draganbl wrote:Па и добар дио хрватске јавности негира геноцид у Јасеновцу, али га тиме нису нити поништили нити умањили његове страхоте. Овим хоћу да кажем да негирање било ког геноцида не може умањити његове оквире и број жртава, колико год неко индивидуално или систематски радио на томе. Свака жртва сребреничког геноцида има већу тежину неко милион Додикових марака уложених у негирање истог.
Tema ove emisije nije srpsko javno mnijenje, vec institucionalna podrska RS-a negiranju genocida. Ja jos ne cuh, a ti me prosvijetli ako sam u krivu, kako je Vlada Republike Hrvatske financirala nekakvu historijsku studiju koja za cilj ima negirati genocid u Jasenovcu.
A ni "tezina" Dodickovih sredstava "ulozenih" u ovaj kvazihistorijski i revizionisticki projekat u ovoj prici nije toliko bitna, koliko poruka poslana prvenstveno Bosnjacima u smislu "ne samo da smo odgovrni za genocid vec cemo isti nastaviti negirati i vi nam nista ne mozete". Tacno je kako ni sto Dodicka me moze ponistiti historijske cinjenice, ali ono sto moze i sto mu je i stvarni cilj je provociranje Bosnjaka uz istovremeno povladivanje opceprihvacenom stavu u RS-u o desavanjima 90-tih.Sta ta krkanska politika koja je u suprotnosti i sa opceprihvacenim civilizacijskim vrijednostima i sa zdravim razumom dugorocno moze prouzrokovati(a u dobroj mjeri vec i jeste) jasno je svima.To, naravno, Dodicka ni ne dotice jer ce mu donijeti kratkorocnu politicku korist, a to je ono sto ga jedino i zanima.