Republic of Beiha
- automatic
#1 Republic of Beiha
Eureka!
Kao što je poznato, ozbiljnost, cjelovitost i jedinstvenost jedne države može se čak i osjetiti samim njenim nazivom. Evo, na primjer, svjetska sila Kina ima mali milion regija, različitosti, etniciteta, jezika, dijalekata - ali je ipak sve stalo u 4 slova. To u prvi mah nekome može izgledati nebitno, ali korijen jedne države mora biti snažan i kompaktan, čak i u nazivu iste. Jedna država, ako treba da ravnopravno u svakom pogledu egzistira i u dalekoj budućnosti kao jedna država - njena inteligencija mora shvatiti da je suštinski bitno imati je jaku i u samom imenu!
Dajem prijedlog na razmišljanje, kompromisno rješenje kojim bi bila stvorena nova država u granicama sadašnje BIH, ali država sa jednim Predsjednikom, jednim Premijerom i jednom Vladom. Nova država bi bila sastavljena od današnjih entiteta FBIH i RS-a tako što bi Republika Srpska ugradila u naziv nove države ono prvo, a FBIH ono Be-i-Ha, tako bismo dobili soluciju prihvatljivu za sve - Republika Beiha
Dakle:
Germany
France
Spain
Italy
Slovenia
Croatia
Beiha
Serbia
Montenegro
Albania
Macedonia
itd...
Kao što je poznato, ozbiljnost, cjelovitost i jedinstvenost jedne države može se čak i osjetiti samim njenim nazivom. Evo, na primjer, svjetska sila Kina ima mali milion regija, različitosti, etniciteta, jezika, dijalekata - ali je ipak sve stalo u 4 slova. To u prvi mah nekome može izgledati nebitno, ali korijen jedne države mora biti snažan i kompaktan, čak i u nazivu iste. Jedna država, ako treba da ravnopravno u svakom pogledu egzistira i u dalekoj budućnosti kao jedna država - njena inteligencija mora shvatiti da je suštinski bitno imati je jaku i u samom imenu!
Dajem prijedlog na razmišljanje, kompromisno rješenje kojim bi bila stvorena nova država u granicama sadašnje BIH, ali država sa jednim Predsjednikom, jednim Premijerom i jednom Vladom. Nova država bi bila sastavljena od današnjih entiteta FBIH i RS-a tako što bi Republika Srpska ugradila u naziv nove države ono prvo, a FBIH ono Be-i-Ha, tako bismo dobili soluciju prihvatljivu za sve - Republika Beiha
Dakle:
Germany
France
Spain
Italy
Slovenia
Croatia
Beiha
Serbia
Montenegro
Albania
Macedonia
itd...
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#2 Re: Republic of Beiha
Znam ja da kada čovjek nešto izuzetno dobro popuši dobije razne vizije i ideje,ali Allaha vam ohanite.
P.S.PreCednik Dodik kada pročita ovu ideju,dobiće proljev od oduševljenja.
P.S.PreCednik Dodik kada pročita ovu ideju,dobiće proljev od oduševljenja.
-
bosnjo89
#3 Re: Republic of Beiha
svasta sam cuo u zivotu ali Beiha

ali slazem se da treba imati 1 naziv i to je Bosna
ali slazem se da treba imati 1 naziv i to je Bosna
- sinuhe
#5 Re: Republic of Beiha
Treba priznati da u BiH ima odredjenih problema. A ne ovako, "imam ideju" 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6 Re: Republic of Beiha
Ima teških psiho bolesnika pa se samopovređuju lupajući glavušom u radijatore, zidove i slično.
TRAŽE SAMOPOTVRDU SOPSTVENOG POSTOJANJA, SVOGA BITISANJA I SVOGA ''JA''. TEK KAD UŽASNU BOL OSJETE, ZNAJU DA SU TU I DA POSTOJE.
Otud i sintagma za DMS da je to ''Luđačka košulja''= ''Straight Jacket''.
TRAŽE SAMOPOTVRDU SOPSTVENOG POSTOJANJA, SVOGA BITISANJA I SVOGA ''JA''. TEK KAD UŽASNU BOL OSJETE, ZNAJU DA SU TU I DA POSTOJE.
Otud i sintagma za DMS da je to ''Luđačka košulja''= ''Straight Jacket''.
-
lajkujMe
#7 Re: Republic of Beiha
Hello i am a Beihanac

- charrrmed
#8 Re: Republic of Beiha
Ja samo znam da se ovako vise ne moze zivjeti 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9 Re: Republic of Beiha
Naši stari su se baš fino dogovorili, samo su neki poništili Odluke ZAVNOBIH-a. DMS je moguće uhavizati da funkcioniše u korist sviju i da svima Bosna i Hercegovina bude ''domaja'' gdje su na svakom m2 ravnopravni. Ali eto, tako nam grah pao, zapravo, prvo rat došao u cilju dogovorne podjele ''Behare'' između susjeda i komšija.charrrmed wrote:Ja samo znam da se ovako vise ne moze zivjeti![]()
- stwic
#10 Re: Republic of Beiha
Opcepoznato,staro bosansko ime Bejha,moja komsinica Bejha je vrisnula od odusevljenja kada je cula novi naziv njene i nase drage drzave Bejhe...
- cyprus
#11 Re: Republic of Beiha
Ima smisla
... tako je Tanzanija ime