Problem sa gasom

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
SportLux

#1 Problem sa gasom

Post by SportLux »

Pocelo je sinoc,upalim auto i u leru poceo da divlja,skacu mu obrtaji sa 2500-3000 i tako citavo vrijeme,ne znam sta mu je,a zadnji put sam nasuo gorivo na ep bio je bas na mrtvoj rezervi pa kontam da je povukao prljavstine ili sta vec.
Jel se kome ovo desavalo,a vjerujem da jeste i na koji nacin da ovo sredim,a da ne idem odma kod majstora i da mi ne baca suplje price kako trebam pola motora kupit i zamjenit.
helpdesk1

#2 Re: Problem sa gasom

Post by helpdesk1 »

Prvo nisi napisao koji je motor, benzin, dizel...?Imaš li ajnspric pumpu...?
Onako na prvu, moze biti da je do goriva ali mi više baca na neko napuknuto crijevo gdje vuče zrak.
SportLux

#3 Re: Problem sa gasom

Post by SportLux »

Fiat bravo 1.2 16v benzin
goran16v

#4 Re: Problem sa gasom

Post by goran16v »

SportLux wrote:na koji nacin da ovo sredim,a da ne idem odma kod majstora i da mi ne baca suplje price kako trebam pola motora kupit i zamjenit.
Da bogda sceri...
Edin H.

#5 Re: Problem sa gasom

Post by Edin H. »

Pocni od najjednostavnijeg, promijeni filter goriva :oops:
Melami

#6 Re: Problem sa gasom

Post by Melami »

goran16v wrote:
SportLux wrote:na koji nacin da ovo sredim,a da ne idem odma kod majstora i da mi ne baca suplje price kako trebam pola motora kupit i zamjenit.
Da bogda sceri...
:thumbup: :thumbup:
Uzalud pokusavas.
Moraces kod majstora.
sretno, ja bih rekao, ni nadam se, da je nesto malo jeftinije.
SportLux

#7 Re: Problem sa gasom

Post by SportLux »

ma i meni se cini da cu morati majstoru,a gledam za filter goriva i cini mi se da je on u rezervaru,a rece mi sada jedan haver da mu skinem kablove sa akumulatora pa cu i to viditi,nego prvo da se malo informisem ovdje :)
johntra

#8 Re: Problem sa gasom

Post by johntra »

Pa može li se auto voziti? Kreni i provozaj ga negdje pod malo višom turažom...
_ado_

#9 Re: Problem sa gasom

Post by _ado_ »

Najverovatnije leptir (klapna) gasa, cest problem kod tog motora. Pokusaj ocistiti, nakupi se dosta garezi pa leptir poludi. Ako ne pomogne ciscenje, morat ces kupovati drugi. Googlaj malo, naci ces dosta tema sa istim problemom.
SportLux

#10 Re: Problem sa gasom

Post by SportLux »

_ado_ wrote:Najverovatnije leptir (klapna) gasa, cest problem kod tog motora. Pokusaj ocistiti, nakupi se dosta garezi pa leptir poludi. Ako ne pomogne ciscenje, morat ces kupovati drugi. Googlaj malo, naci ces dosta tema sa istim problemom.
Ocistio bi da znam...a malo sam trazio po netu i ne preporucuju da to neko radi ko ne zna jer moze belaj jos veci napraviti,a cini mi se da je to i ako me je majstor danas poslao na dijagnostiku da tacno kaze,jbg nisam stigao igrao zeljo :D
_ado_

#11 Re: Problem sa gasom

Post by _ado_ »

E posto je u pitanju Zeljo, ne ocekuj dodatnu pomoc od mene :D SAlim se. Nije to uopste komplikovano, niti se moze nesto zeznuti ako pazljivo radis. Skine se leptir, i ocisti benzinom ili carb cleaner-om i to je to. Ukoliko je u pitanju leptir cijim radom upravlja 'racunar' onda je vjerovatno potrebno dijagnostikom podesiti parametre.
preludezalude

#12 Re: Problem sa gasom

Post by preludezalude »

Kod mene se nekad kad sam imao Hondu desavali isti simpomi kad auto ostane bez rasladne tekucine. Bio probusen hladnjak i kad auto stoji dva dana iscuri rashladna tekucina i kad upalim auto tako se ponasa. Cim se naspe tekucina u hladnjak auto pocne da se normalno ponasa. Vjerovatno su sanse nikakve da je ovo bas slucaj kod tebe, ali provjeri.
johntra

#13 Re: Problem sa gasom

Post by johntra »

vjerovatno ti je leptir gasa, mada bi ti obrtaji trebali manje varirati...probaj sa tim prvo, to ti je najisplativije i najeftinije rješenje...inače taj motor nema nekih žestokih problema sa elektronikom, a moguće da ti se stvorila garež i prljavština na leptiru gasa...
SportLux

#14 Re: Problem sa gasom

Post by SportLux »

I ja mislim i nadam se da je to,sad odo do majstora,kako mi jaran rece njemu je isto bilo,prvo ga na comp.skopcao da tacno utvrdi greske i onda ocistio.
Post Reply