BiH

Post Reply

Da li imamo volje napraviti državu po mjeri naroda?

Poll ended at 10/10/2014 04:43

DA
3
100%
NE
0
No votes

Total votes: 3

bosanac1995

#1 BiH

Post by bosanac1995 »

Kako početi ovu temu a prije svega ostati normalan? Gledam prošlo je mjesec i nešto dana poslije zadnjih izbora i apsolutno se ništa ne dešava. Sve je isto, sve je i dalje sivo. Dolazi se do zaključka da nešto nije kako treba, da sistem ovakav kakav jeste nemože da funkcioniše. Možda ću nekome biti dosadan sa svojom pričom ili temom, ali iskreno mene kao mladog čovjeka sve više zabrinjava stanje u kojem se nalazi država, stanje stanovništva.
Pričati o prošlosti je stvarno ,,jadno" i besmisleno, jer to rade ,,jadni" ljudi, to rade na kraju krajeva naši političari. Kažu živimo u demokratiji, oprostite mi ali ja ovdje u ovoj zemlji, u zemlji koja je tako lijepa i puna potencijala nevidim ni demokratiju ni budućnost. Imam osjećaj da je našim političarima stalo da uguše svaki potencijal koji se rodi ili već postoji u ovoj zemlji.
Postoji jedna već pomalo i ,,izlizana" izreka u našoj zemlji ,,Priključi se političkoj partiji da bi dobio posao i da bi ti bilo bolje". Kažem pomalo ,,izlizanoj" zato što smo je vjerujem svi do sada čuli bar po stotinu puta, i neki uključili ali veoma brzo i izašli iz tih političkih partija iz razloga jer smo shvatili da u ovoj državi da bi bio iole uspješan trebaš biti ,,nečovjek". Znam da će na ovo moje sada izgovoreno nekolicina vas da kaže kako ste na drugi način postali uspješni, ali vjerujte mi mali vas je broj.
Naši ,,stariji" članovi porodica, familija, rodbine su preživili nešto najgore u životu što se može desiti normalnom čovjeku. Na žalost moram reći da su uveliko i oni jednim djelom krivi, pali su na najjeftiniji trik o tome kako ljude treba gledati. Sve u svemu prodata im je priča kako ljude treba gledati da li su Srbi, Hrvati ili Muslimani a ne da li su ljudi. Kada pogledate sve šta se izdešavalo radi takve podjele ljudi( rat, pljačke, neimaština, nesigurna budućnost) nama mlađima ostaje jedino da budemo pametniji, mudriji, hrabriji i da pokušamo mi kad već ovi stariji nemogu shvatimo da je jedina podjela ljudi na ljude i neljude. I krenemo zajedno svi u izgradnju naše države u kojoj će moći svi ovi mladi ljudi da žive, svi nezaposleni da se nadaju poslu jer ovako bojim se da nema nade ni za koga od nas.
Političari mogu ali ne žele da se dogovore, da nam svima bude bolje. Zato mi mladi možemo pokrenuti sve, postići ambijent za bolje sutra sviju nas............

Samo treba volje i želje, za bolje sutra, za bolju budućnost.
Post Reply