Sinoc ne Hayatovom dnevniku Tokic tupi o tome da se svi pisu kao Bosnjaci. Zaista, postaje jadno na koji nacin SDA i sateliti (a nista drugacije nije ni kod S i H) nastoje zadrzati postojece stanje u drzavi i ustavno uredjenje...
Smijesno je koliko oni smatraju da smo svi mi budale, ovce, glupaci i sl., pa da nam oni trebaju reci, eto, sta smo svi mi. A sustina njihove price lezi u samo jednoj cinjenici - moze im se desiti da nakon popisa imaju manje fotelja u svemu i svacemu.
Medjutim, to niposto ne znaci da ce tada biti manje boraca za BiH kao drzavu, jer zdravom logikom ako se ide, svi oni/mi koji se upisemo kao Bosanci ili Bosanci i Hercegovci, svejedno je, nismo se tako upisali jer mrzimo BiH, nego bas suprotno. Za razliku od SDA koja se time samo bori za svoje pozicije i fotelje. Njima se zivo yebe za Bosnjake, bas onako kao i SDS-u/SNSD-u za Srbe ili HDZ-ovima za Hrvate.
I sad nastupa panika - sto je manje B, H i S, to je vise svih ostalih koji svakako idu pod imbecilnu kategoriju "Ostali", ali svejedno - to ce znaciti da je ljudima dozlogrdilo i da jednostavno vise nece u torove.
Ono sto se godinama presucuje ili sapce ili namjerno gura pod tepih jeste cinjenica da nas trenutni Ustav, pored B, H i S kao naroda/etnija, ravnopravno podrazumijeva i SVE OSTALE (da, u Ustavu pise tacno tako - "i ostali"), a onda iz toga proizilazi da ce se po rezultatima popisa morati formirati i PSBiH, ali i sve ostalo. I tu je najveca panika i B i H i S, jer povecanjem "ostalih" na popisu, to znaci manje mjesta za njih u svim drzavnim tijelima.
Gospodo etnicari, etnicka struktura se mora postovati, zar ne? To je tako po Ustavu, a slovo Ustava je uvijek bitnije od kojekakvih "duhova" istog.
P.S. Haj'mo sad, brzo se registrujte i krenite s ubjedjivanjem. Slobodno pocnite od toga da je planeta prije 5 milijardi godina bila uzarena lopta, a onda se pojavise "sveti" B, H i S