.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
mandarina31
- drndalo
#2 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Predlazem ti da se "puknes" macolom od 20 kg. drito u sljepoocnicu, i rijesis sve probleme sadasnjosti i buducnosti... I nama i sebi...
Prije toga ispuni donatorsku karticu za organe, dok jos nisu unisteni dopingom i hemijskim sranjima...
Prije toga ispuni donatorsku karticu za organe, dok jos nisu unisteni dopingom i hemijskim sranjima...
- Aleluja
#3 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
...ma pucaj se sa mandarinama, bolje će ti prijati!

- provjeren
#4 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
metan je steroid do kojeg se najlakse dolazi jer je najjeftiniji.
jedino ''pozitivno'' sto dobijas konzumiranjem metana je misicna masa, sto ti i zelis. ali s druge strane, moguce su razne komplikacije na koje te niko od tih koji koriste ili prodaju metan nece upozoriti.
nasa javnost je malo upoznata sa posljedicama upotrebe steroida.
a npr, ima slucaj momka u Banja Luci koji je nedugo nakon konzumiranja Plavih Srca pao u komu iz koje se nazalost nije probudio.
ispitivanjem naucnika u americi doslo se do saznanja da uzimanje steroida unistava mozdane stanice i pogoduje razvoju poremecaja u mozgu, kao sto je primjerice Alzheimerova bolest. uz ovo, najpogodjeniji organ je jetra. u steroidima se obicno nalaze tvari koje je tesko probaviti pa se organi, a prvenstveno jetra, jako napinju kako bi tijelo funkcioniralo.
iako steroidi djeluju na organizam ubrzo nakon konzumiranja, mnoge negativne pojave vidljive su nakon nekoliko godina uzimanja. ovo je jedan od razloga zasto mnogo mladih ljudi ne vjeruju u negativne price o steroidima.
toliko od mene
a ti pamet u glavu pa razmisli vrijedi li rizikovati

jedino ''pozitivno'' sto dobijas konzumiranjem metana je misicna masa, sto ti i zelis. ali s druge strane, moguce su razne komplikacije na koje te niko od tih koji koriste ili prodaju metan nece upozoriti.
a npr, ima slucaj momka u Banja Luci koji je nedugo nakon konzumiranja Plavih Srca pao u komu iz koje se nazalost nije probudio.
ispitivanjem naucnika u americi doslo se do saznanja da uzimanje steroida unistava mozdane stanice i pogoduje razvoju poremecaja u mozgu, kao sto je primjerice Alzheimerova bolest. uz ovo, najpogodjeniji organ je jetra. u steroidima se obicno nalaze tvari koje je tesko probaviti pa se organi, a prvenstveno jetra, jako napinju kako bi tijelo funkcioniralo.
iako steroidi djeluju na organizam ubrzo nakon konzumiranja, mnoge negativne pojave vidljive su nakon nekoliko godina uzimanja. ovo je jedan od razloga zasto mnogo mladih ljudi ne vjeruju u negativne price o steroidima.
toliko od mene
- Kladara
#5 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Otice ti jetra od tih svih sranja ako sta bez icega mozes nagurat ok ako ne kani se tegova nego nadji kakvu picku pa je dizi
(ako nemas vec)
(ako nemas vec)
- zli_hordas
#6 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Od metana neces nista dobiti samo ces navuci vodu i poremetiti hormonalni panel,metan ne stvara misicnu masu vec kvalitetna prehrana dovoljna kolicina proteina,ugljikohirata i masti znaci od metana ces navuci vodu koju ces kasnije (ispisati).MetAN se vise koristi na pocetku ciklusa uz testosteron kao kickstart dok testo ne postigne odredzeni nivo u krvi.Radije uzmi whey,piletinu,amino kiseline ili nesto slicno.
-
kojeime
#7 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Znas li sta je Darvinova nagrada? http://darwinawards.com/darwin/
-
mandarina31
#8 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Hvala ti brate na korisnom savjetu!provjeren wrote:metan je steroid do kojeg se najlakse dolazi jer je najjeftiniji.
toliko od mene
-
mandarina31
#9 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
znamkojeime wrote:Znas li sta je Darvinova nagrada? http://darwinawards.com/darwin/
- provjeren
#10 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
i moja je preporuka da pocne koristiti whey jer je to prirodan protein cija kombinacija aminokiselina moze pomoci unapredjenju kompozicije tijela.
moze se nabaviti na skenderiji, sigurno ima i jos lokacija mada nisam upoznat s tim.
Whey Activlab Muscle Up Protein pospjesuje izgradnju misicne mase, mislim da je jedan kg oko 50 KM.
moze se nabaviti na skenderiji, sigurno ima i jos lokacija mada nisam upoznat s tim.
Whey Activlab Muscle Up Protein pospjesuje izgradnju misicne mase, mislim da je jedan kg oko 50 KM.
-
SA 071
#11 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Covjek ti je sve objasnio.provjeren wrote:metan je steroid do kojeg se najlakse dolazi jer je najjeftiniji.
toliko od mene
Pojacao obroke?! Sta to znaci? Da jedes obilnije obroke ili...?
Probaj jesti cesce (npr. 5-6 puta dnevno), ali manje kolicine. Nekada ranije sam procitao da ti organizam iz hrane iz jednog obroka, bez obzira na kolicinu, moze apsorbovati max 25 g proteina (od kojih su izgradjeni misici). Tako iz 3 obroka max moguca dnevna kolicina je 75 g, a iz 6 obroka je moguce max apsorbovati 150 g proteina, sto niposto ne znaci da ce ti organizam iz svakog obroka "izvuci" maaximalnih 25 g.
Na kraju krajeva, kada si vec sklon uzimanju necega da te "potakne" na rast, sto ne bi razmislio o nekim manje opasnim suplementima koji takodje imaju efekta npr. aminokiseline ili kreatin, obicni proteini i sl. Ti odmah pa za najvece sranje posezes.
Moj savjet ti je definitivno da ne uzimas nista. Kome? Cemu? Zasto? Za koji kurac? Postavi sebi ta pitanja i probaj odgovoriti na njih, pa odluci u skladu sa logikom i odgovorima na ova pitanja.
-
mandarina31
#12 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
hvala buraz!!zli_hordas wrote:Od metana neces nista dobiti samo ces navuci vodu i poremetiti hormonalni panel,metan ne stvara misicnu masu vec kvalitetna prehrana dovoljna kolicina proteina,ugljikohirata i masti znaci od metana ces navuci vodu koju ces kasnije (ispisati).MetAN se vise koristi na pocetku ciklusa uz testosteron kao kickstart dok testo ne postigne odredzeni nivo u krvi.Radije uzmi whey,piletinu,amino kiseline ili nesto slicno.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#13 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Za nabijanje mišične mase prije rata mi smo u ishrani svaki dan koristili običnu pavlaku i bijeli hljeb.
Jedi svaki dan što više bijelog hljeba sa pavlakom, ide malo sporije ali provjereno nabija mišičnu masu.
Jedi svaki dan što više bijelog hljeba sa pavlakom, ide malo sporije ali provjereno nabija mišičnu masu.
-
mandarina31
#14 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Aleluja wrote:...ma pucaj se sa mandarinama, bolje će ti prijati!
- citadela
#15 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
U tome i jest fazon - ne treba njemu pi*** za misicnu masu, nego misicna masa za pi***.Kladara wrote:Otice ti jetra od tih svih sranja ako sta bez icega mozes nagurat ok ako ne kani se tegova nego nadji kakvu picku pa je dizi![]()
(ako nemas vec)
- Troll_Happens
#16 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
drndalo wrote:Predlazem ti da se "puknes" macolom od 20 kg. drito u sljepoocnicu, i rijesis sve probleme sadasnjosti i buducnosti... I nama i sebi...
hahha svaka cast
- SkyLimit
#17 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Kako nabraja lik dal da uzmem "metan,mass gainer,kreatin",kao da je to sve isto
Mass gainer i kreatin,whey protein i slično su dozvoljeni dodaci ishrani,uglavnom skupi i neće sami napraviti veliku razliku,a nuspojave su rijetke i minimalne.
A metan,e on ti je nedozvoljena supstanca,jeftina,rezultati što se tiče mišićne mase su sjajni,ali rijetko se ko dugoročno usrećio sa metanom i steroidima,prvenstveno jer ga uzimaju oni što slabo znaju i o bodybuildingu i o steroidima,dok oni koji puno čitaju u širokom luku bježe od toga.
Govorim o rekreativcima,profesionalci ih uzimaju ali i puno čitaju
Evo ti slika Eugena Sandova,čovjek je umro 1925,dakle živio je kad nije postojao ni metan,ni dodaci prehrani ma ni većina sprava poput bench presa nisu postojale,kad je on mogao napredovati u takvim uvjetima možeš i ti

Mass gainer i kreatin,whey protein i slično su dozvoljeni dodaci ishrani,uglavnom skupi i neće sami napraviti veliku razliku,a nuspojave su rijetke i minimalne.
A metan,e on ti je nedozvoljena supstanca,jeftina,rezultati što se tiče mišićne mase su sjajni,ali rijetko se ko dugoročno usrećio sa metanom i steroidima,prvenstveno jer ga uzimaju oni što slabo znaju i o bodybuildingu i o steroidima,dok oni koji puno čitaju u širokom luku bježe od toga.
Govorim o rekreativcima,profesionalci ih uzimaju ali i puno čitaju
Evo ti slika Eugena Sandova,čovjek je umro 1925,dakle živio je kad nije postojao ni metan,ni dodaci prehrani ma ni većina sprava poput bench presa nisu postojale,kad je on mogao napredovati u takvim uvjetima možeš i ti

-
mandarina31
#18 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Citadela - Internet huligan u pokušajucitadela wrote:U tome i jest fazon - ne treba njemu pi*** za misicnu masu, nego misicna masa za pi***.Kladara wrote:Otice ti jetra od tih svih sranja ako sta bez icega mozes nagurat ok ako ne kani se tegova nego nadji kakvu picku pa je dizi![]()
(ako nemas vec)
-
FMDzem
#19 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Iz ličnog iskustva.
Isto bio mršav, onoo logoraš teški..
Jedino što sam imo dobro izgrađeno na sebi su noge, znači samo trčanje i aktivno bavljenjem tkd-om, kvadricepsi masivni, list ko dijamant, ma ljepota za vidjet
Helem, krenem ti i ja tako u teretanu, prvi trening poklopi me šipka
da bi za neka 4 mjeseca guro 80 kg u serijama
, ravni kosi kontra kosi..
Isto tako konto' uzeti kreatin monohidrat da mi se izgradi mišićna masa, al' što zbog para, što zbog nekog inata ne htjedoh.
Samo budi uporan, pravilni i intenzivni treninzi, kad dođeš kući organizam ti saam traži da jede. Ja sam bez problema znao pojesti onu šerpu punu pilećih fileta i riže. Fino ih isjeckaš na kockice, upržiš i udri. Još ćeš pitati ima li još
Na kraju sam dobio i mišićnu masu, došao sam na nekih 80+ kg, + sam bio i izdefinisan..
Isto bio mršav, onoo logoraš teški..
Jedino što sam imo dobro izgrađeno na sebi su noge, znači samo trčanje i aktivno bavljenjem tkd-om, kvadricepsi masivni, list ko dijamant, ma ljepota za vidjet
Helem, krenem ti i ja tako u teretanu, prvi trening poklopi me šipka
Isto tako konto' uzeti kreatin monohidrat da mi se izgradi mišićna masa, al' što zbog para, što zbog nekog inata ne htjedoh.
Samo budi uporan, pravilni i intenzivni treninzi, kad dođeš kući organizam ti saam traži da jede. Ja sam bez problema znao pojesti onu šerpu punu pilećih fileta i riže. Fino ih isjeckaš na kockice, upržiš i udri. Još ćeš pitati ima li još
Na kraju sam dobio i mišićnu masu, došao sam na nekih 80+ kg, + sam bio i izdefinisan..
- adnansax
#20 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
bez uvrede ali nauci trenirati i hraniti se pravilno, pod jedan, pa ces onda tek vidjeti koliko je to tvoje "pojacao sam ishranu ali nista" bezveze..
stavi na papir obroke koje pojedes i na body.ba pronadji kalorijsku vrijednost pojedinih obroka, saberi i skontaces da to nije toliko puno koliko ti mislis..jbg nemoj biti lijen..
a za metan, ostavi se toga, dzaba punis dzepove dilerima.. (procitaj jos jednom post od @zli_hordas)
pozdrav
stavi na papir obroke koje pojedes i na body.ba pronadji kalorijsku vrijednost pojedinih obroka, saberi i skontaces da to nije toliko puno koliko ti mislis..jbg nemoj biti lijen..
a za metan, ostavi se toga, dzaba punis dzepove dilerima.. (procitaj jos jednom post od @zli_hordas)
pozdrav
-
iz zadnje klupe
#21 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Ovako, ako si ti recimo na stupnju 2, steroidi su na stupnju 7 , tj kad sve moguce isprobas sto se koristi za dobijanje mase i misica i nema efekta onda eventualno predjes na steroide, do tada moras probati sve legalno sto ima, recimo pojačivace testosterona (tribulus, dcaa, escdy....), zatim pojacivace lucenja HGH, zatim prohormone (legalne vrste steroida) itd. itd...
Ovi sto kazu da je dovljno jesti , jednostavno nije tacno, vjerovatno spadas kao i ja u grupu koji se zbog genetike veoma tesko razvijaju, to oni koji se realtivno lako razviju ne mogu shvatiti.
Sljedeci korak, probas sa tribulusom, to ti je biljka za pojacano lucenje testosterona, nema sporedne efekte, ako to ne uspije, idemo dalje, dianabol sam probao, i za mene je cisto sranje, dobio misice ali sve voda, otekao u licu i nogama ko trudnica,
Od prohormona za dobijanje ciste misicne mase bez estrogena preporucujem EPI (ili Havoc, ista je formula )
Ovi sto kazu da je dovljno jesti , jednostavno nije tacno, vjerovatno spadas kao i ja u grupu koji se zbog genetike veoma tesko razvijaju, to oni koji se realtivno lako razviju ne mogu shvatiti.
Sljedeci korak, probas sa tribulusom, to ti je biljka za pojacano lucenje testosterona, nema sporedne efekte, ako to ne uspije, idemo dalje, dianabol sam probao, i za mene je cisto sranje, dobio misice ali sve voda, otekao u licu i nogama ko trudnica,
Od prohormona za dobijanje ciste misicne mase bez estrogena preporucujem EPI (ili Havoc, ista je formula )
-
FMDzem
#22 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Ja mu opet za početak radije preporučujem da proba sa čučnjevima.iz zadnje klupe wrote:Ovako, ako si ti recimo na stupnju 2, steroidi su na stupnju 7 , tj kad sve moguce isprobas sto se koristi za dobijanje mase i misica i nema efekta onda eventualno predjes na steroide, do tada moras probati sve legalno sto ima, recimo pojačivace testosterona (tribulus, dcaa, escdy....), zatim pojacivace lucenja HGH, zatim prohormone (legalne vrste steroida) itd. itd...
Znači šipku na ramena, polako 'tovari' i..
To je najbolja vježba za lučenje testosterona.
-
iz zadnje klupe
#23 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Kao prvo moras puno citati i istrazivati....
Pretpostavljam da si negdje izmedju 17-21 godine,
Ukratko moras u tijelo unijeti 1,5 vise grama proteina dnevno nego sto imas kila ( npr sa 75 kila treba ti minimum 100 grama proteina )
Prvo probaj sa nekim gejnerom da je omjer ugljikohidrata i proteina 70/30 u korist ugljikohidrata i to da ti bude samo kao dodatak ishrani u kojoj domininira piletina, tuna, jaja, mlijeko.
Od toga trebas dobiti 2-3 kile.
Vjezbaj u serijama od 3-5 ponavljanja, znaci sa vecim tezinama, ono sa manjim tezinama sa 7-10 ponavljanja je stvrdnjavanje misica, tj za definiciju.
Naravno moras prije tih maksimalnih tezina dobro zagrijati misic sa vise serija sa manjim tezinama.
Ima toga jos koliko hoces
Ako pored i toga ne vidis neki napredak, ne sikiraj se, imaju dalji nacini, to je samo znak da nisi geneticki obdaren da lako dobijes misice, moraces duzim putem
Pretpostavljam da si negdje izmedju 17-21 godine,
Ukratko moras u tijelo unijeti 1,5 vise grama proteina dnevno nego sto imas kila ( npr sa 75 kila treba ti minimum 100 grama proteina )
Prvo probaj sa nekim gejnerom da je omjer ugljikohidrata i proteina 70/30 u korist ugljikohidrata i to da ti bude samo kao dodatak ishrani u kojoj domininira piletina, tuna, jaja, mlijeko.
Od toga trebas dobiti 2-3 kile.
Vjezbaj u serijama od 3-5 ponavljanja, znaci sa vecim tezinama, ono sa manjim tezinama sa 7-10 ponavljanja je stvrdnjavanje misica, tj za definiciju.
Naravno moras prije tih maksimalnih tezina dobro zagrijati misic sa vise serija sa manjim tezinama.
Ima toga jos koliko hoces
Ako pored i toga ne vidis neki napredak, ne sikiraj se, imaju dalji nacini, to je samo znak da nisi geneticki obdaren da lako dobijes misice, moraces duzim putem
- XXS
#24 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Nemoj sjedit' na betonu i kloni se propuha, a steroide shopaj slobodno.
-
Verocious
#25 Re: DA LI SE 'PUKNUTI' METANOM ILI NE? :D
Ma puknut jasta neg, jos postavljas temu o tome
Proteini su za pickice, steroidi su hardcore
Proteini su za pickice, steroidi su hardcore