ploodilo wrote:ako misliš da sam jugonostalgičar zbog toga što sam sa 18 godina dobio posao i imao 2000KM platu,ako misliš da sam jugonostalgičar zbog toga što sam znao bez prestanka biti 2 mjeseca po moru,plačao režije iz džepa,nezaboravna druženja,rahatluk,neopterećen bilo čime onda ne samo da sam jugonostalgičar već svaki dan plačem kakvu su državu razvalili debili kao alija, tudžman i milošević.Sad crnčim i vučem ko magare u ovoj demo-Kratiji za bijednih 800 maraka dok nepismene seljačine uzimaju milione i prolazi im sve zbog naroda koji jedva čeka da oblaje onog drugog,drugačijeg i vazda neko drugi kriv,sramota je da još nakon 20 godina nakon rata ima kretena koj isvoje glasove daju za hdz,sdai sbih ili bilo koju drugu stranku,ovde bez revolucije i vješanja na bandere idiota koji su dobrano nakrali s leđa naroda nema nam dobra NIKAD
baš čudno, meni bilo 18 godina '95 ali se nekako podjednako kao ti sjećam dobrog druženja, bezbrižnosti iako sam sve izgubio zarad onih što braniše jugoslaviju, pa se onda tamo nekad u dvadesetim išlo i po 3x na more, čak se i auto vozio iako ga je prije rata u haustoru imalo samo 7-8 komšija, imalo se gomila cura, išlo se na koncerte, kampove...
a danas sa 30 i kusur crnčim za 800 maraka, jedva plaćam režije i ostale namete ove jadne demokratije.
sad se pitam da li trebam biti nostalgičan za tim divnim bezbrižnim ratnim vremenima ili jednostavno za mladošću, hm...