IZGUBLJENI DOKUMENTI
-
Amir1201
#1 IZGUBLJENI DOKUMENTI
izgubio sam dokumente na ime Amir Katica, licnu kartu i vozacku dozvolu...
pa ako ih neko pronadze, volio bih da me o tome obavjesti... unaprijed havala...
pa ako ih neko pronadze, volio bih da me o tome obavjesti... unaprijed havala...
- _Reds_
#2 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Amir1201 wrote:izgubio sam dokumente na ime Amir Katica, licnu kartu i vozacku dozvolu...
Hajde da ne otvaran novu temu, ljudi kad izgbute licnu koja je procedura, gdje prvo ici, i od kad do kad ti rade ??
- Edinho2011
#3 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Pa valjda tamo gdje si izvadio licnu kartu (kod mene posta) ides da napises zahtjev da si izgubio (da je poniste) i da trebas vaditi novu. Nakon toga valjda standardna procedura ._Reds_ wrote:Amir1201 wrote:izgubio sam dokumente na ime Amir Katica, licnu kartu i vozacku dozvolu...
Hajde da ne otvaran novu temu, ljudi kad izgbute licnu koja je procedura, gdje prvo ici, i od kad do kad ti rade ??
- _Reds_
#4 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Nije bas, tako ako je neko gubio, volio bi da napise, u Sarajevu kako to ide, i po kojim se institucijama mora ici, znam da se mora ici u sluzbeni list, da se odjavi ja mislim, ali prije toga se mora isto negdje drugo, a ako nije problem da i napiste radno vrijeme ako znate.Edinho2011 wrote:Pa valjda tamo gdje si izvadio licnu kartu (kod mene posta) ides da napises zahtjev da si izgubio (da je poniste) i da trebas vaditi novu. Nakon toga valjda standardna procedura ._Reds_ wrote:Amir1201 wrote:izgubio sam dokumente na ime Amir Katica, licnu kartu i vozacku dozvolu...
Last edited by _Reds_ on 22/06/2012 18:13, edited 1 time in total.
-
krtica_
#5 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Jes bas ovako kako ti ke on reko, prijavis da si izgubio i oni ti je poniste, mora izaci u sluzbenom listu.
Inace kako ti mislis ici u sluzbeni list, dje tacno dodje taj list

Inace kako ti mislis ici u sluzbeni list, dje tacno dodje taj list
- _Reds_
#6 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Pa mora izaci u SL, ali ti to moras prije toga prijaviti u prostorijama sluzbenog lista tamo na Marindovoru su oni ja mislim.
Hocete da kazete, da samo treba u CIPS-u ili kako se to vec sada zove, da prijavim gubitak, i to je to, i onda mogu traziti da mi daju drugu licnu kartu.
Hocete da kazete, da samo treba u CIPS-u ili kako se to vec sada zove, da prijavim gubitak, i to je to, i onda mogu traziti da mi daju drugu licnu kartu.
- O'zone
- Globalni moderator
#7 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Ja kad sam izgubio dokumente prvo sam otišao u MUP Novo Sarajevo gdje pripadam i prijavio gubitak istih te napisao izjavu kojom relacijom sam se kretao i u koje doba. To sam uradio radi sebe jer vremena su ružna i sa tvojim dokumentima svašta može da se uradi a bolje da ja lično imam neko pokriće.
Nakon predavanja izjave policajka mi je rekla da će oni napraviti zapisnik sa kojim onda trebam otići u službeni list gdje bi se u sljedećem broju objavilo poništavanje tih dokumenata a onda zahtjev za izdavanje novih.
Doduše prvobitini njihov savjet je bio da sačekam par dana prije pisanja izjave jer možda neko nađe dokumente pa ih dostavi da li u MUP ili meni lično. Ja nisam htio da rizikujem.
Srećom dokumenti su nađeni i vraćeni isti dan a ja sam onda morao nazvati MUP N.S. i javiti im da ne moraju praviti zapisnik.
Nakon predavanja izjave policajka mi je rekla da će oni napraviti zapisnik sa kojim onda trebam otići u službeni list gdje bi se u sljedećem broju objavilo poništavanje tih dokumenata a onda zahtjev za izdavanje novih.
Doduše prvobitini njihov savjet je bio da sačekam par dana prije pisanja izjave jer možda neko nađe dokumente pa ih dostavi da li u MUP ili meni lično. Ja nisam htio da rizikujem.
Srećom dokumenti su nađeni i vraćeni isti dan a ja sam onda morao nazvati MUP N.S. i javiti im da ne moraju praviti zapisnik.
- _Reds_
#8 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Ma ja sam svoju izgubio, traszim je 10 dana i nema. I sad mi treba licna, poa moram drugu nabaviti pod hitno.
Znaci moram prvo u policiju, pa u sluzbeni list, pa u cips ??
Drugo, moram u policijsku stanicu podrucja gdje mislim da sam je izgubio, jel tako ??
I jos nesto, da li ista od ovoga radi iza 4 ??
Drugo, moram u policijsku stanicu podrucja gdje mislim da sam je izgubio, jel tako ??
- O'zone
- Globalni moderator
#9 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Ja sam išao tim redom._Reds_ wrote:Ma ja sam svoju izgubio, traszim je 10 dana i nema. I sad mi treba licna, poa moram drugu nabaviti pod hitno.
Po meni najbolja ti je opcija nazovi policijsku upravu/stanicu opštine kojoj pripadaš i pitaj njih za upustva, smanjiće ti vrijeme koje ćeš potrošiti na hodanje tamo-vamo
- kadinica
#10 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
1. prijava MUP-u
2. CIPS, za potvrdu sa slikom
3. Službeni list
4. opet CIPS
Ništa od ovoga ne radi poslije 16,00 sati.
3. Službeni list
4. opet CIPS
- _Reds_
#11 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Onda, da li je moguce sve ovo uraditi za dan, i radi li ista od ovoga subotom ?? p.s. sta ti znaci ovo potvrda sa slikom ??kadinica wrote:1. prijava MUP-u
3. Službeni list
4. opet CIPS
- Obuca9
#12 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Koja je lokacija, gdje si otprilike izgubio dokumente?Amir1201 wrote:izgubio sam dokumente na ime Amir Katica, licnu kartu i vozacku dozvolu...
-
gerberica
#13 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Potvrda sa slikom je fotokopirana i nevazeca licna koju trazis.Ja sam prosle godine jako dugoooo sve ovo prolazila da bih dobila novu licnu.Potrebno jeste ici u MUP,pa CIPS,pa sluzbene novine na Otoci.Doduse ja nisam izgubila normalno,vec su mi "izgubili" tasnu sa svim pa se to sve oteglo zbog dodatnih obaveza i potrebne papirologije(ne daj boze nikome).Toliko sam se trudila da imam opet licnu,a ne pamtim kada mi je trebala._Reds_ wrote:Onda, da li je moguce sve ovo uraditi za dan, i radi li ista od ovoga subotom ?? p.s. sta ti znaci ovo potvrda sa slikom ??kadinica wrote:1. prijava MUP-u
3. Službeni list
4. opet CIPS
- _Reds_
#14 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Ne razumijem te, ja u MUP trebam da odnesem svoju sliku, jel koju ce oni da stave na tu potvrdu ??? pa imam pasos, vozacku, eto im to.gerberica wrote:Potvrda sa slikom je fotokopirana i nevazeca licna koju trazis.Ja sam prosle godine jako dugoooo sve ovo prolazila da bih dobila novu licnu.Potrebno jeste ici u MUP,pa CIPS,pa sluzbene novine na Otoci.Doduse ja nisam izgubila normalno,vec su mi "izgubili" tasnu sa svim pa se to sve oteglo zbog dodatnih obaveza i potrebne papirologije(ne daj boze nikome).Toliko sam se trudila da imam opet licnu,a ne pamtim kada mi je trebala._Reds_ wrote:Onda, da li je moguce sve ovo uraditi za dan, i radi li ista od ovoga subotom ?? p.s. sta ti znaci ovo potvrda sa slikom ??kadinica wrote:1. prijava MUP-u
3. Službeni list
4. opet CIPS
I ja ne razumijem nikako ovu zemlju, svugdje na svijatu pasos mijenja licnu kartu, smao kod nas, ne moze, traze licnu i samo licnu, pa sta to oliko pise u topj famoznoj licnoj.
-
gerberica
#15 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Koliko se sjecam da u cips-u isprintaju licnu koja je izgubljena(sve oni imaju kod sebe),znaci koje vise nema i to onda nosis u Sluzbeni list i oni to proglase nevazecom licnom.To je slika sa licne,znaci kopija.Kontas sad?pozz
-
NoriDeNoir
#16 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Pa licna karta je identifikacioni dokument unutar drzave, dok se pasosom identitet dokazuje van granica drzave ciji si drzavljanin. Mada mislim da se u pojedinim situacijama moze koristiti jedno umjesto drugog..._Reds_ wrote:
I ja ne razumijem nikako ovu zemlju, svugdje na svijatu pasos mijenja licnu kartu, smao kod nas, ne moze, traze licnu i samo licnu, pa sta to oliko pise u topj famoznoj licnoj.
- Zox
#17 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Ne prijavljuje se u policijsku stanicu koja je najbliza mjestu stanovanja, vec u onu koja pokriva opstinu u kojoj si IZGUBIO licnu.
-
Amir1201
#18 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Koja je lokacija, gdje si otprilike izgubio dokumente?
izgubio sam dokumente negdje od Grbavice pa do Baščaršije
ispali su mi iz dzepa zajedno sa novcanikom.
izgubio sam dokumente negdje od Grbavice pa do Baščaršije
ispali su mi iz dzepa zajedno sa novcanikom.
- touch brain
#19 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
ja sam jednom izgubio licnu i kada bi opet izgubio, prije bi se ubio nego sto bi sve ponovo ganjao
moras otici prvo u mup i prijavit nestanak..kad ti oni izdaju potvrdu,ide se u sluzbeni list na marin dvoru da se to sredi i onda cips
moras otici prvo u mup i prijavit nestanak..kad ti oni izdaju potvrdu,ide se u sluzbeni list na marin dvoru da se to sredi i onda cips
- S4mpion
#20 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Pogledaj u CIPS-u,vrlo cesto se u CIPS-u nalaze izgubljeni dokumenti kao sto su vozacke dozvole i licne karte-obicno na nekom zidu.Amir1201 wrote:izgubio sam dokumente na ime Amir Katica, licnu kartu i vozacku dozvolu...
-
Amir1201
#21 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
1.CIPSkadinica wrote:1. prijava MUP-u
3. Službeni list
4. opet CIPS
2.MUP
3.Sluzbene Novine
4.Općina Prebivalista (rijesenje o odjavi dokumenata)
5.CIPS (sa rijesenjem o odjavi podnijeti zahtjev za nove dokumente, ponovo slikanje, otisci prstiju i potpis
- _Reds_
#22 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
Procedura i to teska.Amir1201 wrote:1.CIPSkadinica wrote:1. prijava MUP-u
3. Službeni list
4. opet CIPS
2.MUP
3.Sluzbene Novine
4.Općina Prebivalista (rijesenje o odjavi dokumenata)
5.CIPS (sa rijesenjem o odjavi podnijeti zahtjev za nove dokumente, ponovo slikanje, otisci prstiju i potpis
1. Prvo otisao u MUP, prijavio gubitak licne karte
2. Sa tim papirom otisao u CIPS, dali mi neki papir sa slikom.
3. Sa ova dva papira otisao u sluzebni list, nova zgrada na Otoci
4. Sa svim ovim, i plus 8 KM takse se vratio u MUP i predao da mi otkucaju rijesenje, stim da sam tamo dobio jos jedan papir da popunim.
5. Otisao po rodni list i uvjerenje u drzavljanstvu
6. Sa rodnim listom i uvjerenjem u drzavljanstvu, otisao u MUP podici rijsenje, bez RL i UD ne moze.
7. Otisao u CIP, platio 11KM, i standradna procedura slikanja i ostalog.
Ukupan torsak 3km (sluzbeni list) + 8KM (taksa) + 11 KM licna karta + vremena za hodanje i nerviranje.
-
FrozenCastle
#23 Re: IZGUBLJENI DOKUMENTI
A koja je procedura kad se pasoš izgubi? Možda je i istekao ali ne mogu ga naći.