Antena Sarajevo!
Moderator: anex
-
Kolt12
#1 Antena Sarajevo!
Ne kontam, je li se radi o sarajevskoj filijali njemacke radio stanice (po meni jedne od boljih Euro radio stanica) Antenne ili ne?
-
Kolt12
#2 Re: Antena Sarajevo!
Ako se ne varam prisutni su i u Zagrebu.
-
Kolt12
#3 Re: Antena Sarajevo!
OK, nasao, jeste.
Muzika otkida, slusam ih non stop na autocesti kad sam u Njemackoj.

http://www.antena.ba/o-nama/Antena je vodeći radijski brand u Evropi, formatiran kao gradski servis, koji emitira samo najveće hitove.
Muzika otkida, slusam ih non stop na autocesti kad sam u Njemackoj.
- burekdzijabezmesa
#4 Re: Antena Sarajevo!
RSG1 mjenja ime pred kraj godine, dugovi se nagomilali
porezi ogromni 
-
Kolt12
#5 Re: Antena Sarajevo!
Ma daj, kakav RSG, ovi su sigurno najbolji Njemackoj i vjerovatno medju prva tri u Europi. Isto tako visoka kvaliteta zvuka, pokrivenost signala, imaju u Njemackoj lokalne filijale u Minhenu, Stutgartu itd itd.burekdzijabezmesa wrote:RSG1 mjenja ime pred kraj godine, dugovi se nagomilaliporezi ogromni
Uglavnom drago mi je da su startali u Sarajevu. Sarajevo je europski grad i to svakako zasluzuje. Jos kad bi dosao francuski NRJ, koji se vjerovatno jedino sa njima u Europi i moze nositi, Sarajevo bi imali super radio scenu, sa kvalitetnom muzikom i najboljim mogucim radio servisom.
Nadam se da ce uskoro biti na raspolaganju Windows 8 i Android aplikacije.
-
Shonfon
#6 Re: Antena Sarajevo!
RSG 1 promjenio ime u radio Antena!
-
StupskaBitanga
#7 Re: Antena Sarajevo!
Ovo je stari RSG1 sa novim imenom
Mislim nisu ovo kupili njemci da se razumijemo
- Aleluja
#8 Re: Antena Sarajevo!
...upravu je burekdzijabezmesa, što je najgore!Kolt12 wrote:Ma daj, kakav RSG, ovi su sigurno najbolji Njemackoj i vjerovatno medju prva tri u Europi. Isto tako visoka kvaliteta zvuka, pokrivenost signala, imaju u Njemackoj lokalne filijale u Minhenu, Stutgartu itd itd.burekdzijabezmesa wrote:RSG1 mjenja ime pred kraj godine, dugovi se nagomilaliporezi ogromni
Uglavnom drago mi je da su startali u Sarajevu. Sarajevo je europski grad i to svakako zasluzuje. Jos kad bi dosao francuski NRJ, koji se vjerovatno jedino sa njima u Europi i moze nositi, Sarajevo bi imali super radio scenu, sa kvalitetnom muzikom i najboljim mogucim radio servisom.
Nadam se da ce uskoro biti na raspolaganju Windows 8 i Android aplikacije.
-
Kolt12
#9 Re: Antena Sarajevo!
StupskaBitanga wrote:Ovo je stari RSG1 sa novim imenom
Znaci, RSG je vodeci radijski brand u Europi?Antena je vodeći radijski brand u Evropi, formatiran kao gradski servis, koji emitira samo najveće hitove
http://www.antena.ba/o-nama/
Inace postoji i Antena Zagreb, takodjer podruznica njemacke Antenne.
http://www.antenazagreb.hr/
Oni u Njemackoj rade na tom gradsko/regionalnom principu, imaju svoje podruznice recimo Minhen, Stutgart, Hamburg itd.
-
Mr.Penguin
#10 Re: Antena Sarajevo!
Mozda je Antena kupila RSG1.
Isto kao sto je Al Jazeera kupila 99.
-
Kolt12
#11 Re: Antena Sarajevo!
Pa to sam i ja kontao, ali opet, mozda Svabe kao i McDonalds iznajmljuju lokalno brand, uz naravno njihove standarde?Mr.Penguin wrote:Mozda je Antena kupila RSG1.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#12 Re: Antena Sarajevo!
A sjediste im je u onom radio-kafeu u Strosmajerovoj ulici?
-
StupskaBitanga
#13 Re: Antena Sarajevo!
opet govorim ovo je i dalje RSG samo re-brending sa zvučnim imenom prisunim u HR i Njemačkoj-LIBERO- wrote:A sjediste im je u onom radio-kafeu u Strosmajerovoj ulici?
-
VjecitiStudent
#14 Re: Antena Sarajevo!
Nece ovu rupu nikad neko dobro strefiti.StupskaBitanga wrote:opet govorim ovo je i dalje RSG samo re-brending sa zvučnim imenom prisunim u HR i Njemačkoj-LIBERO- wrote:A sjediste im je u onom radio-kafeu u Strosmajerovoj ulici?
- mayab
#15 Re: Antena Sarajevo!
Bojim se da ovime bivsi RSG 1 SA ode u totalni mainstrim sto se tice muzike, mislim da ce biti daleko "sladunjaviji"
nego do sada .Takva je muzicka "politika" tih Antena...
- Skyfox
#16 Re: Antena Sarajevo!
slusam ih od pocetka... 
-
adapter
#17 Re: Antena Sarajevo!
Ne znam za vas, al' muški glas u jinglovima Antene Sarajevo je tooooolikoooo iritantan!!! To dahćanje, natezanje, kreveljenje... I još na sve to, izgovara - S'raj'vo!
-
bebeSa
#18 Re: Antena Sarajevo!
Negdje sam cula komentar: "Je... ih vise ovo, tacno znam kad koja pjesma ide!" Europski, nema dalje.
I ona sto najavljuje "hitovi 80-tih, hitovi 90-tih".... pih!
Meni su bezezezezezezezeze!!!!!
VRATITE NAM RSG 1
I ona sto najavljuje "hitovi 80-tih, hitovi 90-tih".... pih!
VRATITE NAM RSG 1
- Qler
#19 Re: Antena Sarajevo!
Već sam pisao na onoj temi o radio stanicama, ali ova antena je pravo iritantna, prvo kao da imaju jedan cd i njega vrte po cijeli dan, pa one najave "saznat cete za 10 minuta", generalno način vođenja emisija je iritantan, ne leži mi nikako... prije je bilo puno bolje.
- terra_incognita
#20 Re: Antena Sarajevo!
zar i prije rata nije bilo nešto kao: "antena jedan, susreti i zbivanja" ?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#21 Re: Antena Sarajevo!
slušam ih svaki dan
u svakom momentu
na poslu u tramvaju
kad hodam
naj su bolji
u svakom momentu
na poslu u tramvaju
kad hodam
naj su bolji
- vjesticanametli
#22 Re: Antena Sarajevo!
Qler wrote:Već sam pisao na onoj temi o radio stanicama, ali ova antena je pravo iritantna, prvo kao da imaju jedan cd i njega vrte po cijeli dan, pa one najave "saznat cete za 10 minuta", generalno način vođenja emisija je iritantan, ne leži mi nikako... prije je bilo puno bolje.
ovo u zadnjih 10 dana cujem cesto iako i sama volim 80-te pa slusam ali stvarno udavise
vani je antena boljaaaaaaaaaa
-
shin
#23 Re: Antena Sarajevo!
Ja sam mislio da je RSG1 krajnja abominacija na radio talasima ali sam se grdno zajebo kada sam cuo ovu antenu. Isprani muzicki hitovi, kretenske teme, kretensko pecenje spikera pokusavajuci da nametnu nekakav veci nivo nego sto jeste.
-
zLatk0
#24 Re: Antena Sarajevo!
Nije lose, ali vrte pjesme jedne te iste skoro... A i bolje da su ostavili stare voditelje, bolji su mi bili.. Da malo poboljšaju izbor pjesama bilo bi super..
- vjesticanametli
#25 Re: Antena Sarajevo!
Jessie B wrote:Jesu, jesu naročito ako ćemo bilo koju našu radio stanicu porediti sa jednom Antenom Bayern koja onako gotovo svakodnevno ima nagradne igre (izvlačimo vaše račune za gorivo i poklanjamo vam iznos novca koji piše na računu, napišite o čemu sanjate i ako vas izvučemo ispunićemo vam san, sanjate o Maldivima-vodimo svake sedmice jedno od vas na Maldive, svake sedmice poklanjamo jedan nov automobil itd.itd.). Ako se sluša svaki dan reklame jednako počnu izlaziti na uši, voditelji imaju svaki dan u isto vrijeme istu furku, muzika je manje više non stop ista....osamdesete, devedesete...was heute gut ist spielen wir auch). Zagrebačka ima nešto slabiji fond nagradnih igara, Luleka i furke koje ako se slušaju predugo dosade kao i sve. Šta je još bolje u antenama vani?vjesticanametli wrote:ovo u zadnjih 10 dana cujem cesto iako i sama volim 80-te pa slusam ali stvarno udaviseQler wrote:Već sam pisao na onoj temi o radio stanicama, ali ova antena je pravo iritantna, prvo kao da imaju jedan cd i njega vrte po cijeli dan, pa one najave "saznat cete za 10 minuta", generalno način vođenja emisija je iritantan, ne leži mi nikako... prije je bilo puno bolje.
vani je antena boljaaaaaaaaaa
hahhahahha das beste von heute hahahhahah
ja se vratila na nes radio