Sajam privrede u koncentracionom logoru Luka u Brckom

Post Reply
Šunj

#1 Sajam privrede u koncentracionom logoru Luka u Brckom

Post by Šunj »

http://www.infobrcko.com/vijesti-iz-br% ... vrede.html

Code: Select all

Sve spremno za 11. međunarodni sajam privrede

15 November 2012

Na 11. međunarodnom sajmu privrede "Brčko 2012", koji će biti održan od 16. do 20. novembra u Brčkom, predstavit će se oko 150 izlagača iz Njemačke, Francuske, Turske, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine na oko 3.000 kvadratnih metara zatvorenog i 5.000 otvorenog prostora.

Ovogodišnji Sajam bit će održan u halama JP "Luka Brčko" u centru grada, a ulaz će za sve posjetioce, kao i prethodnih godina, biti besplatan.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH i predsjednik Organizacionog odbora Sajma Miroslav Gavrić istakao je na konferenciji za medije da su višemjesečne pripreme uspješno okončane te da će Brčko ove godine imati respektabilan sajam kakav ovaj grad zaslužuje.

"Mislim da smo Sajam ove godine podigli na veći nivo zbog velikog broja izlagača i dobre organizacije u kojoj su učestvovali, osim Privredne komore i Vlade Brčko distrikta BiH, i ostale relevantne institucije, a posebnu zahvalnost dugujemo javnim preduzećima koja su doprinijela cjelokupnoj organizaciji", istakao je Gavrić.

Sekretar Privredne komore Nenad Vuković naglasio je da će, osim izložbenog dijela, ove godine biti organizovan i bogat prateći program na kojem će biti održano 20 prezentacija učesnika sajma i brojni poslovni susreti.

U okviru Sajma bit će održane i tematske konferencije "Ulazak Hrvatske u EU i posljedice na BiH privredu" i "EU fondovi i prekogranična saradnja" kao i dan lučkih gradova na kojem će se predstaviti luke Konstanca, Samsun, Odesa, Beograd, Pančevo, Novi Sad, Vukovar i Brčko.

Zvanično otvaranje sajma zakazano je za sutra, 16. 11. 2012. godine, u 12 sati u JP "Luka Brčko".
u Brckom se trenutno odrzava 11. međunarodni sajmu privrede "Brčko 2012" i to u prvom i drugom hangaru Luke gdje je bio koncentracioni logor tokom 1992. godine, gdje je zaklano, muceno, silovano i ubijeno oko 3000 Bosnjaka i Hrvata iz Brckog, i iz drugih krajeva sjeveroistocne Bosne.

Svaka vam cast brcanski politicari!

Image
Last edited by Šunj on 18/11/2012 11:33, edited 1 time in total.
Šunj

#2 Re: Sajam privrede u koncentracionom logoru Luka u Brckom

Post by Šunj »

Image
Image
Image
Šunj

#3 Re: Sajam privrede u koncentracionom logoru Luka u Brckom

Post by Šunj »

http://www.bdcentral.net/index.php/ba/a ... brko-2012q
A gradonacelik Brckog je dodikov cetnik, mada ni sdp nije nista bolji!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Sajam privrede u koncentracionom logoru Luka u Brckom

Post by PipiDugaDevetka »

DaBgd-a našli vremena da se sjete i pobijenih u tom koncentracionom logoru Luka-Brčko, pa polože cvijeće.
Negdje, na prigodan način.

Ali nemaju Bošnjaci cojones da tako nešto traže.
-Ne talasati- :( :( :(
detroit-mercy

#5 Re: Sajam privrede u koncentracionom logoru Luka u Brckom

Post by detroit-mercy »

PipiDugaDevetka wrote:DaBgd-a našli vremena da se sjete i pobijenih u tom koncentracionom logoru Luka-Brčko, pa polože cvijeće.

U Luci nije ubijeno 3000 ljudi kao sto tvrdi postavljac teme gore. Isto tako u Luci je postavljena spomen ploca na sjecanje na zrtve zlocina. Svake godine se obiljezavaju ta stradanja u Luci. Na kraju, postavljac mi nije jasan, sta bi trebalo uraditi sa Lukom, zatvoriti je totalno. Tema je postavljena tako da ni sam postavljac ne zna sta bi htio da kaze.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: Sajam privrede u koncentracionom logoru Luka u Brckom

Post by PipiDugaDevetka »

detroit-mercy wrote:
PipiDugaDevetka wrote:DaBgd-a našli vremena da se sjete i pobijenih u tom koncentracionom logoru Luka-Brčko, pa polože cvijeće.

U Luci nije ubijeno 3000 ljudi kao sto tvrdi postavljac teme gore. Isto tako u Luci je postavljena spomen ploca na sjecanje na zrtve zlocina. Svake godine se obiljezavaju ta stradanja u Luci. Na kraju, postavljac mi nije jasan, sta bi trebalo uraditi sa Lukom, zatvoriti je totalno. Tema je postavljena tako da ni sam postavljac ne zna sta bi htio da kaze.
Ja mislim da postavljač teme hoće samo da svaki posjetilac Sajma zna šta se dešavalo sa zatvorenim Bošnjacima i Hrvatima tokom rata na tom mjestu.

Polaganje cvijeća na tu spomen ploču je sasvim ok.
Post Reply