Planiram odlazak u Njemačku!?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
bochy_17

#1 Planiram odlazak u Njemačku!?

Post by bochy_17 »

Pozdravljam svu raju s ovog foruma, i iz dijaspore naravno ;)
Već duže vrijeme imam veliku životnu dilemu. Želio bih otići u Njemačku raditi praksu i ako bude povoljno vrijeme tražiti ostanak. Imam 23 god. i diplomirao sam ekonomiju.. Iskreno da kažem, pucam od energije i želje da nešto napravim u životu. Zamišljam se u raznim situacijama, učim, borim se... Ali, ovo što nam naša BiH radi je strašno!
U BiH nemam priliku dati sve od sebe, uložiti svoju energiju i u određenom životnom razdoblju očekivati uspjeh! Borio sam se, radio prakse i ovdje, predavao za poslove.. Nekako na kraju, nikada dočekati nekoga tko će cijeniti to što se dokazujete! Nikada dočekati nekoga tko je spreman BiH prepustiti mladim ljudima, dati nam priliku osim što nas utišavaju bojeći se istine! Ipak, optimizma mi nikad dosta :) Inače, tečno govorim engleski i njemački jezik, s tim što njemački malo slabije pišem. Pitam vas naši Deutschlanderi? Što bi čovjek moga tipa mogao očekivati u Njemačkoj. Imali prilike za život, borbu i napredak.? Što mogu očekivati s diplomom itd. ?

Obožavam raditi, upoznavati ljude, baviti se sportom itd. To bi bila olakšica kod moje integracije u njemačko društvo.
Integriran sam ja i u BiH društvo ali bojim se malo i previše :)
Navikne se čovjek ovdje u BiH na neko mrtvilo. Nosiš se sa situacijom... Ali to što mrzim u našoj državi je ne postojanje reda. Ne postojanje nekih principa i odgovornosti. To što mrzim ne postoji u zemlji u kojoj ja sebe zamišljam. Sad bi neki rekli "kukavica", bježi :run: itd. Ali nije to kako bih se ja nazvao. Treba biti i hrabar, pa otići i započeti život od 0... Treba biti hrabar pa izaći iz onoga u čemu se čitav život nalaziš. Očekujem pomoč i nadam se optimizmu i kod vas :)
Šunj

#2 Re: Planiram odlazak u Njemačku!?

Post by Šunj »

bochy_17

#3 Re: Planiram odlazak u Njemačku!?

Post by bochy_17 »

Hvala na korisnom linku, ali meni treba savjet iz prve ruke, ne za posao nego o životu i prilikama tamo?
vjesticanametli

#4 Re: Planiram odlazak u Njemačku!?

Post by vjesticanametli »

kannst du deutsch :D nix deutsch nix arbeit a znamo da arbeit macht frei :evil:
Post Reply