Isplata Check-a

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

arnes_king

#1 Isplata Check-a

Post by arnes_king »

Pozdrav raja, trebam primiti od google adsense isplatu putem Check-a i pare mi trebaju hitno ali ima jedan problem ...

Pitao sam u reiffeisen i unicredit bankama i u obe su mi rekli da treba minimalno mjesec dana cekati dok oni provjere check i sta ja znam jos sve, ali inace da se pare ne dobiju prije 2-3 mjeseca .....

Da li neko zna da li postoji bilo koja mogucnosti brze isplate checka u bilo kojoj banci ?

Ja samo znam da prije nekoliko godina kada mi je mati dobila check iz avio kompanije zbog izgubljene torbe, nisu joj nigdje htjeli nikako primiti check i na kraju je otisla u neku "Gospodarsku Banku" i tu su joj odmah na licu mjesta isplatili iznos sa check-a, s tim sto je morala potpisati neki papir kao ako oni ne mognu naplatiti novac s tog check-a da ona u tom slucaju mora novac njima vratiti ......
shiljak

#2 Re: Isplata Check-a

Post by shiljak »

sema911

#3 Re: Isplata Check-a

Post by sema911 »

jel to sto sto dobijes od google putni cek il nesto drugo
odi u unicredit u poslovnicu u zelenih beretki ako imas racun kod njih ide inkaso ceka platis oko 10km i imas novce na racunu za nekih po sata,. koji je datum isteka/izdavanja ceka
to da treba 2-3 mjeseca hahah radio sam u banci oko toga ima malo posla i ako vidis da te pita neko nako neozbiljan na oko nazovimo levat skines ga sa k.,uca sa pricom od 2-3 mjeseca

savjet u banku u kojoj imas racun i inkaso pare odmah samo platis provizije
a google cekove isplacuju odmah ima jedan brz nacin provjere dal je ok cek 8) :sax:
arnes_king

#4 Re: Isplata Check-a

Post by arnes_king »

sema911 wrote:jel to sto sto dobijes od google putni cek il nesto drugo
odi u unicredit u poslovnicu u zelenih beretki ako imas racun kod njih ide inkaso ceka platis oko 10km i imas novce na racunu za nekih po sata,. koji je datum isteka/izdavanja ceka
to da treba 2-3 mjeseca hahah radio sam u banci oko toga ima malo posla i ako vidis da te pita neko nako neozbiljan na oko nazovimo levat skines ga sa k.,uca sa pricom od 2-3 mjeseca

savjet u banku u kojoj imas racun i inkaso pare odmah samo platis provizije
a google cekove isplacuju odmah ima jedan brz nacin provjere dal je ok cek 8) :sax:
Ne znam eto, kao sto sam vec napisao u te dvije banke isao i u obe mi skoro isto rekli, a i drugi ljudi su mi govorili da se i njima isto desilo -.- Mislim da je nigdje veze cekati 2-3 mjeseca i da to nema nigdje osim kod nas -.-

A kako god da okrenes sta cu kada seljaci radi u bankama i mrsko im je sve, tako da i ako ima neki brzi nacin a njima se mrsko peglati opet ce mi samo reci da nema, da moram toliko cekati i to je to ..... A ne mogu da cekam toliko to je problem

A ne znam jos datum isteka checka jer mi jos nije stigao ali se nadam za nekih najdalje 7 dana da ce tu biti, jer sam platio dodatnih 15 € da bih dobio express sto znaci od 5-10 dana, a jucer su ga poslali ....
stidljiv

#5 Re: Isplata Check-a

Post by stidljiv »

Ja imam cek na cekanju u Turkish Zirat banci vec skoro 2 mjeseca od Google AdSense...to su neznalice i debili najveci, pa za 2 mjeseca mogu provjeriti 100.000 cekova.
lajkujMe

#6 Re: Isplata Check-a

Post by lajkujMe »

Zar nemoze preko paypal ili neke druge transakcije, ko jos danas koristi cekove?
arnes_king

#7 Re: Isplata Check-a

Post by arnes_king »

lajkujMe wrote:Zar nemoze preko paypal ili neke druge transakcije, ko jos danas koristi cekove?
Pa ne nudi adsense za Bosnu drugu opciju osim check-a :/ A ja kako znam da se checkovi koriste i dalje vani i da se to sve vrsi odmah, naplatis pare za par minuta a kod nas debilima treba par mjeseci da oni provjere fol nesto -.- a hoce odmah da im platis provizije sve
arnes_king

#8 Re: Isplata Check-a

Post by arnes_king »

Danas sam obisao sve banke, trazio tu "Gospodarsku banku" ali ona je sada Intesa i trenutno ne primaju nikako checkove, hypo mi rekli da moze samo do nekog limita kako sam skontao max 250$ a ovi ostali mi svi isto rekli, ceka se od 1-3 mjeseca, jedino u reiffeisen kazu kao maksimalno 2 mjeseca, ali opet mi ne ide u glavu kako im moze trebati toliko da provjere da li je uredan check -.- jos razumio bih da je u pitanju neki nepouzdan check, ali "Googl" pa ne znam stvarno nema mi u ovoj drzavi nista smisla, sve sto kod drugih prolazi bez problema kod nas su uvjek komplikacije -.-
Edin H.

#9 Re: Isplata Check-a

Post by Edin H. »

arnes_king wrote:Danas sam obisao sve banke, trazio tu "Gospodarsku banku" ali ona je sada Intesa i trenutno ne primaju nikako checkove, hypo mi rekli da moze samo do nekog limita kako sam skontao max 250$ a ovi ostali mi svi isto rekli, ceka se od 1-3 mjeseca, jedino u reiffeisen kazu kao maksimalno 2 mjeseca, ali opet mi ne ide u glavu kako im moze trebati toliko da provjere da li je uredan check -.- jos razumio bih da je u pitanju neki nepouzdan check, ali "Googl" pa ne znam stvarno nema mi u ovoj drzavi nista smisla, sve sto kod drugih prolazi bez problema kod nas su uvjek komplikacije -.-
Pa naravno da im ne treba dva mjeseca, ali zar nije lijepo obrtati tudjim parama dva mjeseca.
arnes_king

#10 Re: Isplata Check-a

Post by arnes_king »

Edin H. wrote:
arnes_king wrote:Danas sam obisao sve banke, trazio tu "Gospodarsku banku" ali ona je sada Intesa i trenutno ne primaju nikako checkove, hypo mi rekli da moze samo do nekog limita kako sam skontao max 250$ a ovi ostali mi svi isto rekli, ceka se od 1-3 mjeseca, jedino u reiffeisen kazu kao maksimalno 2 mjeseca, ali opet mi ne ide u glavu kako im moze trebati toliko da provjere da li je uredan check -.- jos razumio bih da je u pitanju neki nepouzdan check, ali "Googl" pa ne znam stvarno nema mi u ovoj drzavi nista smisla, sve sto kod drugih prolazi bez problema kod nas su uvjek komplikacije -.-
Pa naravno da im ne treba dva mjeseca, ali zar nije lijepo obrtati tudjim parama dva mjeseca.
Ma to su sve kreteni :x :x :x Ne znam sta da radim jer mi se namjerno ne ide takvim nacinom zbog djubradi :x :x :x
sema911

#11 Re: Isplata Check-a

Post by sema911 »

ako si iz sa odi do unicredit kod doma armije radi mladji momak na salteru mislim da se zove adnan almir tako nesto objasni sta je i koji cek i bice ti zavrseno odmah,.
cek se u uni credit provjerava nekih pola sata max posalje se upit broj ceka banci koja je izdala isti i ako je odgovor potvrdan da je svo ok dobijas novce
a tvoj google cek je putni i ide na isplatu odmah (ovo ti govorim iz iskustva( ako nije bilo dobro zensko isplata se odugovlaci na max period))
arnes_king

#12 Re: Isplata Check-a

Post by arnes_king »

sema911 wrote:ako si iz sa odi do unicredit kod doma armije radi mladji momak na salteru mislim da se zove adnan almir tako nesto objasni sta je i koji cek i bice ti zavrseno odmah,.
cek se u uni credit provjerava nekih pola sata max posalje se upit broj ceka banci koja je izdala isti i ako je odgovor potvrdan da je svo ok dobijas novce
a tvoj google cek je putni i ide na isplatu odmah (ovo ti govorim iz iskustva( ako nije bilo dobro zensko isplata se odugovlaci na max period))
Nisam iz sarajeva, iz kiseljaka sam, a zvao sam broj od unicredit banke i oni mi isto rekli 2-3 mjeseca :S

Ali nista eto kad dobijem check onda cu otici u kiseljak u unicredit pa cu vidjeti sta ce mi reci, a ako mislis sigurno da cu tako dobiti isplatu u tom vremenskom periodu nije mi onda problem ni u sarajevo doci ....
Melami

#13 Re: Isplata Check-a

Post by Melami »

da mi je ko pricao ne bi mu vjerovao.
Ima li sta da kod nas nece napraviti najvece moguce komplikacije?!?!?
Mommy's_little_ Monster

#14 Re: Isplata Check-a

Post by Mommy's_little_ Monster »

sema911 wrote:ako si iz sa odi do unicredit kod doma armije radi mladji momak na salteru mislim da se zove adnan almir tako nesto objasni sta je i koji cek i bice ti zavrseno odmah,.
Nije tacno da su Google cekovi putni (traveler), i ne isplacuju se odmah. Jedino je, kao sto neko rece, Gospodarksa Banka (poslovnica bila kod kina Imperijal) isplacivala takve cekove, ali oni vise ne postoje.
arnes_king

#15 Re: Isplata Check-a

Post by arnes_king »

Zaboravio sam totalno bio na volksbank i sparkasse i sad zvao i jedne i druge, ovi iz volksbank kazu da u zavisi koji je check ali inace nebi trebalo trajati duze od 30 dana i mora se imati racun otvoren i stedna knjizica kod njih ....

A odgovor od sparkasse mi se najvise svidjeo, prvo sto su oni jedini od svih vec culi za google adsense i dok sam im spomenuo odmah su rekli da znaju o kakvom se checku radi i da treba imati otvoren devizni racun kod njih, provizija je minimalna 30 KM i isplata traje od minimalno 20 do maksimalno 25 dana tako da cu odnijeti kod njih ....
Raska

#16 Re: Isplata Check-a

Post by Raska »

stidljiv wrote:Ja imam cek na cekanju u Turkish Zirat banci vec skoro 2 mjeseca od Google AdSense...to su neznalice i debili najveci, pa za 2 mjeseca mogu provjeriti 100.000 cekova.
e jesi našao banku ha ha ha......... :lol: :lol: :lol: :lol:
blue033

#17 Re: Isplata Check-a

Post by blue033 »

Nekad se to provjeravalo po 2-3 mjeseca, ja sad ček samo predam na šalteru i odmah dobijem novac. Radi se o Unicredit Banci na Pofalićima, samo ti uzmu broj telefona ako prvi put donosiš.
arnes_king

#18 Re: Isplata Check-a

Post by arnes_king »

blue033 wrote:Nekad se to provjeravalo po 2-3 mjeseca, ja sad ček samo predam na šalteru i odmah dobijem novac. Radi se o Unicredit Banci na Pofalićima, samo ti uzmu broj telefona ako prvi put donosiš.
Je li to 100% provjereno da bi i meni trebalo tako biti, i trebam li imati otvoren racun neki kod njih, i da li moram doci bas u pofalice u tu poslovnicu ili mogu npr i ovdje u kiseljak otici ?
Edin H.

#19 Re: Isplata Check-a

Post by Edin H. »

arnes_king wrote:
blue033 wrote:Nekad se to provjeravalo po 2-3 mjeseca, ja sad ček samo predam na šalteru i odmah dobijem novac. Radi se o Unicredit Banci na Pofalićima, samo ti uzmu broj telefona ako prvi put donosiš.
Je li to 100% provjereno da bi i meni trebalo tako biti, i trebam li imati otvoren racun neki kod njih, i da li moram doci bas u pofalice u tu poslovnicu ili mogu npr i ovdje u kiseljak otici ?
Ne vidim zasto ne bi moglo u Kiseljaku, ako moze u Sarajevu.

Nazovi, pa ih pitaj.
arnes_king

#20 Re: Isplata Check-a

Post by arnes_king »

Ma ja sam nasao na netu info broj unicredit banke i kada sam ih pitao i oni su mi rekli da treba 2-3 mjeseca a u poslovnicu nisam jos isao, evo danas mi je stigao check pa cu vidjeti .....
casanova123

#21 Re: Isplata Check-a

Post by casanova123 »

E svasta... slomis se da koju marku zaradis preko adsensa, i na kraju ne mozes da dobijes pare.. nego, o koliko se para to radi? svaka cast arnese :D
arnes_king

#22 Re: Isplata Check-a

Post by arnes_king »

casanova123 wrote:E svasta... slomis se da koju marku zaradis preko adsensa, i na kraju ne mozes da dobijes pare.. nego, o koliko se para to radi? svaka cast arnese :D
Ma 426€ i to popola sa kolegom jer smo koristili samo neko vrijeme moj adsense dok nismo vidjeli da isplata ima samo preko check-a pa smo opet presli na njegov acc ....
arnes_king

#23 Re: Isplata Check-a

Post by arnes_king »

Posto mi je chek na bratovo ime jer sam imao problema sa adresom pa morao na njegovu da li postoji bilo koji nacin da ja predam taj check na isplatu jer on radi svaki dan pa ce tesko stici ?
arnes_king

#24 Re: Isplata Check-a

Post by arnes_king »

Otisao brat u unicredit banku u Kiseljaku i isplatili mu Bgmi odmah na licu mjesta check, nikakvih procedura nije bilo, uzeli check naplatili proviziju i pare dali :D :D :D :D
vkljerka

#25 Re: Isplata Check-a

Post by vkljerka »

E, danas otišla u Uni credit banku, i prije dizala isti dan. Danas nisu htjeli izvršiti isplatu, kažu imaju problema sa naplativišcu tih cekova, zadnjih 20-tak cekova im vratili i da su ošteceni. Kažu da kontaktiram Google i da ja pitam šta se dešava :?: :?:
Znaci, ni ta banka više ne isplacuje te cekove.
Post Reply