Tema je vaznost Neumskog zaledja u geoplitiskom smislu. Rezultati izbora iz 2010.:

Rezultati izbora na ovom linku:
http://www.izbori.ba/Finalni2010/Finaln ... inice.aspx

[youtube]http://youtu.be/9ybHcPRwiDU[/youtube]pino silvestre wrote:Nema zime za velikohrvatske i velikosrpske interese jer crveni kmeri imaju misiju da uniste jaku bosnjacku naciju, propagirajuci neku naciju bosanaca cime bosnjake iz stoca i hercegovine koji naravno nisu bosanci dugorocno tjeraju hrvatima u zagrljaj. Crvena banda slicno radi i sa krajinom, gdje postoji jak krajiski identitet, mnogi krajisnici su zbog te bolesne politike vec vise okrenuti zagrebu nego sarajevu, da ne govorimo o bosnjacima sa sandzaka za koje svakodnevno crveni kmeri govore da su srbi a ne bosnjaci. Prema tome nikakve geopolitike, niti dugotrajne strategije nema osim one da se bosnjaci obezglave a bosna vrati u smrtonosni zagrljaj srbiji.
idi bre pa se lečipino silvestre wrote:Nema zime za velikohrvatske i velikosrpske interese jer crveni kmeri imaju misiju da uniste jaku bosnjacku naciju, propagirajuci neku naciju bosanaca cime bosnjake iz stoca i hercegovine koji naravno nisu bosanci dugorocno tjeraju hrvatima u zagrljaj. Crvena banda slicno radi i sa krajinom, gdje postoji jak krajiski identitet, mnogi krajisnici su zbog te bolesne politike vec vise okrenuti zagrebu nego sarajevu, da ne govorimo o bosnjacima sa sandzaka za koje svakodnevno crveni kmeri govore da su srbi a ne bosnjaci. Prema tome nikakve geopolitike, niti dugotrajne strategije nema osim one da se bosnjaci obezglave a bosna vrati u smrtonosni zagrljaj srbiji.
Pricas gluposti. U sandzaku su se na popisu iz 2011 90% ljudi izjasnili kao Bosnjaci ili kao Bosnjaci Muslimani. Znaci cak i Sandzaklije. Mala kampanja pred izbore i i svi u sarajevu ce se izjasniti kao Bosnjaci jer Bosanac = Bosnjak = Bosnjanin. No to nije tema.pino silvestre wrote:Nema zime za velikohrvatske i velikosrpske interese jer crveni kmeri imaju misiju da uniste jaku bosnjacku naciju, propagirajuci neku naciju bosanaca cime bosnjake iz stoca i hercegovine koji naravno nisu bosanci dugorocno tjeraju hrvatima u zagrljaj. Crvena banda slicno radi i sa krajinom, gdje postoji jak krajiski identitet, mnogi krajisnici su zbog te bolesne politike vec vise okrenuti zagrebu nego sarajevu, da ne govorimo o bosnjacima sa sandzaka za koje svakodnevno crveni kmeri govore da su srbi a ne bosnjaci. Prema tome nikakve geopolitike, niti dugotrajne strategije nema osim one da se bosnjaci obezglave a bosna vrati u smrtonosni zagrljaj srbiji.
Mujice kad treba malo popljuvat po bosnjacima, onda nema gresaka, a kad treba postavit youtube link onda se javljaju problemiJoseMujica wrote:[youtube]http://youtu.be/9ybHcPRwiDU[/youtube]pino silvestre wrote:Nema zime za velikohrvatske i velikosrpske interese jer crveni kmeri imaju misiju da uniste jaku bosnjacku naciju, propagirajuci neku naciju bosanaca cime bosnjake iz stoca i hercegovine koji naravno nisu bosanci dugorocno tjeraju hrvatima u zagrljaj. Crvena banda slicno radi i sa krajinom, gdje postoji jak krajiski identitet, mnogi krajisnici su zbog te bolesne politike vec vise okrenuti zagrebu nego sarajevu, da ne govorimo o bosnjacima sa sandzaka za koje svakodnevno crveni kmeri govore da su srbi a ne bosnjaci. Prema tome nikakve geopolitike, niti dugotrajne strategije nema osim one da se bosnjaci obezglave a bosna vrati u smrtonosni zagrljaj srbiji.
biti će rata kažu svi, ali ja ću umrijeti od ljubavipeljeski_ne wrote: Pricas gluposti. U sandzaku su se na popisu iz 2011 90% ljudi izjasnili kao Bosnjaci ili kao Bosnjaci Muslimani. Znaci cak i Sandzaklije. Mala kampanja pred izbore i i svi u sarajevu ce se izjasniti kao Bosnjaci jer Bosanac = Bosnjak = Bosnjanin. No to nije tema.
Tema je demografija zaledja Neuma. Kako iskoristiti Sandzaklije i Kosovske Bosnjake kojih ima danas 250.000 (po zadnjem popisu) da ojacaju zaledje Neuma recimo?
Ne trollaj temu i drzi se teme molim te. Nema rata ovdje se radi o politici i geopolitici Neumskog zaledja.penkalaa wrote:biti će rata kažu svi, ali ja ću umrijeti od ljubavipeljeski_ne wrote: Pricas gluposti. U sandzaku su se na popisu iz 2011 90% ljudi izjasnili kao Bosnjaci ili kao Bosnjaci Muslimani. Znaci cak i Sandzaklije. Mala kampanja pred izbore i i svi u sarajevu ce se izjasniti kao Bosnjaci jer Bosanac = Bosnjak = Bosnjanin. No to nije tema.
Tema je demografija zaledja Neuma. Kako iskoristiti Sandzaklije i Kosovske Bosnjake kojih ima danas 250.000 (po zadnjem popisu) da ojacaju zaledje Neuma recimo?
kod mene nema problem jakovljevićupino silvestre wrote: Mujice kad treba malo popljuvat po bosnjacima, onda nema gresaka, a kad treba postavit youtube link onda se javljaju problemiPa u sta si sprco ovih 3333 posta.. ?
Ja bi znao kako bi ih iskoristio jer smatram da je BiH i njihova domovina, problem je samo kako to komunjarama objasnit, pa oni bi prije otisli na dzumu nego vidjeli nekog bosnjaka iz bosnjacke mahale-kosovska mitrovica..peljeski_ne wrote:Pricas gluposti. U sandzaku su se na popisu iz 2011 90% ljudi izjasnili kao Bosnjaci ili kao Bosnjaci Muslimani. Znaci cak i Sandzaklije. Mala kampanja pred izbore i i svi u sarajevu ce se izjasniti kao Bosnjaci jer Bosanac = Bosnjak = Bosnjanin. No to nije tema.pino silvestre wrote:Nema zime za velikohrvatske i velikosrpske interese jer crveni kmeri imaju misiju da uniste jaku bosnjacku naciju, propagirajuci neku naciju bosanaca cime bosnjake iz stoca i hercegovine koji naravno nisu bosanci dugorocno tjeraju hrvatima u zagrljaj. Crvena banda slicno radi i sa krajinom, gdje postoji jak krajiski identitet, mnogi krajisnici su zbog te bolesne politike vec vise okrenuti zagrebu nego sarajevu, da ne govorimo o bosnjacima sa sandzaka za koje svakodnevno crveni kmeri govore da su srbi a ne bosnjaci. Prema tome nikakve geopolitike, niti dugotrajne strategije nema osim one da se bosnjaci obezglave a bosna vrati u smrtonosni zagrljaj srbiji.
šta trolam?peljeski_ne wrote:
Ne trollaj temu i drzi se teme molim te. Nema rata ovdje se radi o politici i geopolitici Neumskog zaledja.
Nema vise komunjara u sarajevu cka ni u Tuzli. U Tuzli su nacionalisti cak i ovi mjesani brakovi su veliki nacionalisti ili ako su u proslosti diskriminirani onda su Hrvati iz osvete (znam takve katolike koji zive u tuzli i nece da budu Bosanci vec Hrvati). No u Sarajevu i Tuzli su svi muslimani svakako Bosnjaci iako zbog Cericevih izjava nekih nekada iz inata kazu:"Ja sam Bosanac a ne Bosnjak". No kada bude trebalo zaokruziti listic vjeruj ti meni oni ce zaokruziti Bosnjak. Znam svoju familiju ovu iz Sarajeva, svi imaju neka mjesana drustva i svi su Bosanci kada ih pitas ali kada pricaju onda cest opocnu ovako:"Mi Bosnje..." I odmah znas da je to samo foliranje.pino silvestre wrote:Ja bi znao kako bi ih iskoristio jer smatram da je BiH i njihova domovina, problem je samo kako to komunjarama objasnit, pa oni bi prije otisli na dzumu nego vidjeli nekog bosnjaka iz bosnjacke mahale-kosovska mitrovica..peljeski_ne wrote:Pricas gluposti. U sandzaku su se na popisu iz 2011 90% ljudi izjasnili kao Bosnjaci ili kao Bosnjaci Muslimani. Znaci cak i Sandzaklije. Mala kampanja pred izbore i i svi u sarajevu ce se izjasniti kao Bosnjaci jer Bosanac = Bosnjak = Bosnjanin. No to nije tema.pino silvestre wrote:Nema zime za velikohrvatske i velikosrpske interese jer crveni kmeri imaju misiju da uniste jaku bosnjacku naciju, propagirajuci neku naciju bosanaca cime bosnjake iz stoca i hercegovine koji naravno nisu bosanci dugorocno tjeraju hrvatima u zagrljaj. Crvena banda slicno radi i sa krajinom, gdje postoji jak krajiski identitet, mnogi krajisnici su zbog te bolesne politike vec vise okrenuti zagrebu nego sarajevu, da ne govorimo o bosnjacima sa sandzaka za koje svakodnevno crveni kmeri govore da su srbi a ne bosnjaci. Prema tome nikakve geopolitike, niti dugotrajne strategije nema osim one da se bosnjaci obezglave a bosna vrati u smrtonosni zagrljaj srbiji.
Pa to ti se vec desava. Eno ti u srednjoj Bosni sve sandzaklije. Ilidza sandzaklije itd. To ti se desava zadnjih 50 godina.penkalaa wrote:šta trolam?peljeski_ne wrote:
Ne trollaj temu i drzi se teme molim te. Nema rata ovdje se radi o politici i geopolitici Neumskog zaledja.
dolazak i naseljavanje tolikog broja muslimana iz Sanđaka znaći rat
kako bi ti reagirao kada bi ti ja napisao da radimo na tome da doselimo 300k Hrvata iz Hrvatske u Tuzlu
i 500k Srba iz Srbije u Sarajevo?
pa znam ali dolaze postepeno i to svojom voljom, ali on gore sugerira da se planski i masovno naselepeljeski_ne wrote:
Pa to ti se vec desava. Eno ti u srednjoj Bosni sve sandzaklije. Ilidza sandzaklije itd. To ti se desava zadnjih 50 godina.
Odakle je Alija, Sefer Halilovic, Ejup Ganic, Radoncic? Svi iz Srbije.
očigledno ne na you tubepino silvestre wrote:Mujice kad treba malo popljuvat po bosnjacima, onda nema gresaka, a kad treba postavit youtube link onda se javljaju problemiJoseMujica wrote:[youtube]http://youtu.be/9ybHcPRwiDU[/youtube]pino silvestre wrote:Nema zime za velikohrvatske i velikosrpske interese jer crveni kmeri imaju misiju da uniste jaku bosnjacku naciju, propagirajuci neku naciju bosanaca cime bosnjake iz stoca i hercegovine koji naravno nisu bosanci dugorocno tjeraju hrvatima u zagrljaj. Crvena banda slicno radi i sa krajinom, gdje postoji jak krajiski identitet, mnogi krajisnici su zbog te bolesne politike vec vise okrenuti zagrebu nego sarajevu, da ne govorimo o bosnjacima sa sandzaka za koje svakodnevno crveni kmeri govore da su srbi a ne bosnjaci. Prema tome nikakve geopolitike, niti dugotrajne strategije nema osim one da se bosnjaci obezglave a bosna vrati u smrtonosni zagrljaj srbiji.Pa u sta si sprco ovih 3333 posta.. ?
Evo odma cemo te poslusati..bingov buraz wrote:
Nemoj samo da citas, daj nam svoj doprinos?cyprus wrote:Znači sad se na ovoj temi skupljaju politički frikovi? Coool![]()
Budem čito
Prvo bih volio da znam šta je 'svoja stvar'... iako sam prilično skeptičan... nisam baš fan 'svojih stvari'pino silvestre wrote:Nemoj samo da citas, daj nam svoj doprinos?cyprus wrote:Znači sad se na ovoj temi skupljaju politički frikovi? Coool![]()
Budem čito
Nego reci mi da li ti mislis da je pametnije da bosnjaci pojacaju svoj natalitet i disperzuju se na rubnim krajevima bosne, ili da provedemo narednih 300 godina kako bi hrvate iz hercegovine ubjedili da su bosanci kako bi ih pridobila za svoju stvar?
penkalaa wrote:idi bre pa se lečipino silvestre wrote:Nema zime za velikohrvatske i velikosrpske interese jer crveni kmeri imaju misiju da uniste jaku bosnjacku naciju, propagirajuci neku naciju bosanaca cime bosnjake iz stoca i hercegovine koji naravno nisu bosanci dugorocno tjeraju hrvatima u zagrljaj. Crvena banda slicno radi i sa krajinom, gdje postoji jak krajiski identitet, mnogi krajisnici su zbog te bolesne politike vec vise okrenuti zagrebu nego sarajevu, da ne govorimo o bosnjacima sa sandzaka za koje svakodnevno crveni kmeri govore da su srbi a ne bosnjaci. Prema tome nikakve geopolitike, niti dugotrajne strategije nema osim one da se bosnjaci obezglave a bosna vrati u smrtonosni zagrljaj srbiji.
ovaj je dobar ...bingov buraz wrote:
automatic wrote:
Aaaaa nemoj toliko kontra argumenata, cinjenica.kiky wrote:ovaj je dobar ...bingov buraz wrote:
![]()