Gdje izvaditi ID broj i statistiku?
-
pathyeshme
#1 Gdje izvaditi ID broj i statistiku?
Pozdrav,
Registrovao sam nedavno Udruženje na nivou BiH i sada trebam otvoriti račun u banci.
Za to mi je potrebna statistika i porezni ID broj. Problem je što ja nemam pojma gdje to vadim.
Zamolio bih zato one koji imaju iskustva s tim da mi pojasne.
Registrovao sam nedavno Udruženje na nivou BiH i sada trebam otvoriti račun u banci.
Za to mi je potrebna statistika i porezni ID broj. Problem je što ja nemam pojma gdje to vadim.
- valter.ba
#2 Re: Gdje izvaditi ID broj i statistiku?
Ako si iz SA ides u poreznu kod vjecne vatre, dakle ulaz iza gume sto gori
. Prizemlje pa skrenes lijevo pa druga vrata desno. Ne moras kucati jer je iza vrata koridor pa te niko nece ni cuti:mrgreen:.Cekas 7-10 dana zavisi koliko posla imaju. S tim ides u bilo koju banku i otvaras transakcijski racun. Ako si ti ovlastena osoba ides sam ako nisi onda je povedes, pazi da je od povjerenja jer ce raspolagati sredstvima:-).
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- poznanik
#3 Re: Gdje izvaditi ID broj i statistiku?
http://www.pufbih.ba/hr/zakon-o-porezu- ... nt&print=1pathyeshme wrote:Pozdrav,
http://www.fzs.ba/formreg/PPL-1_bos.pdf
http://www.pufbih.ba/images/stories/por ... -1_bos.pdf
(Obrasce možeš preuzeti u Poreznoj upravi, besplatni su. Potrebno vrijeme za okončanje postupka je do 7 dana.)
- valter.ba
#4 Re: Gdje izvaditi ID broj i statistiku?
Kada vec dobijes odgovore onda je lijepo da se zahvalis a ne ignore
!
-
pathyeshme
#5 Re: Gdje izvaditi ID broj i statistiku?
Hvala, mnogo su mi pomogli ovi odgovori.valter.ba wrote:Kada vec dobijes odgovore onda je lijepo da se zahvalis a ne ignore!
Sent from my XT701 using Tapatalk 2
- Nisrin
#6 Re: Gdje izvaditi ID broj i statistiku?
Da ne otvaram novu temu, kad neko trazi ID broj i PDV broj, to je isti broj, samo PDV broj ima manje cifara ili je obrnuto? Uvijek to mijesam 
- славянин
#7 Re: Gdje izvaditi ID broj i statistiku?
PDV je duzi - samo dodaj nulu (ili vise ne sjecam se ?)na pocetak id broja i eto pdv brojNisrin wrote:Da ne otvaram novu temu, kad neko trazi ID broj i PDV broj, to je isti broj, samo PDV broj ima manje cifara ili je obrnuto? Uvijek to mijesam
- Nisrin
#8 Re: Gdje izvaditi ID broj i statistiku?
славянин wrote:PDV je duzi - samo dodaj nulu (ili vise ne sjecam se ?)na pocetak id broja i eto pdv brojNisrin wrote:Da ne otvaram novu temu, kad neko trazi ID broj i PDV broj, to je isti broj, samo PDV broj ima manje cifara ili je obrnuto? Uvijek to mijesam
Ma kod mene jedan pocinje sa 44...a PDV je onda bez te 4 na pocetku...
- славянин
#9 Re: Gdje izvaditi ID broj i statistiku?
Pomijesao sam sa bankomNisrin wrote:
Ma kod mene jedan pocinje sa 44...a PDV je onda bez te 4 na pocetku...duzi je ID broj...na oba pise ID broj hahaha
Sada gledam - tacno ID broj pocinje sa 4202 a PDV samo 202 znaci za jedan broj kraci
-
adv.K
#10 Re: Gdje izvaditi ID broj i statistiku?
PDV broj izdaje Uprava za indirekno oporezivanje i KRAĆI je od ID broja za jednu cifru (onu prvu).Obično počinje sa 3 ili 2, zavisno od oblika organizovanja subjekta, odnosno sa drugim po redu brojem iz ID broja.
ID broj izdaje entitetska Porezna uprava i u FBIH počinje sa 4...
ID broj ima svaki pravni subjekt, obrt i sl. (kao što fizičke osobe imaju matični broj), a PDV broj imaju samo registrovani PDV obveznici (trenutno je uslov godišnji promet preko 50.000 KM).
Dakle, radi se o dva uvjerenja, koja izdaju dvije različite uprave.
ID broj izdaje entitetska Porezna uprava i u FBIH počinje sa 4...
ID broj ima svaki pravni subjekt, obrt i sl. (kao što fizičke osobe imaju matični broj), a PDV broj imaju samo registrovani PDV obveznici (trenutno je uslov godišnji promet preko 50.000 KM).
Dakle, radi se o dva uvjerenja, koja izdaju dvije različite uprave.
-
Kokica123
#11 Re: Gdje izvaditi ID broj i statistiku?
Moram i ja pitati nesto. Sta je sve potrebno za odjavu od broja i statistike? Rijesenje o prestanku sam dobila 7.10. Zbog nekih komplikacija tek samnsada zavrsila sve u poreznoj u smislu dugovanja i sada idem na biro. Koliko vremena imam da odjavim od broj?
-
njonjica
#12 Re: Gdje izvaditi ID broj i statistiku?
Je li neko u skorije vrijeme registrovao obrt? Neko mi je rekao da se sada ID broj dobije isti dan kao i statistika. Je li to tacno?
U kojoj banci je najbolje otvoriti racun za obrt, odnosno u kojoj banci isti bude najbrze gotov?
Hvala ekipa
U kojoj banci je najbolje otvoriti racun za obrt, odnosno u kojoj banci isti bude najbrze gotov?
Hvala ekipa