Otvaranje racuna u banci i paypal
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#1 Otvaranje racuna u banci i paypal
Gdje mi je najjeftinije da otvorim racun i da uzmem VISA ili neku drugu karticu da je mogu povezati sa paypalom, imam sljedece banke na raspolaganju:
Raiffeisen Bank
Unicredit Bank
Sparkasse Bank
Intesa Sanpaolo Bank
Hypo Alpe Adria Bank
Koja bi bila najpovoljnija, a i da imam "internet bankarstvo" da mogu provjeravati preko interneta stanje racuna, uplate, isplate i sl., razmisljao sam o Unicredit banci, ali prvo da vidim kakva su vasa iskustva sa svim ovim bankama sto se tice paypala i VISA(ili neke druge) kartice...
Nezaposlen sam, nemam redovna primanja, uplacivao bih pare na racun u poslovnici banke
Raiffeisen Bank
Unicredit Bank
Sparkasse Bank
Intesa Sanpaolo Bank
Hypo Alpe Adria Bank
Koja bi bila najpovoljnija, a i da imam "internet bankarstvo" da mogu provjeravati preko interneta stanje racuna, uplate, isplate i sl., razmisljao sam o Unicredit banci, ali prvo da vidim kakva su vasa iskustva sa svim ovim bankama sto se tice paypala i VISA(ili neke druge) kartice...
Nezaposlen sam, nemam redovna primanja, uplacivao bih pare na racun u poslovnici banke
-
BABOcool
#2 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
Ja iskreno koristim Raiffeisen VISA debitnu karticu i internet bankarstvo, prezadovoljan.
Peypal super funkcionise a i call centar banke je dosta susretljiv za sva moguca pitanja.
Ne znam kako je sa ostalim bankama ali sto se mene tice Raiffeisen 5+
Peypal super funkcionise a i call centar banke je dosta susretljiv za sva moguca pitanja.
Ne znam kako je sa ostalim bankama ali sto se mene tice Raiffeisen 5+
-
Mehemed
#3 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
Cijena otvaranja racuna i uzimanje kartice?
Mjesecna naknada za vodjenje racuna(sto je otvoren) i internet bankarstva?
Mjesecna naknada za vodjenje racuna(sto je otvoren) i internet bankarstva?
-
BABOcool
#4 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
kartica 1.99 KM (posebno)
Moj savjet da uzmes paket racuna.
Paket KLASIK (internet bankarstvo via sms, kartica, provjera stanja racuna putem sms) 3.99 KM
Moj savjet da uzmes paket racuna.
Paket KLASIK (internet bankarstvo via sms, kartica, provjera stanja racuna putem sms) 3.99 KM
-
Mehemed
#5 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
Treba mi internet bankarstvo preko PC-a i kartica da se moze povezati sa paypalom, koliko ce to kostati?
Biti ce mi odmah lakse vrsiti transakcije preko PIK-a i moci cu kupovati neke sitnice sa interneta
Bolje mi je da uzmem ovaj prvi START paket 1.99KM, nemam internet bankarstva, ali mogu otici do bankomata da provjerim stanje na racunu zar ne?
https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/90#a1
Biti ce mi odmah lakse vrsiti transakcije preko PIK-a i moci cu kupovati neke sitnice sa interneta
Bolje mi je da uzmem ovaj prvi START paket 1.99KM, nemam internet bankarstva, ali mogu otici do bankomata da provjerim stanje na racunu zar ne?
https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/90#a1
Last edited by Mehemed on 20/11/2012 23:58, edited 1 time in total.
-
BABOcool
#6 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
3.99 KM uz paket KLASIKMehemed wrote:Treba mi internet bankarstvo preko PC-a i kartica da se moze povezati sa paypalom, koliko ce to kostati?
-
Mehemed
#7 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
Eh da, to je to sto mi treba
Raiffeisen NET via SMS
– Internet bankarstvo
uz autorizaciju putem
SMS lozinke
ja sam mislio da se mora poslati SMS poruka sa zahtjevom za pregled situacije na racunu, ali ne mora, znaci 4KM mjesecno
Raiffeisen NET via SMS
– Internet bankarstvo
uz autorizaciju putem
SMS lozinke
ja sam mislio da se mora poslati SMS poruka sa zahtjevom za pregled situacije na racunu, ali ne mora, znaci 4KM mjesecno
-
BABOcool
#8 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
Mehemed wrote:Eh da, to je to sto mi treba
Raiffeisen NET via SMS
– Internet bankarstvo
uz autorizaciju putem
SMS lozinke
Poslao sam ti privatnu poruku
-
Mehemed
#9 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
OKBABOcool wrote:
Poslao sam ti privatnu poruku
-
mizantrop
#10 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
ako ne mislis u funtama placati, rajfajzen 
-
Mehemed
#11 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
Zar paypal to sam ne konvertuje?mizantrop wrote:ako ne mislis u funtama placati, rajfajzen
-
mizantrop
#12 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
konvertuje tebi rajfajzen (i uredno naplati svaku konverziju), ako je valuta approved by rfb
funta nije, znam jer sam imao problema sa jednom transakcijom, srecom prodavac je bio rega, mogao me klempirati najnormalnije, jer sam mu okolo kere platio u eurima
zvao njih, kazu blokirana su sva placanja u £, do kada - do daljnjeg... jos koji dan i
a inace nije bilo problema nikada sa online placanjima/uplatama
funta nije, znam jer sam imao problema sa jednom transakcijom, srecom prodavac je bio rega, mogao me klempirati najnormalnije, jer sam mu okolo kere platio u eurima
zvao njih, kazu blokirana su sva placanja u £, do kada - do daljnjeg... jos koji dan i
-
Mehemed
#13 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
Pisemizantrop wrote:konvertuje tebi rajfajzen (i uredno naplati svaku konverziju), ako je valuta approved by rfb
zvao njih, kazu blokirana su sva placanja u £, do kada - do daljnjeg... jos koji dan i![]()
https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/103
a na njihovoj kursnoj listi od 20.11.2012 ima Funta
https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/8 (samo kliknes dole na 20 datum)
Da li bi to moglo znaciti da je "proradila" funta?
-
mizantrop
#14 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
ne znam, mada ne vjerujem
nazovem ih sutra-prekosutra, pa javim, ako me neko ne preduhitri
- iceman ze
#15 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
Prolazi li Sparkasseova Visa Electron na PayPalu?
- mayab
#16 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
Koliko znam, prolazi svaka koja ima tzv.CVV (Card Verification Value) brojiceman ze wrote:Prolazi li Sparkasseova Visa Electron na PayPalu?

fino objasnjeno
-
Mehemed
#17 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
mizantrop wrote:ne znam, mada ne vjerujem
Ajd pa javi ako ti nije problem
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#18 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
sa bankama što manje posla imate bolje za vas
posebno ako ćeš karticu za paypal onda običnu ViSA electron, debitnu i bez mogućnosti ulaska u minus...na tvom mjestu ja bih izabrao banku koja ti je najbliža kući
posebno ako ćeš karticu za paypal onda običnu ViSA electron, debitnu i bez mogućnosti ulaska u minus...na tvom mjestu ja bih izabrao banku koja ti je najbliža kući
-
Mehemed
#19 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
JoseMujica wrote:sa bankama što manje posla imate bolje za vas
Ovo boldirano mi je najbitnije, debitnu normala, iako se neko docepa kartice da mi ne moze puno nastetiti, ja sam udaljen od Visokog oko 5km a razlika izmedju Raiffaisen, Sparkasse i Hypo Alpe adria je u max 100 metara, dok od Raiffaisen do Unicredit ima oko 150 metara, sve su vrlo blizu, u krug od 500 metara sve mogu stati...
A u ovom Raiffaisen paketu Klasik pise:
Mogućnost odobravanja
Visa/MasterCard revolving kreditne
kartice/kartica, odvojeno od Paketa
bez plaćanja upisnine i članarine*
Znaci ne moram je imati ako je necu... a debitna je ukljucena u Klasik paketu kao i internet bankarstvo, da ja ne moram ici 5km do banke da provjerim stanje, samo udjem na internet i gotovo
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#20 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
ako si na 5km od banke onda razumijem zašto je bitno internet bankarstvo...hebga to ne koristim pa ti nemrem pomoći
meni je za izbor najvažnije bilo da ima bankomat na svakom ćošku u SA...a inače su mi sve banke nužno zlo
u pet deka
meni je za izbor najvažnije bilo da ima bankomat na svakom ćošku u SA...a inače su mi sve banke nužno zlo
-
Mehemed
#21 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
Da, ne mogu ici do banke da vidim jesu li legle pare, stanje racuna ili slicno...JoseMujica wrote:ako si na 5km od banke onda razumijem zašto je bitno internet bankarstvo...hebga to ne koristim pa ti nemrem pomoći
meni je za izbor najvažnije bilo da ima bankomat na svakom ćošku u SA...a inače su mi sve banke nužno zlou pet deka
Mislim da je jedini bankomat Kod banke, ne znam da li ima jos gdje, ma nema veze...
Oni ne uzimaju nista prilikom uplate i isplate sa racuna zar ne?
-
Mehemed
#22 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
Nesto mi je bas ovo ovdje zapelo za oko
https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/90#a2
"Ko može postati korisnik Paketa?
Korisnik Paketa može postati svako fizičko lice koje prima platu/penziju preko Raiffeisen banke.
"
Cini mi se ako ne primam platu preko raiffaisen banke ne mogu biti korisnik KLASIK paketa, to bi mogao biti problem
https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/90#a2
"Ko može postati korisnik Paketa?
Korisnik Paketa može postati svako fizičko lice koje prima platu/penziju preko Raiffeisen banke.
"
Cini mi se ako ne primam platu preko raiffaisen banke ne mogu biti korisnik KLASIK paketa, to bi mogao biti problem
-
Mehemed
#23 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
Paket ne mogu uzeti jer nisam u stalnom radnom odnosu/ne primam platu
Evo odgovor nakon sto sam im poslao email:
Postovani,
Zahvaljujemo Vam na interesovanju za usluge nase Banke.
Za koristenje bilo kojeg od paketa racuna u nasoj Banci (Klasik, Trendi, ili Trendi +) neophodno je da budete u stalnom radnom odnosu.
No, debitnu karticu (tekuci racun) u izdanju nase Banke moze imati svako punoljetno lice.
Potrebna dokumentacija za otvaranje debitne kartice je:
-kopija licne karte,
-kopija CIPS prijavnice o mjestu boravka,
-zahtjev za debitnu karticu koji mozete dobiti u bilo kojoj poslovnici nase Banke.
Naknada za vodjenje i odrzavanje racuna za debitnu karticu iznosi 1,99 KM na mjesecnom nivou.
Koristimo ovu priliku da Vam predstavimo uslugu Internet bankarstva.
Usluga Internet bankarstva Vam omogucava kako pregled stanja po Vasoj debitnoj kartici, tako i po svim racunima otvorenim u nasoj Banci. Pored provjere stanja po Vasim racunima, usluga Internet bankarstva Vam takodjer omogucava obavljanje platnih transakcija kao sto su:
interni prenosi sredstava unutar vasih racuna, kao i prenose sredstava na racune drugih fizickih lica u nasoj Banci,
prenos sredstava na racune fizickih i pravnih lica u drugim bankama,
placanje zakonskih obaveza.
Mjesecna naknada za koristenje navedene usluga iznosi 3,99 KM.
Da biste prijavili uslugu Internet bankarstva, potrebno je da imate otvorenu debitnu karticu, i da se obratite u Vama najblizu poslovnicu nase Banke, kako biste podnijeli zahtjev za aktivaciju usluge.
U slucaju da imate dodatnih pitanja, molimo Vas da kontaktirate Raiffeisen direkt info: +387 33 75 50 10 od 08:00-22:00h (pon-ned).
S postovanjem,
Vasa Raiffeisen Bank
Evo odgovor nakon sto sam im poslao email:
Postovani,
Zahvaljujemo Vam na interesovanju za usluge nase Banke.
Za koristenje bilo kojeg od paketa racuna u nasoj Banci (Klasik, Trendi, ili Trendi +) neophodno je da budete u stalnom radnom odnosu.
No, debitnu karticu (tekuci racun) u izdanju nase Banke moze imati svako punoljetno lice.
Potrebna dokumentacija za otvaranje debitne kartice je:
-kopija licne karte,
-kopija CIPS prijavnice o mjestu boravka,
-zahtjev za debitnu karticu koji mozete dobiti u bilo kojoj poslovnici nase Banke.
Naknada za vodjenje i odrzavanje racuna za debitnu karticu iznosi 1,99 KM na mjesecnom nivou.
Koristimo ovu priliku da Vam predstavimo uslugu Internet bankarstva.
Usluga Internet bankarstva Vam omogucava kako pregled stanja po Vasoj debitnoj kartici, tako i po svim racunima otvorenim u nasoj Banci. Pored provjere stanja po Vasim racunima, usluga Internet bankarstva Vam takodjer omogucava obavljanje platnih transakcija kao sto su:
interni prenosi sredstava unutar vasih racuna, kao i prenose sredstava na racune drugih fizickih lica u nasoj Banci,
prenos sredstava na racune fizickih i pravnih lica u drugim bankama,
placanje zakonskih obaveza.
Mjesecna naknada za koristenje navedene usluga iznosi 3,99 KM.
Da biste prijavili uslugu Internet bankarstva, potrebno je da imate otvorenu debitnu karticu, i da se obratite u Vama najblizu poslovnicu nase Banke, kako biste podnijeli zahtjev za aktivaciju usluge.
U slucaju da imate dodatnih pitanja, molimo Vas da kontaktirate Raiffeisen direkt info: +387 33 75 50 10 od 08:00-22:00h (pon-ned).
S postovanjem,
Vasa Raiffeisen Bank
-
mizantrop
#24 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
kazu aktivirano ponovo prije nekih 10ak danaMehemed wrote:mizantrop wrote:ne znam, mada ne vjerujem
Ajd pa javi ako ti nije problem
- dedovic.almir
#25 Re: Otvaranje racuna u banci i paypal
ma otvori gdje hoces, samo da imas kesh