Pozdrav svima,
Ljudi su oduvijek kada bi imali ozbiljnijih zdravstvenih problema, do najobicnije upale zuba pribjegavali lijekovima iz prirode. Alternativna medicina je kao sto i sam naziv kaze naucno nepotvrdjeni sistem lijecenja, tako da treba tome pristupati sa velikim oprezom, mada vjerovatno i mnogim velikim farmaceutskim kompanijama ne odgovara da potvrde pozitivne efekte alternativne medicine, jer kako patentirati kordiceps? Stari Kinezi su najpoznatiji (rekao bih i najucinkovitiji) u tome, pa je sirom svijeta poznata Tradicionalna Kineska Medicina. Zelio bih od ove teme da napravim mjesto gdje cemo razmjenjivati iskustva, a ja cu se potruditi da povremeno pisem o pojedinim metodama lijecenja alternativne medicine. Za pocetak me zanima da li ima zainteresovanih o ovoj temi...
NAPOMENA: Alternativna medicina je medicinski, naucno, nepotvrdjen sistem lijecenja!
Alternativna medicina
Moderator: anex
- Poison_Ivy
#2 Re: Alternativna medicina
Ako sam dobro shvatila ovdje bi trebali razmjenjivati neke narodne/alternativne recepte, pa evo i moj doprinos za početak:
Samljeveni divlji kesten se u mojoj porodici koristi za zaustavljanje dijareje, na vrh kafene kašičice tog gorkog praha i više nema trčikitisa (mene je to spašavalo kad sam se kao klinka znala najesti zelenih rezdelija
).
Samljeveni divlji kesten se u mojoj porodici koristi za zaustavljanje dijareje, na vrh kafene kašičice tog gorkog praha i više nema trčikitisa (mene je to spašavalo kad sam se kao klinka znala najesti zelenih rezdelija
- drag_gost
#3 Re: Alternativna medicina
Meni je krompir nebrojeno puta pomogao u izvlacenju temperature. Kada imam visoku temperaturu stavim na noge krompir (izrendan) sa sircetom, sve to u kesi, i preko toga vunene carape, pa tako prenocim. Ujutro nema temperature, ta kombinacija izvuce temperaturu nevjerovatno. Samo je malo gadno onda noge oprati, ali s malo jacim sapunom bude to kao novo.
- partybrakerica
#4 Re: Alternativna medicina
Sta je s bioenergijom? Je li neko imao iskustva s tim?