jedan čovjek jedan glas
-
hecimnadri
#1 jedan čovjek jedan glas
Sasvim je jasno da Čović lobira da Mostar bude stoni grad Hrvata.
Stvaranjem jedne izborne jedinice u Mostaru,ostvario bi se njegov plan.
Dali će SDP pristati da Mostar bude jedna Izborna jedinica(što znači jedan čovjek jedan glas)?.
Dobro bi bilo kada bi čitavu BiH uredili po tom principu(iključijući RS i FBiH)
Naravno Čović nikad na ovo nebi pristao ,što je i sinoć izjavio.
Postavlja se onda logično pitanje ko od bošnjaka smije staviti svoj pristanak da Mostar bude jedna izborna jedinica?.
Dali će SDP pristati da Mostar bude jedna Izborna jedinica(što znači jedan čovjek jedan glas)?.
Postavlja se onda logično pitanje ko od bošnjaka smije staviti svoj pristanak da Mostar bude jedna izborna jedinica?.
-
mesihtrko
#2 Re: jedan čovjek jedan glas
Postoje dva lika koji bi djelili BiH.
Dodik-Čović
Ko je treći?
Čović u sinoćnoj emisiji "pošteno"je govorio o boljem sutra i za bošnjake i za hrvate ukoliko bi Mostar bio jedna izborna jedinica.Smatrate li da je govorio istinu.
Ja mislim da laže,mislim da bi i u ovom djelu ghke su trenutno "većinom"Bošnjaci ubrzo na svakoj banderi bila postavljena zastava ali ne Države BiH.
Zar nije licemjerstvo ući u dogovor s nekim ko im je do jučer uzimao("krao " ) mjesto u presjedništvu koje pripada "legitimnom Hrvatu.
Odjednom postadoše nerazdvojni.
Šta li ih spoji da mi je znati? Ljubav sigurno nije.
Dali je odgovor HERNING.(za manje upućene ,to je firma iz širokog (sa upitnom referencom,brojem zaposlenih,privatni kapital)...koja je dobila posao na koridoru 5C)
Dodik-Čović
Ko je treći?
Čović u sinoćnoj emisiji "pošteno"je govorio o boljem sutra i za bošnjake i za hrvate ukoliko bi Mostar bio jedna izborna jedinica.Smatrate li da je govorio istinu.
Ja mislim da laže,mislim da bi i u ovom djelu ghke su trenutno "većinom"Bošnjaci ubrzo na svakoj banderi bila postavljena zastava ali ne Države BiH.
Zar nije licemjerstvo ući u dogovor s nekim ko im je do jučer uzimao("krao " ) mjesto u presjedništvu koje pripada "legitimnom Hrvatu.
Odjednom postadoše nerazdvojni.
Šta li ih spoji da mi je znati? Ljubav sigurno nije.
Dali je odgovor HERNING.(za manje upućene ,to je firma iz širokog (sa upitnom referencom,brojem zaposlenih,privatni kapital)...koja je dobila posao na koridoru 5C)
-
hecimnadri
#3 Re: jedan čovjek jedan glas
Valjda će večeras hrvati iz Mostara po uputama HDZ-ea navijati za reprezentaciju BiH.
Jedan čovjek ,jedan navijač.
-
Guido_Špišić
#4 Re: jedan čovjek jedan glas
stoni tenis?hecimnadri wrote:Sasvim je jasno da Čović lobira da Mostar bude stoni grad Hrvata.
-
El_comadante
#5 Re: jedan čovjek jedan glas
u ovom slučaju netreba to prihvatiti. Zašto? Zato što to treba uradili ili u cijeloj federaciji ili nikako. dakle Čović to radi samo zato što su tu Hrvati u večini. da je bara bara ili da Bošnjaka ima više onda to nebi tražio. dakle netrebaju to prihvatiti. znaći ili u čitavoj federaciji ili nikako.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6 Re: jedan čovjek jedan glas
ja fakat ne razumijem koji je problem s tim mostarom
eto bošnjaci su pobijedili u dosta "hrvatskih" gradova za načelnika... npr vitez... novi travnik
bošnjaci su većina npr u bugojnu... i tu se ratovalo... pa su izbori regulara održani
fakat ne znam što je sad problem sa mostarom
i šta fali jedan ero 1 glas
fakat ne kontam...
eto bošnjaci su pobijedili u dosta "hrvatskih" gradova za načelnika... npr vitez... novi travnik
bošnjaci su većina npr u bugojnu... i tu se ratovalo... pa su izbori regulara održani
fakat ne kontam...
-
El_comadante
#7 Re: jedan čovjek jedan glas
evo šta je problem. HDZ to predlaže za Mostar a bošnjačke stranke SDP i SDA to za sada odbijaju i traže to isto za čitavu Federaciju a to neče HDZ. zašto? u Mostaru su Hrvati u večini i doveli bi Bošnjake u nervnopravan položaj, analogno u Federaciji je više Bošnjaka i Hrvati bi bili preglasani bez obzira što su konstitutivan narod. isto što HDZ neče da prihvati to na federalnom nivo netreba niti u Mostaru prihvatiti. ili u cijeloj federaciji ili nikako.Black swan wrote:ja fakat ne razumijem koji je problem s tim mostarom
fakat ne kontam...
- Truba
#8 Re: jedan čovjek jedan glas
jasno mi je ali mi opet nije jasno
zašto je mostar problem a nije npr stolac?
jel zbog broja ljudi? ili težnje za trećim glavnim gradom?
kakve su bile prijeratno gradske općine?
zašto je mostar problem a nije npr stolac?
jel zbog broja ljudi? ili težnje za trećim glavnim gradom?
kakve su bile prijeratno gradske općine?
- Skijaš
#9 Re: jedan čovjek jedan glas
Problem je agresivna kroatizacija područja pod kontrolom HDZ-a, odnosno insistiranje na propaloj politici svojatanja teritorije. Glavni grad bosanskohercegovačkih Hrvata nije Mostar nego Sarajevo, "stolni" grad bosanskohercegovačkih Hrvata nije Mostar nego Sarajevo. Kada HDZ pokaže da ne želi podjelu države po etničkim kriterijima, tad će i tvoja zbunjenost imati nekakvo uporište.Black swan wrote:ja fakat ne razumijem koji je problem s tim mostarom
fakat ne kontam...
-
teslaNidzo
#10 Re: jedan čovjek jedan glas
Da li to znači da je pozivanje na jedan-čovjek-jedan-glas na tlu čitave Federacije agresivna bošnjakizacija područja pod kontrolom SDA-SDP?Skijaš wrote:
Problem je agresivna kroatizacija područja pod kontrolom HDZ-a, odnosno insistiranje na propaloj politici svojatanja teritorije. Glavni grad bosanskohercegovačkih Hrvata nije Mostar nego Sarajevo, "stolni" grad bosanskohercegovačkih Hrvata nije Mostar nego Sarajevo. Kada HDZ pokaže da ne želi podjelu države po etničkim kriterijima, tad će i tvoja zbunjenost imati nekakvo uporište.
- Skijaš
#11 Re: jedan čovjek jedan glas
Sarajevo ne dovodi u pitanje potrebu za rješavanjem "hrvatskog pitanja". To jedno. I drugo, da bi imali pravo kritikovati Sarajevo, moramo se prvo distancirati od projekta podjele naroda, odnosno od ovog na čemu insistiraju Čović i Dodik. Znači Sarajevo možemo i trebamo kritikovati ako pokazuje nedosljednost u borbi za multietnički koncept, ali naša kritika ne smije biti dio antidržavne propagande koju bljuju šovinistički elementi iz HDZ-a recimo. To uvijek treba naglasiti.teslaNidzo wrote:Da li to znači da je pozivanje na jedan-čovjek-jedan-glas na tlu čitave Federacije agresivna bošnjakizacija područja pod kontrolom SDA-SDP?Skijaš wrote:
Problem je agresivna kroatizacija područja pod kontrolom HDZ-a, odnosno insistiranje na propaloj politici svojatanja teritorije. Glavni grad bosanskohercegovačkih Hrvata nije Mostar nego Sarajevo, "stolni" grad bosanskohercegovačkih Hrvata nije Mostar nego Sarajevo. Kada HDZ pokaže da ne želi podjelu države po etničkim kriterijima, tad će i tvoja zbunjenost imati nekakvo uporište.
-
El_comadante
#12 Re: jedan čovjek jedan glas
u Mostaru ima 6 općina danas a i to je na prijedlog HDZ tamo nekada prije koje godine a naši (bošnjački) prestavnici su tražili jednu općinu. i udovoljilo se HDZu. danas kada oni (hrvati) čine relativnu večinu u gradu traže jednu općinu iliti jednu izbornu jedinicu. a zašto to nije problme recimo u Stocu? postoji neki dogovor da se to tako drži u čitavoj federaciji. sada bi oni nešto mjenjali ali samo za Mostar ali ne i za čitavu federaciju.
- Skijaš
#13 Re: jedan čovjek jedan glas
Još jednom, nije ovdje uopšte problem to što bi Hrvati bili brojniji. Šovinistički je i insinuirati nešto tako. Problem je i sa tim treba biti jasan, ova neprijateljska politika HDZ-a koji se već dvije decenije nalazi na kursu zapišavanja teritorije. Dakle nije problem to što bi jedan, drugi ili treći narod bio brojniji, problem je što HDZ ne pokazuje odgovornost i zato treba ići na ujedinjenje grada uz zadržavanje mehanizama protiv preglasavanja.El_comadante wrote:u Mostaru ima 6 općina danas a i to je na prijedlog HDZ tamo nekada prije koje godine a naši (bošnjački) prestavnici su tražili jednu općinu. i udovoljilo se HDZu. danas kada oni (hrvati) čine relativnu večinu u gradu traže jednu općinu iliti jednu izbornu jedinicu. a zašto to nije problme recimo u Stocu? postoji neki dogovor da se to tako drži u čitavoj federaciji. sada bi oni nešto mjenjali ali samo za Mostar ali ne i za čitavu federaciju.
- Truba
#14 Re: jedan čovjek jedan glas
Skijaš wrote: Problem je agresivna kroatizacija područja pod kontrolom HDZ-a, ... BLA BLA BLA
- Truba
#15 Re: jedan čovjek jedan glas
ja te konkretno pitamRock Flock wrote: HDZ je prvo htio da Mostar bude u Hrvtaskoj , pa je htio da bude u tzv herceg bosni , pa je htio dva Mostara u Federaciji a sada hoce jednu izbornu jedinicu ....sta li ce traziti sutra . Ne moze se od ove zemlje praviti klaun i ruglo kako hoce ustase , shvatas li ? Nema vise , nece biti onako kako hoce oni koji su svoje komsije u logore i masovne grobnice trpali . NE ne ne ne i NE
zašto nije problem da u vitezu bude bošnjak načelnik hrvatima a u mostaru nisu odžani izbori
mani se logora i šuplje to nikog ne zanima ba više
- Truba
#16 Re: jedan čovjek jedan glas
zapravo šta ja radim na ovom topiku
ne volim hercegovinu ni tamošnje hrvate i bošnjake
ne zanimaju me ni ko ljudi ni ko rodbina ni ko regija ništa 
fakat se smaram glupostima
boli me đon
ne volim hercegovinu ni tamošnje hrvate i bošnjake
fakat se smaram glupostima
boli me đon
- mirnisan
#17 Re: jedan čovjek jedan glas
sta bi,jel se javise navijaci?hecimnadri wrote:Valjda će večeras hrvati iz Mostara po uputama HDZ-ea navijati za reprezentaciju BiH.
- Skijaš
#18 Re: jedan čovjek jedan glas
Nije to šuplja. HDZ bi sutra digao pobunu da smije.Black swan wrote:ja te konkretno pitamRock Flock wrote: HDZ je prvo htio da Mostar bude u Hrvtaskoj , pa je htio da bude u tzv herceg bosni , pa je htio dva Mostara u Federaciji a sada hoce jednu izbornu jedinicu ....sta li ce traziti sutra . Ne moze se od ove zemlje praviti klaun i ruglo kako hoce ustase , shvatas li ? Nema vise , nece biti onako kako hoce oni koji su svoje komsije u logore i masovne grobnice trpali . NE ne ne ne i NE
zašto nije problem da u vitezu bude bošnjak načelnik hrvatima a u mostaru nisu odžani izbori
mani se logora i šuplje to nikog ne zanima ba više![]()
![]()
![]()
![]()
- cyprus
#19 Re: jedan čovjek jedan glas
Mostar je mjesto gdje i bošnjačka i hrvatska politika ispoljavaju svoju punu licemjernost
U suštini, svi se češu gdje ih svrbi, ali bilo bi fino kad bi već jednom i jedni i drugi otvoreno rekli: jedan čovjek - jedan glas može tamo gdje smo mi većina, a ne želimo tamo gdje smo manjina... Bar ne bi bili licemjerni, a ovako se samo šuplja baca...
- vaučer
#20 Re: jedan čovjek jedan glas
Ključaj temu.cyprus wrote:Mostar je mjesto gdje i bošnjačka i hrvatska politika ispoljavaju svoju punu licemjernostU suštini, svi se češu gdje ih svrbi, ali bilo bi fino kad bi već jednom i jedni i drugi otvoreno rekli: jedan čovjek - jedan glas može tamo gdje smo mi većina, a ne želimo tamo gdje smo manjina... Bar ne bi bili licemjerni, a ovako se samo šuplja baca...
-
El_comadante
#21 Re: jedan čovjek jedan glas
upravo to i ja pokušavam reći. zašto HDZ nije na ovo pristao prije 10ak godina ili zašto nepristane na teritoriji cijelog entiteta nego samo u Mostaru? odgovor je ovo što si ti kazao a na ovu se priču izvlače što sam ja spomenuo i jedni i drugi.Skijaš wrote:Još jednom, nije ovdje uopšte problem to što bi Hrvati bili brojniji. Šovinistički je i insinuirati nešto tako. Problem je i sa tim treba biti jasan, ova neprijateljska politika HDZ-a koji se već dvije decenije nalazi na kursu zapišavanja teritorije. Dakle nije problem to što bi jedan, drugi ili treći narod bio brojniji, problem je što HDZ ne pokazuje odgovornost i zato treba ići na ujedinjenje grada uz zadržavanje mehanizama protiv preglasavanja.El_comadante wrote:u Mostaru ima 6 općina danas a i to je na prijedlog HDZ tamo nekada prije koje godine a naši (bošnjački) prestavnici su tražili jednu općinu. i udovoljilo se HDZu. danas kada oni (hrvati) čine relativnu večinu u gradu traže jednu općinu iliti jednu izbornu jedinicu. a zašto to nije problme recimo u Stocu? postoji neki dogovor da se to tako drži u čitavoj federaciji. sada bi oni nešto mjenjali ali samo za Mostar ali ne i za čitavu federaciju.
-
veleno
#22 Re: jedan čovjek jedan glas
Šta je sa Žepčem?Black swan wrote:ja te konkretno pitamRock Flock wrote: HDZ je prvo htio da Mostar bude u Hrvtaskoj , pa je htio da bude u tzv herceg bosni , pa je htio dva Mostara u Federaciji a sada hoce jednu izbornu jedinicu ....sta li ce traziti sutra . Ne moze se od ove zemlje praviti klaun i ruglo kako hoce ustase , shvatas li ? Nema vise , nece biti onako kako hoce oni koji su svoje komsije u logore i masovne grobnice trpali . NE ne ne ne i NE
mani se logora i šuplje to nikog ne zanima ba više![]()
![]()
![]()
![]()
Zašto su poslije rata mijenjane granice te opštine?
Zašto Ministarstvo obrazovanja ZDK nema nadležnosti nad osnovnim i srednjim obrazovanjem u Žepču,nego je ta nadležnost prenesena na općinski nivo?
-
veleno
#23 Re: jedan čovjek jedan glas
Znači Žepče možemo krojiti tako da odgovara jednom narodu,da se taj narod ne bi osjećao majoriziranim u tom dijelu države ,a u Mostaru ćemo imati jedan čovjek jedan glas.
-
teslaNidzo
#24 Re: jedan čovjek jedan glas
Sve to ne odgovara na moje pitanje:''Ako HDZ-ov pokušaj ''1č1g'' u Mostaru znači agresivna kroatizacija, da li onda SDA-SDP-ov pokušaj 1č1g u Federaciji ili na čitavoj BiH znači agresivna bošnjakizacija?'' ....Skijaš wrote:
Sarajevo ne dovodi u pitanje potrebu za rješavanjem "hrvatskog pitanja". To jedno. I drugo, da bi imali pravo kritikovati Sarajevo, moramo se prvo distancirati od projekta podjele naroda, odnosno od ovog na čemu insistiraju Čović i Dodik. Znači Sarajevo možemo i trebamo kritikovati ako pokazuje nedosljednost u borbi za multietnički koncept, ali naša kritika ne smije biti dio antidržavne propagande koju bljuju šovinistički elementi iz HDZ-a recimo. To uvijek treba naglasiti.
Ili je to ipak malo:''A vidi tuđeg izmeta što smrdi, a viđu moga što je lijepo i na zumbul miriše''....?
- Skijaš
#25 Re: jedan čovjek jedan glas
Nije to agresivna kroatizacija, nego mislim na forsiranje samo hrvatskog identiteta. Hrvatsko ovo, hrvatsko ono, šahovnice gdje im nije mjesto ...teslaNidzo wrote:Sve to ne odgovara na moje pitanje:''Ako HDZ-ov pokušaj ''1č1g'' u Mostaru znači agresivna kroatizacijaSkijaš wrote:
Sarajevo ne dovodi u pitanje potrebu za rješavanjem "hrvatskog pitanja". To jedno. I drugo, da bi imali pravo kritikovati Sarajevo, moramo se prvo distancirati od projekta podjele naroda, odnosno od ovog na čemu insistiraju Čović i Dodik. Znači Sarajevo možemo i trebamo kritikovati ako pokazuje nedosljednost u borbi za multietnički koncept, ali naša kritika ne smije biti dio antidržavne propagande koju bljuju šovinistički elementi iz HDZ-a recimo. To uvijek treba naglasiti.