Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Honda NSX
#1 Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Zdravo,
Prodo ja auto! (bravo ja). Hocu da kupim drugo (bravo ja).
Hocu da kupim Hondu. Civic, 2008, 2.2 dizelko, da ga uvezem iz njemačke.
Međutim imam jednu veliu dvojbu.
Ja volim auto uredno i lijepo održavati, lijepo puniti servisnu knjigicu, što rad sebe, što zbog toga što je poslije auto mnogo lakše i ugodnije prodati.
Međutim, u BiH ne postoji ovlašteni servis za Hondu.
Ko to kod nas najbolje održava, ko nabavlja rezervne dijelove? jel se može desiti da kod nas nekad moram čekati (jako dugo) na neki dio zbog ovoga? Kako imati ovaj efekat servisne knjižice? Čuvati račune?
Vidim da kod nas na ulicama skupljih i novijih Hondi praktično i nema. Sve su to starije mašine, koje više i nisu za ovlaštenog servisa. Tako da se bojim učiniti ovaj korak.
Savjeti, pomoć, želje za nafakom i berićetom, itd. su dobrodošle.
(molim bez savjeta da kupim Audi/VW/BMW/Mercedes. Zaista su sve odlična auta i poštujem ih najiskrenije, ali upravo sam se oprostio od takvog, slušo je savršeno, ali realno su mi dojadila ta auta).
Ja volim auto uredno i lijepo održavati, lijepo puniti servisnu knjigicu, što rad sebe, što zbog toga što je poslije auto mnogo lakše i ugodnije prodati.
Ko to kod nas najbolje održava, ko nabavlja rezervne dijelove? jel se može desiti da kod nas nekad moram čekati (jako dugo) na neki dio zbog ovoga? Kako imati ovaj efekat servisne knjižice? Čuvati račune?
Vidim da kod nas na ulicama skupljih i novijih Hondi praktično i nema. Sve su to starije mašine, koje više i nisu za ovlaštenog servisa. Tako da se bojim učiniti ovaj korak.
(molim bez savjeta da kupim Audi/VW/BMW/Mercedes. Zaista su sve odlična auta i poštujem ih najiskrenije, ali upravo sam se oprostio od takvog, slušo je savršeno, ali realno su mi dojadila ta auta).
- johntra
#2 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Vjerovatno si čuo da je Hota najbolji sa Hondama, ali ja to ne znam, jer nikad nisam imao Hondu...
Pisao sam na onoj drugoj temi da Bunjo planira preuzeti zastupništvo i da privodi kraju salone i servis u Bačićima...nedavno su u BiH bili ljudi iz Honde, doduše iz drugog odjela, ali je potvrđeno da su pri kraju pregovori oko zvaničnog dolaska Honde na naše tržište...mislim da ove informacije možeš provjeriti kod Bunje, da ne bude da pričam napamet...ja bi se upustio u tu kupovinu, jer to neće biti jedini Accord na našim cestama...
Pisao sam na onoj drugoj temi da Bunjo planira preuzeti zastupništvo i da privodi kraju salone i servis u Bačićima...nedavno su u BiH bili ljudi iz Honde, doduše iz drugog odjela, ali je potvrđeno da su pri kraju pregovori oko zvaničnog dolaska Honde na naše tržište...mislim da ove informacije možeš provjeriti kod Bunje, da ne bude da pričam napamet...ja bi se upustio u tu kupovinu, jer to neće biti jedini Accord na našim cestama...
-
DesertWind
#3 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
ima jaro na poslu Accord s istim motorom - gledaj da je auto sto ocuvanije da nije puno presla - dizna jedna kosta oko 1500 kermi... mene da pitas radije bih picio benzinaru al opet ti hoces dizlu....
koliko sam skonto po njemu auto ga slusa besprijekorno iako i nije bas njezan i pazljiv prema njemu...
pregledaj usisnu granu, EGR ventile - izgleda da je tu Honda imala nesto losije materijale pa pucaju (nije pravilo)...
trosi oko 6ice 7-8 max.... tiho radi prilicno neprimjetno reklo bi se...
skupa jest za odrzavanje medjutim mislim da se u hondi dijelovi mijenjaju samo jednom cini mi se
sve se da narucit i kupit - samo je pitanje koliko imas kesa i da li ga imas.
civic je mnogo nizak u nosu - pogotovo s tolikim dizelasem pa pazi da karter negdje ne halalis po nasim vukojebinama...
sta mogu reci nek je sa srecom i dabogda se navoz'0
gudlakiram
koliko sam skonto po njemu auto ga slusa besprijekorno iako i nije bas njezan i pazljiv prema njemu...
pregledaj usisnu granu, EGR ventile - izgleda da je tu Honda imala nesto losije materijale pa pucaju (nije pravilo)...
trosi oko 6ice 7-8 max.... tiho radi prilicno neprimjetno reklo bi se...
skupa jest za odrzavanje medjutim mislim da se u hondi dijelovi mijenjaju samo jednom cini mi se
sve se da narucit i kupit - samo je pitanje koliko imas kesa i da li ga imas.
civic je mnogo nizak u nosu - pogotovo s tolikim dizelasem pa pazi da karter negdje ne halalis po nasim vukojebinama...
sta mogu reci nek je sa srecom i dabogda se navoz'0
gudlakiram
-
frngla
#4 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Hota? Koliko sam upućen Billy radi sa Hyndaiem i Hondom... A Hota je usko specijalizovan za Fiat/Alfa/Lancia
- Honda NSX
#5 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Hmmm. Za to još nisam čuo.....zvući obećavajuće.johntra wrote:Vjerovatno si čuo da je Hota najbolji sa Hondama, ali ja to ne znam, jer nikad nisam imao Hondu...![]()
Halo Bunjo!! Sad ćemo nazvati pa viđeti!
p.s. nije accord, već civic. Accord je bogdu penzija još uvijek za mene.
- ElRe
#6 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Isti motor je i u Accordu i Civic-u. Ono sto bih ti ja savjetovao da ipak uzmes benzinca 1.8.
- johntra
#7 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
ja sam previdio po pitanju Accorda (vjerovatno jer se meni više sviđa), ali vidim da su se i novi Civici stidljivo počeli pojavljivati po našim cestama...Hota je radio sa Hondama ranije, ne znam kakva je situacija sada...
a što se tiče Civica, mislim da mu je taj motor pretežak, što znači da će ovjes često biti na udaru naših perfektnih cesta...
a što se tiče Civica, mislim da mu je taj motor pretežak, što znači da će ovjes često biti na udaru naših perfektnih cesta...
Last edited by johntra on 08/11/2012 10:00, edited 1 time in total.
-
DesertWind
#8 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
ElRe wrote:Isti motor je i u Accordu i Civic-u. Ono sto bih ti ja savjetovao da ipak uzmes benzinca 1.8.
za koji litar ustede mislim da se dizlo puno ne isplati....
taj 1.8 trosi ko upaljac...
- Hugo Chavez
#9 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Accord penzija? Prije bi rekao hadžiluk!
Honda diesel???
Honda diesel???
- Honda NSX
#10 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Nije ovo 1986.Hugo Chavez wrote:Accord penzija? Prije bi rekao hadžiluk!
Honda diesel???
Taj dizelaš je mrak.
Uzo bi i benzin.
Svako auto se mora danas-sutra prodati. Naš narod ne vidi dalje od dizela nažalost, tako da valja malo biti i racionalan.
Razlika u potrošnji nije u "koji litar".
Benzo u gradu 8.9 litara
Dizel u gradu 6.5 litara.
Mjesečno je to, onoliko koiko ja vozim, oko 150-175 KM. Nije za zanemariti.
- Honda NSX
#11 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Nazvo Bunju.
Kažu nemaju informaciju tu.
Mogu nazvati vlasnika i pitati (dobio mobitel neki)...
Baš da vidimo.....
ovo će biti neka eklsuzivna info na forumu........trebo sam biti novinar, ne?
Kažu nemaju informaciju tu.
Mogu nazvati vlasnika i pitati (dobio mobitel neki)...
Baš da vidimo.....
ovo će biti neka eklsuzivna info na forumu........trebo sam biti novinar, ne?
- johntra
#12 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
E, ako su mene slagali, onda sam i ja tebe...
Možda čuvaju tu vijest ko eksluzivu...
Možda čuvaju tu vijest ko eksluzivu...
- drndalo
#13 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
I ako jeste tako, neces cuti o tome nista ako su pametni imalo... Sta jos Bunjo "gore" ne otvara, pored Renola? Zadnji put je Opel bio pred otvaranjem ?
@NSX
Ako nadjes dobar primjerak, *ebat ga, sjednes u auto i odes na servis u HR ili u SRB i bog te veselio... Jednodnevni izlet... Malo vise planiranja zahtijeva, ali... Odes tamo gdje imaju > 1 kom. mjesecno na servisu, pa imaju i nekih iskustava, jer svaki model ima svoje najcesce zahvate...
@NSX
Ako nadjes dobar primjerak, *ebat ga, sjednes u auto i odes na servis u HR ili u SRB i bog te veselio... Jednodnevni izlet... Malo vise planiranja zahtijeva, ali... Odes tamo gdje imaju > 1 kom. mjesecno na servisu, pa imaju i nekih iskustava, jer svaki model ima svoje najcesce zahvate...
- johntra
#14 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
moje informacije potiču od kolege koji je nedavno radio intervju sa njim, što opet znači, ako je lagao njega, a ne vjerujem, da nas laže sve...jedino to može odgoditi finansijska situacija, ali vjerujem da će se nešto gore otvoriti...u istom razgovoru je rečeno da uzima i franšizu za Škodu, pa ćemo vidjeti o čemu se radi...
inače, kolega je isto član foruma, pa ako ovo pročita, imat ćete info iz prve ruke...
inače, kolega je isto član foruma, pa ako ovo pročita, imat ćete info iz prve ruke...
- Honda NSX
#15 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
nazvo nekoliko puta broj od "vlasnika" koji sam dobio...
zauzteto i sada konačno nedopstuno....
nije da nisam očekivo...
zauzteto i sada konačno nedopstuno....
nije da nisam očekivo...
- Dark Emperor
#16 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Interesuju li te benzinci do 2 godine stari?
-
DesertWind
#17 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
pošto ako nije tajnaDark Emperor wrote:Interesuju li te benzinci do 2 godine stari?
- Dark Emperor
#18 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
izmedju €12000-15000. Sport i Executive klasa, 1.8 motori.
EDIT: to je sa MwSt %19
EDIT: to je sa MwSt %19
Last edited by Dark Emperor on 08/11/2012 14:49, edited 1 time in total.
- Hugo Chavez
#19 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Naravno da je 2012., ali Hondu nećeš (kada za to dođe vrijeme) prodavati narodu, već onome ko želi i voli Hondu. A onaj ko želi i voli Hondu, uglavnom, ne želi diesel motorHonda NSX wrote:Nije ovo 1986.Hugo Chavez wrote:Accord penzija? Prije bi rekao hadžiluk!
Honda diesel???
Taj dizelaš je mrak.
Uzo bi i benzin.
Svako auto se mora danas-sutra prodati. Naš narod ne vidi dalje od dizela nažalost, tako da valja malo biti i racionalan.
Razlika u potrošnji nije u "koji litar".
Benzo u gradu 8.9 litara
Dizel u gradu 6.5 litara.
Mjesečno je to, onoliko koiko ja vozim, oko 150-175 KM. Nije za zanemariti.
- Bakir1
#20 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
a sto ce hondasu ovlasteni?
i onako sami petljate po njima i stalno nesto doradjujete
i onako sami petljate po njima i stalno nesto doradjujete
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#21 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Citao sam na raznim forumima i testovima da je taj motor ako ne najbolji onda medju najboljima u klasi. I jos jedna pozitivna stvar sto se mene tice jeste da za razvod koristi lanac a ne zupcasti.
Kod mene je komsija kupio Accorda sa tim motorom,bila je stara oko godinu dana i sa predjenih 30k,kupljena u Njemackoj,cini mi se da ga je dosla blizu 40k KM.
Danas blizu 100k,apsolutno nikada nista,sjedi i vozi. Barem tako kaze.
Kod mene je komsija kupio Accorda sa tim motorom,bila je stara oko godinu dana i sa predjenih 30k,kupljena u Njemackoj,cini mi se da ga je dosla blizu 40k KM.
Danas blizu 100k,apsolutno nikada nista,sjedi i vozi. Barem tako kaze.
- Dark Emperor
#22 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Za Accord-a mogu isto potvrditi, doduse drugi model Type-S.
Nikad nista se nije kvarilo u zadnjih 5 godina od kada ga imam.
Nikad nista se nije kvarilo u zadnjih 5 godina od kada ga imam.
Last edited by Dark Emperor on 08/11/2012 17:14, edited 1 time in total.
-
DesertWind
#23 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
ja bih volio nac' onu VTEC 1.6 sa 160 KS i kupit (patio sam ko tinejdzer za njom)....
eh kazu u testovima da je bila gora od divljeg bika za vozit
eh kazu u testovima da je bila gora od divljeg bika za vozit
-
preludezalude
#24 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Honda napravi prvi dizel motor i napravi savrsenstvo od motora.Hugo Chavez wrote:Accord penzija? Prije bi rekao hadžiluk!
Honda diesel???
-
preludezalude
#25 Re: Posjedovati noviju Hondu u BiH?
Vremena su se promijenila. Sad dijelova ima u radnjama. Skupi jesu dijelovi, ali ima jedna kvaka. Dijelovi se uopste ne kvare.Honda NSX wrote:Zdravo,