Biznis plan

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
francophil

#1 Biznis plan

Post by francophil »

Intresuje me kad pisem biznis plan, jel ja pojedine djelove pisem za postojece stanje il za ono koje zelim da bude..npr. u sazetku pisem o trenutnom pravnom obliku str..il o buducem doo? I jel u nastavku pisem recimo o trenutnom stanju proizvoda uz napomenu o buducem novom asortimanu? Naravno swot i pojedine segmente radim u svrhu ispitivanja postojeceg stanja za buduce projekcije.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2 Re: Biznis plan

Post by KatarinaKosaca »

Financijski dio bilans stanja i bilans uspjeha.. postojeće.. to ne možeš projektirati :D

E, kad u okviru swota odrediš opsanosti i šanse, onda to razvijaš u projekciju budućnosti. Mada umjesto kratkog swota , bolje pravi pest analizu ili 10 p kao marketing mix (prošireni).
Ricken

#3 Re: Biznis plan

Post by Ricken »

KatarinaKosaca wrote:Financijski dio bilans stanja i bilans uspjeha.. postojeće.. to ne možeš projektirati :D

E, kad u okviru swota odrediš opsanosti i šanse, onda to razvijaš u projekciju budućnosti. Mada umjesto kratkog swota , bolje pravi pest analizu ili 10 p kao marketing mix (prošireni).
A što se nemogu projicirati BU i BS? Po kojoj je to teoriji?
bosnjo89

#4 Re: Biznis plan

Post by bosnjo89 »

Ricken wrote:
KatarinaKosaca wrote:Financijski dio bilans stanja i bilans uspjeha.. postojeće.. to ne možeš projektirati :D

ako izmisljas kompletan biznis plan onda mozes :)
francophil

#5 Re: Biznis plan

Post by francophil »

Ne znam zasto je katarina to napisala....naravno da se mogu projecirati/planirati finansijski rezultati za određeni vremenski period bez obzira da li se radi o novom projektu il postojecem ....jer za te projecirane rezultate se prethodno definisu strategije na koji nacin ce se zapravo planirano realizovati. Nego sam ja malo u dilemi da li u sazetku pisati o trenutnom str ili o doo koji zelim da budem ?
Ricken

#6 Re: Biznis plan

Post by Ricken »

bosnjo89 wrote:
Ricken wrote:

ako izmisljas kompletan biznis plan onda mozes :)
Neradi se o izmišljanju, nego projiciranju odnosno planiranju, da bi neko ko ti razmatra kredit znao kakv može očekivat povrat.
francophil

#7 Re: Biznis plan

Post by francophil »

Jel iko ima savjet za sledeće....u naslovu biznis plana kao i sažetku pišem ime firme koju planiram registrovati (doo)za koju pišem biznis plan ili ime postojeće zanatske radnje koju planiram ugasiti da bi registrovao doo?
Post Reply