Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koliko prepprodavci vraćaju kilometražu da bi ostvarili što veći profit ? Mislio sam da je u pojedinim zemljama to riješeno zakonskim sankcijama ali ni to ne pomaže kad je lova u pitanju. Evo isječka jednog teksta:
"Koliko je prevara sa brojačem kilometara zapravo raširena pojava, dovoljno govori i jedan takav slučaj koji se dogodio u Bavarskoj. Minhenska policija je u martu 2011. sprovela veliku raciju koja je obuhvatila 150 mehaničarskih radionica i privatnih stanova. Rezultat racije – 26 uhapšenih lica i 300 zaplenjenih vozila. Prilikom te racije otkriven je i BMW koji je ukupno prešao 700.000 kilometara, a zatim prošao kroz tako „uspešno“ podmlađivanje da je na brojaču pokazivao svega 150.000 kilometara. Tako je vrednost ovog automobila sa realnih 5000 €, posle „korekcije“ kilometraže i „kozmetičkog ulepšavanja“ uvećana na 15.000 €."
Znači da se do kupca, u ovom primjeru u BiH, najmanje vraća 3-4 puta kilometraža a naš bošnjo kaže da je veoma povoljno kupio auto sa prihvatljivih 157000 km.
shlauf wrote:Koliko prepprodavci vraćaju kilometražu da bi ostvarili što veći profit ? Mislio sam da je u pojedinim zemljama to riješeno zakonskim sankcijama ali ni to ne pomaže kad je lova u pitanju. Evo isječka jednog teksta:
"Koliko je prevara sa brojačem kilometara zapravo raširena pojava, dovoljno govori i jedan takav slučaj koji se dogodio u Bavarskoj. Minhenska policija je u martu 2011. sprovela veliku raciju koja je obuhvatila 150 mehaničarskih radionica i privatnih stanova. Rezultat racije – 26 uhapšenih lica i 300 zaplenjenih vozila. Prilikom te racije otkriven je i BMW koji je ukupno prešao 700.000 kilometara, a zatim prošao kroz tako „uspešno“ podmlađivanje da je na brojaču pokazivao svega 150.000 kilometara. Tako je vrednost ovog automobila sa realnih 5000 €, posle „korekcije“ kilometraže i „kozmetičkog ulepšavanja“ uvećana na 15.000 €."
Znači da se do kupca, u ovom primjeru u BiH, najmanje vraća 3-4 puta kilometraža a naš bošnjo kaže da je veoma povoljno kupio auto sa prihvatljivih 157000 km.
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Eeeee drug... Gdje god ima Turaka, Bosnja i istocnjaka ima i vracanja kilometraze... To je zarazna bolest.
Last edited by goran16v on 04/09/2012 00:06, edited 1 time in total.
Ne opravdavam ni najmanje te što se bave muljažom, ali veći su levati ovi što vjeruju da Golf(ili bilo koje drugo auto) star 10 godina sa dizel motorom u inostranstvu pređe 150 000 km.
na RTL-u " je bila reportaza gdje su testirali polovna auta za " export only" koja mi najvise uvozimo i 90% je imalo vracenu kilometrazu, cak su i nasli nekoga da im vrati kilometrazu na njihovom auto za 35 EUR
Superhik_ wrote:istina je da se više ne može kupiti auto,lopovluk je uzeo maha. razlog ovome je što niko nikada u bih nije odgovarao za ovo krivično djelo. naime, vraćanje sata spada u krivično djelo prevare. kad bi neko odrobijao ova pojava bi se vratila na podnošljiv nivo. ali šta očekivati u banana državi gdje se ni za ubistvo ne robija.
To je tacno, ali je to tesko dokazivo... Ako si optuzen da prodajes auto s laznom kilometrazom kako ce ti dokazati da i ti nisi zrtva prevare. Sve je lako dokazivo dok se vozilo odrzava i ovlastenim servisima koji imaju jedinstvenu bazu podataka ili u drzavi u kojoj se kilometraza evidentira na teh. pregledu i ako prodaje onaj u cijem je vozilo vlasnistvu bilo dok se evidencija vodila ali ako bilo koji od ovih faktora izostane - mozes pjevat' borbene...
citroen xm wrote:Ne opravdavam ni najmanje te što se bave muljažom, ali veći su levati ovi što vjeruju da Golf(ili bilo koje drugo auto) star 10 godina sa dizel motorom u inostranstvu pređe 150 000 km.
nije nemoguće da pređe toliko, prosječna godišnja kilometraža u DE je u 2011 bila oko 19000 mislim evo neke statistike:
znači 35% između 10 i 20 hiljada km /godišnje. znam da je tu vjerovatno manje dizelaša, ali sigurno ih ima dovoljno. Problem je što naši šverceri ne uzmaju ta auta (jer im se ne isplati) nego pojeftino nađu primjerke sa ogromnim kilometražama, pa vrati km, mao ušminkaj i eto ga ...
Znači moguće je naći, ali ne preko švercera i kojekakvih autokuća koji se bave uvozom ....
Jeste, ali ne po pare koje je ovdje vecina spremna dati za Golfa 4/5 TDI... Takav dobar gore sam kosta kao ovdje prevezen, ocarinjen i registrovan... Ako gore nije i u nabavci skuplji od nekih koji se prodaju registrovani, neudarani, karavani, sa "original" 147.000 km...
Superhik_ wrote:
pa valjda ima neko ko je bio vlasnik a da je kilometraža falsifikovana, mora biti, pa ni takvi ne odgovaraju.
Ja sam Svabo i prodajem auto koji je presao 450k km, a od 100k km nisam odvezao u ovl. servis i spustim kilometrazu na 150k km, kako ces dokazati? Da bi se dokazalo sve se mora poklopiti, a kod koga se sve poklapa taj ne vraca kilometrazu...
Jeste, ali ne po pare koje je ovdje vecina spremna dati za Golfa 4/5 TDI... Takav dobar gore sam kosta kao ovdje prevezen, ocarinjen i registrovan... Ako gore nije i u nabavci skuplji od nekih koji se prodaju registrovani, neudarani, karavani, sa "original" 147.000 km...
Pa tako nešto sam i napisao ... samo ne isplati se švercerima .... ali da se zna da "baba ga vozila" nije mit samo se ne isplati ...
Što je najcrnje, svaki iz uvoza je ovakav. Švercer otvori mobile.de, nađe najboljeg na prvoj stranici, i vrati kilometrazu nekih 70k, nabaci 1kg voska na auto da se malo sjaji i eto ga. On dobar minimalno 2000KM
Tehnički pregled tu mora odigrati značajnu ulogu, servis i servisna knjižica su već priče za malu djecu...godišnji tehnički pregled sa upisom kilometara i povezivanjem sa brojem šasije od auta...malo će ko za godinu dana preći 300.000 pa smanjiti kilometre...Tu je opet problem prilikom uvoza, gdje auto na carinjenje dođe sa već smanjenom kilometražom, ali i tome se može doskočiti papirima sa tp iz države odakle je auto uvezeno...
Glavna je stvar da se promjeni svijest naroda koja pod normalno prihvata npr. golfa 4 tdi koji je prešao samo 139000km, star je 11-12 godina i košta registrovan 7500KM, sa svim plaćenim dadžbinama, registracijom koja je cca. 500KM, te zaradom prodavača...
...ovo vracanje kilometraze je postao tako jednostavan posao, tako da znam neke ljude koji se bave uvozom auta, pa kad uvezu auto, odvezu ga da se poveca kilometraza, na npr. 300 000, kako bi bolje prosli na carini, pa je nakon toga skinu, na zeljenu brojku, kada auto treba staviti u oglas
milojicabrzi wrote:...ovo vracanje kilometraze je postao tako jednostavan posao, tako da znam neke ljude koji se bave uvozom auta, pa kad uvezu auto, odvezu ga da se poveca kilometraza, na npr. 300 000, kako bi bolje prosli na carini, pa je nakon toga skinu, na zeljenu brojku, kada auto treba staviti u oglas
Što je najcrnje, svaki iz uvoza je ovakav. Švercer otvori mobile.de, nađe najboljeg na prvoj stranici, i vrati kilometrazu nekih 70k, nabaci 1kg voska na auto da se malo sjaji i eto ga. On dobar minimalno 2000KM
Da se razumijemo, to nisu sverceri, jer oni nista ne svercaju, svaki uvoz prijave i sva davanja plate, ovo su nakupci ili preprodavaci, kako ko hoce.
Ako je tamo bio 1.200 EUR a ovdje ga tusi za 9k KM onda se un pokusava ugraditi ne 2000 KM, nego 2000 EUR.
Ovo je lekcija onima sto tvrde da sverceri rade na 5 stoja po autu. Rade al u qurcu jedne zene...
Da se razumijemo, to nisu sverceri, jer oni nista ne svercaju, svaki uvoz prijave i sva davanja plate, ovo su nakupci ili preprodavaci, kako ko hoce.
Ako je tamo bio 1.200 EUR a ovdje ga tusi za 9k KM onda se un pokusava ugraditi ne 2000 KM, nego 2000 EUR.
Ovo je lekcija onima sto tvrde da sverceri rade na 5 stoja po autu. Rade al u qurcu jedne zene...
to je 2k evrica na autu koje se prodaje za 4k eura, zamisli oni sto idu od 6-7-8k eura koliko na njima zarade?