Ko je covjek ?

Koji sam ja levat ja tk sad shvatio....
Ako mislite da je politicki trik taj covjek planira "upregnuti" sve resurse drustva u svrhu licng boga enja...

u kojoj se opstini on kandidovao?HM 2011 wrote:Drzava za covjeka...
Ko je covjek ?
Koji sam ja levat ja tk sad shvatio....
Ako mislite da je politicki trik taj covjek planira "upregnuti" sve resurse drustva u svrhu licng boga enja...
Joj kad cujem ovo nisu bili na vlasti osipam se. Skaljic, Terzic, Malkic, Jusufovic, Hadzibajric... nisu bili u vlasti?! Ovih sam se sjetio na prvu i svi su bili u nekim strankama i bili u vlasti. Pa Radoncic vedri i oblaci zadnjih deset godina u bosnjackom dijelu Federacije,Avazom je smijenjivao i dizao u zvijezde razno razne stranke i pojedince. I nisu bili u vlasti... ma ja.Haris033 wrote:Da - ne priča dobro bosanski,
Da - sagradio je zgrade,
Da - bio je u SDA,
Da - crnogorac (sandžaklija) je porijeklom,
Da - pripisuju mu da je kriminalac (do sada nije dokazano).
A šta su bili prethodnici!? Mogu samo reći da su sve stranke, a koje su u zadnjih 20 godina participirali u vlasti, pošteno obogatile (neki postali milijarderi), naravno, na račun nas, ovaca, koji smo glasali svih ovih godina za njih... Jedina stranka koja nije bila na vlasti (a ima veliku podršku naroda) je SBB. Možda će krasti kao i njihovi prethodnici, a možda i neće,... Mislim da njima, baš kao i nekim novim strankama treba dati šansu... Poruke koje često čujemo tipa "sandžalije", "kriminalci", ne pale kod mene... Rođen sam i živim u Sarajevu i ježim se od priča tipa "Sandžaklije sve treba pobiti", "IB - seljaci", "Bolji su oni srbi što su otišli, nego ovi što su došli".... Nisam primitivac, i ne dijelim ljude po tome odakle dolaze, već kakvi su kao ljudi i ako će meni sutra biti bolje, nek' se zove kako god, nek' priča jezikom eskima, nek' je budista po vjeroispovjesti, nek' je iz Lukomira,.....ali taj će, definitivno dobiti moj glas!
...s velikim dijelom napisanog se slažemHaris033 wrote:Da - ne priča dobro bosanski,
Da - sagradio je zgrade,
Da - bio je u SDA,
Da - crnogorac (sandžaklija) je porijeklom,
Da - pripisuju mu da je kriminalac (do sada nije dokazano).
A šta su bili prethodnici!? Mogu samo reći da su sve stranke, a koje su u zadnjih 20 godina participirali u vlasti, pošteno obogatile (neki postali milijarderi), naravno, na račun nas, ovaca, koji smo glasali svih ovih godina za njih... Jedina stranka koja nije bila na vlasti (a ima veliku podršku naroda) je SBB. Možda će krasti kao i njihovi prethodnici, a možda i neće,... Mislim da njima, baš kao i nekim novim strankama treba dati šansu... Poruke koje često čujemo tipa "sandžalije", "kriminalci", ne pale kod mene... Rođen sam i živim u Sarajevu i ježim se od priča tipa "Sandžaklije sve treba pobiti", "IB - seljaci", "Bolji su oni srbi što su otišli, nego ovi što su došli".... Nisam primitivac, i ne dijelim ljude po tome odakle dolaze, već kakvi su kao ljudi i ako će meni sutra biti bolje, nek' se zove kako god, nek' priča jezikom eskima, nek' je budista po vjeroispovjesti, nek' je iz Lukomira,.....ali taj će, definitivno dobiti moj glas!
Da, ima pojedinaca koji su učestvovali u vlasti (neki od gore nabrojanih su rijetki, a koji su bili dobri, pogotovo vezano za evropske integracije i reforme), a ima ih (većina) koji i nisu, da sada ne nabrajam...rahmanjin wrote:Joj kad cujem ovo nisu bili na vlasti osipam se. Skaljic, Terzic, Malkic, Jusufovic, Hadzibajric... nisu bili u vlasti?! Ovih sam se sjetio na prvu i svi su bili u nekim strankama i bili u vlasti. Pa Radoncic vedri i oblaci zadnjih deset godina u bosnjackom dijelu Federacije,Avazom je smijenjivao i dizao u zvijezde razno razne stranke i pojedince. I nisu bili u vlasti... ma ja.
eto sad ispade da je tornjak u ratu pretrčavao pistu. pretpostavljam da je na straži bio onaj mali u pelenama sa prve linije iz njegove strankedino84 wrote:SDA histerija je probila i vise nema povratka...Ovo je ono kad kap prelije casu,kad dogori do noktiju.
Vjerovatno su ovi zadnji SDA skupovi koji su prosli sa par desetina ljudi u Novom Gradu i onaj bal vampira u Domu mladih gdje je fotograf morao traziti najbolji ugao da zahvati sto vise raje dok Bakir prica ucinili svoje.
Zao mi vas je ljudi,mjesecima ste trolali,verglali,supljirali,a sada gledate kako vam lik koji je dosao u ratu preko piste sa jednim cekerom i napravio par tornjeva uz SDA pomoc bukvalno pred ocima uzima pola glasaca.
Iskreno,uzivam gledajuci ovu histeriju 2 dana pred izbore,jer su vjerovatno neke ankete pokazale sta ih ceka.Bolje niste ni zasluzili,predlazem poslije izbora postavljanje Dine Konakovica za predsjednika i konacan pad gdje vas na dnu cekaju Haris i Stranka za fotelju pardon za BiH.
Bolje niste ni zasluzili.
Vjerovatno si izmedju svojih dnevnih paranoja potpuno zaboravio da u moru predizbornih trolova koji su se registrovali kao ti u zadnjih mjesec-dva ili manje i smaraju ljude u zdrav mozak na ovom forumu postoji i dobra baza relativnih starosjedioca koja zna hronologiju drustveno politickih dogadjanja u ovoj napacenoj zemlji.GlamBlam wrote:eto sad ispade da je tornjak u ratu pretrčavao pistu. pretpostavljam da je na straži bio onaj mali u pelenama sa prve linije iz njegove strankedino84 wrote:SDA histerija je probila i vise nema povratka...Ovo je ono kad kap prelije casu,kad dogori do noktiju.
Vjerovatno su ovi zadnji SDA skupovi koji su prosli sa par desetina ljudi u Novom Gradu i onaj bal vampira u Domu mladih gdje je fotograf morao traziti najbolji ugao da zahvati sto vise raje dok Bakir prica ucinili svoje.
Zao mi vas je ljudi,mjesecima ste trolali,verglali,supljirali,a sada gledate kako vam lik koji je dosao u ratu preko piste sa jednim cekerom i napravio par tornjeva uz SDA pomoc bukvalno pred ocima uzima pola glasaca.
Iskreno,uzivam gledajuci ovu histeriju 2 dana pred izbore,jer su vjerovatno neke ankete pokazale sta ih ceka.Bolje niste ni zasluzili,predlazem poslije izbora postavljanje Dine Konakovica za predsjednika i konacan pad gdje vas na dnu cekaju Haris i Stranka za fotelju pardon za BiH.
Bolje niste ni zasluzili.![]()
![]()
![]()
čitaj sporije da ti bude jasnije, samo sam skrenuo pažnju da tornjak nije došao u ratu u sarajevo. mislim da je došao u ratu male su šanse da bi šreživio pretrčavanje piste, jer u laži su kratke nogedino84 wrote:Vjerovatno si izmedju svojih dnevnih paranoja potpuno zaboravio da u moru predizbornih trolova koji su se registrovali kao ti u zadnjih mjesec-dva ili manje i smaraju ljude u zdrav mozak na ovom forumu postoji i dobra baza relativnih starosjedioca koja zna hronologiju drustveno politickih dogadjanja u ovoj napacenoj zemlji.GlamBlam wrote:eto sad ispade da je tornjak u ratu pretrčavao pistu. pretpostavljam da je na straži bio onaj mali u pelenama sa prve linije iz njegove strankedino84 wrote:SDA histerija je probila i vise nema povratka...Ovo je ono kad kap prelije casu,kad dogori do noktiju.
Bolje niste ni zasluzili.![]()
![]()
![]()
Da pratis ko sta pise ovdje a ne da uletis kao na predizbornu SDA podjelu kafe i lokuma na Mojmilu znao bi da o Utemeljitelju i SBB-u imam skoro pa isto misljenje kao o SDA.
Dobro,mozda za 0,0000000000000001 malo manje negativno jer ipak je covjek malo sposobniji od SDA vrhuske kad joj se uspio otrgnuti iz zagrljaja i jos joj raditi o glavi kvalitetno.
Bas zasluzuje mjesto u rubrici licnost dana kada dodji izbori,ako se uspio izboriti za naklonost Dnevnog avaza u ovih par godina kako je osnovao partiju koja je taman kao i SDA jer ne pada jabuka daleko od stabla.
dino84 wrote:SDA histerija je probila i vise nema povratka...Ovo je ono kad kap prelije casu,kad dogori do noktiju.
Bolje niste ni zasluzili.