ABA Liga 2012/2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zlajapravaraja

#1 ABA Liga 2012/2013

Post by zlajapravaraja »

1 Cibona
2 Szolnoki
3 Igokea
4 Radnički
5 Cedevita
6 Partizan mt:s
7 Crvena zvezda BG DIVA
8 Budućnost VOLI
9 Krka
10 Split
11 Široki WWin
12 Union Olimpija
13 Zadar
14 MZT Skopje Aerodrom

Ovo su ucesnici jubilarne i ko zna koje po redu sezone regionalnog takmicenja. Maccabija vise nema, zato je tu madjarski Szolnoki. Zadar se vraca u elitno drustvo nakon jednosezonske apstinencije, a po prvi put ce ucestvovati i jedan predstavnik Makedonije, u ovom slucaju MZT.

Favoriti po meni su strasno pojacana Cedevita, i kao i uvijek, Partizan.

Dakle sve o "Jadranskoj Ligi", bez obzira sto Madjarska nema more :D , dok ipak nije sama u tom drustvu :D
vryzas

#2 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by vryzas »

Objektivno komsije i susedi :D imaju po 1-2 ekipe koje ce biti u borbi za trofej.

Prvi favorit po imenima je Cedevita 8)

Siroki bi mogao zavrsiti pri dnu, a Igokea na sredini...sve preko toga je bonus :|
karanana

#3 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by karanana »

siroki tako los? gori od igokee? danas sam ga igro protiv igokee ne znajuci nista o timovima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by Tomahawk11 »

Izgleda Cedevita se pravo pojacala.
gidora

#6 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by gidora »

Cedevita,Partizan,C.Zvezda...
Ovim redoslijedom,sve drugačije bi bila senzacija
Solzenjicin

#7 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by Solzenjicin »

Te se nudi odličan live stream prve utakmice Široki - Igokea prijenos utakmice ABA lige... a navodno će prenosit masu košarkaških utakmica ove sezone...

Mislim da bi btw ovo mogla bit jedna dosta dobra sezona... Aj tinks 8-)
zlajapravaraja

#8 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by zlajapravaraja »

Cedevita ce razvaljivati i u Euroligi, mozda cak i F4...? Po imenima i iskustvu, najjaci post-jugoslovenski klub, bez premca!
gidora

#9 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by gidora »

zlajapravaraja wrote:Cedevita ce razvaljivati i u Euroligi, mozda cak i F4...? Po imenima i iskustvu, najjaci post-jugoslovenski klub, bez premca!
:lol:
zlajapravaraja

#10 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by zlajapravaraja »

gidora wrote:
zlajapravaraja wrote:Cedevita ce razvaljivati i u Euroligi, mozda cak i F4...? Po imenima i iskustvu, najjaci post-jugoslovenski klub, bez premca!
Mozes li navesti ko je to (po imenima i iskustvu igraca) poslije 1992 bio bolji umjesto sto se bezze cerekas?
vryzas

#11 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by vryzas »

zlajapravaraja wrote:
gidora wrote:
Mozes li navesti ko je to (po imenima i iskustvu igraca) poslije 1992 bio bolji umjesto sto se bezze cerekas?

Da su jaki za "ove prostore", jesu...ali F4? :? :?

Puno je kume :D
zlajapravaraja

#12 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by zlajapravaraja »

A sto da ne F4?

Ukoliko imalo imas(te) pojma o kosarci, bice ti (vam) jasno da ova ekipa moze svakome u Evropi parirati, pa i Barceloni, Realu, CSKA, PAO, itd...

Jos da dovedu jednog centra, a dovesce, i bice BETON! A ne trebam podsjecati ko je trener i da ce se igrati najjebenija odbrana u Evropi ;-)

Ili potkrijepite to svoje cerekanje znanjem i argumentima, ili pssst :thumbup: mishevi :dance:
zlajapravaraja

#13 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by zlajapravaraja »

Je li ovo stvarno desetkovani Zadar (tako sam citao) razvaljuje Partizan s juniorima, ili sta se to desava u BG? :shock:

Kladio sam se na Zadar na kvotu 45 prije utakmice :dance: A izgleda da nisam jedini :lol:
gidora

#14 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by gidora »

kakavdanakneiskustvu wrote:vujošević je dokazao koliki je primitivac,onakve psovke,hoće da se ko udara sa sudijom,sramota
Može sa zadrinima u "Pioniru", pitaću te kad na supotnoj strani tribine bude imao "severnu armiju" :D :dance:
Solzenjicin

#15 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by Solzenjicin »

Evo malo žešće opleteno po Vujovešiću... :lol: košarka - partizan

Najbolji trener je, ali zna ga pretjerat bome...
JoeyTribbiani

#16 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by JoeyTribbiani »

kakavdanakneiskustvu wrote:koliko god da jeste odličan trener još je veći primitivac i seljačina
:thumbup:

kažu da frajer kad dođe prvi put u neki grad, za početak obiđe biblioteke. igračima poklanja knjige za praznike... nespojivo mi je njegovo izdrkavanje kad mu ne ide sa tim
gidora

#17 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by gidora »

kakavdanakneiskustvu wrote:
JoeyTribbiani wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:koliko god da jeste odličan trener još je veći primitivac i seljačina
:thumbup:

kažu da frajer kad dođe prvi put u neki grad, za početak obiđe biblioteke. igračima poklanja knjige za praznike... nespojivo mi je njegovo izdrkavanje kad mu ne ide sa tim
i meni,čuo sam i ja nešto slično
Vujošević i ˛& co su u velikim problemima ,otišao Tadić i DS sa vlasti.Došao "Labelo" i zavrno im pipu
To je glavni razlog onolike nervoze...
8-)
Doda37

#18 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by Doda37 »

po meni blaga kazna
vryzas

#19 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by vryzas »

zlajapravaraja wrote:A sto da ne F4?

Ukoliko imalo imas(te) pojma o kosarci, bice ti (vam) jasno da ova ekipa moze svakome u Evropi parirati, pa i Barceloni, Realu, CSKA, PAO, itd...

Jos da dovedu jednog centra, a dovesce, i bice BETON! A ne trebam podsjecati ko je trener i da ce se igrati najjebenija odbrana u Evropi ;-)

Ili potkrijepite to svoje cerekanje znanjem i argumentima, ili pssst :thumbup: mishevi :dance:

Nemam pojma o kosarci, bezze lupetam jer mi je dosadno :oops: ...sreca pa ima strucnjaka na forumu koji znaju sve o kosarci :lol: :lol:

Neka si ti "potkrijepio znanjem i argumentima" :-) izjavu da ce Cedevita mozda na F4 :zzzz: ...mozda ce i Bosna, a mozda su u sumi :lol:

Ovo mishevi ostavi za kuce! :wink:
zlajapravaraja

#20 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by zlajapravaraja »

vryzas wrote:
zlajapravaraja wrote:A sto da ne F4?

Nemam pojma o kosarci, bezze lupetam jer mi je dosadno :oops: ...sreca pa ima strucnjaka na forumu koji znaju sve o kosarci :lol: :lol:

Neka si ti "potkrijepio znanjem i argumentima" :-) izjavu da ce Cedevita mozda na F4 :zzzz: ...mozda ce i Bosna, a mozda su u sumi :lol:

Ovo mishevi ostavi za kuce! :wink:
Ko je se tebi obracao, m..u? 8-) Ko si ti uopste, sta ti znas, dje su ti reference...? :lol:

Cedevita na Final Four 2013, i kapak :wink:
vryzas

#21 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by vryzas »

Kao sto rekoh, bezze lupetam i nemam pojma o kosarci :oops: ...sreca pa ima ovih sto znaju :-) , neki cak imaju i reference :D ...Cedevita na F4 - izjava mjeseca "potkrijepljena znanjem i cinjenicama" :D
zlajapravaraja

#22 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by zlajapravaraja »

vryzas wrote:Kao sto rekoh, bezze lupetam i nemam pojma o kosarci :oops: ...sreca pa ima ovih sto znaju :-) , neki cak imaju i reference :D ...Cedevita na F4 - izjava mjeseca "potkrijepljena znanjem i cinjenicama" :D
Prvobitno sam rekao "mozda", a u sportu je sve moguce 8-)

Mogao bih ti sada napisati citavu forumsku stranicu zasto mislim da ce Cedevita biti strasan tim ove sezone, ali i sam kazes da si laik, stoga to ionako nema svrhe ;-)

Ako nemas sta da kazes na tu tezu, pa makar i ona bila izvaljena, onda se nemoj ni cerekati - kultura dijaloga na forumu, ako takvo nesto uopste postoji, nalaze da se ucesnik u diskusijama ponasa sasvim drugacije nego sto si se ti (i kolega ekspert) ponijeo :wink:

Dovidjenja, i javi mi se nakon prve grupne faze, koja ce skoro pa imati kvalitet jednog imaginarnog "Final Six-a" (Olympiacos, Caja Laboral, Efes, Armani, Zalgiris i Cedevita), ali mislim da ce Cedevita ostaviti zabare i Litvance iza sebe, a ni Grci ni Turci nisu vise sto su nekad bili, a i Caja je zijanila Teletovica...

Na iskustvo ce uzeti 4/5 domacih, i Armani na strani i dosta :wink:

A sad, kao sto vec rekoh, dovidjenja.
vryzas

#23 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by vryzas »

zlajapravaraja wrote:
vryzas wrote:Kao sto rekoh, bezze lupetam i nemam pojma o kosarci :oops: ...sreca pa ima ovih sto znaju :-) , neki cak imaju i reference :D ...Cedevita na F4 - izjava mjeseca "potkrijepljena znanjem i cinjenicama" :D
Prvobitno sam rekao "mozda", a u sportu je sve moguce 8-)

Mogao bih ti sada napisati citavu forumsku stranicu zasto mislim da ce Cedevita biti strasan tim ove sezone, ali i sam kazes da si laik, stoga to ionako nema svrhe ;-)

Ako nemas sta da kazes na tu tezu, pa makar i ona bila izvaljena, onda se nemoj ni cerekati - kultura dijaloga na forumu, ako takvo nesto uopste postoji, nalaze da se ucesnik u diskusijama ponasa sasvim drugacije nego sto si se ti (i kolega ekspert) ponijeo :wink:

Dovidjenja, i javi mi se nakon prve grupne faze, koja ce skoro pa imati kvalitet jednog imaginarnog "Final Six-a" (Olympiacos, Caja Laboral, Efes, Armani, Zalgiris i Cedevita), ali mislim da ce Cedevita ostaviti zabare i Litvance iza sebe, a ni Grci ni Turci nisu vise sto su nekad bili, a i Caja je zijanila Teletovica...

Na iskustvo ce uzeti 4/5 domacih, i Armani na strani i dosta :wink:

A sad, kao sto vec rekoh, dovidjenja.

Sve je to super sto si ti napisao ali vrati se jednu stranu nazad pa pogledaj ko se cerekao, a ko je normalno doveo u sumnju tvoju procjenu...komentar "puno je kume" preskoci :wink:
Naravno da je u sportu sve moguce ali ima stvari koje su realne, a ima nekih stvari koje su u domenu SF.
Nema potrebe za analizom KK Cedevita i njihovog potencijalnog uspjeha ove sezone jer je to sve subjektivno misljenje jednog forumasa.

Ti mislis/vjerujes da mogu stici na F4, par forumasa i ja se ne slazemo sa tom prognozom i kraj price.
O ovome ko je laik, a ko strucnjak, nema potrebe da raspravljamo...bas kao sto si rekao ...."nemas pojma ko sam i kave su mi reference" i neka na tome ostane :wink:

Javim ti se prije F4, a mozda i ranije :wink: ...a sad :run:
zlajapravaraja

#24 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by zlajapravaraja »

kakavdanakneiskustvu wrote:izgubi cedevita od splita
Stede se za EuroligE :lol: :lol: :lol:

Ma nije ni Split za zaboravit', pogotovo na Gripama :D Evo sljedece teze: Split takodjer ide na Final Four 8-)
Doda37

#25 Re: ABA Liga 2012/2013

Post by Doda37 »

kakavdanakneiskustvu wrote:izgubi cedevita od splita

nije u šoldima sve ... :)
Post Reply