cura (ubica) - zapamti i to
"Rock salt" (so za posipanje puteva) jako pece kad se nadje u tijelu nakon sto je ispaljena iz sacmarice
Eto to plus par onih teatralnih, (donedavno legendarnih, barem za mene) dugih dijaloga ili monologa karakteristicnih za Tarantina. Ovdje su mi se ucinili malo suvisnim, javite slazete li se kad pogledate film...
-
mirzoni
#21 Kill Bill? Kill Tarantino.
svaka njemu chast
dobar je tarantino
ako nista onda zato sto je tarantino
i sto je napravio filmove kakve je dosad napravio
kill bill2? ma vozdra...
jebote.. kill bill1 je bio fantastican, sve ono sto je u intervjuima pricao kako je to film koji u kinu gledaju likovi iz njegovih dosadasnjih filmova, sve stoji i radi ko sat
ono. praaaavooo je ocito da je on snimao svoj film snova.. nesto kao pulp fiction.. ali
rastego ga je nevidjeno
preseravanje i teatralno filozofiranje do u iznemoglost
al to je sve vec vidjeno u bas njegovim filmovima!!! U reservoir dogs i pulp fiction je funkcionisalo dobro, u kill bill1 izvrsno, u true romance fantasticno, al ovdje - e pa stvarno, tarantino moj ti, okreni malo plocu.
kill bill2 - nema tu napretka ni za njega ni za gledaoce
uma turman ruzna do iznemoglosti, bill pametuje ko dalaj lama, najbolji lik u filmu jes upravo curica koja je prirodna ko u skrivenoj kameri
film je klisheiziran do jaja, sve je prepoznatljivo do u nedogled do totalne DOSADE, ono.. razbjesni te eto..
ima tu fantasticnih likova, odlicne glume al fala tebi moj ti kventine..
ovo je pravi primjer da ovakve projekte koji traju po 4-5 sati treba cuvati za dvd a film, cijeli film Kill Bill, bi fakat bio briljantan da je montiran u cca 2 sata.
ovako.. hmmm sadista uradio film za mazohiste
shteta cista
ma vidjecete sami.
z

dobar je tarantino
ako nista onda zato sto je tarantino
i sto je napravio filmove kakve je dosad napravio
kill bill2? ma vozdra...
jebote.. kill bill1 je bio fantastican, sve ono sto je u intervjuima pricao kako je to film koji u kinu gledaju likovi iz njegovih dosadasnjih filmova, sve stoji i radi ko sat
ono. praaaavooo je ocito da je on snimao svoj film snova.. nesto kao pulp fiction.. ali
rastego ga je nevidjeno
preseravanje i teatralno filozofiranje do u iznemoglost
al to je sve vec vidjeno u bas njegovim filmovima!!! U reservoir dogs i pulp fiction je funkcionisalo dobro, u kill bill1 izvrsno, u true romance fantasticno, al ovdje - e pa stvarno, tarantino moj ti, okreni malo plocu.
kill bill2 - nema tu napretka ni za njega ni za gledaoce
uma turman ruzna do iznemoglosti, bill pametuje ko dalaj lama, najbolji lik u filmu jes upravo curica koja je prirodna ko u skrivenoj kameri
film je klisheiziran do jaja, sve je prepoznatljivo do u nedogled do totalne DOSADE, ono.. razbjesni te eto..
ima tu fantasticnih likova, odlicne glume al fala tebi moj ti kventine..
ovo je pravi primjer da ovakve projekte koji traju po 4-5 sati treba cuvati za dvd a film, cijeli film Kill Bill, bi fakat bio briljantan da je montiran u cca 2 sata.
ovako.. hmmm sadista uradio film za mazohiste
shteta cista
ma vidjecete sami.
z