Posao na internetu???Vasa iskustva....
-
HarisLav
#1 Posao na internetu???Vasa iskustva....
Interesuje me da li ustvari postoje osobe koje su stvarno zaradile na internetu??? Znam da vecina ovih ponuda za posao na internetu je laz i da od zarade nema nista...Medutim ipak mislim da stvarno postoje osobe iz BiH i okruzenja koje zaraduju na netu...Nadam se da ce jedna od tih osoba mi objasniti kako to ide i pomoci sa tim...Ustvari bio bi zainteresovan za posao neki na internetu uz to da imam bilo kakvu isplatu...Unaprijed hvala...
- S4mpion
#2 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Ne ide to bas tako lahko.Da bi nesto zaradio na internetu,moras imati neka osnovna znanja iz programiranja(najcesce su to programi C,C#,PHP,MYSQL,Java)i cak ni tada ti posao na netu nije zagarantovan.Pokusaj se educirati na polju programiranja,ili projektovanja(Blender je fina aplikacija za pocetnike)-mislim da mozes savladati neke osnove ,samo moras imati na umu da je posao na internetu za nekoga ko nije strucan skoro nemoguc,ali mozes pokusati.HarisLav wrote:Interesuje me da li ustvari postoje osobe koje su stvarno zaradile na internetu??? Znam da vecina ovih ponuda za posao na internetu je laz i da od zarade nema nista...Medutim ipak mislim da stvarno postoje osobe iz BiH i okruzenja koje zaraduju na netu...Nadam se da ce jedna od tih osoba mi objasniti kako to ide i pomoci sa tim...Ustvari bio bi zainteresovan za posao neki na internetu uz to da imam bilo kakvu isplatu...Unaprijed hvala...
- _Saša_
#3 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Mislim da covjek nije mislio da pravi web stranice ili sta vec 
-
stidljiv
#4 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Ako mislis na ono nekakvo klikanje, to je ubleha
- subasic
#5 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Imao sam prijatelja koji je malo nesto radio na netu, ali je ubrzo balatio to...
sada je kupio autopraonice, za samopranje auta na lizing, i to mu ide dobro
sada je kupio autopraonice, za samopranje auta na lizing, i to mu ide dobro
-
trpimir
#6 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Kratko jasno - NE
- Salah ad-Din
#7 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Zaraditi se može, načina imaš koliko i ljudi koji se bave zaradom na internetu, ali nikako nije lahko. Ogromno znanje ti je potrebno. Programiranje i pravljenje web stranica je najbolje, jer to možeš raditi i na internetu, ali i za neku firmu i imati redovnu plaću, staž itd. i to se definitivno isplati naučiti. Klikanje, od toga nema ništa, ali od reklama ima, uzmeš 100$ platiš nekom programeru/dizajneru da ti napravi stranicu, ti nabacaš AdSense reklame, i onda stavljaj sadržaj, optimiziraj stranicu, dijeli linkove, reklamiraš itd. Strašno naporan posao, ali može donijeti finu zaradu.
Zarada na youtube-u, ovi sad što se glupiraju i snimaju se, neki ljudi u svijetu su milione zaradili time.
Zarada pisanjem knjiga(uglavnom na engleskom), objaviš na neku online bibiloteku i prodaješ za 3$, 60% od cijene ide tebi, moguća dobra zarada, ali trebaš puno knjiga napisati i znati engleski, ali i pogoditi tematiku koja prolazi kod naroda.
Ne pada mi na pamet ništa više učinkovito, sve ostalo nije previše isplativo. Uglavnom moguće je, ljudi od toga žive, ali je i jako teško, i trebaš se dobro preznojiti dok zaradiš orvu finu sumu.
Zarada na youtube-u, ovi sad što se glupiraju i snimaju se, neki ljudi u svijetu su milione zaradili time.
Zarada pisanjem knjiga(uglavnom na engleskom), objaviš na neku online bibiloteku i prodaješ za 3$, 60% od cijene ide tebi, moguća dobra zarada, ali trebaš puno knjiga napisati i znati engleski, ali i pogoditi tematiku koja prolazi kod naroda.
Ne pada mi na pamet ništa više učinkovito, sve ostalo nije previše isplativo. Uglavnom moguće je, ljudi od toga žive, ali je i jako teško, i trebaš se dobro preznojiti dok zaradiš orvu finu sumu.
- Comrad
#8 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Moguce je. Naravno.
Ja bas jutros dobijem mail da podignem 999.999 $. To mi je poslao jedan rodjak iz Singapura. Platio sam obradu transakcije 5000$ i sad cekam da mi legnu pare - onda uzivancija.
Ne znam imas li ti kakvih rodjaka u Singapuru ili tako negdje?
Ja bas jutros dobijem mail da podignem 999.999 $. To mi je poslao jedan rodjak iz Singapura. Platio sam obradu transakcije 5000$ i sad cekam da mi legnu pare - onda uzivancija.
- Gologuzija
#9 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
a da mi je kupovati jeftiniju robu a ovamo je prodavati mal skuplje
- Salah ad-Din
#10 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Ljudi jeste stvarno toliko zatucani ili šta?
Jel` klix zarađuje pare od reklama?
Jel` source zarađuje pare?
Jel` pik zarađuje pare?
Jel` Zuckenberg milijarde zaradio?
Ljudi žive od toga, još radnike (novinare) zapošljavaju, ali opet vi pri tome da se ne može zaraditi na internetu, a šta je to do klasična zarada od interneta.
Jel` klix zarađuje pare od reklama?
Jel` source zarađuje pare?
Jel` pik zarađuje pare?
Jel` Zuckenberg milijarde zaradio?
Ljudi žive od toga, još radnike (novinare) zapošljavaju, ali opet vi pri tome da se ne može zaraditi na internetu, a šta je to do klasična zarada od interneta.
-
papedzaja
#11 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Naravno da može da se zaradi samo treba znati i potruditi se. Najvažnija stvar je naći nekog mentora a to danas nije teško jer je ljudi koji to rade jako puno, a u zadnje vrijeme i sa našeg govornog područja. Moj prijatelj konkretno uzima nekih 500 $ a ja koji sam svo vrijeme pričao da je to ubleha i dalje radim za iste pare lomeći se kod privatnika
- Muhamed Đakmić
#12 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Vidi se da si iz bijedne familije. Moji begovi iz Indije meni 120 miliona dolara poslali. A dobio sam i na britanskoj lutriji, koju smatram najboljom lutrijom. Ja dobio, a nisam ni igrao listić. Kako ljudi znaju.Comrad wrote:Moguce je. Naravno.
- valjuga
#13 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Sarajevo1946 wrote:Vidi se da si iz bijedne familije. Moji begovi iz Indije meni 120 miliona dolara poslali. A dobio sam i na britanskoj lutriji, koju smatram najboljom lutrijom. Ja dobio, a nisam ni igrao listić. Kako ljudi znaju.Comrad wrote:Moguce je. Naravno.
-
klixo
#14 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
u mozakSarajevo1946 wrote:Vidi se da si iz bijedne familije. Moji begovi iz Indije meni 120 miliona dolara poslali. A dobio sam i na britanskoj lutriji, koju smatram najboljom lutrijom. Ja dobio, a nisam ni igrao listić. Kako ljudi znaju.Comrad wrote:Moguce je. Naravno.
- S4mpion
#15 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
A kako ces drugacije da zaradis na internetu_Saša_ wrote:Mislim da covjek nije mislio da pravi web stranice ili sta vec
-
papedzaja
#16 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Ima bar 5 načina koji su dostupni ljudima u BiH samo treba čeprkatiS4mpion wrote:A kako ces drugacije da zaradis na internetu_Saša_ wrote:Mislim da covjek nije mislio da pravi web stranice ili sta vec
- S4mpion
#17 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Kako uspiju zaraditi na youtube-u,jos nisam to cuo?Salah ad-Din wrote:Zaraditi se može, načina imaš koliko i ljudi koji se bave zaradom na internetu, ali nikako nije lahko. Ogromno znanje ti je potrebno. Programiranje i pravljenje web stranica je najbolje, jer to možeš raditi i na internetu, ali i za neku firmu i imati redovnu plaću, staž itd. i to se definitivno isplati naučiti. Klikanje, od toga nema ništa, ali od reklama ima, uzmeš 100$ platiš nekom programeru/dizajneru da ti napravi stranicu, ti nabacaš AdSense reklame, i onda stavljaj sadržaj, optimiziraj stranicu, dijeli linkove, reklamiraš itd. Strašno naporan posao, ali može donijeti finu zaradu.
-
papedzaja
#18 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Promovišući neke proizvode ili ako imaju veliki broj pregleda pa postaju youtube partneri
- S4mpion
#19 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Aham,slabo od tog da bude hajrapapedzaja wrote:Promovišući neke proizvode ili ako imaju veliki broj pregleda pa postaju youtube partneri
-
GoodTaste
#20 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
za youtube trebas da imas preko 100 000 pregleda mjesecno da bi mogao da postanes partner, cini mi se.
Moze se zaraditi na internetu.
Moze se zaraditi na internetu.
- Muhamed Đakmić
#21 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Malo mi je neukusno u priču uvoditi Zuckerberga, klix, ili šta već, pogotovo ako autor nije iznio čime konkretno misli da se bavi i šta konkretno umije raditi.
- cigara
#22 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Ako znas programirati, praviti web stranice ili si dobar u photoshopu moze se zaraditi fina svota
www.elance.com moj favorit sto se tice freelance stranica
www.elance.com moj favorit sto se tice freelance stranica
-
GoodTaste
#23 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Ja bi prodao ideju nekome, ko zeli, sta da napravi na internetu i da ima zaradu. Bio bi prvi u BiH sto se toga tice, sto naravno dalje povlaci sponzore samim tim sto je PRVI.
uslov:
500km (sitnica) na racun i kazem mu ideju, a poslije toga skromnih 25% od zarade.
uslov:
500km (sitnica) na racun i kazem mu ideju, a poslije toga skromnih 25% od zarade.
-
papedzaja
#24 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Mislim da će otići k'o halvaGoodTaste wrote:Ja bi prodao ideju nekome, ko zeli, sta da napravi na internetu i da ima zaradu. Bio bi prvi u BiH sto se toga tice, sto naravno dalje povlaci sponzore samim tim sto je PRVI.
uslov:
- S4mpion
#25 Re: Posao na internetu???Vasa iskustva....
Mogu mislit sta si smislio za 500KM hmmGoodTaste wrote:Ja bi prodao ideju nekome, ko zeli, sta da napravi na internetu i da ima zaradu. Bio bi prvi u BiH sto se toga tice, sto naravno dalje povlaci sponzore samim tim sto je PRVI.
uslov: