Uloga Izraela u nasoj politici

hAZNADAR

#1 Uloga Izraela u nasoj politici

Post by hAZNADAR »

Sve vise se spominju uglavnom srpsko-izraelske veze.
Te predstavnistvo RS u Izraelu, te zvanicni posjet Dodika Izraelu(kao da je predsjednik drzave),.. - koje uglavnom ismijavamo.
Medjutim, u Visegradu je bio ministar vanjskih poslova Izraela Avigdor Liberman a cuo sam da nije prvi put.
Na stranu Kustu, Andricgrad, i sve to - kako je moguce da jedan ministar vanjskih poslova neke drzave dodje u nasu zemlju mimo diplomatskog kora i opcenito Sarajeva? Kako je moguce da je to sporedna vijest za nas.

Znac ili to da je Izrael defakto i zvanicno na strani srpske politike? Ako jeste - gori protivnik ili kocnicar nego sto je Rusija. Dali je interes u pitanju(ne vidim kakav), ili jednostavno pobjeda srpskog lobija, ili indolentnost nase bosnjacke politike
dragonz

#2 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by dragonz »

Preimenuj temu: Uticaj drugih država na politiku i stabilnost BiH.
muzicar_iz_parka

#3 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by muzicar_iz_parka »

BiH srećom ima Željka Komšića (to je onaj što mu je Tito rekao: "Gdje ja stanem ti produži"), očekujem od njega oštru reakciju na ovo vrijeđanje suvereniteta, a izraelskom presjedniku i premijeru nega zaprijeti na neki od poznatih načina, dal nanošenjem fizičkih povrijeda ili hebanjem svega i svačega.

Ja ipak mislim da Izrael sa Dodikom pravi neku cionističku zavjeru, treba to sasjeć u korijenu.
Do juče sam vjerovao u velikog Zlaju kao spasioca, al kad sam saznao da je on "slučajni prolaznik" i izbacivanjem naslijednika Tita iz stranke, onda sam se okrenuo istinskom vođi Komšiću.
Rekoše mi da je iznad one visočke piramide u noći kad se Željko rodio sjalo neko čudno svjetlo, vjerovatno neki astronomski znak da smo konačno dobili istinskog vođu.
Skijaš

#4 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by Skijaš »

hAZNADAR wrote:Sve vise se spominju uglavnom srpsko-izraelske veze.
Te predstavnistvo RS u Izraelu, te zvanicni posjet Dodika Izraelu(kao da je predsjednik drzave),.. - koje uglavnom ismijavamo.
Medjutim, u Visegradu je bio ministar vanjskih poslova Izraela Avigdor Liberman a cuo sam da nije prvi put.
Na stranu Kustu, Andricgrad, i sve to - kako je moguce da jedan ministar vanjskih poslova neke drzave dodje u nasu zemlju mimo diplomatskog kora i opcenito Sarajeva? Kako je moguce da je to sporedna vijest za nas.

Znac ili to da je Izrael defakto i zvanicno na strani srpske politike? Ako jeste - gori protivnik ili kocnicar nego sto je Rusija. Dali je interes u pitanju(ne vidim kakav), ili jednostavno pobjeda srpskog lobija, ili indolentnost nase bosnjacke politike
Uloga Izraela u bosanskohercegovačkoj politici je nikakva. Avigdor im uzima pare, laže ih i maže im oči. On je takav tip čovjeka a oni jadni ne znaju gdje udaraju. Vatikan čvrsto stoji iza vjekovne granice katoličanstva na Drini, Vašington ovdje neće previše radikalnih islamista i zato podržava multietničku opciju, a jedina prijetnja po državu dolazi iz Sarajeva, odnosno od ljudi kao što su Radončić, Tihić i Lagumdžija koji bi sutra potpisali raspad zemlje i stvaranje svojih feuda, da smiju s tim rješenjem izaći u javnost.
Akadi

#5 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by Akadi »

Skijaš wrote:Vatikan čvrsto stoji iza vjekovne granice katoličanstva na Drini...
Imaš li neki dokaz da je Vašingtonu, Londonu i Briselu stalo do toga šta Vatikan misli po pitanju granica na Balkanu?
Skijaš wrote:Vašington ovdje neće previše radikalnih islamista i zato podržava multietničku opciju....

Znači Bošnjaci su radikalni islamisti?
Skijaš

#6 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by Skijaš »

Akadi wrote:
Skijaš wrote:Vatikan čvrsto stoji iza vjekovne granice katoličanstva na Drini...
Imaš li neki dokaz da je Vašingtonu, Londonu i Briselu stalo do toga šta Vatikan misli po pitanju granica na Balkanu?
Nisam to ni rekao.
Akadi wrote:
Skijaš wrote:Vašington ovdje neće previše radikalnih islamista i zato podržava multietničku opciju....

Znači Bošnjaci su radikalni islamisti?
Pa ako ih pokušaš ograničiti u rezervat, nezadovoljstvo vodi takvoj kulminaciji, ljudi se iz očaja okrenu onom za koga misle da ih u nevolji čuje, tj. bogu. Nije to samo teorija, to smo već imali na terenu, to je dokazano. Zato su se Amerikanci upetljali, prekršili embargo na uvoz oružja kako bi naoružali ARBiH i onda čak raketirali položaje VRS. Nisu se upetljali zato što te vole i što si im drag a da nije bilo tog okretanja religiji, velikosrbi su Sarajevo mogli držati još 20 godina u obruču.
Akadi

#7 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by Akadi »

Skijaš wrote:Zato su se Amerikanci upetljali, prekršili embargo na uvoz oružja kako bi naoružali ARBiH i onda čak raketirali položaje VRS. Nisu se upetljali zato što te vole i što si im drag a da nije bilo tog okretanja religiji, velikosrbi su Sarajevo mogli držati još 20 godina u obruču.
Jesu li pomagali zbog straha od "muđahedina" ili zbog straha od Rusije i njenog komunističkog satelita na Balkanu Srboslavije?
bogoljub

#8 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by bogoljub »

Uloga izraela_? Pih!
Genocidna tvorevina! Ubijaju, raseljavaju, ruše, zidaju zidove, itd.!
muzicar_iz_parka

#9 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

bogoljub wrote:Uloga izraela_? Pih!
A jel se bave niskogradnjom, te sposobnosti su dosta bitne.

Sad sam skontao, sigurno će oni gazda Mili graditi sve one silne autoputeve koji će povezivati metropole tipa Mrkonjić Grad i Šipovo sa Banja Lukom. A vjerovatno će graditi i autoput Bijeljina-Trebinje, da ljudi lakše stignu u taj čuveni Andrićgrad. :lol:
Skijaš

#10 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by Skijaš »

Akadi wrote:
Skijaš wrote:Zato su se Amerikanci upetljali, prekršili embargo na uvoz oružja kako bi naoružali ARBiH i onda čak raketirali položaje VRS. Nisu se upetljali zato što te vole i što si im drag a da nije bilo tog okretanja religiji, velikosrbi su Sarajevo mogli držati još 20 godina u obruču.
Jesu li pomagali zbog straha od "muđahedina" ili zbog straha od Rusije i njenog komunističkog satelita na Balkanu Srboslavije?
Ne mislim da je iko ozbiljan razmatrao to drugo kao realnu opciju. Da Srbija, nekad Karadžić ili sada Dodik zaista odluče biti ruski sateliti bili bi zgaženi i uopšte ne bi bilo priče o entitetima ili decentralizaciji BiH, nego o tom gdje crtati granicu između Novog Pazara i Beograda. Dodik još direktno ne odbija NATO članstvo nego kao ima neke svoje uslove vezano za vlasništvo nad vojnom imovinom. I Nikolić bi da bude kao neutralan, ne bi recimo smio otvoriti temu raspoređivanja Topolja po Šumadiji. Mislim, jesu budale ali nisu baš tolike.
Akadi

#11 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by Akadi »

Skijaš wrote:Ne mislim da je iko ozbiljan razmatrao to drugo kao realnu opciju. Da Srbija, nekad Karadžić ili sada Dodik zaista odluče biti ruski sateliti bili bi zgaženi i uopšte ne bi bilo priče o entitetima ili decentralizaciji BiH, nego o tom gdje crtati granicu između Novog Pazara i Beograda. Dodik još direktno ne odbija NATO članstvo nego kao ima neke svoje uslove vezano za vlasništvo nad vojnom imovinom. I Nikolić bi da bude kao neutralan, ne bi recimo smio otvoriti temu raspoređivanja Topolja po Šumadiji. Mislim, jesu budale ali nisu baš tolike.
Ne govorim o sadašnjosti nego o 90-im. U to vrijeme je Srbija i dalje posmatrana kao ruski satelit na Balkanu koji želi etničkim čišćenjem da proširi svoje granice a samim tim i uticaj Rusije u Jugoistočnoj Evropi.
Skijaš

#12 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by Skijaš »

Akadi wrote:
Skijaš wrote:Ne mislim da je iko ozbiljan razmatrao to drugo kao realnu opciju. Da Srbija, nekad Karadžić ili sada Dodik zaista odluče biti ruski sateliti bili bi zgaženi i uopšte ne bi bilo priče o entitetima ili decentralizaciji BiH, nego o tom gdje crtati granicu između Novog Pazara i Beograda. Dodik još direktno ne odbija NATO članstvo nego kao ima neke svoje uslove vezano za vlasništvo nad vojnom imovinom. I Nikolić bi da bude kao neutralan, ne bi recimo smio otvoriti temu raspoređivanja Topolja po Šumadiji. Mislim, jesu budale ali nisu baš tolike.
Ne govorim o sadašnjosti nego o 90-im. U to vrijeme je Srbija i dalje posmatrana kao ruski satelit na Balkanu koji želi etničkim čišćenjem da proširi svoje granice a samim tim i uticaj Rusije u Jugoistočnoj Evropi.
Govorim i o sadašnjosti i o devedesetim. To je nerealna opcija upravo zato što svi znaju da bi za Beograd značila kataklizmu.
bogoljub

#13 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by bogoljub »

muzicar_iz_parka wrote:
bogoljub wrote:Uloga izraela_? Pih!
A jel se bave niskogradnjom, te sposobnosti su dosta bitne.

Sad sam skontao, sigurno će oni gazda Mili graditi sve one silne autoputeve koji će povezivati metropole tipa Mrkonjić Grad i Šipovo sa Banja Lukom. A vjerovatno će graditi i autoput Bijeljina-Trebinje, da ljudi lakše stignu u taj čuveni Andrićgrad. :lol:
Moguće je i to.
Još ako ga Mile uvjeri da su ovamo u Federaciji glavni teroristi, možda usput naprave i betonsku ogradu kao granicu između čistih Srba i svih ostalih PIH!
Akadi

#14 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by Akadi »

Skijaš wrote:Govorim i o sadašnjosti i o devedesetim. To je nerealna opcija upravo zato što svi znaju da bi za Beograd značila kataklizmu.
Znači po tebi je realnija opcija da se Zapad boji "bošnjačkih Islamista" ?
Akadi

#15 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by Akadi »

Avigdor Liberman je samo još jedan u nizu islamofoba i ekstremista koji daje podršku četnicima u Bosni i tu ne vidim ništa čudno.

Koliko će imati koristi od podrške takvih ljudi ostaje da se vidi.
Skijaš

#16 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by Skijaš »

Akadi wrote:
Skijaš wrote:Govorim i o sadašnjosti i o devedesetim. To je nerealna opcija upravo zato što svi znaju da bi za Beograd značila kataklizmu.
Znači po tebi je realnija opcija da se Zapad boji "bošnjačkih Islamista" ?
Izetbegović se kolebao kada ga je šura El Mudžahida (i najviše šejh Enver) muntala da odbaci multietničku opciju i prihvati stvaranje muslimanske države. Kolebao se ne zato što je želio takvo rješenje, nego zato što je mislio da bi se tako konačno zaustavilo ubijanje njegovog naroda. Srećom, bio je dovoljno mudar da izabere teži ali ispravan put. Kako god, ta je opcija državice koja bi bila puna izolovanih i nezadovoljnih muslimana bila na stolu, o njoj se ozbiljno razmišljalo a Amerikancima nije odgovaralo tako nešto na nekoliko sati vožnje od njihovih vojnih baza po Evropi. Zato je napravljen "deal", nogiranje ključnih Arapa, prekid vojnih veza s Iranom, u zamjenu za američku podršku.

S druge strane, uloga Beograda ili Pala kao satelita u odnosu prema Rusiji nikad nije bila realna opcija.
etovidis

#17 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by etovidis »

muzicar_iz_parka wrote:BiH srećom ima Željka Komšića (to je onaj što mu je Tito rekao: "Gdje ja stanem ti produži"), očekujem od njega oštru reakciju na ovo vrijeđanje suvereniteta, a izraelskom presjedniku i premijeru nega zaprijeti na neki od poznatih načina, dal nanošenjem fizičkih povrijeda ili hebanjem svega i svačega.

Ja ipak mislim da Izrael sa Dodikom pravi neku cionističku zavjeru, treba to sasjeć u korijenu.
Do juče sam vjerovao u velikog Zlaju kao spasioca, al kad sam saznao da je on "slučajni prolaznik" i izbacivanjem naslijednika Tita iz stranke, onda sam se okrenuo istinskom vođi Komšiću.
Rekoše mi da je iznad one visočke piramide u noći kad se Željko rodio sjalo neko čudno svjetlo, vjerovatno neki astronomski znak da smo konačno dobili istinskog vođu.
Ako je ovo ozbiljan post jadna BiH, jer i ovakvi glasaju. :) Inace, antisemitizam, po ko zna koji put, je veliko zlo.
Avigor Lieberman, o njemu je bila rijec, je ekstremist koji je izoliran u medjunarodnoj diplomaciji, ne vole ga vidjeti ni tradicionalni izraelski saveznici, pa mu ostaje da se povlaci okolo s Dodikom i Kusturicom, sto mu i jeste nivo.
Akadi

#18 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by Akadi »

Skijaš wrote:Izetbegović se kolebao kada ga je šura El Mudžahida (i najviše šejh Enver) muntala da odbaci multietničku opciju i prihvati stvaranje muslimanske države.
Šta ti znači ovo "muslimanske države" ? Teokratska država ili prosto država u kojoj su muslimani vjećina?

Imaš li neki dokaz da je Alija htio da stvara teokratsku/šerijatsku državu?
Amerikancima nije odgovaralo tako nešto na nekoliko sati vožnje od njihovih vojnih baza po Evropi.
Zato su stvorili "muslimansko" Kosovo i na njemu najveću bazu u Evropi Bondsteel... :roll:

"...nekoliko sati vožnje od njihovih vojnih baza po Evropi..." ...eto ne može neki terorista da izvede napad direktno iz Njemačke, Francuske, Engleske, nego mora iz Bosne autobusom da dođe da obavi zadatak... kakva prednost... :roll:
S druge strane, uloga Beograda ili Pala kao satelita u odnosu prema Rusiji nikad nije bila realna opcija.
Ma ta će Rusija... bošnjački islamisti su problem...

Ti zaboravljaš da 90-ih Bugarska, Rumunija i mnoge zemlje centralne Evrope nisu još bile članice EU i NATO, i da se i dalje vodila borba "with Russian commies" oko Istočne Evrope ?
Skijaš

#19 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by Skijaš »

Akadi wrote:
Skijaš wrote:Izetbegović se kolebao kada ga je šura El Mudžahida (i najviše šejh Enver) muntala da odbaci multietničku opciju i prihvati stvaranje muslimanske države.
Šta ti znači ovo "muslimanske države" ? Teokratska država ili prosto država u kojoj su muslimani vjećina?
Pa država u kojoj bi recimo Nezim Halilović bio ministar obrazovanja. A ti to nazovi kako hoćeš.
Imaš li neki dokaz da je Alija htio da stvara teokratsku/šerijatsku državu?
Nemam kod sebe u džepu, ali ako odem na Youtube mogu naći njega kako kao vrhovni komandant postrojenoj vojsci naziva selam. I da, ne bi to službeno bila teokratska država, ali to službeno nije ni Gaza. I kao što rekoh, Izetbegović je koketirao s tom idejom ali je istu na kraju ipak odbacio a Arapi su pobijeni ili deportovani.
Ma ta će Rusija... bošnjački islamisti su problem...
Nije "ta će Rusija" nego ljudi u Beogradu i na Palama nisu ozbiljno razmatrali to da postanu ruski sateliti.
Ti zaboravljaš da 90-ih Bugarska, Rumunija i mnoge zemlje centralne Evrope nisu još bile članice EU i NATO, i da se i dalje vodila borba "with Russian commies" oko Istočne Evrope ?
Kolega, tada se već moglo čuti rock'n'rol "s tavana Kremlja".
Sezam

#20 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by Sezam »

Sta je nepobitno je logistika koja jos od 90-ih dolazi Srbima od strane Izraela. Svako ko kaze drugacije ili laze ili je vrlo naivan.
jefferson

#21 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by jefferson »

hAZNADAR wrote:Sve vise se spominju uglavnom srpsko-izraelske veze.

Nije Izrael na strani RS, ali Dodik zna kako da dodje do novca i podrske nekih lobistickih grupa u SAD.
Na mnogim temam na ovom forumu imate komentare tipa: Mile je tele, traktoras iz Laktasa, kreten itd.
Mile ima fakultet politickih nauka, i zna kako se lobira i kako se vrsi pritisak na politicare.
Mile razmislja da ako se ulize extremnim izraelcima da ce time uticati na SAD. Izrael se ne osvrce na BiH. Izraelu je npr. vaznija makedonija jer kupuje njihove vojne sisteme. jebe se izraelcima za BiH i RS, ali, ako postanes prijatelj na licnom nivou sa Libermanom, mzoda nesto mzoes napraviti neformalnim kanalima. Takodje, mile zna da sadasnja administrcija Obame ne ferma izraelce bas nesto puno, ali Mile racuna da ako dodje Romney koji je by the way jaran i cimer bio sa Bibijem, e tu mile racuna da moze ubost
Mnogi politicari u Sarajevu bi mogli uciti od mileta kako se lobira. Lagumdziju ne mogu podnjeti zbog njegove arogantnosti, ali on jedini kotna kakos e lobira u svijetu.
Mile zna sta radi, pitanje je ko ima u sarajevu ko ce kontrirati miletu? Bakir Izetbegovic? Sulejman Tihic? Radoncic?
Mile zna, a sarajveski politicari bi mogli malo izvaditi glavu iz guzice i konacno shvatiti da se BiH prostire dalje od vogosce i hadzica!
Akadi

#22 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by Akadi »

Skijaš wrote:Nemam kod sebe u džepu, ali ako odem na Youtube mogu naći njega kako kao vrhovni komandant postrojenoj vojsci naziva selam I da, ne bi to službeno bila teokratska država, ali to službeno nije ni Gaza.
:roll:

To je bio rat druže. Kad odeš na Youtube možeš naći i klipove pravoslavnih popova koji blagosiljaju ratne zločince. I klipove ustaša koji izigravaju veće Katolike od Pape. A danas ni Republika Srpska nije "službeno" teokratski entitet. Ali eto... oni nisu "muđahedini"...
Može i danas da se čuje, ali eto Ameri izgradili raketni štit u Poljskoj zbog Ru... ovaj... zbog vehAbijA iz Irana :roll:

Nego reci mi zbog čega Amerika stvori "muslimansko" Kosovo i na njemu najveću bazu?

Zar ta činjenica nije u konfliktu sa tvojom teorijom da se Amerika 90-ih borila protiv islamskog fundamentalizma na Balkanu?
Last edited by Akadi on 12/09/2012 18:54, edited 2 times in total.
jefferson

#23 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

Post by jefferson »

Akadi wrote:
Skijaš wrote:Nemam kod sebe u džepu, ali ako odem na Youtube mogu naći njega kako kao vrhovni komandant postrojenoj vojsci naziva selam I da, ne bi to službeno bila teokratska država, ali to službeno nije ni Gaza.
:roll:

To je bio rat druže. Kad odeš na Youtube možeš naći i klipove pravoslavnih popova koji blagosiljaju ratne zločince. I klipove ustaša koji izigravaju veće Katolike od Pape. A danas ni Republika Srpska nije "službeno" teokratski entitet. Ali eto... oni nisu "muđahedini...
Može i danas da se čuje, ali eto Ameri izgradili raketni štit u Poljskoj zbog Ru... ovaj... zbog vehAbijA iz Irana :roll:

Nego reci mi zbog čega Amerika stvori "muslimansko" Kosovo i na njemu najveću bazu?

Zar ta činjenica nije u konfliktu sa tvojom teorijom da se Amerika 90-ih borila protiv islamskog fundamentalizma na Balkanu?
Dajte pustite se alije i rata. Taj covjek je sto bi se reklo bio: pogresan covjek u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu! Vece kolateralne stet od njega slabo je ko vidio.
Ovo stos e sad radi e csta borba za vlast. A mogu reci da sarajevski politicari prate lik i djelo Alije, mutavi do bola!
muzicar_iz_parka

#24 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

etovidis wrote:
Ako je ovo ozbiljan post jadna BiH, jer i ovakvi glasaju. :) Inace, antisemitizam, po ko zna koji put, je veliko zlo.
Avigor Lieberman, o njemu je bila rijec, je ekstremist koji je izoliran u medjunarodnoj diplomaciji, ne vole ga vidjeti ni tradicionalni izraelski saveznici, pa mu ostaje da se povlaci okolo s Dodikom i Kusturicom, sto mu i jeste nivo.
Ozbiljan nego šta. :-) :lol: :D :mrgreen:
muzicar_iz_parka

#25 Re: Uloga Izraela u nasoj politici

jefferson wrote: Nije Izrael na strani RS, ali Dodik zna kako da dodje do novca i podrske nekih lobistickih grupa u SAD.
Na mnogim temam na ovom forumu imate komentare tipa: Mile je tele, traktoras iz Laktasa, kreten itd.
Mile ima fakultet politickih nauka, i zna kako se lobira i kako se vrsi pritisak na politicare.
Mile razmislja da ako se ulize extremnim izraelcima da ce time uticati na SAD. Izrael se ne osvrce na BiH. Izraelu je npr. vaznija makedonija jer kupuje njihove vojne sisteme. jebe se izraelcima za BiH i RS, ali, ako postanes prijatelj na licnom nivou sa Libermanom, mzoda nesto mzoes napraviti neformalnim kanalima. Takodje, mile zna da sadasnja administrcija Obame ne ferma izraelce bas nesto puno, ali Mile racuna da ako dodje Romney koji je by the way jaran i cimer bio sa Bibijem, e tu mile racuna da moze ubost
Mnogi politicari u Sarajevu bi mogli uciti od mileta kako se lobira. Lagumdziju ne mogu podnjeti zbog njegove arogantnosti, ali on jedini kotna kakos e lobira u svijetu.
Mile zna sta radi, pitanje je ko ima u sarajevu ko ce kontrirati miletu? Bakir Izetbegovic? Sulejman Tihic? Radoncic?
Mile zna, a sarajveski politicari bi mogli malo izvaditi glavu iz guzice i konacno shvatiti da se BiH prostire dalje od vogosce i hadzica!
I demokrate i republikanci podržavaju Izrael, jedina razlika je u malo ekstremnijem izražavanju te podrške od strane republikanaca. Kad bi kojim slučajem bilo ko od bliskoistočnih država napao direktno Izrael, USA bi reagovala u roku od 24 sata, bez obzira ko sjedio u Bijeloj Kući.
Prijetnje prema Iranu stižu iz oba lagera, a napad ni izraelski vojni stručnjaci ne žele, čak bi rekao da to nije ni cilj "Bibija", nego isljučivo sredstvo stvaranja "vanjske prjetnje" zbog unutrašnjih problema Izraela, kao npr. oni protesti zbog krize, itd. Ne mogu reći da su Palestinci prijetnja sa svojim primitivnim naoružanjem (u odnosu na IDF), mora se pričati o nekome većom neprijatelju.
Post Reply