Materijal za nakit

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ductus Holedocus

#1 Materijal za nakit

Post by Ductus Holedocus »

Gdje ga nabaviti?
NeyTheHa

#2 Re: Materijal za nakit

Post by NeyTheHa »

Zavisi od cega ces praviti...

Fimo masu sam vidjala u Mercatoru velikom odmah kod ulaza desno,
perlice, kopce i dzidze imas u OBI-ju (pofin izbor obzirom da je to OBI, ja iskreno nisam ocekivala kad sam isla ali ima),
i ima prodavnica koja prodaje iskljucivo hobi dzidze, pa i perlice i ostalo, kada se krene od skenderije prema gradu onom cestom kuda ide trolejbus, novija ona zgrada (i to cesta koja ide iz grada), ulaz u tu prodavnicu je nize u odnosu na cestu, ko polupodrum - joj jesam objasnila :D

Ofkors, last but not least- naruciti s neta ili ako ti ima ko s vana poslati, meni je sestra uzimala u Turskoj npr. - izbor u poredjenju sa nasim prodavnicama je za sjest' i plakat', ali sto jest jest moze se i kod nas naci...

Ako ti trebaju trakice npr one satenske, ukrasne i slicno - sanny genny (ili kako li se zove) u papagajci onaj, unutra je zavucena radnja (jer imaju i oni jednu s vana ali u njoj su materijali) ili na dobrinji 2 kod konzuma prodavnica se zove bazar (to je sto sam ja barem kupovala, sigurno ima jos...)... Ako hoces bas jeftino te satenske trake i fazone, pravac prema kiseljaku, u brnjacima ima tonka i drago prodavnica se zove i imaju tih traka raznih...
Swan_

#3 Re: Materijal za nakit

Post by Swan_ »

Fimo je, koliko ja znam, najjeftiniji u Mercatoru. Jedan paketic fimo mase tamo je 2.70KM, dok je u OBIju PREKO 4KM. OBI mi je preskup, mada tamo mozes naci sve sto zelis. Fimo mozes uzeti i u knjizari Svjetlost, mislim da je tamo 3KM. Stvarcice tipa podloga za prsten, kopce, lanci, trakice, sam uzimala kod nekog čovjeka na siranu, a kupovala sam i u Zenici u robnoj kuci Zenickanka. Imas u Sarajevu i Facta prodavnicu repromaterijala, to je to sto je spomenuto u prethodnom postu, kad se krene od Skenderije prema gradu itd.:)

Mene interesuje koje ljepilo koristite, da ste sigurni da vam nece prsten npr. vrlo brzo otpasti od podloge, da je bas pouzdano :)?
Ductus Holedocus

#4 Re: Materijal za nakit

kako se radi tom fim masom
kako se boji nakit i sl.
ako zna neko detalje,a zeli otkriti tajnu velikih majstora :D
Ductus Holedocus

#5 Re: Materijal za nakit

zna li neko kako se ovo sa zicom pravi
http://www.budi.in/moda-stil/vijugavi-nakit-od-zice-815
Post Reply