Na roditeljskom sastanku

Forum za humanitarne akcije.
strongwoman

#1 Na roditeljskom sastanku

Post by strongwoman »

Danas je bio moj prvi roditeljski sastanak. Bila sam uzbudjena, cak do te mjere da sam razmisljala sto cu obuci. Roditelji su se podijelili u tri grupe i sjeli za tri stola. Uciteljica je najvise pohvalila djecaka Ajnura, kaze on najbolje prati nastavu, najbolje pamti, jednostavno se istice najboljim u svemu i kaze majci da se ne sekira da djeca koja se nalaze u slicnoj situaciji najcesce se najvise i bore da uspiju.
Pogledam u majku, stidljiva, skromno obucena i vidim joj blagi osmjeh na licu. Ponosna je naravno!

Poslije sastanka u razgovoru sa uciteljicom saznam da je to samohrana majka dvoje maloljetne djece i sa trecim na putu. Otac ih nedavno ostavio. Zive kao podstanari. Pitanjem kako mogu pomoci kaze eto ako sam u mogucnosti da malom Ajnuru uplatim uzinu.

Idem kuci i razmisljam da sama mogu pomoci neznatno, voljela bih kada bi skupili odjece i obuce za tog sestogodisnjeg djecaka. Ako neko ima da je iz Sarajeva i da ima odjece za sestogodisnjeg ili sedmogodisnjeg djecaka, narocito zimske odjece i obuce molila bih da mi se javi da se organizujemo i odnesemo.

Pomoc u hrani bi takodjer dobro dosla.

Voljela bih da obradujemo ovu djecu i ovu majku!!!!
VeriBizi

#2 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by VeriBizi »

Ja ću rado pogurati sa hranom. Samo reci gdje i kad.
strongwoman

#3 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by strongwoman »

VeriBizi wrote:Ja ću rado pogurati sa hranom. Samo reci gdje i kad.
:-D :-D :-D

Javim ti na pp
Mr.Penguin

#4 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by Mr.Penguin »

strongwoman wrote:Danas je bio moj prvi roditeljski sastanak. Bila sam uzbudjena, cak do te mjere da sam razmisljala sto cu obuci. Roditelji su se podijelili u tri grupe i sjeli za tri stola. Uciteljica je najvise pohvalila djecaka Ajnura, kaze on najbolje prati nastavu, najbolje pamti, jednostavno se istice najboljim u svemu i kaze majci da se ne sekira da djeca koja se nalaze u slicnoj situaciji najcesce se najvise i bore da uspiju.
Pogledam u majku, stidljiva, skromno obucena i vidim joj blagi osmjeh na licu. Ponosna je naravno!

Poslije sastanka u razgovoru sa uciteljicom saznam da je to samohrana majka dvoje maloljetne djece i sa trecim na putu. Otac ih nedavno ostavio. Zive kao podstanari. Pitanjem kako mogu pomoci kaze eto ako sam u mogucnosti da malom Ajnuru uplatim uzinu.

Idem kuci i razmisljam da sama mogu pomoci neznatno, voljela bih kada bi skupili odjece i obuce za tog sestogodisnjeg djecaka. Ako neko ima da je iz Sarajeva i da ima odjece za sestogodisnjeg ili sedmogodisnjeg djecaka, narocito zimske odjece i obuce molila bih da mi se javi da se organizujemo i odnesemo.

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/bes ... 0-osnovaca

1. Ja koliko znam postoje besplatne užine koji dobiva svaki razred. Koje on može uzeti jer to je njihova svrha.
2. Probaj sa crvenim krstom obezbjediti odjeću.
3. Koliko ti dobro znaš njegovu majku? (Da se žena ne uvrijedi jer je preponosna.)
Juni

#5 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by Juni »

Kako da te kontaktiramo? Koliki je uzrast drugo dvoje djece?
strongwoman

#6 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by strongwoman »

Mr.Penguin wrote:
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/bes ... 0-osnovaca

1.Ja koliko znam postoje besplatne užine koji dobiva svaki razred. Koje on može uzeti jer to je njihova svrha.
2.Probaj sa crvenim krstom obezbjediti odjeću.
3.Koliko ti dobro znaš njegovu majku? (Da se žena ne uvrijedi jer je preponosna.)
Sto se tice uzine to cu ja rijesiti dok on ne pocne dobivati besplatnu uzinu, treba papirologoija, procedura. Trajace sigurno jos jedno mjesec dana, a do tada cemo mu uplatiti tih 16 KM.

Sto se tice Crvenog kriza pokusat cu, ali obzirom da mi prijateljica radi tamo i da se na red ceka mjesecima, voljela bih jednokratno da ovoj porodici.

Majku necu uvrijediti sigurno, imam vec dosta iskustva u ovim akcijama, tako da cemo to izvesti na najblazi moguci nacin. Imam podrsku i uciteljice.
strongwoman

#7 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by strongwoman »

Juni wrote:Kako da te kontaktiramo? Koliki je uzrast drugo dvoje djece?
Drugo djete ima tri godine, a trece je na putu da se rodi za koji dan aBd. Otac ih je ostavio prije pola godine. Javim ti na pp kontakt
strongwoman

#8 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by strongwoman »

Evo upravo mi se javio jedan forumas, djeca ce dobiti racunar i monitor aBd :-D :-D :-D
VeriBizi

#9 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by VeriBizi »

strongwoman wrote:Evo upravo mi se javio jedan forumas, djeca ce dobiti racunar i monitor aBd :-D :-D :-D
:thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by plain vanilla »

strongwoman wrote:
Juni wrote:Kako da te kontaktiramo? Koliki je uzrast drugo dvoje djece?
Drugo djete ima tri godine, a trece je na putu da se rodi za koji dan aBd. Otac ih je ostavio prije pola godine. Javim ti na pp kontakt
:(
CaneBos

#11 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by CaneBos »

Moji su 6.5 i 3.5 godine, vidjecu barem nesto odjece od svojih pa da damo toj djeci.
strongwoman

#12 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by strongwoman »

CaneBos wrote:Moji su 6.5 i 3.5 godine, vidjecu barem nesto odjece od svojih pa da damo toj djeci.
To bi zaista bilo odlicno :-D Unaprijed vam hvala u njihovo ime...
strongwoman

#13 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by strongwoman »

Dobili smo prvu uplatu od 100,00 KM :-D :-D. Hvala A. :thumbup:

i jos 50,00 KM od forumasa Al... :-D
melbaa

#14 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by melbaa »

strongwoman wrote:Evo upravo mi se javio jedan forumas, djeca ce dobiti racunar i monitor aBd :-D :-D :-D
od mene racunaj na sto za taj racunar koji je ujedno i sto za pisanje i ucenje :)
strongwoman

#15 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by strongwoman »

melbaa wrote:
od mene racunaj na sto za taj racunar koji je ujedno i sto za pisanje i ucenje :)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Jos samo da organizujemo prevoz
Krone

#16 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by Krone »

strongwoman wrote:Danas je bio moj prvi roditeljski sastanak. Bila sam uzbudjena, cak do te mjere da sam razmisljala sto cu obuci. Roditelji su se podijelili u tri grupe i sjeli za tri stola. Uciteljica je najvise pohvalila djecaka Ajnura, kaze on najbolje prati nastavu, najbolje pamti, jednostavno se istice najboljim u svemu i kaze majci da se ne sekira da djeca koja se nalaze u slicnoj situaciji najcesce se najvise i bore da uspiju.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
strongwoman

#17 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by strongwoman »

U utorak bi trebala stici stacionarnim kolima iz Bos. Petrovca odredjena kolicina odjece za djecu :-D
uglavnomja

#18 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by uglavnomja »

bosanska logika :roll:

iz nekog sela (bez uvrede) dovlaciti djeciju odjecu u najveci grad u drzavi :shock:

kao da tamo nema djece kojoj treba odjeca, cak i vise nego tom djecaku, pogotovo kad je akcija krenula.
al_akhisari

#19 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by al_akhisari »

...ovakve stvari i postupci vraćaju nadu u ljude :thumbup: :bih:
CaneBos

#20 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by CaneBos »

uglavnomja wrote:bosanska logika :roll:

iz nekog sela (bez uvrede) dovlaciti djeciju odjecu u najveci grad u drzavi :shock:

kao da tamo nema djece kojoj treba odjeca, cak i vise nego tom djecaku, pogotovo kad je akcija krenula.
Ne mozes prijatelju upravljati ko ce kome i kada nesto dati, to je stvar ljudi koji to tamo daju za ovamo. A da tamo ima socijalnih slucajeva i vise nego ovde, to je tacno.
CaneBos

#21 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by CaneBos »

strongwoman wrote:U utorak bi trebala stici stacionarnim kolima iz Bos. Petrovca odredjena kolicina odjece za djecu :-D
Ja imam nesto stvari za njih pa to mogu negdje donijeti, odgovara mi na Otoci ili kod Konzuma ili Merkura, eto ko moze preuzeti neka mi se javi na pp da se dogovorimo kada.
strongwoman

#22 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by strongwoman »

CaneBos wrote:
strongwoman wrote:U utorak bi trebala stici stacionarnim kolima iz Bos. Petrovca odredjena kolicina odjece za djecu :-D
Ja imam nesto stvari za njih pa to mogu negdje donijeti, odgovara mi na Otoci ili kod Konzuma ili Merkura, eto ko moze preuzeti neka mi se javi na pp da se dogovorimo kada.
Odlicno :-D
Javim ti se na pp :thumbup:
strongwoman

#23 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by strongwoman »

Danas popodne je urucen prvi dio donacije 350 KM i kompjuter :-D. Majku je doktor narucio da vec slijedece sedmice dodje u bolnicu na porod. Tako da ova donacije nije mogla doci u bolji cas :-D. Hvala jos jednom svim donatorima. Osmjeh na njihovim licima i njihovu danasnju radost je tesko opisati.

Akciju i dalje nastavljamo.

Napominjem, prioritet su odjeca, obuca i hrana (sestogodisnji djecak, trogodisnji djecak i ako Bog da jedna mala predivna djevojcica :-D
VeriBizi

#24 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by VeriBizi »

:thumbup:
minchy_89

#25 Re: Na roditeljskom sastanku

Post by minchy_89 »

ja bih da dam koji dinar..pa ak moze samo rachun.. :)
Post Reply