USB

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
cx6

#1 USB

Post by cx6 »

Namjeravam kupiti USB stik od 32GB.Cijena nije papreno visoka,oko 45KM.Medutim stik se kupuje jednom, narucito ovako velik, te bih volio da mi preporucite koji su pouzdani i imaju garanciju.Nemojte mi savjetovati nesto sto nema u Sarajevu kupiti.Kingston ili Apacer,ili nesto trece?Koja je maksimalna brzina kod ovih USB2
arnes_king

#2 Re: USB

Post by arnes_king »

cx6 wrote:Namjeravam kupiti USB stik od 32GB.Cijena nije papreno visoka,oko 45KM.Medutim stik se kupuje jednom, narucito ovako velik, te bih volio da mi preporucite koji su pouzdani i imaju garanciju.Nemojte mi savjetovati nesto sto nema u Sarajevu kupiti.Kingston ili Apacer,ili nesto trece?Koja je maksimalna brzina kod ovih USB2
Bolje ti je kupiti externo kuciste za 2.5' HDD i onda ubacis 40 GB ili cak i veci 2.5' HDD i za iste pare ces dobiti nesto puno bolje, a u djep bez problema stane tako da ko stik se moze koristiti, ja tako koristim externi od 500 GB
nookey

#3 Re: USB

Post by nookey »

Imam jedno pitanje da ne otvaram novu temu, pa bih molio za savjet:

Imam stari komp, sad ne znam tačno conf. jer nisam kući, uglavnom je Pentium 4 1.7 GHZ, 512 RAM, 40 GB HDD (ancient) :)

E sad, taj računar koristim čisto za skidanje i gledanje filmova te za internet.

U međuvremenu naletio sam na pravo jeftin externi HDD:

dobiću ga za nekih 100-tinjak maraka novog.

Kao što rekoh računar mi je odron, memorije nemam ni za 5 filmova i htio sam da kupim ovaj HDD.

Pitanje glasi hoće li ga moj komp moći podržati, odnosno da li će raditi, jer koliko se ja sjećam kod mene su USB portovi 1.1? Ako neće šta mi je činiti da proradi, jer je ovo pravo povoljna ponuda?

Hvala unaprijed!
dragan.s

#4 Re: USB

Post by dragan.s »

nookey wrote:Imam jedno pitanje da ne otvaram novu temu, pa bih molio za savjet:

Imam stari komp, sad ne znam tačno conf. jer nisam kući, uglavnom je Pentium 4 1.7 GHZ, 512 RAM, 40 GB HDD (ancient) :)

E sad, taj računar koristim čisto za skidanje i gledanje filmova te za internet.

U međuvremenu naletio sam na pravo jeftin externi HDD:

dobiću ga za nekih 100-tinjak maraka novog.

Kao što rekoh računar mi je odron, memorije nemam ni za 5 filmova i htio sam da kupim ovaj HDD.

Pitanje glasi hoće li ga moj komp moći podržati, odnosno da li će raditi, jer koliko se ja sjećam kod mene su USB portovi 1.1? Ako neće šta mi je činiti da proradi, jer je ovo pravo povoljna ponuda?

Hvala unaprijed!
Za 100KM ovaj disk je pravo džabe. Ja sam prošle godine kupio WD 320GB Elements za 100KM (prije nego su cijene diskova otišle u nebo).
A što se brzine USB-a tiče to se lako riješava. Kupiš PCI USB 2.0 karticu i sa njom dobiješ 3 ili 4 USB 2.0 porta. Cijena takve kartice je do 30 KM.
nookey

#5 Re: USB

Post by nookey »

e hvala druže, to mi je bilo potrebno, jer sam laik računarski.. :)
Memica_93

#6 Re: USB

Post by Memica_93 »

Da li neko zna postoji li neka radnja u Sarajevu gdje mogu kupiti Kingston DT 108, 8gb ? :)
m11d0

#7 Re: USB

Post by m11d0 »

Memica_93 wrote:Da li neko zna postoji li neka radnja u Sarajevu gdje mogu kupiti Kingston DT 108, 8gb ? :)
http://mp.imtec.ba/ArtikalMal.aspx
Memica_93

#8 Re: USB

Post by Memica_93 »

Hvala :-D
Bolesni Doktor

#9 Re: USB

Post by Bolesni Doktor »

Opet problemi u mene.
Riječ je o usb-u.Od opreme imam laptop i kompjuter.
Na kompjuteru mi je nekad moglo,sada više ne može da učita onu sd karticu sa adapterom.
Na laptopu mi neće usb da učita,i ako ga nekad učita onda piše tamo da treba popraviti neke probleme sa usbom,a tako je sa svakim,jedno 10-tak njih sam samo jučer ubacio.Neće ni mobitel da mi učita,nit moj nit tuđi.
Jel može to bit problem do usb-a ili do kompjutera,i kakva su moguća rješenja ako netko ima iskustva?
Post Reply