Jiu-Jitsu reprezentacija Republike Srpske na Svjetskom prven
- braca
#1 Jiu-Jitsu reprezentacija Republike Srpske na Svjetskom prven
Jucer (24.09.2012) na TV BM informacija i prilog: jiu-jitsu/ju-jitsu reprezentacija Republike Srpske je uspjesno nastupila na ovom (nekom tamo vezano za prilog) turniru, sto je vazna provjera pred nastupe reprezentacije Republike Srpske na skorasnjem Balkanskom i Svjetskom jiu-jitsu prvenstvu!
Reprezentacija Republike Srpske na Svjetskom prvenstvu! Baš fino. Imal' ko da reagira?
Reprezentacija Republike Srpske na Svjetskom prvenstvu! Baš fino. Imal' ko da reagira?
-
Hodidid
#2 Re: Jiu-Jitsu reprezentacija Republike Srpske na Svjetskom p
A ko ce ti reagirati od ovih mlakonja u Sarajevu? Tihi? Zlaja? Da nece Mirnes ili ne dao Bog Fahro? Sve je to od zla oca od gore matere.
- Nacionalniid_BOSANCI
#3 Re: Jiu-Jitsu reprezentacija Republike Srpske na Svjetskom p
Pa dobro sta rade kolektivno Bosnjaci kao narod, zasto se kolektivno ne okupe i kolektivno ne protestuju preko njihovih raznoraznih NVO udruzenja, medija, politickih stranka i medjunarodnih organizacija u Sarajevu i slicno?Hodidid wrote:A ko ce ti reagirati od ovih mlakonja u Sarajevu? Tihi? Zlaja? Da nece Mirnes ili ne dao Bog Fahro? Sve je to od zla oca od gore matere.
- kiky
#4 Re: Jiu-Jitsu reprezentacija Republike Srpske na Svjetskom p
i previše se takvih informacija, sad, pred izbore, po nebeskoj, bljuje da bi se na svaku dalo reagovat ...
jedina mizerija mizernija od tih njihovih objektivnih i istinitih medija i informacija bi bila obraćat pažnju i reagovat na njih ...
jedina mizerija mizernija od tih njihovih objektivnih i istinitih medija i informacija bi bila obraćat pažnju i reagovat na njih ...
- gidora
#5 Re: Jiu-Jitsu reprezentacija Republike Srpske na Svjetskom p
Pa čim je ta organizacija koja organizuje prvenstvo ovo dozvolila vjerovatno da se mogu takmičiti i ostale regije,pokrajine , kantoni... Ko neki mi sport Jiu Jitsubraca wrote:Jucer (24.09.2012) na TV BM informacija i prilog: jiu-jitsu/ju-jitsu reprezentacija Republike Srpske je uspjesno nastupila na ovom (nekom tamo vezano za prilog) turniru, sto je vazna provjera pred nastupe reprezentacije Republike Srpske na skorasnjem Balkanskom i Svjetskom jiu-jitsu prvenstvu!
- Ja_Ja
#6 Re: Jiu-Jitsu reprezentacija Republike Srpske na Svjetskom p
NIsam vidio da su clanovi na oficijelnom sajtu ( http://www.jjif.info/JJIF/?sub=4000&Alfa=Ba) ali jeste sjediste u BL, naseg saveza.
-
Cosmic
#7 Re: Jiu-Jitsu reprezentacija Republike Srpske na Svjetskom p
Pretpostavljam da je u pitanju slijedeće: Reprezentacija BiH sastavljena od članova nekog banjalučkog jiu-jitsu kluba otišla je na to prvenstvo, a PTPC je po Dodikovom nalogu tu reprezentaciju prestavio kao reprezentaciju PC. S jedne strane riječ je o tamo nekakvom sportu koji očito niko pretjerano ne šljivi pa se može lagat' o tome, a s druge strane jedan zadojeni manjeentitetlija kad čuje za pojam "Reprezentacija PC" odmah pada u višednevni trans, pa makar u pitanju bila reprezentacija u čišćenju krmetnjaka, tako da je to odličan način za skupljanje predizbornih poena.Ja_Ja wrote:NIsam vidio da su clanovi na oficijelnom sajtu ( http://www.jjif.info/JJIF/?sub=4000&Alfa=Ba) ali jeste sjediste u BL, naseg saveza.
- draganbl
#8 Re: Jiu-Jitsu reprezentacija Republike Srpske na Svjetskom p
Iako bas ne pratim ove sportove, siguran sam da nije prvi slucaj:
Pogledati na primjer link
http://banjaluka.wordpress.com/2007/06/ ... karatisti/
ili koristiti google pretragu: karate reprezentacija republike srpske
Mislim da, barem sto se tice karatea, tek odskora na takmicenjima ucestvuju karatisti iz citave BiH pod BH zastavom. To je dobro, a cuo sam da je osnovni motiv to sto karate treba da postane olimpijski sport, pa se sada svi guraju da idu na olimpijadu.
Pogledati na primjer link
http://banjaluka.wordpress.com/2007/06/ ... karatisti/
ili koristiti google pretragu: karate reprezentacija republike srpske
Mislim da, barem sto se tice karatea, tek odskora na takmicenjima ucestvuju karatisti iz citave BiH pod BH zastavom. To je dobro, a cuo sam da je osnovni motiv to sto karate treba da postane olimpijski sport, pa se sada svi guraju da idu na olimpijadu.
-
NKVD
#9 Re: Jiu-Jitsu reprezentacija Republike Srpske na Svjetskom p
Potpuno je u redu da rerpezentacije regije, ove ili one, nastupaju na međunarodnim takmičenjima.
Ako su, pak, iste predstavljene kao državne reprezentacije, to je druga priča. Ali to ovdje nije slučaj.
Isto tako je okej da su reprezentacije države sastavljenje isključivo od sportista iz jednog kluba, ako to, u takmičarskom smislu, donosi bolje rezultate. Boćanje, recimo. Ili tavla. Ili điju-đicu.
Mada, ima kod mene u komšiluku jedan mali žilo - kad bi mu se pokazalo par kata i folova, odmah bi medalju pokupio. Doduše, možda mu ne valjaju krvna zrnca.
Ali, ovdje nije o tome riječ.
Ili se varam, Dragane?
Ako su, pak, iste predstavljene kao državne reprezentacije, to je druga priča. Ali to ovdje nije slučaj.
Isto tako je okej da su reprezentacije države sastavljenje isključivo od sportista iz jednog kluba, ako to, u takmičarskom smislu, donosi bolje rezultate. Boćanje, recimo. Ili tavla. Ili điju-đicu.
Mada, ima kod mene u komšiluku jedan mali žilo - kad bi mu se pokazalo par kata i folova, odmah bi medalju pokupio. Doduše, možda mu ne valjaju krvna zrnca.
Ili se varam, Dragane?
- braca
#10 Re: Jiu-Jitsu reprezentacija Republike Srpske na Svjetskom p
Uopce nije u pitanju da li se ovdje radi o jiu-jitsu sportu ili o bocanju, na balkanska i svjetska prvenstva ne mogu ici predstavnici regija ili pokrajina, vec samo drzavni timovi. Ako na Balkanskom prvenstvu ili Svjetskom prvenstvu u sportu u jui-jitsu nastupa reprezentacija Republike Srpske, to znaci da Republika Srpska dobija obiljezje drzave, a znamo da Republika Srpska nije drzava. I zato ova tema i nije u forumu "sport", vec u forumu - politika.
- draganbl
#11 Re: Jiu-Jitsu reprezentacija Republike Srpske na Svjetskom p
Ne, ja nisam govorio o tome.NKVD wrote:Potpuno je u redu da rerpezentacije regije, ove ili one, nastupaju na međunarodnim takmičenjima.
Ili se varam, Dragane?
Moja poenta je sljedeca: Ako zbog sirenja popularnosti sporta, privlacenja sponzora i povecanja konkurencije, organizatori (i pravila takmicenja) dozvoljavaju ucesce regija (ne samo nezavisnih drzava), onda regija moze ili ne mora ucestvovati na takvim takmicenjima.
Medjutim, ako je rijec o nekoj ozbiljnijoj situaciji, kao sto je ucesce na Olimpijskim igrama, onda takmicari moraju nastupati pod drzavnom zastavom. (Usput, slicno je i u tenisu, ako teniser hoce da igra na olimpijadi, mora imati odigranih nekoliko Davis kup meceva za reprezentaciju).
E sad, da se vratim na karate. Posto ce karate biti olimpijski sport, a mali karatisti hoce da idu na Olimpijadu, onda je jedini nacin da to urade preko drzavnog saveza, sto znaci selekciju na drzavnom nivou, a medjunarodne nastupe (one kvalifikacione za olimpijadu) pod drzavnom zastavom. To je odlican motiv za karatiste (konkretno znam za slucajeve iz Banjaluke) da se aktivno ukljuce u BH savez, jer jedino preko BH saveza, koji u ovom slucaju i jeste ono sto drzavna institucija treba da bude - servis svojih gradjana, moze da se ide u Rio.